Doel:€250.00
Donaties:€177.50

Per saldo:€-72.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 16-06-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Luit
Vandaag om 19:04:56
DR4018 - sein blijft branden door magro
Vandaag om 19:04:55
Het Spoorwegmuseum breidt uit met 1501, 1 juni 2021 door VictorPM
Vandaag om 19:02:08
Frans loodsje et cetera door g-j
Vandaag om 18:58:22
Wie herkent deze (bus)halte? door Hans Grasmaijer
Vandaag om 18:52:23
Schorumdijk Gem. Vaagburg 1940-1960. (Jaren ‘40-‘60 baan met haventje) door Aford
Vandaag om 18:49:41
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door ramdani
Vandaag om 18:36:14
Raadplaatje door Cc72000
Vandaag om 18:26:50
Falkenheim door Ronald Halma
Vandaag om 18:26:36
SLT in H0 voor Kleindrecht door AdLoc
Vandaag om 17:40:58
Loklantaarns voor sikjes door Huup
Vandaag om 17:38:52
Houten kindertreintjes vaak onveilig door System-M
Vandaag om 17:26:04
De fabriek - Spoor 0 door BartvD
Vandaag om 17:17:46
Fleischmann 1306 probeersels door Ardin
Vandaag om 17:14:30
LS Models 49100 en 41071 / WL type P slaapwagens door willyTEE
Vandaag om 17:11:59
Messerschmitt Kabinenroller superen door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 17:06:25
Baan in Los Angeles door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 16:44:58
Kranenberg, een exercitie in code 70 door zuylen
Vandaag om 16:27:22
Update: baan in de tropen door AndrevdG
Vandaag om 16:13:51
BNLS-Werkspoor - NS Sik van Werps Modelbouw door ingenium
Vandaag om 16:10:59
Anicubic advies nodig door MartinH0
Vandaag om 16:02:14
Diverse wagons met auto gerelateerde reclame door Marco1044
Vandaag om 15:43:43
Stootjuk printen door orientexpress
Vandaag om 15:18:26
Bentheimer Eisenbahn, gisteren, vandaag en morgen. door tijgernootje
Vandaag om 13:45:05
Santa Maria 2.0 (H0m, 2,85 x 1,75m, Rhätische Bahn) door spoorijzer
Vandaag om 12:58:42
NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door FritsT
Vandaag om 12:40:49
Oneindige Overslag 0e RC door Sven
Vandaag om 12:27:30
Bahnstrecke 5867 door Frank 123
Vandaag om 11:38:23
Marklin booster 60175, kan je het bij iets anders gebruiken? door bask185
Vandaag om 11:33:00
25 jaar geleden door Bart Donker
Vandaag om 11:13:32
  

Auteur Topic: DR5000 software komt niet in beeld.  (gelezen 1820 keer)

JohnT

  • Offline Offline
  • Berichten: 235
DR5000 software komt niet in beeld.
« Gepost op: 01 oktober 2020, 11:10:38 »
Beste mensen ik heb een vreemd probleem.

Met het veranderen van de computer op mijn treinenkamer heb ik de software voor de DR5000 opnieuw moeten installeren. Dit verloopt allemaal goed zonder problemen. Als ik echter de configuratiesoftware wil starten gebeurt er niets, het bekende plaatje met de afbeelding van de centrale komt niet in beeld. Als ik met taakbeheer kijk naar applicaties die gestart zijn zie ik wel dat de software is geladen.

Op de computer die ik gebruik is windows 7 geïnstalleerd (meer kan deze niet aan) wat nog prima werkt voor mijn treinen programma's. Zo kan ik met Koploper mijn baan besturen en met JMRI mijn decoders programmeren.

Iemand een idee waarom ik de configuratie software van de DR5000 niet kan starten?

Hoor het graag, JohnT.


Bjor

  • Offline Offline
  • Berichten: 478
Re: DR5000 software komt niet in beeld.
« Reactie #1 Gepost op: 01 oktober 2020, 11:16:32 »
John,

Wat gebeurt er als je na het starten van de DR500 op Alt + Tab drukt?

Ben
Liefhebber van de Deutsche Reichsbahn Gesellschaft in tijdperk II in N en verder van alles dat met model- en grootspoor te maken heeft.

ikbenerevenniet

  • Offline Offline
  • Berichten: 376
Re: DR5000 software komt niet in beeld.
« Reactie #2 Gepost op: 01 oktober 2020, 12:18:56 »
Komt er, als je direct na het opstarten van de applicatie Alt + Spatie drukt, een menuutje in beeld? Probeer dan "Verplaatsen".
En: komt het venster in beeld als je "Vensters trapsgewijs schikken" kiest (rechtermuisknop op de taakbalk)?

JohnT

  • Offline Offline
  • Berichten: 235
Re: DR5000 software komt niet in beeld.
« Reactie #3 Gepost op: 01 oktober 2020, 14:08:09 »
Beide antwoorden geprobeerd zonder resultaat. Na het starten van de software is de pc wel een stuk trager.

JohnT

Menno

  • Offline Offline
  • Berichten: 2945
    • Mijn van-alles website
Re: DR5000 software komt niet in beeld.
« Reactie #4 Gepost op: 01 oktober 2020, 14:15:13 »
Kijk eerst eens in Taakbeheer of de applicatie wel gestart wordt maar ergens blijft hangen en dus nooit visuele bevestiging toont. Dat zal niet de eerste keer zijn dat zoiets gebeurt (in het algemeen bedoel ik, geen ervaring met de DR5000 software).

Vaak zie je daar ook of er excessief veel bronnen gebruikt worden.

ikbenerevenniet

  • Offline Offline
  • Berichten: 376
Re: DR5000 software komt niet in beeld.
« Reactie #5 Gepost op: 01 oktober 2020, 22:38:33 »
Kijk vooral ook met Taakbeheer (tabje "Prestaties") of het gebruik van de processor soms omhoogschiet.

luutjelewis

  • Offline Offline
  • Berichten: 57
  • Niets is zo waardevol als wijze raad
Re: DR5000 software komt niet in beeld.
« Reactie #6 Gepost op: 01 oktober 2020, 23:09:54 »
Heeft de computer wel een capabele vga-kaart aan boord om uberhaupt
beeld te geven op een normale beeld resolutie van bv 800x600 dpi
deze vraag naar aanleiding dat je computer tot win 7 aankan?
Groet Dennis

ikbenerevenniet

  • Offline Offline
  • Berichten: 376
Re: DR5000 software komt niet in beeld.
« Reactie #7 Gepost op: 01 oktober 2020, 23:21:46 »
Ik begrijp uit JohnT's eerste post dat het eerder op diezelfde PC wel gewerkt heeft. Dan moet de VGA-kaart dus in elk geval goed genoeg zijn.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6966
Re: DR5000 software komt niet in beeld.
« Reactie #8 Gepost op: 02 oktober 2020, 08:15:56 »
Ik zou de software even verwijderen en dan opnieuw installeren. Lijkt erop dat er toch ergens iets niet helemaal goed gegaan is bij de installatie.
Gr.
Eric

Karst Drenth

  • Offline Offline
  • Berichten: 9645
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: DR5000 software komt niet in beeld.
« Reactie #9 Gepost op: 02 oktober 2020, 08:22:29 »

JohnT

  • Offline Offline
  • Berichten: 235
Re: DR5000 software komt niet in beeld.
« Reactie #10 Gepost op: 02 oktober 2020, 09:09:53 »
In taakbeheer is het programma actief zoals ik al heb aangegeven, hierin is het processor gebruik hoog als de DR5000 software is gestart. Overigens heeft het programma nog niet eerder op deze pc gewerkt wel op een eerder in gebruik zijnde laptop.

Ik verwacht niet dat het aan de videokaart licht andere programma's die veel van de videokaart vragen werken wel goed, zoals Trainsimulator.

Missende .NET updates zou nog is kunnen, de pc heeft lange tijd stil gestaan. Ik zal de updates er controleren.

Bedankt voor de adviezen.

JohnT

Karst Drenth

  • Offline Offline
  • Berichten: 9645
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: DR5000 software komt niet in beeld.
« Reactie #11 Gepost op: 02 oktober 2020, 09:56:54 »
Citaat van: JohnT
Missende .NET updates zou nog is kunnen, de pc heeft lange tijd stil gestaan. Ik zal de updates er controleren.

Zijn niet zozeer updates als wel missende onderdelen. MS heeft in al haar wijsheid besloten .NET 2.0 en 3.5 niet standaard in Win7 mee te leveren. Na een verse installatie moet je ze dus vaak zelf installeren en zal automatic updates ze niet vinden.

Grtzz,
Karst

JohnT

  • Offline Offline
  • Berichten: 235
Re: DR5000 software komt niet in beeld.
« Reactie #12 Gepost op: 03 oktober 2020, 11:50:11 »
Na veel geprobeerd te hebben heeft chkdsk de oplossing gebracht. Harde schijf gaf problemen. Maar nu heb ik een ander probleem, mijn windows versie is ineens illegaal waardoor de updates niet meer worden uitgevoerd???

JohnT

Voske

  • Offline Offline
  • Berichten: 144
Re: DR5000 software komt niet in beeld.
« Reactie #13 Gepost op: 03 oktober 2020, 12:25:52 »
beste
het zou misschien beter zijn om met een propere schijf te starten en de pc terug te herinstaleeren dan is alles weer zoals nieuw en zult ge minder problemen hebben met de software
MVG
Pascal

JohnT

  • Offline Offline
  • Berichten: 235
Re: DR5000 software komt niet in beeld.
« Reactie #14 Gepost op: 04 oktober 2020, 10:15:21 »
Dat zou het beste zijn echter beschik ik niet over een dergelijke schijf. Mijn windows versie is een z.g. OEM installatie waarvan de originele herstel partitie is verwijderd door de vorige eigenaar.

JohnT