Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Wisselsymbool veranderen Ecos2 door Forever Rocofan
Vandaag om 05:14:59
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door roadster36
Vandaag om 01:39:58
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door DBCargo
17 januari 2021, 23:52:56
Walcherense (Zeeuwse) tram in spoor G door jaco1988
17 januari 2021, 23:51:14
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door Freek Jonkers
17 januari 2021, 23:23:52
Vieze treinen, gebouwen, wegen etc. (tips en plaatjes) door Frans Peeters
17 januari 2021, 23:23:47
Projekt 083-338 door 44
17 januari 2021, 23:18:27
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
17 januari 2021, 23:18:07
Roco BR44, waar onderdelen verkrijgbaar? door hein frunt
17 januari 2021, 23:08:17
Wie gaat NL-rijtuigen uitbrengen in schaal n? door Marcel112
17 januari 2021, 23:05:30
Roco NS 2400, model 2020, materieelbespreking door MarkSpoor
17 januari 2021, 23:01:45
Aansluiten ledverlichting op trafo via rijregelaar, 3 a 5V door GMA70
17 januari 2021, 22:58:13
Klein Hertogdom Moresnet in H0 door MOVisser
17 januari 2021, 22:55:27
Roco OBB 1089 krokodil rijdt slecht. door Dwergsein
17 januari 2021, 22:50:13
Den Zoedel Tramt door Huup
17 januari 2021, 22:22:21
Harz-draisine in spoor 0e door Tulpendaal
17 januari 2021, 22:10:17
Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: “Bahnhof Poggendam door 1200blauw
17 januari 2021, 22:09:39
NL nummerborden voor Piko Benelux-hondekop door Rob Ellerman
17 januari 2021, 22:04:24
Knooppunt aan de Twentelijn door 1200blauw
17 januari 2021, 21:54:49
Rheinburgh, TP V/VI door Dave.......
17 januari 2021, 21:41:36
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Sean
17 januari 2021, 21:35:40
Richtingsafhankelijke detectie / melding op digitale baan. door RBlok
17 januari 2021, 21:31:56
Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk door jerrytrein
17 januari 2021, 21:24:00
Restauratie TEE treinstel door Peter Kleton
17 januari 2021, 21:15:34
Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers? door GMA70
17 januari 2021, 21:10:56
Rails behandelen met ATF (transmissie vloeistof) ? door Martin Welberg
17 januari 2021, 20:51:13
Baanbouw Frycio; eindelijk ruimte door Frycio82
17 januari 2021, 20:44:31
Frans loodsje et cetera door Noordernet
17 januari 2021, 20:42:39
Raccordement diorama door Jeroenproj
17 januari 2021, 20:31:02
Blok kleurt niet mee in Koploper. door Rinuswaardenburg
17 januari 2021, 20:22:02
  

Auteur Topic: 16 bezetmelders maximum?  (gelezen 2074 keer)

Debvd

  • Offline Offline
  • Berichten: 438
16 bezetmelders maximum?
« Gepost op: 20 april 2020, 17:01:14 »
Hoi allen,

Vandaag sloot ik mijn 17e DR4088 aan en werd maar niet gezien uiteindelijk weer teruggezet naar de 16e en toen deed ie het weer.

Is 256 bezetmeldingen het maximum? Had altijd begrepen dat dat 1048 was. Ben nu nog niet op scenerydeel 😳.

Wie kan me hier helpen? Heb bewust voor loconet verdeeldoos gekozen zodat ik meerdere strings kon opbouwen ... maar helaas werkt dit niet 🥺 graag jullie input of ideeen graag.

Werk met Intellibox II, Koploper, OC32 en 4088 bezetmelders

Mvgr Bjorn

Romavami

  • Offline Offline
  • Berichten: 515
  • Carpe diem
Re: 16 bezetmelders maximum?
« Reactie #1 Gepost op: 20 april 2020, 17:20:25 »
Hallo Bjorn,

het staat niet op de NL site van Digikeijs maar dit staat op de Duitse site:

https://www.digikeijs.com/de/dr4088ln-cs-2r-16-channels-s88n-feedback-module-with-loconet.html

Maar ik vermoed dat dit per S88 bus geldt.

Groet, Rob
« Laatst bewerkt op: 20 april 2020, 17:22:53 door Romavami »
Groet, Rob

Nieuwbouw Kellerstein H0 - digitaal DCC https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=92476.0.html:
DCC - Z1 OpenDCC centrale -Digikeijs decoders, bezet en terugmelders - H0 - Rocrail - Fleischmann profi

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 887
    • Onze site
Re: 16 bezetmelders maximum?
« Reactie #2 Gepost op: 20 april 2020, 17:29:02 »
handleiding : Met slechts 1 LocoNet decoder is het mogelijk tot wel 15 standaard S88 terugmelddecoders aan te sluiten. Tot een maximum van 256 terugmeldpunten.
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3947
Re: 16 bezetmelders maximum?
« Reactie #3 Gepost op: 20 april 2020, 17:37:00 »
En wil je er meer dan koop je een tweede DR4088LN waarop je dan weer 15 4088 modulen aan kan sluiten enz..

Debvd

  • Offline Offline
  • Berichten: 438
Re: 16 bezetmelders maximum?
« Reactie #4 Gepost op: 20 april 2020, 17:44:55 »
Hmmm,

Tot nu toe heb ik altijd begrepen dat loconet 4096 melders aan kon.

Ik maak gebruik van de verdeelhub die aangesloten is op de IBII

Ik heb momenteel 6 LN modules met daaraan  3 keer 1 4088 en  1 keer 2 en 2 keer 3 4088.

Totaal 272 bezetmelders dus ruim onder de 4096. Alleen hij gaat maar tot 256 bezetmleders

Debvd

  • Offline Offline
  • Berichten: 438
Re: 16 bezetmelders maximum?
« Reactie #5 Gepost op: 20 april 2020, 18:00:52 »
En wil je er meer dan koop je een tweede DR4088LN waarop je dan weer 15 4088 modulen aan kan sluiten enz..

Zo dacht ik ook dus maar werkt niet bij mij ... hoop dat iemand het wel werkend heeft

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 887
    • Onze site
Re: 16 bezetmelders maximum?
« Reactie #6 Gepost op: 20 april 2020, 18:28:21 »
het aantal in de IB ook aangepast ? Moet je de 17de melder ook niet programmeren met zijn eigen begin adres (onder loconet) ?
« Laatst bewerkt op: 20 april 2020, 18:41:36 door bellejt »
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

Debvd

  • Offline Offline
  • Berichten: 438
Re: 16 bezetmelders maximum?
« Reactie #7 Gepost op: 20 april 2020, 18:55:55 »
Ja, dat is knopje indukken beginadres ingeven eindadres ingeven en klaar

Debvd

  • Offline Offline
  • Berichten: 438
Re: 16 bezetmelders maximum?
« Reactie #8 Gepost op: 20 april 2020, 18:57:10 »
Zit trouwens de handleiding door te bladeren ibII ondersteunt 2048!bezetmelders

Maar waarom nu niet  ???

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 887
    • Onze site
Re: 16 bezetmelders maximum?
« Reactie #9 Gepost op: 20 april 2020, 19:07:57 »
volgens dat ik vind op internet kunnen er maar 16 x 4088 na elkaar.Om mee te hebben moet je denk ik als eerste de andere versie hebben DR4088LN aan het begin van de string en na elkaar.
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

Debvd

  • Offline Offline
  • Berichten: 438
Re: 16 bezetmelders maximum?
« Reactie #10 Gepost op: 20 april 2020, 19:12:58 »
Heb 6 LN modules met daarachter 4088 modules

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1399
Re: 16 bezetmelders maximum?
« Reactie #11 Gepost op: 20 april 2020, 19:32:45 »
Hoi Bjorn,

Je kunt per Loconet string in totaal 16 bezetmeldmodules gebruiken, dus de LN plus 15 maal S88. Dat zijn 256 bezetmeldpunten. Als je dus het maximum aantal bezetmeldpunten van de IBII wilt gebruiken (2048), kun je 8 volledige  LN-strings van 16 modules kwijt.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 887
    • Onze site
Re: 16 bezetmelders maximum?
« Reactie #12 Gepost op: 20 april 2020, 19:34:15 »
moet je dan niet de eerste LN programmeren met daarachter de 15 x 4088 en dan de 2de met de 16de erachter ? Zo versta ik het toch uit de handleiding.
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

Debvd

  • Offline Offline
  • Berichten: 438
Re: 16 bezetmelders maximum?
« Reactie #13 Gepost op: 20 april 2020, 20:32:29 »
Helaas gaat dat niet. Als ik ik nu een LN module programmeer vanaf 257 doet ie al niks meer  >:(

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1399
Re: 16 bezetmelders maximum?
« Reactie #14 Gepost op: 21 april 2020, 17:05:42 »
Hallo Johnny en Bjorn,

Zoals Johnny het beschrijft heb ik het ook gedaan. Nu werk ik met vier strings van 8 modules. Eerste LN startadres 1 en 128 aansluitingen, tweede startadres 129, 128 aansluitingen, enz. Bij de eerste poging bleken er twee LN bezetmelders defect te zijn. De eerste gaf alles bezet en de tweede was niet te programmeren. Na reparatie werkt alles als een trein.
Nu moet je volgens mij bij het programmeren van de DR4088LN maar één maal op het wisselknopje drukken. Dat is mogelijk nog iets om op te letten.
Met beste groeten,

Dirk Meijer