Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Waar is kurkplaat te koop ? door Bert Jolink
Vandaag om 10:18:13
Uit en Thuis, de bouw door Klaas Zondervan
Vandaag om 10:15:15
Faller 2021 door Hans Wolbers
Vandaag om 10:13:47
Roco NS 2400, model 2020, materieelbespreking door Casmir
Vandaag om 10:10:47
Roco 2021, nieuws van de fabrikant. door Benelux795
Vandaag om 10:00:41
Mehano Blue Tiger DCC, loopt slecht. Decoder defect? door 008200
Vandaag om 09:58:59
Werkplaats - (Baanplan H0) door spoorzeven
Vandaag om 09:57:44
Gezocht: Lima H0 motors door 008200
Vandaag om 09:56:45
Kreisbahn nach Bad Bimmelberg, ofwel de Bimmelbahn door Lucien
Vandaag om 09:56:10
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door Romavami
Vandaag om 09:54:40
Baan in Los Angeles door AndrevdG
Vandaag om 09:52:58
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 09:39:41
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door AndrevdG
Vandaag om 09:32:25
Ontstaan van module/ diorama baan De Lagerweij door jaco1988
Vandaag om 09:23:33
The R & J Colliery Ltd. 1:76 Brits. door RobbertJan
Vandaag om 08:42:17
EifelBurgenBahn door Modellbahnwagen
Vandaag om 08:38:43
Beneluxforum Kalender 2021 door Wim Vink
Vandaag om 08:22:37
Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers? door bmwpiet
Vandaag om 08:11:58
Lima Hondekop analoog: inbouw verlichting. door ronaldvd2000
Vandaag om 07:17:32
Digikeijs DR4024 + DR4021 (bezetmelding) + bezetmelding (Rosoft) door Joran
Vandaag om 07:06:11
Loof en bladeren, welke leveranciers zijn er? door Henry Visser
Vandaag om 00:00:14
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
18 januari 2021, 23:26:36
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
18 januari 2021, 23:23:02
Vragen over keerlus, en benodigde digitale onderdelen. door Juroen
18 januari 2021, 23:06:00
DR5000 en Lenz decoders werken niet door RE465
18 januari 2021, 23:00:13
Roco 2e MultiMaus aansluiten, welke kabels nodig? door Knootje
18 januari 2021, 22:59:15
Welke Roco koppelingen heb ik nodig? door Reinout van Rees
18 januari 2021, 22:34:44
Bezetmelding voor gevorderden? door RobGood
18 januari 2021, 22:32:22
IC-trein naar Berlijn in model, welke rijtuigen? door d.vanaalst
18 januari 2021, 22:30:37
Restauratie TEE treinstel door Freek Jonkers
18 januari 2021, 22:26:17
  

Auteur Topic: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om  (gelezen 820 keer)

kimi07

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Gepost op: 14 juli 2020, 12:51:46 »
Ik heb een test baan gemaakt in koploper met 14 blokken.
En twee bezet melder per blok.

Blok 1 t/m 7 is het schaduwstation.
Dan gaat naar blok 8.
Van blok kan die naar blok 9 of 10.
Van uit blok 9 of 10 gaat hij naar 11 en dan 12 dan 13 en dan 14.
Van blok 14 kan hij naar 1 t/m 7.


Als hij van 1 t/m 7 vertrekt dan een rondje rijdt.
Alle bezet punten lichten geel op waar de trein rijdt.
Behalve bij blok 12 bezet punt 1 die licht grijs op.
De pc denkt dat de trein in blok 11 is.
Je ziet op je sporenplan dat de volgende bezet punten grijs oplichten en de blokken blauw.
Tot dat hij bij blok 8 bezet punt 1 is die licht geel op.
En de pc ziet de trein van blok 11 naar 12. Terwel de trein nog in blok 8 is.
Dan rijdt de trein verder naar blok 12 dan klop alles weer.
Tot dat je weer bij blok 11 bezet punt 2 bent.
En gaat altijd zo door.


De wissels werk perfect.
Ik gebruik bezet melders van rosoft s88sd16-n smd version 1.1
Centrale s88xpressnetli_usb rs232
 
De van de centrale en bezetmelders drivers zijn up-to-date 
Een andere bezetmelder geeft het zelfde probleem
Van blok 12 bezetpunt 1 heb ik een nieuwe kabel getrokken misschien een kabel breuk.
Op internet gezocht naar een soort gelijk probleem of instellingen die verkeerd staan.


Ik weet niet hoe ik het zip bestand van de baan hier in moet zetten.
In de test modus werkt koploper wel goed.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6802
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #1 Gepost op: 14 juli 2020, 12:54:28 »
Ik weet niet hoe ik het zip bestand van de baan hier in moet zetten.
Kan ook niet.
Je kunt alleen plaatjes plaatsen.

En met deze vraag kun je beter naar het Koploperforum gaan. Daar kan je je database plaatsen en kunnen we meekijken wat er eventueel mis is.
Gr.
Eric

kimi07

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #2 Gepost op: 14 juli 2020, 12:56:02 »
Daar heb ik me gisteren geregisseerd.
Ik wacht nog op goedkeuring.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6802
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #3 Gepost op: 14 juli 2020, 13:00:50 »
Dan zien we je daar binnenkort wel verschijnen  ;D
Gr.
Eric

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 887
    • Onze site
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #4 Gepost op: 14 juli 2020, 14:41:23 »
of het FB koploper forum : Koploper / PaHaSOFT
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

kimi07

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #5 Gepost op: 14 juli 2020, 22:20:59 »
Ik heb het probleem gevonden.
In blokken (spinnenweb) had ik bij blok 12had ik 1 bezet punt van blok 8 in gevoerd.
Blok  8 heeft bezet punt 66.7 en 66.8
Blok 11 heeft Bezet punt 67.7 en 67.8
Ik heb er elke keer over Heen gekeken.

Bedankt voor jullie reacties.

Robbnl

  • Offline Offline
  • Berichten: 34
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #6 Gepost op: 14 juli 2020, 23:40:18 »
Dat is snel opgelost Kimi  (y)
ik denk dat je pas begonnen ben met je baan maar probeer niet teveel tegelijk te doen en veel te testen dan vind je ook evt. fouten snel terug.
Succes

Gr. Rob

kimi07

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #7 Gepost op: 15 juli 2020, 00:59:42 »
Ik was al 2 avonden bezig met het probleem en ik had er ook al meerdere keren over heen gekeken.
Dat klopt Rob, ik had 3 jaar geleden een test baan met de beginners handleiding van koploper gemaakt met 4 blokken en een inhaal spoor.
Toen kreeg ik de wissels niet werkend gekregen.
Ik had toen een baan plan zonder schaduw station. Dat werd niks.
Plan 2 met schaduw station was een hybride van plan 1.

Plan 1/2 wilde ik echt water gebruiken.
Om met containerschepen te varen en die laden en lossen met de treinen.
Dat had ik voor elkaar met PVc 200 buis.
Maar dat man te veel ruimte in.
En de schaduw station’s  werden daar door ook beperkt.
 
Sins een maand heb ik dat plan definitief over boord gegooid.

En nu plan 3
Nu eerst de twee schaduw station’s.
Dat eerst werkend zien te krijgen.

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 887
    • Onze site
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #8 Gepost op: 15 juli 2020, 12:21:49 »
als ik zo iets tegenkom dna maak ik gewoon een uitprint van de melder instellingen,rijwegen enzovoort.Zie je het veel sneller als je vergelijkt met je baanplan.
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

kimi07

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #9 Gepost op: 15 juli 2020, 21:06:39 »
Bedankt voor de tip bellejt.  (y)