BeneluxSpoor.net forum

Vraag en antwoord => Digitaal => Topic gestart door: JohnT op 01 oktober 2020, 11:10:38

Titel: DR5000 software komt niet in beeld.
Bericht door: JohnT op 01 oktober 2020, 11:10:38
Beste mensen ik heb een vreemd probleem.

Met het veranderen van de computer op mijn treinenkamer heb ik de software voor de DR5000 opnieuw moeten installeren. Dit verloopt allemaal goed zonder problemen. Als ik echter de configuratiesoftware wil starten gebeurt er niets, het bekende plaatje met de afbeelding van de centrale komt niet in beeld. Als ik met taakbeheer kijk naar applicaties die gestart zijn zie ik wel dat de software is geladen.

Op de computer die ik gebruik is windows 7 geïnstalleerd (meer kan deze niet aan) wat nog prima werkt voor mijn treinen programma's. Zo kan ik met Koploper mijn baan besturen en met JMRI mijn decoders programmeren.

Iemand een idee waarom ik de configuratie software van de DR5000 niet kan starten?

Hoor het graag, JohnT.

Titel: Re: DR5000 software komt niet in beeld.
Bericht door: Bjor op 01 oktober 2020, 11:16:32
John,

Wat gebeurt er als je na het starten van de DR500 op Alt + Tab drukt?

Ben
Titel: Re: DR5000 software komt niet in beeld.
Bericht door: Erik Baas op 01 oktober 2020, 12:18:56
Komt er, als je direct na het opstarten van de applicatie Alt + Spatie drukt, een menuutje in beeld? Probeer dan "Verplaatsen".
En: komt het venster in beeld als je "Vensters trapsgewijs schikken" kiest (rechtermuisknop op de taakbalk)?
Titel: Re: DR5000 software komt niet in beeld.
Bericht door: JohnT op 01 oktober 2020, 14:08:09
Beide antwoorden geprobeerd zonder resultaat. Na het starten van de software is de pc wel een stuk trager.

JohnT
Titel: Re: DR5000 software komt niet in beeld.
Bericht door: Menno op 01 oktober 2020, 14:15:13
Kijk eerst eens in Taakbeheer of de applicatie wel gestart wordt maar ergens blijft hangen en dus nooit visuele bevestiging toont. Dat zal niet de eerste keer zijn dat zoiets gebeurt (in het algemeen bedoel ik, geen ervaring met de DR5000 software).

Vaak zie je daar ook of er excessief veel bronnen gebruikt worden.
Titel: Re: DR5000 software komt niet in beeld.
Bericht door: Erik Baas op 01 oktober 2020, 22:38:33
Kijk vooral ook met Taakbeheer (tabje "Prestaties") of het gebruik van de processor soms omhoogschiet.
Titel: Re: DR5000 software komt niet in beeld.
Bericht door: luutjelewis op 01 oktober 2020, 23:09:54
Heeft de computer wel een capabele vga-kaart aan boord om uberhaupt
beeld te geven op een normale beeld resolutie van bv 800x600 dpi
deze vraag naar aanleiding dat je computer tot win 7 aankan?
Titel: Re: DR5000 software komt niet in beeld.
Bericht door: Erik Baas op 01 oktober 2020, 23:21:46
Ik begrijp uit JohnT's eerste post dat het eerder op diezelfde PC wel gewerkt heeft. Dan moet de VGA-kaart dus in elk geval goed genoeg zijn.
Titel: Re: DR5000 software komt niet in beeld.
Bericht door: Remunj op 02 oktober 2020, 08:15:56
Ik zou de software even verwijderen en dan opnieuw installeren. Lijkt erop dat er toch ergens iets niet helemaal goed gegaan is bij de installatie.
Titel: Re: DR5000 software komt niet in beeld.
Bericht door: Karst Drenth op 02 oktober 2020, 08:22:29
Mogelijk mis je na een verse Win7 installatie .NET V2

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=1639

en

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=21

Grtzz,

Karst

Titel: Re: DR5000 software komt niet in beeld.
Bericht door: JohnT op 02 oktober 2020, 09:09:53
In taakbeheer is het programma actief zoals ik al heb aangegeven, hierin is het processor gebruik hoog als de DR5000 software is gestart. Overigens heeft het programma nog niet eerder op deze pc gewerkt wel op een eerder in gebruik zijnde laptop.

Ik verwacht niet dat het aan de videokaart licht andere programma's die veel van de videokaart vragen werken wel goed, zoals Trainsimulator.

Missende .NET updates zou nog is kunnen, de pc heeft lange tijd stil gestaan. Ik zal de updates er controleren.

Bedankt voor de adviezen.

JohnT
Titel: Re: DR5000 software komt niet in beeld.
Bericht door: Karst Drenth op 02 oktober 2020, 09:56:54
Citaat van: JohnT
Missende .NET updates zou nog is kunnen, de pc heeft lange tijd stil gestaan. Ik zal de updates er controleren.

Zijn niet zozeer updates als wel missende onderdelen. MS heeft in al haar wijsheid besloten .NET 2.0 en 3.5 niet standaard in Win7 mee te leveren. Na een verse installatie moet je ze dus vaak zelf installeren en zal automatic updates ze niet vinden.

Grtzz,
Karst
Titel: Re: DR5000 software komt niet in beeld.
Bericht door: JohnT op 03 oktober 2020, 11:50:11
Na veel geprobeerd te hebben heeft chkdsk de oplossing gebracht. Harde schijf gaf problemen. Maar nu heb ik een ander probleem, mijn windows versie is ineens illegaal waardoor de updates niet meer worden uitgevoerd???

JohnT
Titel: Re: DR5000 software komt niet in beeld.
Bericht door: Voske op 03 oktober 2020, 12:25:52
beste
het zou misschien beter zijn om met een propere schijf te starten en de pc terug te herinstaleeren dan is alles weer zoals nieuw en zult ge minder problemen hebben met de software
Titel: Re: DR5000 software komt niet in beeld.
Bericht door: JohnT op 04 oktober 2020, 10:15:21
Dat zou het beste zijn echter beschik ik niet over een dergelijke schijf. Mijn windows versie is een z.g. OEM installatie waarvan de originele herstel partitie is verwijderd door de vorige eigenaar.

JohnT
Titel: Re: DR5000 software komt niet in beeld.
Bericht door: Karst Drenth op 04 oktober 2020, 11:37:10
Tja...

Dan moet je je installatie via telefoon activeren.

Hier vind je hoe: https://www.sevenforums.com/tutorials/18715-activate-windows-7-phone.html

Maar... daar staat ook:

Citaat
...A OEM Windows 7 product key number can only be used to activate a OEM Windows 7 copy on the same computer that it was first activated on, and no other computer....

Citaat
...Een OEM Windows 7 product sleutelnummer kan alleen worden gebruikt om een OEM Windows 7 kopie te activeren op dezelfde computer waarop het eerst werd geactiveerd, en geen andere computer...

Grtzz,
Karst
Titel: Re: DR5000 software komt niet in beeld.
Bericht door: Bert V op 04 oktober 2020, 13:40:50
John,

Voor 15 euro kun je een officiële, volledig legale Windows 7 kopen bij bijv. Digital License. Ben je van dat OEM probleem af en kun je gewoon een schone installatie uitvoeren. Vaak moet je dan ook wel via de telefoon activeren maar dat is zo gepiept.

Groeten,
Bert
Titel: Re: DR5000 software komt niet in beeld.
Bericht door: Ronaldp op 04 oktober 2020, 14:35:33
Als je de juiste OEM Windows 7 versie(home of pro) download.
En die installeerd.Zou die het moeten doen.
Je serie nummer staat niet op de harde schijf.Maar in de bios.

Mvg Ronald
Titel: Re: DR5000 software komt niet in beeld.
Bericht door: JohnT op 05 oktober 2020, 19:09:53
Ik heb van alles geprobeert, het productnummer van de stikcker. Het productnummer met een tooltje opgezocht in de installatie. Deze codes geprobeert om te activeren maar krijg de foutmelding dat het een OEM versie betreft en dat ik bij de fabrikant moet zijn.

Om niet eindeloos door te gaan heb ik een tweedehands laptop aangeschaft met windows 10. Alles werkt weer prima.

bedankt voor de reacties.

JohnT
Titel: Re: DR5000 software komt niet in beeld.
Bericht door: jowi op 05 oktober 2020, 19:28:35
Alles geprobeerd, behalve de tip om even te bellen met het microsoft licentiesysteem en je licentie weer te activeren.
Titel: Re: DR5000 software komt niet in beeld.
Bericht door: ruudns op 05 oktober 2020, 22:17:30
...of je download bij MicroSoft het windows10 hulp programma downloaden (https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10). Maakt een usb sticky en installeerd de oficiële versie met de laatste updates. Voor de productkey vul je een willekeurige win7 key in (ff op een oude pc op het werk kijken ;) ). Die activeert zich zelf en klaar. Werkt nog steeds (y).
Titel: Re: DR5000 software komt niet in beeld.
Bericht door: JohnT op 06 oktober 2020, 10:46:45
Bedankt voor de goedbedoelde reacties maar ik heb echt alles geprobeerd. Ik wordt telkens terug verwezen naar de leverancier omdat Microsoft geen support leverd voor OEM versies. Ook niet als het om registratie gaat.

Ik heb een installatie cd met windows 10 ook deze komt met dezelfde melding. De productsleutel die ik heb betreft een OEM versie.
De installatie werkt wel als ik een al eerder geregistreerde en geactiveerde productsleutel heb.

JohnT