Doel:€250.00
Donaties:€157.50

Per saldo:€-92.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 30-06-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Foto-techniek voor modeltreinen, softwarematig grote scherptediepte (Focus Stack door Lolke Bijlsma
Vandaag om 03:12:55
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Chris Westerduin
Vandaag om 02:24:28
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door coldforged
Vandaag om 02:17:07
Reichsbahn, periode 2e wereldoorlog door AndréDev
Vandaag om 00:17:44
NS D 4101-45 spoor 0 door FritsT
13 juli 2020, 23:53:56
Raadplaatje door Piet Groot
13 juli 2020, 23:48:24
BNLS-Module: Grasland - de keerlussen met schaduwbakken door Edsko Hekman
13 juli 2020, 23:26:13
Toekomst van modeltreinbeurzen? door rjr
13 juli 2020, 23:25:16
Projekt 083-338 door Noordernet
13 juli 2020, 23:17:00
Treinbaan bouwen in een koffer door bask185
13 juli 2020, 23:07:14
Modelspoorfabrikanten en hun "fantasiemodellen" door JM78
13 juli 2020, 22:56:18
Ervaringen met bezorgdiensten (PostNL, DHL, etc) door EddyK
13 juli 2020, 22:46:21
Probleem functiedecoder Lenz LF101XF door wob
13 juli 2020, 22:38:00
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Falkenberg
13 juli 2020, 22:37:18
Frans loodsje et cetera door MOVisser
13 juli 2020, 22:36:33
Sint Valies (Testbaantje in een koffer, h0f) door minibart
13 juli 2020, 22:20:11
Beurs in Houten 29 augustus 2020 - de voor- en nabeschouwing door Falcon10
13 juli 2020, 22:12:55
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Ric
13 juli 2020, 22:02:23
Waar zijn dienstregelingen te vinden van goederentreinen in Nederland? door Bart Zegers
13 juli 2020, 22:01:15
Seinen in het station. door heuvelbaan
13 juli 2020, 21:33:44
Havenbaantje, Duitse havenstad, periode 2e wereldoorlog. door KJB
13 juli 2020, 21:04:55
Probleeem decoder 80 017 stoomloc door RE465
13 juli 2020, 20:32:55
Exact-train D-Treinrijtuigen type 1932 (ABd 7521-7555) door Andries
13 juli 2020, 20:31:37
NS baan in Las Vegas door Daan in Las Vegas
13 juli 2020, 19:46:13
Humbrol Acrylic Varnish mat slaat wit uit door Sven
13 juli 2020, 19:45:20
De kleine modellen met het grote voorbeeld door tijgernootje
13 juli 2020, 19:30:18
Diorama in schaal 0 met een lengte van 8 m door Peter Kleton
13 juli 2020, 19:25:55
Bemo De 2/2 151 wil digitaal niet (meer) rijden, analoog wel. door VvKan
13 juli 2020, 18:34:49
NS Dienstgebouw bouwen voor Hoekdam door Forever Rocofan
13 juli 2020, 16:20:12
BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen door St00mboy
13 juli 2020, 14:55:03
  

Auteur Topic: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog?  (gelezen 1548 keer)

rudolf

  • Offline Offline
  • Berichten: 81
Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog?
« Gepost op: 13 februari 2020, 17:33:39 »
Volgens de handleiding kan hij wel een rondje analoog hebben, en hij (Brawa 119) reed ook gewoon. Maar hij doet het nu digitaal niet meer  ??? , eerst wel.
In een Brawa 119, 8 polige stekker. Op een z21 start.
Ik krijg digitaal niks werkend en ga er maar mee stoppen.
Heb een serie 2200 sound van PIKO en die doet het goed. Als enige.
Heb nu in de Brawa een Uhlenbrock 76320 gezet en die doet niets, alleen licht aan zonder dat ik iets heb aangezet , rijdt niet. Als ik de 8 polige stekker omdraai helemaal niets, ook geen licht.
Ik wist wel dat zaken programmeren te moeilijk zou zijn voor mij, maar ze hoeven hier alleen maar digitaal te rijden en licht aan/uit op een simpel ovaaltje.
Ruud
« Laatst bewerkt op: 14 februari 2020, 12:27:30 door Bert van Gelder »
Herintreder ; HO; HOe ; DC inmiddels ook gedeeltelijk digitaal, alleen locs dan; tijdperk Nederland 3a maar niet erg streng ; locs bij voorkeur in afleveringslivrei ; beetje fantasie ook; ook beetje met N spelen.

Barend

  • Offline Offline
  • Berichten: 31
Re: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog ?
« Reactie #1 Gepost op: 13 februari 2020, 19:09:09 »
Ruud
Als je de decoder eruit haalt en de originele dummystekker terug zet, doet hij het dan wel analoog?

Groeten

Barend

rudolf

  • Offline Offline
  • Berichten: 81
Re: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog ?
« Reactie #2 Gepost op: 13 februari 2020, 19:51:09 »
Ja analoog doet hij het gewoon, digitaal eerst ook, maar ik heb een rondje gereden analoog met de decoder er in. Dat werkte maar nu doet hij het digitaal niet meer  :-X
Maar sinds 17.33 bezig zie ik en nu werkt de Brawa met de Uhlenbrock decoder wel ! Er is hoop. Heb zoveel mogelijk alles reset op fabrieksinstellingen, dat hielp
Maar zo'n lokpilot gaat dus stuk, terwijl er in de specs staat van niet.
Herintreder ; HO; HOe ; DC inmiddels ook gedeeltelijk digitaal, alleen locs dan; tijdperk Nederland 3a maar niet erg streng ; locs bij voorkeur in afleveringslivrei ; beetje fantasie ook; ook beetje met N spelen.

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 11204
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog ?
« Reactie #3 Gepost op: 13 februari 2020, 20:47:28 »
Ik geloof zeker niet dat hij stuk is...... analoog kunnen ze gewoon hebben of je moet er een enorm hoge spanning op gezet hebben.

rudolf

  • Offline Offline
  • Berichten: 81
Re: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog ?
« Reactie #4 Gepost op: 14 februari 2020, 08:52:06 »
Gewone  groene Trix trafo; ik draai nooit vol open.
Kun je zo'n decoder misschien ook resetten ? ik lees in de gebruiksaanwijzing van de multimaus er wel over in het lok menu maar op de maus zelf komt dat resetten niet in beeld ???
Herintreder ; HO; HOe ; DC inmiddels ook gedeeltelijk digitaal, alleen locs dan; tijdperk Nederland 3a maar niet erg streng ; locs bij voorkeur in afleveringslivrei ; beetje fantasie ook; ook beetje met N spelen.

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19038
Re: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog ?
« Reactie #5 Gepost op: 14 februari 2020, 08:55:50 »
Er is geen algemene manier om een decoder te resetten, dus daarin kan de Maus ook niet voorzien. Een LokPilot reset je door 8 in cv8 te programmeren.
« Laatst bewerkt op: 14 februari 2020, 08:58:34 door henk »
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 11204
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog ?
« Reactie #6 Gepost op: 14 februari 2020, 09:05:10 »

Kun je zo'n decoder misschien ook resetten ? ik lees in de gebruiksaanwijzing van de multimaus er wel over in het lok menu maar op de maus zelf komt dat resetten niet in beeld ???

Ik vrees dat je gebrek aan digitale kennis hier het probleem is.... ;) lees gewoon eens rustig de gebruiksaanwijzing door en daar staat zoals Henk al aangeeft precies hoe je een decoder reset naar fabrieksinstelling. Zoals jij dat beschrijft met de Multimaus gaat het zeker niet.
Mocht je geen gebruiksaanwijzing hebben kun je die via Esu downloaden.

rudolf

  • Offline Offline
  • Berichten: 81
Re: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog ?
« Reactie #7 Gepost op: 14 februari 2020, 09:40:53 »
Ja ik vind het heel moeilijk maar maar decoder kopen plaatsen en een naam geven en werkend krijgen is me al eens gelukt en meer hoeft niet van mij. De PIKO sound loc doet het ook. Alleen moet ik de z21 Start nog (laten) updaten voor een hogere versie, zo gaat hij maar tot 10 en kun je niet alle geluiden van de 2200 laten horen en dat is jammer. Ik lees me suf  ;D
Ach, een decodertje van 21 euro mollen in de leerfase is niet zo erg. Ik lees hier wel ergere verhalen.
Herintreder ; HO; HOe ; DC inmiddels ook gedeeltelijk digitaal, alleen locs dan; tijdperk Nederland 3a maar niet erg streng ; locs bij voorkeur in afleveringslivrei ; beetje fantasie ook; ook beetje met N spelen.

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19038
Re: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog ?
« Reactie #8 Gepost op: 14 februari 2020, 11:22:36 »
Die fase hebben we allemaal gehad.  :D
Voor de reset van een decoder moet je dus in de gebruiksaanwijzing van de decoder zijn. Waarde 8 in cv8 komt wel meer voor als resettrigger, maar lang niet bij alle decoders.
Reset in de handleiding van de Maus zal wel over het resetten van de Maus zelf gaan. Niet per ongeluk doen, want dan kan je de hele boel opnieuw invoeren.  ;D
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7829
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog ?
« Reactie #9 Gepost op: 14 februari 2020, 12:37:22 »
hoi,

Alleen moet ik de z21 Start nog (laten) updaten voor een hogere versie, zo gaat hij maar tot 10 en kun je niet alle geluiden van de 2200 laten horen en dat is jammer.

In wezen bestaat je digitale besturing uit een aantal onderdelen: de z21start (het witte kastje) en de "Multimaus", de handregelaar. Die twee moet je allebeide los een update geven. Je z21start kan je via de netwerkaansluiting op het netwerk aansluiten. Dan kan je via het onderhoudsprogramma van Roco ( Downloaden programma). Zelf je z21start voorzien van nieuwe software. Dan ben je er nog niet. De multimaus moet je daarna een update geven. In de handleiding van de z21start staat hoe. Maar ik denk dat als het een multimaus is die bij de z21start zat al voorzien is van firmware versie 1.04 of 1.05 heeft. Dan kan je gewoon al de hogere functies benaderen. (Via Shifttoets en/of dubbel shift toets)

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

Biesje@work

  • Offline Offline
  • Berichten: 21
Re: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog?
« Reactie #10 Gepost op: 14 februari 2020, 16:43:25 »
Staat misschien de lokmaus/z21 op 14 rijstappen? Of de loc op 14 stappen? Zowel de loc als multimaus moeten op dezelfde aantal stappen staan, anders zou het ook niet kunnen rijden. Eenvoudigste is om in CV 29 het getal 6 te programmeren, dan staan analoog rijden aan en de decoder staat dan op 28/128 stappen. Dan kan je in de multimaus (locmenu) ook 28 of 128 stappen selecteren.

Ik denk niet dat de decoder stuk is als deze nog analoog rijdt.

Mvg,

Robert

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 11204
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog?
« Reactie #11 Gepost op: 14 februari 2020, 18:03:37 »
Staat misschien de lokmaus/z21 op 14 rijstappen? Of de loc op 14 stappen? Zowel de loc als multimaus moeten op dezelfde aantal stappen staan, anders zou het ook niet kunnen rijden.

Sorry Robert, maar dat is onzin. Ongelijke rijstappen laat de loc nog steeds rijden alleen krijg je dan andere probleempjes zoals verlichting.

St00mboy

  • Offline Offline
  • Berichten: 10339
    • BMB - Britse ModuleBaan
Re: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog?
« Reactie #12 Gepost op: 14 februari 2020, 18:06:24 »
Op welk lokadres staat de lok?

Leen.

rudolf

  • Offline Offline
  • Berichten: 81
Re: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog?
« Reactie #13 Gepost op: 14 februari 2020, 22:23:35 »
 ::) ik ga eerst nog maar weer eens inlezen. dacht toch dat updaten z21 en maus in een keer ging.. maar hij heeft vast niet versie 1.05 want shift 1 geeft geen 11 en shift shift 1 geen 21. cv waardes en lokadres weet ik ook niks van  :-X
Ik geef ze een naam in library stand, een nummer en kies 28/128. Meer wordt niet gevraagd en de Brawa en de PIKO sound werken dan. En dan ben ik blij.
Herintreder ; HO; HOe ; DC inmiddels ook gedeeltelijk digitaal, alleen locs dan; tijdperk Nederland 3a maar niet erg streng ; locs bij voorkeur in afleveringslivrei ; beetje fantasie ook; ook beetje met N spelen.

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7829
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog?
« Reactie #14 Gepost op: 14 februari 2020, 22:32:38 »
ik ga eerst nog maar weer eens inlezen. dacht toch dat updaten z21 en maus in een keer ging.. maar hij heeft vast niet versie 1.05 want shift 1 geeft geen 11 en shift shift 1 geen 21.

Wat geeft de multimaus zelf aan? Je kan in de multimaus de versie-informatie opzoeken. Kijk daarvoor in het menu van je multimaus.

cv waardes en lokadres weet ik ook niks van  :-X

Neem eens een kijkje in de Encyclopedie: Digitale besturing.

Ik geef ze een naam in library stand, een nummer en kies 28/128. Meer wordt niet gevraagd en de Brawa en de PIKO sound werken dan. En dan ben ik blij.

Dat is het lokadres. Maar daar heb je dan ook eerst je treintje van dat adres voorzien.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!