Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen door Sjoerd van de Wal
Vandaag om 09:00:29
Restauratie TEE treinstel door Bob R.
Vandaag om 08:44:52
Gezocht: Roco motor 85113, of soortgelijk door Pauldg
Vandaag om 08:41:18
Ontstaan van module/ diorama baan De Lagerweij door jaco1988
Vandaag om 08:21:44
Gezocht: Lima H0 motors door nighttrain1
Vandaag om 08:21:18
Pimp my Fleischmann BR01 164 ==> Lofzang op een Fleischmann BR 01 door Karst Drenth
Vandaag om 08:18:38
NL baan: Frotterdam in h0 door Ben
Vandaag om 08:17:26
Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving door Karst Drenth
Vandaag om 08:10:29
Roco NS 200/300 Sik, model 2019 door Ben
Vandaag om 08:10:14
Programmering Dr4018 door RBlok
Vandaag om 08:05:09
Baanbouw Frycio; eindelijk ruimte door Frycio82
Vandaag om 07:37:59
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Frycio82
Vandaag om 07:33:18
Mehano Blue Tiger DCC, loopt slecht. Decoder defect? door Dave.......
Vandaag om 04:54:57
Roco z21: eerste ervaringen en problemen. door NS 1607
Vandaag om 04:23:58
Schroemershage door HidanNL
Vandaag om 03:58:58
Haven/industrie rangeerbaantje in spoor 0 door AndréDev
19 januari 2021, 23:52:23
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
19 januari 2021, 23:47:51
Artitec Hondekop IC-uitvoering, model 2020, materieelbespreking. door Spoor010
19 januari 2021, 23:11:50
Klein Hertogdom Moresnet in H0 door Wim Vink
19 januari 2021, 22:59:14
Projekt 083-338 door 44
19 januari 2021, 22:49:44
Uit en Thuis, de bouw door Klaas Zondervan
19 januari 2021, 22:25:49
Vragen over keerlus, en benodigde digitale onderdelen. door Juroen
19 januari 2021, 22:19:40
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door barry1972
19 januari 2021, 21:56:26
Electrotren 1300, probleem bij Marklin M-rails wissel. door NL-modelspoor
19 januari 2021, 21:45:43
Stoomtrein Goes Borsele: Wat zijn we aan het bouwen door barry1972
19 januari 2021, 21:44:52
Philotrain 3759 door roadster36
19 januari 2021, 21:36:11
3D/RM: Stadler Flirt 3 in 1:160 door Stick
19 januari 2021, 21:13:22
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
19 januari 2021, 21:09:12
Hoe Nederlandse wisselsteller plaatsen? door Mitchell
19 januari 2021, 20:37:44
Deining in Dönsdorf door Basilicum
19 januari 2021, 20:33:42
  

Auteur Topic: Model rijdt niet op analoge baan.  (gelezen 1836 keer)

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 20313
    • Pagina van klaas
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #15 Gepost op: 27 november 2020, 21:49:06 »
Faulhaber motoren en soortgelijken zijn notoire "uitbranders" op DCC zonder decoder. 
Dat komt doordat faulhabers een heel lage zelfinductie hebben en  daardoor veel van die hoogfrequente stroom snoepen. En daar worden ze erg warm van. Ik heb 1 loc met Faulhaber motor. Daar heb ik een smoorspoel in serie met de motor gezet om het oproken te voorkomen. Ik rij overigens niet digitaal maar Permaloog, waarbij een constante 20kHz wisselspanning op de baan staat.

PietB

  • Offline Offline
  • Berichten: 529
  • Forum lid sinds December 2007
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #16 Gepost op: 27 november 2020, 21:49:58 »
Dus in beide decoders even de analoog herkenning aanzetten en hij zou op een analoge baan moeten kunnen rijden.
Dank Eric, ga ik het zo doen.

grt Piet.
Ib-650 + loconet-Rosoft apparatuur.

PietB

  • Offline Offline
  • Berichten: 529
  • Forum lid sinds December 2007
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #17 Gepost op: 27 november 2020, 21:50:52 »
Terug naar Piet en ontopic  ;)
Was het maar waar, Ronald. ;D
Ib-650 + loconet-Rosoft apparatuur.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 20313
    • Pagina van klaas
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #18 Gepost op: 27 november 2020, 21:54:58 »
Och Piet, je hebt je antwoord toch al? Intussen zijn we nog wat aan het natafelen. :)

PietB

  • Offline Offline
  • Berichten: 529
  • Forum lid sinds December 2007
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #19 Gepost op: 28 november 2020, 01:15:49 »
Och Piet, je hebt je antwoord toch al? Intussen zijn we nog wat aan het natafelen. :)
Ik blijf het jammer vinden dat draadjes gevuld worden met info die niet echt op het topic slaan, Klaas.
Ib-650 + loconet-Rosoft apparatuur.

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19478
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #20 Gepost op: 28 november 2020, 08:16:49 »
Och Piet, je hebt je antwoord toch al? Intussen zijn we nog wat aan het natafelen. :)

Is dat zo? Meerdere mensen in het draadje schrijven dat decoders apart moeten worden geprogrammeerd, maar ik begrijp nog steeds niet waarom. Als decoders per ongeluk tegelijk worden geprogrammeerd, werkt het maar al te goed.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Bert V

  • Offline Offline
  • Berichten: 497
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #21 Gepost op: 28 november 2020, 09:41:05 »
Inderdaad, wat Henk schrijft verbaast mij ook. Sterker nog, ik heb treinstellen met meerdere decoders die juist tegelijk geprogrammeerd moeten worden. ??? ??? ???

Groeten,
Bert

Bahn-AG

  • Offline Offline
  • Berichten: 750
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #22 Gepost op: 28 november 2020, 10:39:36 »
Hallo

Als je onder pom programmeert nemen alle decoders de waarde over.
Op een programmeerspoor idem.

Bart

knar46

  • Offline Offline
  • Berichten: 763
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #23 Gepost op: 28 november 2020, 15:35:49 »
LS (den lezer heil) ;)
even de proef op de som. Op het programmeerspoor staat een loc met adres 3 in CV1 (lenz silver locdecoder) en is een functiedecoder verbonden (met aangesloten lampjes: functioneert goed) met eveneens frabriekswaarde 3 in CV1. Met de (Lenz) centrale wordt adres 13 in CV1 ingegeven. Bij afzonderlijke controle van de beide decoders blijkt dat de locdecoder op 13 staat en de functiedecoder (onveranderd) op 3. Ik houd het op het advies van Eric: separaat programmeren.
Groet
Knar46   

Rick

  • Lid Houtense Koekenclub
  • Offline Offline
  • Berichten: 6784
  • Spoor N
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #24 Gepost op: 28 november 2020, 16:12:30 »
Even de proef op de som genomen met een VT11.5 met onbekende decoders (waarschjnlijk Zimo) met CV1 op 11 en een Multimaus, in CV modus wijzigen beide decoders naar adres 5 zonder problemen. Ik zou ze gewoon tegelijk programmeren als CV29 toch dezelfde waarde moet krijgen.

Als je onder pom programmeert nemen alle decoders de waarde over.
Op een programmeerspoor idem.
Als je onder POM programmeert (configureert voor sommigen) reageert alleen de gekozen decoder.
N spoor, IV-V, Nederlands (met Duits en Zwitsers materieel).

Waarschuwing: overmatig gebruik van dit forum kan leiden tot klinknageltellerij, tijdperkfixatie en dwangmatig nummergebruik.

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19478
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #25 Gepost op: 28 november 2020, 17:52:37 »
Piet had het ook over Pom programmeren en dan worden alle decoders met het gekozen adres gewijzigd. Recent nog de decoders in twee Roco vectrons tegelijk in Pom geprogrammeerd om ervoor te zorgen dat de locs dezelfde rijeigenschappen krijgen en dus probleemloos zijn te combineren. Doe ik altijd zo en werkt feilloos. Pas in tweede instantie programmeer ik apart wat apart moet worden geprogrammeerd.

En ik lees nog steeds nergens waarom dat niet zou kunnen.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Bahn-AG

  • Offline Offline
  • Berichten: 750
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #26 Gepost op: 28 november 2020, 18:53:42 »

Als je onder POM programmeert (configureert voor sommigen) reageert alleen de gekozen decoder.

Hallo

Dat ligt aan de centrale. Met een CS2 kun je iedere decoder op de baan, ongeacht het adres andere CV waardes geven. Een heel eng knopje op de CS2 dus. ;D

Bart

Rick

  • Lid Houtense Koekenclub
  • Offline Offline
  • Berichten: 6784
  • Spoor N
Re: Model rijdt niet op analoge baan.
« Reactie #27 Gepost op: 28 november 2020, 19:10:10 »
Volgens mij is dat juist de POM-modus, geen eng maar een handig knopje dus. Tenzij ik je verkeerd begrijp ergens.

Piet had het ook over Pom programmeren en dan worden alle decoders met het gekozen adres gewijzigd. Recent nog de decoders in twee Roco vectrons tegelijk in Pom geprogrammeerd om ervoor te zorgen dat de locs dezelfde rijeigenschappen krijgen en dus probleemloos zijn te combineren. Doe ik altijd zo en werkt feilloos. Pas in tweede instantie programmeer ik apart wat apart moet worden geprogrammeerd.

En ik lees nog steeds nergens waarom dat niet zou kunnen.
Ja, dat zou ik ook zo doen en ik zou ook niet weten waarom dat niet zou kunnen. Uitlezen gaat dan niet maar dat is ook niet altijd nodig.
N spoor, IV-V, Nederlands (met Duits en Zwitsers materieel).

Waarschuwing: overmatig gebruik van dit forum kan leiden tot klinknageltellerij, tijdperkfixatie en dwangmatig nummergebruik.