Doel:€250.00
Donaties:€250.00

Per saldo:€0.00

Steun ons nu!
Actie: steun €2.50 via de Wim Vink kalender 2021!

Laatst bijgewerkt
op 24-09-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Een kleine baan in een grote schaal: Laden en lossen in 1:22.5 door NS1220
Vandaag om 19:15:28
ESU LokSound 5 mini; lok spurt al bij rijstap 1 weg door bellejt
Vandaag om 19:05:15
Baanbouw met Ecos besturing genaamd: Giessenstad Rbf door Esufreak
Vandaag om 18:53:15
Treinspotten - Camera instellingen door Menno
Vandaag om 18:50:10
Liliput Onderdeel NS 7851 stoomlok door Christoffel van Hees
Vandaag om 18:42:46
Beurs in Houten 10 oktober 2020 - de voor- en nabeschouwing door Gouda
Vandaag om 18:40:56
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Sven
Vandaag om 18:18:39
Niet meer overstappen voor Duitsland: Eindhoven wordt een internat. knooppunt door ingenium secundus
Vandaag om 18:08:02
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door BartvD
Vandaag om 18:03:58
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door AndrevdG
Vandaag om 17:44:54
BNLS-module: "Werkspoor-Kathedraal" door NS264
Vandaag om 17:44:49
Baanbouw Bosje77 door bosje77
Vandaag om 17:43:48
Probeersel in schaal 0, als dat maar wat wordt! door BartvD
Vandaag om 17:41:36
De Hef in N schaal... door jowi
Vandaag om 17:38:50
Molendaal, h0-baan, Nederlands tintje, Periode III-heden. 2,6x1,4m door Juroen
Vandaag om 17:37:08
Frans loodsje et cetera door VFR
Vandaag om 17:32:58
Zoekplaatje NS 3726 door Carel Ruysink
Vandaag om 17:32:34
Bahnstrecke 5867 door Frank 123
Vandaag om 17:29:28
Doornvliet door Eric B
Vandaag om 17:19:22
Wat een baan... door borotof
Vandaag om 17:10:50
Probleem met Cobalt IP digital wisselmotoren door Nullem
Vandaag om 16:46:42
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door basjuh1981
Vandaag om 16:28:03
Van Biervliet 2552 blijft staan met draaiende motor. door ruudns
Vandaag om 16:09:34
Rangeren op Kijfhoek door Peter.v.L
Vandaag om 15:09:46
Buitenlust door CeesJ
Vandaag om 14:21:18
Westlandbaan door Tulpendaal
Vandaag om 14:15:25
Bad Harzwald een fictieve havenbaan in spoor 0 door tijgernootje
Vandaag om 14:12:54
DR4088 aansluiten en mogelijkheden door Remunj
Vandaag om 12:17:27
NS 6100 van GM&S door Ivo tB
Vandaag om 12:14:15
Raamsdonk, in schaal 0, en verder alles wat er op rijdt. door 1795
Vandaag om 11:37:28
  

Auteur Topic: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet  (gelezen 2100 keer)

VAM65

  • Omroep Modelspoor Club. Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. Zie ook onze website door op het groene bolletje onder "Nederland 1949-1963" te drukken.
  • Offline Offline
  • Berichten: 2625
  • Nederland 1949-1963 in h0
    • Omroep Modelspoor Club - Hilversum
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #15 Gepost op: 11 juli 2020, 12:17:32 »
Inderdaad, een nieuwe decoder kopen zou ook mijn advies zijn. De oude kun je altijd nog recyclen als functiedecoder.

FHJ Seller

  • Offline Offline
  • Berichten: 167
    • TCM Opnieuw beginnen met een modelbaan
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #16 Gepost op: 11 juli 2020, 12:22:16 »
Inderdaad, een nieuwe decoder kopen zou ook mijn advies zijn. De oude kun je altijd nog recyclen als functiedecoder.

Heeft geen zin als hij hem niet kan programmeren.
Anders zou hij hem gewoon kunnen gebruiken.
Mvg Frans
N spoor, HO spoor,
Lenz systeem, Roco systeem,
Roco Multimaus(Pro), Nanox-S88, Genli,
S88-XPress-NetLI, Software Koploper,
TCM modelbaan. Treinen Club Midden Nederland

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19195
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #17 Gepost op: 11 juli 2020, 13:29:42 »
Het is een Roco 10741, zie plaatje hieronder.
Digital is Cool - met de Lokmaus 1 en die 10741 - is ontwikkeld voordat cv-programmeren de standaard werd. Er was maar één manier van programmeren, wat we tegenwoordig register-programmeren noemen, dus dat hoefde ook niet te worden benoemd. Het is geen toeval dat het hele begrip cv niet in de handleiding voorkomt. Het is ook geen toeval dat de Lokmaus 1 al zo snel werd vervangen.

Ik ben het geheel eens met het advies een modernere decoder in de loc te prikken. De rijeigenschappen worden er een stuk beter van. Mijn advies zou dan wel een LokPilot zijn. Ervaringen uit 1999 zijn niet zo relevant. De allereerste lichting LokPiloten wilde nogal heftig op kleine stroomonderbrekingen reageren, maar dat werd snel opgelost. Sindsdien zijn de standaardinstellingen van de LokPilot perfect toegesneden op dit type Rocolocs.

Edit, plaatje toegevoegd.

« Laatst bewerkt op: 11 juli 2020, 13:43:23 door henk »
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

ron.kraaijkamp

  • Offline Offline
  • Berichten: 74
    • Mijn baan in opbouw op 2RSweb
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #18 Gepost op: 11 juli 2020, 13:48:35 »
Frans, en alle anderen die geantwoord hebben,

bedankt voor het uitgebreide antwoord.
Ik heb inmiddels een goedkope LaisDCC 860014 binnen. Even in een Lima loc gebouwd (omdat daar lekker veel ruimte in zit).
Werkte meteen. Kan kiezen uit 1-99 adressen (limiet van MM), en het eenvoudig veranderen.

Kan nu ook met de Arduino en een motorshield de boel programmeren en aansturen met JMRI.
De LaisDCC werd meteen herkend en gelezen door JMRI.

Dus..., nu bepalen of ik verder wil met DCC, hybride (Dinamo) of gewoon analoog blijven rijden.
Mijn idee is of Hybride, wat aardig in de papieren kan lopen, of Analoog. Daar heb ik al zo veel van (zie foto) . En niet een (op de BR290 loc met oude Lenz decoder na) is uitgerust met een decoder of er op voorbereid.







Wat is jullie idee? Digitaal, Analoog og Hybride?
« Laatst bewerkt op: 11 juli 2020, 13:50:17 door ron.kraaijkamp »

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 11469
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #19 Gepost op: 11 juli 2020, 14:10:19 »
Hallo Ronald,
Dat is vriendelijk aangeboden.
Ik woon in Schoonhoven, in het midden van het land.
Ik zou eens langs kunnen rijden bij je.
Of de decoder opsturen met een gefranceerde retour envelope.

Groete, Ron

Als je dat wilt doe ik dat voor je ;) Ik hoor het wel via een PB.

Gouda

  • Offline Offline
  • Berichten: 1109
  • kaas, kaars en siroopwafel
    • Railclub Utrecht
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #20 Gepost op: 11 juli 2020, 14:16:15 »
Vraagje: ik zie Marklindoos en een Rocodoos waar 3-rail loks in zitten en de overige lijken mij 2-rail. Welk systeem wil je gebruiken? Een deel is volgens mij digitaal voorbereid en is redelijk snel te digitaliseren. Kosten alleen decoders.
lid van Railclub Utrecht en Fremo

ron.kraaijkamp

  • Offline Offline
  • Berichten: 74
    • Mijn baan in opbouw op 2RSweb
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #21 Gepost op: 11 juli 2020, 14:30:16 »
Hallo Gouda,

Die Marklin loc is een Marklin/Hamo loc. Voor twee-rail gelijkstroom.
Van Roco heb ik geen drie-rail locs. Het meeste (nu hoor ik een vriend, die dit meeleest, hard lachen) is tweede hands aangeschaft en zit soms in een andere doos.

Ik heb alle locs en treinstellen open gehad om schoon te maken, soms te herstellen, en te smeren.
Geen digitaal voorbereidde gezien.

Dus zit nog steeds met de keuze. Het leuk van hybride is dat je langzaaam over kunt schakelen naar digitaal en het oude spul ook nog rijdt.

VAM65

  • Omroep Modelspoor Club. Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. Zie ook onze website door op het groene bolletje onder "Nederland 1949-1963" te drukken.
  • Offline Offline
  • Berichten: 2625
  • Nederland 1949-1963 in h0
    • Omroep Modelspoor Club - Hilversum
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #22 Gepost op: 11 juli 2020, 14:53:06 »
Heeft geen zin als hij hem niet kan programmeren.
Anders zou hij hem gewoon kunnen gebruiken.
Wel als hij het huidige adres gebruikt.

fozziebear

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #23 Gepost op: 11 juli 2020, 19:29:36 »
Geachte medespoorders,

Even offtopic, maar misschien hebben jullie ook adviezen voor de heer Ron Kraaijkamp waar hij eventueel hout kan halen voor de aanleg van zijn sporenplan?

met vriendelijke groet,
De vriend die meeleest  :-)

Reinier Z.

  • Offline Offline
  • Berichten: 2952
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #24 Gepost op: 11 juli 2020, 21:31:22 »
Moeilijke vraag. Hadden we nu maar winkels in elke stad waar je hout en gereedschap en schroeven en verf zou kunnen kopen....
Reinier

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19195
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #25 Gepost op: 11 juli 2020, 21:42:34 »
 :)
Nou, goede gespecialiseerde houthandels worden schaars.
Dus toch maar naar de bouwmarkt en dan goed uitzoeken op recht en heel. Valt driekwart af, maar je niks aantrekken van personeel dat wat vindt van je uitzoekerij.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

ron.kraaijkamp

  • Offline Offline
  • Berichten: 74
    • Mijn baan in opbouw op 2RSweb
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #26 Gepost op: 11 juli 2020, 23:38:18 »
Geachte medespoorders,

Even offtopic, maar misschien hebben jullie ook adviezen voor de heer Ron Kraaijkamp waar hij eventueel hout kan halen voor de aanleg van zijn sporenplan?

met vriendelijke groet,
De vriend die meeleest  :-)
Hahaha, ja, dat hout moet nog gehaald worden.
Komt goed, een keer.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Locofiel

  • Offline Offline
  • Berichten: 210
  • Van duwtrein naar rollator.
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #27 Gepost op: 12 juli 2020, 13:18:58 »
Ron,

In Schoonhoven hebben ze toch wel een bouwmarkt?  ;D


Gr,

Dirk
DCC X-Bus, SPROG II/Decoder pro, 10761, mod I en mod II + Multimaus, Maus R2/3🙀 🚂. Begonnen met een houten duwtrein, daarna met opwindtreinen (Märklin en Bing), na deze opwindend periode op elektrische treinen (Märklin en LIMA) en via LGB naar ROCO DCC.

ron.kraaijkamp

  • Offline Offline
  • Berichten: 74
    • Mijn baan in opbouw op 2RSweb
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #28 Gepost op: 14 juli 2020, 10:47:22 »
Locofiel,

zeker. wel 1.
Ik had meer problemen met de drukte in de bouwmarkten i.v.m. corona. Ben niet bang, wel voorzichtig.
Net als mijn tuin. Geen planten in de bloembakken.

Heel thuis "werkend" Nederland liep in de bouw- en tuincentra.

Komt goed. Ik heb nu vakanie en denk donderdag hout te gaan halen.

ron.kraaijkamp

  • Offline Offline
  • Berichten: 74
    • Mijn baan in opbouw op 2RSweb
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #29 Gepost op: 16 juli 2020, 12:59:04 »
Ron,

In Schoonhoven hebben ze toch wel een bouwmarkt?  ;D


Gr,

Dirk
Vandaag hout gehaald.
Eerst bij de Hornbach langs. Was me te druk. Stonden verkeersregelaars het parkeren te regelen.
Doorgereden naar Gamma. Alles kunnen halen.
Als het goed is, is het morgen droog. Kan ik het eerste frams in elkaar gaan zetten.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk