Doel:€250.00
Donaties:€85.00

Per saldo:€-165.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 31-07-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door nighttrain1
Vandaag om 05:04:35
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door AndrevdG
Vandaag om 04:38:46
Fleischmann stoomlocomotieven, wie kan ze repareren? door AndrevdG
Vandaag om 04:29:11
Baan in Los Angeles door AndrevdG
Vandaag om 04:19:41
LS Models / Models World 2021 door Duoblock
Vandaag om 01:29:12
ESU, LokPilot v4, hoe moet je aux 1-6 versterken? door saskia
Vandaag om 01:17:02
Nieuwe generatie spoorseinen NL door Duoblock
Vandaag om 01:17:01
Exattrain varianten op de Gs wagens door Ronet-1981
Vandaag om 00:40:29
Vijfhuis (v.h. Frotterdam) door edwin1974
Vandaag om 00:35:10
Modelbouwweekend Nederlands Transport Museum door Edsko Hekman
Vandaag om 00:14:09
Raadplaatje door Cc72000
Vandaag om 00:04:25
Koperdieven slopen in Niederau (DE) gestalde elektrische locomotieven! door VictorPM
02 augustus 2021, 23:42:57
Station Tzummarum (NFLS) door VFR
02 augustus 2021, 23:29:01
Een secundair lijntje in de Puy de Dome en de (Haute) Loire anno 1968 door Whis
02 augustus 2021, 23:10:35
Wat is de vereiste minimum boogstraal bij spoorwegen oor 160km/h ? door Dwergsein
02 augustus 2021, 23:03:16
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door clickmaniac
02 augustus 2021, 23:02:55
NL pendelbaan H0 tp IV / V door Ruben90
02 augustus 2021, 22:26:34
Toon hier je (model)TRAM foto's. door Dwergsein
02 augustus 2021, 22:03:42
Asse-Bad - Assche-les-Bains door hervé
02 augustus 2021, 21:29:11
Beginner met N spoor, Ecos, Digikeijs 4088 door phdirk
02 augustus 2021, 20:49:49
BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen door Thijs1271
02 augustus 2021, 20:42:32
DJH NS 5000, de grote verbouwing door TonM
02 augustus 2021, 20:35:50
Digitaliseren Stoomloc REE Modeles 231 G ex PLM ref MB-040 : luidspreker door willyTEE
02 augustus 2021, 20:00:12
Harzwald Hafen Bahn door Wim Vink
02 augustus 2021, 18:58:47
NS 8100 in Spoor-1 door FritsT
02 augustus 2021, 18:58:42
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door puntenglijder
02 augustus 2021, 18:58:38
3m bij 60cm N schaal baanplan Mening en toevoegingen gevraagd door Timoblok69
02 augustus 2021, 18:48:05
Update: baan in de tropen door Eric v C
02 augustus 2021, 17:52:32
Klinknagelstrips voor bagagerijtuig dak in 1:87 gezocht door Tomasso
02 augustus 2021, 17:32:55
Storing in nieuwe loc door josmol
02 augustus 2021, 16:32:18
  

Auteur Topic: DR5000 software komt niet in beeld.  (gelezen 1878 keer)

JohnT

  • Offline Offline
  • Berichten: 235
DR5000 software komt niet in beeld.
« Gepost op: 01 oktober 2020, 11:10:38 »
Beste mensen ik heb een vreemd probleem.

Met het veranderen van de computer op mijn treinenkamer heb ik de software voor de DR5000 opnieuw moeten installeren. Dit verloopt allemaal goed zonder problemen. Als ik echter de configuratiesoftware wil starten gebeurt er niets, het bekende plaatje met de afbeelding van de centrale komt niet in beeld. Als ik met taakbeheer kijk naar applicaties die gestart zijn zie ik wel dat de software is geladen.

Op de computer die ik gebruik is windows 7 geïnstalleerd (meer kan deze niet aan) wat nog prima werkt voor mijn treinen programma's. Zo kan ik met Koploper mijn baan besturen en met JMRI mijn decoders programmeren.

Iemand een idee waarom ik de configuratie software van de DR5000 niet kan starten?

Hoor het graag, JohnT.


Bjor

  • Offline Offline
  • Berichten: 478
Re: DR5000 software komt niet in beeld.
« Reactie #1 Gepost op: 01 oktober 2020, 11:16:32 »
John,

Wat gebeurt er als je na het starten van de DR500 op Alt + Tab drukt?

Ben
Liefhebber van de Deutsche Reichsbahn Gesellschaft in tijdperk II in N en verder van alles dat met model- en grootspoor te maken heeft.

ikbenerevenniet

  • Offline Offline
  • Berichten: 376
Re: DR5000 software komt niet in beeld.
« Reactie #2 Gepost op: 01 oktober 2020, 12:18:56 »
Komt er, als je direct na het opstarten van de applicatie Alt + Spatie drukt, een menuutje in beeld? Probeer dan "Verplaatsen".
En: komt het venster in beeld als je "Vensters trapsgewijs schikken" kiest (rechtermuisknop op de taakbalk)?

JohnT

  • Offline Offline
  • Berichten: 235
Re: DR5000 software komt niet in beeld.
« Reactie #3 Gepost op: 01 oktober 2020, 14:08:09 »
Beide antwoorden geprobeerd zonder resultaat. Na het starten van de software is de pc wel een stuk trager.

JohnT

Menno

  • Offline Offline
  • Berichten: 2958
    • Mijn van-alles website
Re: DR5000 software komt niet in beeld.
« Reactie #4 Gepost op: 01 oktober 2020, 14:15:13 »
Kijk eerst eens in Taakbeheer of de applicatie wel gestart wordt maar ergens blijft hangen en dus nooit visuele bevestiging toont. Dat zal niet de eerste keer zijn dat zoiets gebeurt (in het algemeen bedoel ik, geen ervaring met de DR5000 software).

Vaak zie je daar ook of er excessief veel bronnen gebruikt worden.

ikbenerevenniet

  • Offline Offline
  • Berichten: 376
Re: DR5000 software komt niet in beeld.
« Reactie #5 Gepost op: 01 oktober 2020, 22:38:33 »
Kijk vooral ook met Taakbeheer (tabje "Prestaties") of het gebruik van de processor soms omhoogschiet.

luutjelewis

  • Offline Offline
  • Berichten: 58
  • Niets is zo waardevol als wijze raad
Re: DR5000 software komt niet in beeld.
« Reactie #6 Gepost op: 01 oktober 2020, 23:09:54 »
Heeft de computer wel een capabele vga-kaart aan boord om uberhaupt
beeld te geven op een normale beeld resolutie van bv 800x600 dpi
deze vraag naar aanleiding dat je computer tot win 7 aankan?
Groet Dennis

ikbenerevenniet

  • Offline Offline
  • Berichten: 376
Re: DR5000 software komt niet in beeld.
« Reactie #7 Gepost op: 01 oktober 2020, 23:21:46 »
Ik begrijp uit JohnT's eerste post dat het eerder op diezelfde PC wel gewerkt heeft. Dan moet de VGA-kaart dus in elk geval goed genoeg zijn.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 7012
Re: DR5000 software komt niet in beeld.
« Reactie #8 Gepost op: 02 oktober 2020, 08:15:56 »
Ik zou de software even verwijderen en dan opnieuw installeren. Lijkt erop dat er toch ergens iets niet helemaal goed gegaan is bij de installatie.
Gr.
Eric

Karst Drenth

  • Offline Offline
  • Berichten: 9670
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: DR5000 software komt niet in beeld.
« Reactie #9 Gepost op: 02 oktober 2020, 08:22:29 »

JohnT

  • Offline Offline
  • Berichten: 235
Re: DR5000 software komt niet in beeld.
« Reactie #10 Gepost op: 02 oktober 2020, 09:09:53 »
In taakbeheer is het programma actief zoals ik al heb aangegeven, hierin is het processor gebruik hoog als de DR5000 software is gestart. Overigens heeft het programma nog niet eerder op deze pc gewerkt wel op een eerder in gebruik zijnde laptop.

Ik verwacht niet dat het aan de videokaart licht andere programma's die veel van de videokaart vragen werken wel goed, zoals Trainsimulator.

Missende .NET updates zou nog is kunnen, de pc heeft lange tijd stil gestaan. Ik zal de updates er controleren.

Bedankt voor de adviezen.

JohnT

Karst Drenth

  • Offline Offline
  • Berichten: 9670
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: DR5000 software komt niet in beeld.
« Reactie #11 Gepost op: 02 oktober 2020, 09:56:54 »
Citaat van: JohnT
Missende .NET updates zou nog is kunnen, de pc heeft lange tijd stil gestaan. Ik zal de updates er controleren.

Zijn niet zozeer updates als wel missende onderdelen. MS heeft in al haar wijsheid besloten .NET 2.0 en 3.5 niet standaard in Win7 mee te leveren. Na een verse installatie moet je ze dus vaak zelf installeren en zal automatic updates ze niet vinden.

Grtzz,
Karst

JohnT

  • Offline Offline
  • Berichten: 235
Re: DR5000 software komt niet in beeld.
« Reactie #12 Gepost op: 03 oktober 2020, 11:50:11 »
Na veel geprobeerd te hebben heeft chkdsk de oplossing gebracht. Harde schijf gaf problemen. Maar nu heb ik een ander probleem, mijn windows versie is ineens illegaal waardoor de updates niet meer worden uitgevoerd???

JohnT

Voske

  • Offline Offline
  • Berichten: 146
Re: DR5000 software komt niet in beeld.
« Reactie #13 Gepost op: 03 oktober 2020, 12:25:52 »
beste
het zou misschien beter zijn om met een propere schijf te starten en de pc terug te herinstaleeren dan is alles weer zoals nieuw en zult ge minder problemen hebben met de software
MVG
Pascal

JohnT

  • Offline Offline
  • Berichten: 235
Re: DR5000 software komt niet in beeld.
« Reactie #14 Gepost op: 04 oktober 2020, 10:15:21 »
Dat zou het beste zijn echter beschik ik niet over een dergelijke schijf. Mijn windows versie is een z.g. OEM installatie waarvan de originele herstel partitie is verwijderd door de vorige eigenaar.

JohnT