Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

De bouw van mijn modelbaan in Thailand door ArjanB
Vandaag om 02:31:37
Zestiger jaren plastic lijmen? door Remco_Nzo
Vandaag om 00:47:50
Old England door Wim Vink
Vandaag om 00:31:48
Koppeling weg. Oplossingen? door Biesje
Vandaag om 00:25:56
Baanbouw Bosje77 door KJB
Vandaag om 00:21:52
Projekt 083-338 door T.Spat
Vandaag om 00:16:45
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 00:15:28
ESU decoder, verlichting knippert na programmeren? door Ronald Halma
Vandaag om 00:12:14
NTM goederenwagens in Spoor-0 door FritsT
04 april 2020, 23:55:35
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
04 april 2020, 23:31:22
Een kleine baan in een grote schaal: Laden en lossen in 1:22.5 door NS1220
04 april 2020, 23:28:48
Treinen op zijlijnen, bij elkaar geraapt spul. door Krokodil68
04 april 2020, 23:11:07
's-Heer Heinkenspolder door Marijn
04 april 2020, 23:09:41
Bouwen van modellen bestaande uit gips door MOVisser
04 april 2020, 22:59:44
Roco Wissel polariseren en aansluiten op wisseldecoder door henk
04 april 2020, 22:53:00
Fleischmann stoomloc, motor rookt bij maximale spanning, na schoonmaken. door jerrytrein
04 april 2020, 22:51:45
Modelspoorbaan Fleischmann door NS1220
04 april 2020, 22:48:02
Grote treinreizen, in de woonkamer op het tapijt. door BCh
04 april 2020, 22:28:22
RhB 0m Foto bochtje van restmateriaal door Daniels
04 april 2020, 22:20:35
BMB-Module: "Blackwater Goods Yard" door St00mboy
04 april 2020, 22:17:56
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
04 april 2020, 22:16:08
Meerkleurige led gezocht, kleuren rood/wit? door 72sonett
04 april 2020, 22:00:51
Oersik etsplaat spoor 0 van Erwin, beginnersbouwverslag door peterha
04 april 2020, 21:24:25
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Reinier Z.
04 april 2020, 21:08:58
Modulebaan Werkspoor-Kathedraal en de Demka gieterij, HO tijdperk III/IV door NS8714
04 april 2020, 20:52:10
Nieuwe baan in schaal nul: station Kloosterp door Pauldg
04 april 2020, 20:24:17
Puntstuk Roco wissels door Reinier Z.
04 april 2020, 20:22:42
Jeveco conservenfabriek H0 244x40 cm door BartvD
04 april 2020, 20:13:09
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door wob
04 april 2020, 19:32:48
MSG ZO Drenthe, Sluiting clubruimte tot 6 april door JohnT
04 april 2020, 19:12:02
  

Auteur Topic: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog?  (gelezen 1323 keer)

rudolf

  • Offline Offline
  • Berichten: 83
Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog?
« Gepost op: 13 februari 2020, 17:33:39 »
Volgens de handleiding kan hij wel een rondje analoog hebben, en hij (Brawa 119) reed ook gewoon. Maar hij doet het nu digitaal niet meer  ??? , eerst wel.
In een Brawa 119, 8 polige stekker. Op een z21 start.
Ik krijg digitaal niks werkend en ga er maar mee stoppen.
Heb een serie 2200 sound van PIKO en die doet het goed. Als enige.
Heb nu in de Brawa een Uhlenbrock 76320 gezet en die doet niets, alleen licht aan zonder dat ik iets heb aangezet , rijdt niet. Als ik de 8 polige stekker omdraai helemaal niets, ook geen licht.
Ik wist wel dat zaken programmeren te moeilijk zou zijn voor mij, maar ze hoeven hier alleen maar digitaal te rijden en licht aan/uit op een simpel ovaaltje.
Ruud
« Laatst bewerkt op: 14 februari 2020, 12:27:30 door Bert van Gelder »
Herintreder ; HO; HOe ; DC inmiddels ook gedeeltelijk digitaal, alleen locs dan; tijdperk Nederland 3a maar niet erg streng ; locs bij voorkeur in afleveringslivrei ; beetje fantasie ook; ook beetje met N spelen.

Barend

  • Offline Offline
  • Berichten: 31
Re: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog ?
« Reactie #1 Gepost op: 13 februari 2020, 19:09:09 »
Ruud
Als je de decoder eruit haalt en de originele dummystekker terug zet, doet hij het dan wel analoog?

Groeten

Barend

rudolf

  • Offline Offline
  • Berichten: 83
Re: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog ?
« Reactie #2 Gepost op: 13 februari 2020, 19:51:09 »
Ja analoog doet hij het gewoon, digitaal eerst ook, maar ik heb een rondje gereden analoog met de decoder er in. Dat werkte maar nu doet hij het digitaal niet meer  :-X
Maar sinds 17.33 bezig zie ik en nu werkt de Brawa met de Uhlenbrock decoder wel ! Er is hoop. Heb zoveel mogelijk alles reset op fabrieksinstellingen, dat hielp
Maar zo'n lokpilot gaat dus stuk, terwijl er in de specs staat van niet.
Herintreder ; HO; HOe ; DC inmiddels ook gedeeltelijk digitaal, alleen locs dan; tijdperk Nederland 3a maar niet erg streng ; locs bij voorkeur in afleveringslivrei ; beetje fantasie ook; ook beetje met N spelen.

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 10874
  • Live your life as you please!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog ?
« Reactie #3 Gepost op: 13 februari 2020, 20:47:28 »
Ik geloof zeker niet dat hij stuk is...... analoog kunnen ze gewoon hebben of je moet er een enorm hoge spanning op gezet hebben.

rudolf

  • Offline Offline
  • Berichten: 83
Re: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog ?
« Reactie #4 Gepost op: 14 februari 2020, 08:52:06 »
Gewone  groene Trix trafo; ik draai nooit vol open.
Kun je zo'n decoder misschien ook resetten ? ik lees in de gebruiksaanwijzing van de multimaus er wel over in het lok menu maar op de maus zelf komt dat resetten niet in beeld ???
Herintreder ; HO; HOe ; DC inmiddels ook gedeeltelijk digitaal, alleen locs dan; tijdperk Nederland 3a maar niet erg streng ; locs bij voorkeur in afleveringslivrei ; beetje fantasie ook; ook beetje met N spelen.

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 18778
Re: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog ?
« Reactie #5 Gepost op: 14 februari 2020, 08:55:50 »
Er is geen algemene manier om een decoder te resetten, dus daarin kan de Maus ook niet voorzien. Een LokPilot reset je door 8 in cv8 te programmeren.
« Laatst bewerkt op: 14 februari 2020, 08:58:34 door henk »
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 10874
  • Live your life as you please!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog ?
« Reactie #6 Gepost op: 14 februari 2020, 09:05:10 »

Kun je zo'n decoder misschien ook resetten ? ik lees in de gebruiksaanwijzing van de multimaus er wel over in het lok menu maar op de maus zelf komt dat resetten niet in beeld ???

Ik vrees dat je gebrek aan digitale kennis hier het probleem is.... ;) lees gewoon eens rustig de gebruiksaanwijzing door en daar staat zoals Henk al aangeeft precies hoe je een decoder reset naar fabrieksinstelling. Zoals jij dat beschrijft met de Multimaus gaat het zeker niet.
Mocht je geen gebruiksaanwijzing hebben kun je die via Esu downloaden.

rudolf

  • Offline Offline
  • Berichten: 83
Re: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog ?
« Reactie #7 Gepost op: 14 februari 2020, 09:40:53 »
Ja ik vind het heel moeilijk maar maar decoder kopen plaatsen en een naam geven en werkend krijgen is me al eens gelukt en meer hoeft niet van mij. De PIKO sound loc doet het ook. Alleen moet ik de z21 Start nog (laten) updaten voor een hogere versie, zo gaat hij maar tot 10 en kun je niet alle geluiden van de 2200 laten horen en dat is jammer. Ik lees me suf  ;D
Ach, een decodertje van 21 euro mollen in de leerfase is niet zo erg. Ik lees hier wel ergere verhalen.
Herintreder ; HO; HOe ; DC inmiddels ook gedeeltelijk digitaal, alleen locs dan; tijdperk Nederland 3a maar niet erg streng ; locs bij voorkeur in afleveringslivrei ; beetje fantasie ook; ook beetje met N spelen.

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 18778
Re: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog ?
« Reactie #8 Gepost op: 14 februari 2020, 11:22:36 »
Die fase hebben we allemaal gehad.  :D
Voor de reset van een decoder moet je dus in de gebruiksaanwijzing van de decoder zijn. Waarde 8 in cv8 komt wel meer voor als resettrigger, maar lang niet bij alle decoders.
Reset in de handleiding van de Maus zal wel over het resetten van de Maus zelf gaan. Niet per ongeluk doen, want dan kan je de hele boel opnieuw invoeren.  ;D
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7746
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog ?
« Reactie #9 Gepost op: 14 februari 2020, 12:37:22 »
hoi,

Alleen moet ik de z21 Start nog (laten) updaten voor een hogere versie, zo gaat hij maar tot 10 en kun je niet alle geluiden van de 2200 laten horen en dat is jammer.

In wezen bestaat je digitale besturing uit een aantal onderdelen: de z21start (het witte kastje) en de "Multimaus", de handregelaar. Die twee moet je allebeide los een update geven. Je z21start kan je via de netwerkaansluiting op het netwerk aansluiten. Dan kan je via het onderhoudsprogramma van Roco ( Downloaden programma). Zelf je z21start voorzien van nieuwe software. Dan ben je er nog niet. De multimaus moet je daarna een update geven. In de handleiding van de z21start staat hoe. Maar ik denk dat als het een multimaus is die bij de z21start zat al voorzien is van firmware versie 1.04 of 1.05 heeft. Dan kan je gewoon al de hogere functies benaderen. (Via Shifttoets en/of dubbel shift toets)

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

Biesje@work

  • Offline Offline
  • Berichten: 16
Re: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog?
« Reactie #10 Gepost op: 14 februari 2020, 16:43:25 »
Staat misschien de lokmaus/z21 op 14 rijstappen? Of de loc op 14 stappen? Zowel de loc als multimaus moeten op dezelfde aantal stappen staan, anders zou het ook niet kunnen rijden. Eenvoudigste is om in CV 29 het getal 6 te programmeren, dan staan analoog rijden aan en de decoder staat dan op 28/128 stappen. Dan kan je in de multimaus (locmenu) ook 28 of 128 stappen selecteren.

Ik denk niet dat de decoder stuk is als deze nog analoog rijdt.

Mvg,

Robert

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 10874
  • Live your life as you please!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog?
« Reactie #11 Gepost op: 14 februari 2020, 18:03:37 »
Staat misschien de lokmaus/z21 op 14 rijstappen? Of de loc op 14 stappen? Zowel de loc als multimaus moeten op dezelfde aantal stappen staan, anders zou het ook niet kunnen rijden.

Sorry Robert, maar dat is onzin. Ongelijke rijstappen laat de loc nog steeds rijden alleen krijg je dan andere probleempjes zoals verlichting.

St00mboy

  • Offline Offline
  • Berichten: 9991
    • BMB - Britse ModuleBaan
Re: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog?
« Reactie #12 Gepost op: 14 februari 2020, 18:06:24 »
Op welk lokadres staat de lok?

Leen.

rudolf

  • Offline Offline
  • Berichten: 83
Re: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog?
« Reactie #13 Gepost op: 14 februari 2020, 22:23:35 »
 ::) ik ga eerst nog maar weer eens inlezen. dacht toch dat updaten z21 en maus in een keer ging.. maar hij heeft vast niet versie 1.05 want shift 1 geeft geen 11 en shift shift 1 geen 21. cv waardes en lokadres weet ik ook niks van  :-X
Ik geef ze een naam in library stand, een nummer en kies 28/128. Meer wordt niet gevraagd en de Brawa en de PIKO sound werken dan. En dan ben ik blij.
Herintreder ; HO; HOe ; DC inmiddels ook gedeeltelijk digitaal, alleen locs dan; tijdperk Nederland 3a maar niet erg streng ; locs bij voorkeur in afleveringslivrei ; beetje fantasie ook; ook beetje met N spelen.

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7746
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Lokpilot Standard (53611) stuk door een rondje analoog?
« Reactie #14 Gepost op: 14 februari 2020, 22:32:38 »
ik ga eerst nog maar weer eens inlezen. dacht toch dat updaten z21 en maus in een keer ging.. maar hij heeft vast niet versie 1.05 want shift 1 geeft geen 11 en shift shift 1 geen 21.

Wat geeft de multimaus zelf aan? Je kan in de multimaus de versie-informatie opzoeken. Kijk daarvoor in het menu van je multimaus.

cv waardes en lokadres weet ik ook niks van  :-X

Neem eens een kijkje in de Encyclopedie: Digitale besturing.

Ik geef ze een naam in library stand, een nummer en kies 28/128. Meer wordt niet gevraagd en de Brawa en de PIKO sound werken dan. En dan ben ik blij.

Dat is het lokadres. Maar daar heb je dan ook eerst je treintje van dat adres voorzien.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!