Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mehano Blue Tiger DCC, loopt slecht. Decoder defect? door ceuleer
Vandaag om 06:02:42
Programmering Dr4018 door Technodirk
Vandaag om 05:54:03
DR5000 gekocht, ICE-2 wil niet rijden. Lampen werken wel? door Pmfrl
Vandaag om 05:16:17
DR5000 met WLAN-maus. door Marcel112
Vandaag om 02:03:52
Roco NS 2400, model 2020, materieelbespreking door Duoblock
Vandaag om 01:58:51
Cranicher Altbahn door Joost O
Vandaag om 01:13:56
Waar is kurkplaat te koop ? door Butselboy
Vandaag om 00:29:57
Raadplaatje door dennie
Vandaag om 00:22:07
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 00:06:34
Intellibox 1 met Digikeijs 5033 door hein frunt
Vandaag om 00:00:48
Heen, En en Weer: de tram. door Huup
20 januari 2021, 23:54:52
Frans loodsje et cetera door Noordernet
20 januari 2021, 23:50:33
Draadloos Mobile Station? door KNed
20 januari 2021, 23:46:05
Mat '36, 445. Zelfbouw. door Rob Bennis
20 januari 2021, 23:34:22
Van Swarzach naar Swarzburg door MOVisser
20 januari 2021, 23:28:02
Deutsche Gr├╝ndlichkeit ;-) door Duoblock
20 januari 2021, 23:22:54
Heris 2021, nieuws van de fabrikant door Chris
20 januari 2021, 23:21:15
Roco NS 200/300 Sik, model 2019 door Duoblock
20 januari 2021, 23:07:38
Stoomtrein Goes Borsele: Wat zijn we aan het bouwen door Reinier Z.
20 januari 2021, 23:02:35
Ontstaan van module/ diorama baan De Lagerweij door jaco1988
20 januari 2021, 22:54:00
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
20 januari 2021, 22:51:12
Albert's fantasie in schaal 0e door Noordernet
20 januari 2021, 22:50:27
Projekt 083-338 door Noordernet
20 januari 2021, 22:44:25
Verlichtingsprinten voor H0 NS lokomotieven door Rob Ellerman
20 januari 2021, 22:31:00
Werkend diorama: een steenfabriek in 0e door Tjalling
20 januari 2021, 22:14:37
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Dave.......
20 januari 2021, 21:37:58
Update: baan in de tropen door Arjen52
20 januari 2021, 21:37:47
Lofzang op een Fleischmann BR 01 door Reinout van Rees
20 januari 2021, 21:34:18
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
20 januari 2021, 21:15:27
MSG Drechtsteden: Wie zijn wij en wat doen wij. door Remystoom
20 januari 2021, 21:12:22
  

Auteur Topic: Model rijdt niet op analoge baan.  (gelezen 1849 keer)

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 20317
    • Pagina van klaas
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #15 Gepost op: 27 november 2020, 21:49:06 »
Faulhaber motoren en soortgelijken zijn notoire "uitbranders" op DCC zonder decoder. 
Dat komt doordat faulhabers een heel lage zelfinductie hebben en  daardoor veel van die hoogfrequente stroom snoepen. En daar worden ze erg warm van. Ik heb 1 loc met Faulhaber motor. Daar heb ik een smoorspoel in serie met de motor gezet om het oproken te voorkomen. Ik rij overigens niet digitaal maar Permaloog, waarbij een constante 20kHz wisselspanning op de baan staat.

PietB

  • Offline Offline
  • Berichten: 529
  • Forum lid sinds December 2007
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #16 Gepost op: 27 november 2020, 21:49:58 »
Dus in beide decoders even de analoog herkenning aanzetten en hij zou op een analoge baan moeten kunnen rijden.
Dank Eric, ga ik het zo doen.

grt Piet.
Ib-650 + loconet-Rosoft apparatuur.

PietB

  • Offline Offline
  • Berichten: 529
  • Forum lid sinds December 2007
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #17 Gepost op: 27 november 2020, 21:50:52 »
Terug naar Piet en ontopic  ;)
Was het maar waar, Ronald. ;D
Ib-650 + loconet-Rosoft apparatuur.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 20317
    • Pagina van klaas
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #18 Gepost op: 27 november 2020, 21:54:58 »
Och Piet, je hebt je antwoord toch al? Intussen zijn we nog wat aan het natafelen. :)

PietB

  • Offline Offline
  • Berichten: 529
  • Forum lid sinds December 2007
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #19 Gepost op: 28 november 2020, 01:15:49 »
Och Piet, je hebt je antwoord toch al? Intussen zijn we nog wat aan het natafelen. :)
Ik blijf het jammer vinden dat draadjes gevuld worden met info die niet echt op het topic slaan, Klaas.
Ib-650 + loconet-Rosoft apparatuur.

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19483
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #20 Gepost op: 28 november 2020, 08:16:49 »
Och Piet, je hebt je antwoord toch al? Intussen zijn we nog wat aan het natafelen. :)

Is dat zo? Meerdere mensen in het draadje schrijven dat decoders apart moeten worden geprogrammeerd, maar ik begrijp nog steeds niet waarom. Als decoders per ongeluk tegelijk worden geprogrammeerd, werkt het maar al te goed.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Bert V

  • Offline Offline
  • Berichten: 497
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #21 Gepost op: 28 november 2020, 09:41:05 »
Inderdaad, wat Henk schrijft verbaast mij ook. Sterker nog, ik heb treinstellen met meerdere decoders die juist tegelijk geprogrammeerd moeten worden. ??? ??? ???

Groeten,
Bert

Bahn-AG

  • Offline Offline
  • Berichten: 750
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #22 Gepost op: 28 november 2020, 10:39:36 »
Hallo

Als je onder pom programmeert nemen alle decoders de waarde over.
Op een programmeerspoor idem.

Bart

knar46

  • Offline Offline
  • Berichten: 763
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #23 Gepost op: 28 november 2020, 15:35:49 »
LS (den lezer heil) ;)
even de proef op de som. Op het programmeerspoor staat een loc met adres 3 in CV1 (lenz silver locdecoder) en is een functiedecoder verbonden (met aangesloten lampjes: functioneert goed) met eveneens frabriekswaarde 3 in CV1. Met de (Lenz) centrale wordt adres 13 in CV1 ingegeven. Bij afzonderlijke controle van de beide decoders blijkt dat de locdecoder op 13 staat en de functiedecoder (onveranderd) op 3. Ik houd het op het advies van Eric: separaat programmeren.
Groet
Knar46   

Rick

  • Lid Houtense Koekenclub
  • Offline Offline
  • Berichten: 6784
  • Spoor N
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #24 Gepost op: 28 november 2020, 16:12:30 »
Even de proef op de som genomen met een VT11.5 met onbekende decoders (waarschjnlijk Zimo) met CV1 op 11 en een Multimaus, in CV modus wijzigen beide decoders naar adres 5 zonder problemen. Ik zou ze gewoon tegelijk programmeren als CV29 toch dezelfde waarde moet krijgen.

Als je onder pom programmeert nemen alle decoders de waarde over.
Op een programmeerspoor idem.
Als je onder POM programmeert (configureert voor sommigen) reageert alleen de gekozen decoder.
N spoor, IV-V, Nederlands (met Duits en Zwitsers materieel).

Waarschuwing: overmatig gebruik van dit forum kan leiden tot klinknageltellerij, tijdperkfixatie en dwangmatig nummergebruik.

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19483
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #25 Gepost op: 28 november 2020, 17:52:37 »
Piet had het ook over Pom programmeren en dan worden alle decoders met het gekozen adres gewijzigd. Recent nog de decoders in twee Roco vectrons tegelijk in Pom geprogrammeerd om ervoor te zorgen dat de locs dezelfde rijeigenschappen krijgen en dus probleemloos zijn te combineren. Doe ik altijd zo en werkt feilloos. Pas in tweede instantie programmeer ik apart wat apart moet worden geprogrammeerd.

En ik lees nog steeds nergens waarom dat niet zou kunnen.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Bahn-AG

  • Offline Offline
  • Berichten: 750
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #26 Gepost op: 28 november 2020, 18:53:42 »

Als je onder POM programmeert (configureert voor sommigen) reageert alleen de gekozen decoder.

Hallo

Dat ligt aan de centrale. Met een CS2 kun je iedere decoder op de baan, ongeacht het adres andere CV waardes geven. Een heel eng knopje op de CS2 dus. ;D

Bart

Rick

  • Lid Houtense Koekenclub
  • Offline Offline
  • Berichten: 6784
  • Spoor N
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #27 Gepost op: 28 november 2020, 19:10:10 »
Volgens mij is dat juist de POM-modus, geen eng maar een handig knopje dus. Tenzij ik je verkeerd begrijp ergens.

Piet had het ook over Pom programmeren en dan worden alle decoders met het gekozen adres gewijzigd. Recent nog de decoders in twee Roco vectrons tegelijk in Pom geprogrammeerd om ervoor te zorgen dat de locs dezelfde rijeigenschappen krijgen en dus probleemloos zijn te combineren. Doe ik altijd zo en werkt feilloos. Pas in tweede instantie programmeer ik apart wat apart moet worden geprogrammeerd.

En ik lees nog steeds nergens waarom dat niet zou kunnen.
Ja, dat zou ik ook zo doen en ik zou ook niet weten waarom dat niet zou kunnen. Uitlezen gaat dan niet maar dat is ook niet altijd nodig.
N spoor, IV-V, Nederlands (met Duits en Zwitsers materieel).

Waarschuwing: overmatig gebruik van dit forum kan leiden tot klinknageltellerij, tijdperkfixatie en dwangmatig nummergebruik.