Doel:€250.00
Donaties:€250.00

Per saldo:€0.00

Steun ons nu!
Actie: steun €2.50 via de Wim Vink kalender 2021!

Laatst bijgewerkt
op 24-09-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Olie in motortje rangeerloc gekomen door Carel Ruysink
Vandaag om 20:13:02
Liliput Onderdeel NS 7851 stoomlok door 008200
Vandaag om 20:02:39
Frans loodsje et cetera door Noordernet
Vandaag om 19:59:57
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door ron.kraaijkamp
Vandaag om 19:59:08
REE 2020 door CC72067
Vandaag om 19:55:52
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
Vandaag om 19:36:13
ESU LokSound 5 mini; lok spurt al bij rijstap 1 weg door NS1220
Vandaag om 19:23:42
Een kleine baan in een grote schaal: Laden en lossen in 1:22.5 door NS1220
Vandaag om 19:15:28
Baanbouw met Ecos besturing genaamd: Giessenstad Rbf door Esufreak
Vandaag om 18:53:15
Treinspotten - Camera instellingen door Menno
Vandaag om 18:50:10
Beurs in Houten 10 oktober 2020 - de voor- en nabeschouwing door Gouda
Vandaag om 18:40:56
Niet meer overstappen voor Duitsland: Eindhoven wordt een internat. knooppunt door ingenium secundus
Vandaag om 18:08:02
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door BartvD
Vandaag om 18:03:58
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door AndrevdG
Vandaag om 17:44:54
BNLS-module: "Werkspoor-Kathedraal" door NS264
Vandaag om 17:44:49
Baanbouw Bosje77 door bosje77
Vandaag om 17:43:48
Probeersel in schaal 0, als dat maar wat wordt! door BartvD
Vandaag om 17:41:36
De Hef in N schaal... door jowi
Vandaag om 17:38:50
Molendaal, h0-baan, Nederlands tintje, Periode III-heden. 2,6x1,4m door Juroen
Vandaag om 17:37:08
Zoekplaatje NS 3726 door Carel Ruysink
Vandaag om 17:32:34
Bahnstrecke 5867 door Frank 123
Vandaag om 17:29:28
Doornvliet door Eric B
Vandaag om 17:19:22
Wat een baan... door borotof
Vandaag om 17:10:50
Probleem met Cobalt IP digital wisselmotoren door Nullem
Vandaag om 16:46:42
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door basjuh1981
Vandaag om 16:28:03
Van Biervliet 2552 blijft staan met draaiende motor. door ruudns
Vandaag om 16:09:34
Rangeren op Kijfhoek door Peter.v.L
Vandaag om 15:09:46
Buitenlust door CeesJ
Vandaag om 14:21:18
Westlandbaan door Tulpendaal
Vandaag om 14:15:25
Bad Harzwald een fictieve havenbaan in spoor 0 door tijgernootje
Vandaag om 14:12:54
  

Auteur Topic: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om  (gelezen 733 keer)

kimi07

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Gepost op: 14 juli 2020, 12:51:46 »
Ik heb een test baan gemaakt in koploper met 14 blokken.
En twee bezet melder per blok.

Blok 1 t/m 7 is het schaduwstation.
Dan gaat naar blok 8.
Van blok kan die naar blok 9 of 10.
Van uit blok 9 of 10 gaat hij naar 11 en dan 12 dan 13 en dan 14.
Van blok 14 kan hij naar 1 t/m 7.


Als hij van 1 t/m 7 vertrekt dan een rondje rijdt.
Alle bezet punten lichten geel op waar de trein rijdt.
Behalve bij blok 12 bezet punt 1 die licht grijs op.
De pc denkt dat de trein in blok 11 is.
Je ziet op je sporenplan dat de volgende bezet punten grijs oplichten en de blokken blauw.
Tot dat hij bij blok 8 bezet punt 1 is die licht geel op.
En de pc ziet de trein van blok 11 naar 12. Terwel de trein nog in blok 8 is.
Dan rijdt de trein verder naar blok 12 dan klop alles weer.
Tot dat je weer bij blok 11 bezet punt 2 bent.
En gaat altijd zo door.


De wissels werk perfect.
Ik gebruik bezet melders van rosoft s88sd16-n smd version 1.1
Centrale s88xpressnetli_usb rs232
 
De van de centrale en bezetmelders drivers zijn up-to-date 
Een andere bezetmelder geeft het zelfde probleem
Van blok 12 bezetpunt 1 heb ik een nieuwe kabel getrokken misschien een kabel breuk.
Op internet gezocht naar een soort gelijk probleem of instellingen die verkeerd staan.


Ik weet niet hoe ik het zip bestand van de baan hier in moet zetten.
In de test modus werkt koploper wel goed.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6676
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #1 Gepost op: 14 juli 2020, 12:54:28 »
Ik weet niet hoe ik het zip bestand van de baan hier in moet zetten.
Kan ook niet.
Je kunt alleen plaatjes plaatsen.

En met deze vraag kun je beter naar het Koploperforum gaan. Daar kan je je database plaatsen en kunnen we meekijken wat er eventueel mis is.
Gr.
Eric

kimi07

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #2 Gepost op: 14 juli 2020, 12:56:02 »
Daar heb ik me gisteren geregisseerd.
Ik wacht nog op goedkeuring.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6676
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #3 Gepost op: 14 juli 2020, 13:00:50 »
Dan zien we je daar binnenkort wel verschijnen  ;D
Gr.
Eric

bellejt

  • Online Online
  • Berichten: 749
    • Onze site
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #4 Gepost op: 14 juli 2020, 14:41:23 »
of het FB koploper forum : Koploper / PaHaSOFT
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

kimi07

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #5 Gepost op: 14 juli 2020, 22:20:59 »
Ik heb het probleem gevonden.
In blokken (spinnenweb) had ik bij blok 12had ik 1 bezet punt van blok 8 in gevoerd.
Blok  8 heeft bezet punt 66.7 en 66.8
Blok 11 heeft Bezet punt 67.7 en 67.8
Ik heb er elke keer over Heen gekeken.

Bedankt voor jullie reacties.

Robbnl

  • Offline Offline
  • Berichten: 33
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #6 Gepost op: 14 juli 2020, 23:40:18 »
Dat is snel opgelost Kimi  (y)
ik denk dat je pas begonnen ben met je baan maar probeer niet teveel tegelijk te doen en veel te testen dan vind je ook evt. fouten snel terug.
Succes

Gr. Rob

kimi07

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #7 Gepost op: 15 juli 2020, 00:59:42 »
Ik was al 2 avonden bezig met het probleem en ik had er ook al meerdere keren over heen gekeken.
Dat klopt Rob, ik had 3 jaar geleden een test baan met de beginners handleiding van koploper gemaakt met 4 blokken en een inhaal spoor.
Toen kreeg ik de wissels niet werkend gekregen.
Ik had toen een baan plan zonder schaduw station. Dat werd niks.
Plan 2 met schaduw station was een hybride van plan 1.

Plan 1/2 wilde ik echt water gebruiken.
Om met containerschepen te varen en die laden en lossen met de treinen.
Dat had ik voor elkaar met PVc 200 buis.
Maar dat man te veel ruimte in.
En de schaduw station’s  werden daar door ook beperkt.
 
Sins een maand heb ik dat plan definitief over boord gegooid.

En nu plan 3
Nu eerst de twee schaduw station’s.
Dat eerst werkend zien te krijgen.

bellejt

  • Online Online
  • Berichten: 749
    • Onze site
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #8 Gepost op: 15 juli 2020, 12:21:49 »
als ik zo iets tegenkom dna maak ik gewoon een uitprint van de melder instellingen,rijwegen enzovoort.Zie je het veel sneller als je vergelijkt met je baanplan.
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

kimi07

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #9 Gepost op: 15 juli 2020, 21:06:39 »
Bedankt voor de tip bellejt.  (y)