Doel:€250.00
Donaties:€85.00

Per saldo:€-165.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 21-04-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Raadplaatje door Daan Neijenhuis
Vandaag om 18:57:54
Toon hier je pas gereed gekomen (model-)spoorbouwsels ... door MartinH0
Vandaag om 18:48:09
WeKra bouwt The Kraken. Een H0 attractie! door Pauldg
Vandaag om 18:39:13
Roco wissels schakelen maar één kant op (DCC), maar analoog 14-16VAC beide kante door jerrytrein
Vandaag om 18:27:21
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door DavidNS400 Grote sik
Vandaag om 18:26:59
Rheinburgh, TP V/VI door Dave.......
Vandaag om 18:19:52
Doornvliet door NS264
Vandaag om 18:05:13
Fleischmann Profi-rails, productie wordt gestaakt! door NS264
Vandaag om 17:59:45
Mauritsburg (H0) door mcnjasper
Vandaag om 17:53:47
Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland door Wiechert
Vandaag om 17:51:31
Soldeerapparaat kopen, aanbevelingen? door Marc tramt
Vandaag om 17:51:13
tortoise wisselmotor niet met Littfinsky M-DEC-DC aan te sturen? door Nullem
Vandaag om 17:40:49
Mooi weer om buiten te spelen door BrightonBelle
Vandaag om 17:39:57
Station perron door hutski1
Vandaag om 17:34:28
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 17:16:11
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door NS1220
Vandaag om 17:15:24
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Hans van de Burgt
Vandaag om 17:05:14
NS Modelbaan Amersveld 1999 - heden door San-Markos
Vandaag om 16:59:03
Baan in Los Angeles door NS264
Vandaag om 16:42:08
BNLS-Werkspoor - Bouw 3900 van DJH/Modelloco met tips voor beginners door Gerke
Vandaag om 16:38:52
S88 alleen signaal als de loc rijdt door Klaas Zondervan
Vandaag om 16:25:10
Bouw Beel + "wat reed er achter de Beel" door Pauldg
Vandaag om 15:53:42
Trix digital central control en lok control 2000 regeling door Leon Battelier
Vandaag om 15:24:27
Celeb's en modelspoor door Rinus H0
Vandaag om 15:21:01
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door mass am see
Vandaag om 15:03:50
VAM-materieel en de Roco nummers door HenkWinsum
Vandaag om 14:19:13
Verfraaien D-trein rijtuigen door Ronald69
Vandaag om 14:18:36
Zware botsing met SNG-stel, 22-05-2020 door Erwin Lamens
Vandaag om 14:10:42
Nieuw in de winkel! door VAM65
Vandaag om 14:09:10
Prefo ET54/EB54 bouwpakket bouwen door ANDREUS
Vandaag om 14:09:09
  

Auteur Topic: Rocoline 3-wegwissel in iTrain  (gelezen 1297 keer)

Henk Veenstra

  • Offline Offline
  • Berichten: 948
Rocoline 3-wegwissel in iTrain
« Gepost op: 17 februari 2020, 10:13:51 »
In mijn schaduwstation ligt een rocoline 3wegwissel met bedding (rubberen).
Daarin zitten 2 wisselspoelen.Deze zijn aangesloten op een DR4018 van digikeys.
Alles werkt perfekt met de mulitmaus en het omzetten van de wissels.
Adres 8 is links en Adres 9 is Wissel naar rechts.
Deze zit in het schaduwstation ook getekend in iTrain.
Ook daarin bij het klikken op de 3wegwissel werkt het goed, de tongen gaan correct om.
iTrain verbinden met de DR5000.Ook goed.
Dan wissels omzetten in iTrain.Linksaf prima, rechtsaf prima.Maar….gaat niet in de rechtdoorstand.
Wel in iTrain maar niet in het 3wegwissel op de baan.Rara hoe kan dat.
Hopelijk is er iemand die in iTrain ook een 3wegwissel heeft in iTrain en het wel goed doet en of wat is het probleem.

mvg Henk
« Laatst bewerkt op: 17 februari 2020, 11:12:28 door Bert van Gelder »

Ton van W

  • Offline Offline
  • Berichten: 138
  • Als je het kan bedenken wordt het ook mogelijk.
Re: Rocoline 3wegwissel in iTrain
« Reactie #1 Gepost op: 17 februari 2020, 10:17:57 »
Ik heb meerdere, Fleischmann profi, 3 weg wissels in combinatie met de DR4018, DR5000 en Itrain en dat werkt prima. Staan de verschillende instellingen voor recht of gebogen wisseltongen in Itrain goed ?
« Laatst bewerkt op: 17 februari 2020, 10:23:32 door Ton van W »
iTrain - Digikeijs DR 5000, DR 4088(LN), DR 4018 - Ho - Fleischmann profi

Henk Veenstra

  • Offline Offline
  • Berichten: 948
Re: Rocoline 3wegwissel in iTrain
« Reactie #2 Gepost op: 17 februari 2020, 10:55:48 »
Dag Ton,

Kun je misschien in een PB doorgeven hoe die bij jou staan.
Mag ook hier hoor, net wat jij wil.
Nu bij mij groen 1=8, groen3=9, groen1=8 (linker rijtje) en rechts groen3=9, rood2=8,rood 4=9.

mvg Henk

Ton van W

  • Offline Offline
  • Berichten: 138
  • Als je het kan bedenken wordt het ook mogelijk.
Re: Rocoline 3-wegwissel in iTrain
« Reactie #3 Gepost op: 17 februari 2020, 14:09:03 »
Henk lukt nu ff niet...ben niet thuis. Zie ook mijn PB
Mvg. Ton
iTrain - Digikeijs DR 5000, DR 4088(LN), DR 4018 - Ho - Fleischmann profi

Henk Veenstra

  • Offline Offline
  • Berichten: 948
Re: Rocoline 3-wegwissel in iTrain
« Reactie #4 Gepost op: 17 februari 2020, 20:09:04 »
Niemand anders een oplossing?

mvg Henk

thijs

  • Offline Offline
  • Berichten: 93
Re: Rocoline 3-wegwissel in iTrain
« Reactie #5 Gepost op: 17 februari 2020, 20:46:25 »
Schakelen je andere wissels wel en ook op het juiste adres?

Thijs

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7809
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Rocoline 3-wegwissel in iTrain
« Reactie #6 Gepost op: 17 februari 2020, 21:00:25 »
Hoe heb je de boel ingesteld? Ik heb in iTrain mijn baanplan gezet met daarin ook een 3wegwissel van Rocoline (zonder bedding), ook twee aandrijvingen (servo's). Dus 2 wisseladressen. Het werkt allemaal. Kan je wat schermafbeeldingen geven met de instellingen?

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

Henk Veenstra

  • Offline Offline
  • Berichten: 948
Re: Rocoline 3-wegwissel in iTrain
« Reactie #7 Gepost op: 17 februari 2020, 21:59:50 »
Thijs,
Andere wissels schakelen probleemloos.
Het is alleen met het 3wegwissel.

Ronald,
Zal kijken of dat lukt.

mvg Henk

Henk Veenstra

  • Offline Offline
  • Berichten: 948
Re: Rocoline 3-wegwissel in iTrain
« Reactie #8 Gepost op: 18 februari 2020, 10:27:54 »
Ronald,

Hierbij een schermafbeelding van het 3wegwissel in iTrain.
Weet wat je nog meer wil hebben.



mvg Henk

Bert V

  • Offline Offline
  • Berichten: 357
Re: Rocoline 3-wegwissel in iTrain
« Reactie #9 Gepost op: 18 februari 2020, 12:37:31 »
Henk,

Het belangrijkste scherm is het tabblad Toestandstoewijzing omdat daar geconfigureerd wordt hoe iTrain de beide wisselspoelen moet aansturen. Graag dus nog even een screenshot van dat tabblad plaatsen.

Groeten,
Bert

Henk Veenstra

  • Offline Offline
  • Berichten: 948
Re: Rocoline 3-wegwissel in iTrain
« Reactie #10 Gepost op: 18 februari 2020, 13:08:57 »
Ok, gaan we doen Bert.

Henk

Henk Veenstra

  • Offline Offline
  • Berichten: 948
Re: Rocoline 3-wegwissel in iTrain
« Reactie #11 Gepost op: 18 februari 2020, 16:38:42 »
Schermafbeelding iTrain toestandstoewijzing.



mvg Henk

Bert V

  • Offline Offline
  • Berichten: 357
Re: Rocoline 3-wegwissel in iTrain
« Reactie #12 Gepost op: 18 februari 2020, 16:59:20 »
Henk,

Wat gebeurt er als je met de MultiMaus de wissels 8 en 9 allebei rechtdoor schakelt? Komt het wissel dan wel in de rechtdoorstand? Zo niet, komt deze dan wel in de rechtdoorstand als je beide wissels afbuigend schakelt met de MultiMaus. Als dat het geval is moet je in het bovenste rijtje de beide uitgangen op Rood zitten ipv. groen.

Groeten,
Bert

Henk Veenstra

  • Offline Offline
  • Berichten: 948
Re: Rocoline 3-wegwissel in iTrain
« Reactie #13 Gepost op: 18 februari 2020, 19:11:02 »
Bert,

Met de multimaus worden de wissels correct geschakeld.
Wissel 8, linksaf (Linkerknop), rechtdoor (rechterknop).
Zo ook met wissel met adres 9.
Dus helemaal correct dus.

mvg  Henk

Henk Veenstra

  • Offline Offline
  • Berichten: 948
Re: Rocoline 3-wegwissel in iTrain
« Reactie #14 Gepost op: 18 februari 2020, 19:29:55 »
Bert,

Hetvolgende gebeurd er als ik verbinding maak via usb met de DR5000.
3wegwissel staat in rechtdoor stand.
Druk ik op linksafbuigend, wissel nr 8 gaat linksaf.Prima
Druk ik op rechtdoor gaat wissel 9 rechtsaf buigen.In iTrain staat ie rechtdoor.
Druk ik op rechtsafbuigend gaat wissel 8 rechtdoor.
Druk ik weer op rechtdoor gaat wissel 8 afbuigend!
Ra , ra hoe kan dat.

mvg Henk