Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Ontstaan van module/ diorama baan De Lagerweij door jaco1988
Vandaag om 09:23:33
Mehano Blue Tiger DCC, loopt slecht. Decoder defect? door Ronald Halma
Vandaag om 09:19:59
Kreisbahn nach Bad Bimmelberg, ofwel de Bimmelbahn door spoorijzer
Vandaag om 09:08:35
The R & J Colliery Ltd. 1:76 Brits. door RobbertJan
Vandaag om 08:42:17
EifelBurgenBahn door Modellbahnwagen
Vandaag om 08:38:43
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 08:32:43
Beneluxforum Kalender 2021 door Wim Vink
Vandaag om 08:22:37
Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers? door bmwpiet
Vandaag om 08:11:58
Projekt 083-338 door charp
Vandaag om 07:48:18
Gezocht: Lima H0 motors door ronaldvd2000
Vandaag om 07:28:47
Baan in Los Angeles door AndrevdG
Vandaag om 07:21:27
Lima Hondekop analoog: inbouw verlichting. door ronaldvd2000
Vandaag om 07:17:32
Digikeijs DR4024 + DR4021 (bezetmelding) + bezetmelding (Rosoft) door Joran
Vandaag om 07:06:11
Roco NS 2400, model 2020, materieelbespreking door Wilma1970
Vandaag om 01:57:46
Loof en bladeren, welke leveranciers zijn er? door Henry Visser
Vandaag om 00:00:14
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
18 januari 2021, 23:26:36
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
18 januari 2021, 23:23:02
Waar is kurkplaat te koop ? door Peter Kleton
18 januari 2021, 23:20:48
Vragen over keerlus, en benodigde digitale onderdelen. door Juroen
18 januari 2021, 23:06:00
DR5000 en Lenz decoders werken niet door RE465
18 januari 2021, 23:00:13
Roco 2e MultiMaus aansluiten, welke kabels nodig? door Knootje
18 januari 2021, 22:59:15
Uit en Thuis, de bouw door bask185
18 januari 2021, 22:49:07
Welke Roco koppelingen heb ik nodig? door Reinout van Rees
18 januari 2021, 22:34:44
Bezetmelding voor gevorderden? door RobGood
18 januari 2021, 22:32:22
IC-trein naar Berlijn in model, welke rijtuigen? door d.vanaalst
18 januari 2021, 22:30:37
Restauratie TEE treinstel door Freek Jonkers
18 januari 2021, 22:26:17
Wisselsymbool veranderen Ecos2 door Hasenwald
18 januari 2021, 22:05:35
Knooppunt aan de Twentelijn door 1200blauw
18 januari 2021, 22:02:43
Railtalk Magazine Latest Issue door Erik Mijd
18 januari 2021, 22:00:40
Werkplaats - (Baanplan H0) door martijnhaman
18 januari 2021, 21:34:55
  

Auteur Topic: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet  (gelezen 2586 keer)

VAM65

  • Omroep Modelspoor Club. Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. Zie ook onze website door op het groene bolletje onder "Nederland 1949-1963" te drukken.
  • Offline Offline
  • Berichten: 2837
  • Nederland 1949-1963 in h0
    • Omroep Modelspoor Club - Hilversum
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #15 Gepost op: 11 juli 2020, 12:17:32 »
Inderdaad, een nieuwe decoder kopen zou ook mijn advies zijn. De oude kun je altijd nog recyclen als functiedecoder.

FHJ Seller

  • Offline Offline
  • Berichten: 189
    • TCM Opnieuw beginnen met een modelbaan
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #16 Gepost op: 11 juli 2020, 12:22:16 »
Inderdaad, een nieuwe decoder kopen zou ook mijn advies zijn. De oude kun je altijd nog recyclen als functiedecoder.

Heeft geen zin als hij hem niet kan programmeren.
Anders zou hij hem gewoon kunnen gebruiken.
Mvg Frans
N spoor, HO spoor,
Lenz systeem, Roco systeem,Zimo, Uhlenbrock,
Roco Multimaus(Pro), Nanox-S88, Genli,
S88-XPress-NetLI, Software Koploper,
TCM modelbaan. Treinen Club Midden Nederland

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19474
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #17 Gepost op: 11 juli 2020, 13:29:42 »
Het is een Roco 10741, zie plaatje hieronder.
Digital is Cool - met de Lokmaus 1 en die 10741 - is ontwikkeld voordat cv-programmeren de standaard werd. Er was maar één manier van programmeren, wat we tegenwoordig register-programmeren noemen, dus dat hoefde ook niet te worden benoemd. Het is geen toeval dat het hele begrip cv niet in de handleiding voorkomt. Het is ook geen toeval dat de Lokmaus 1 al zo snel werd vervangen.

Ik ben het geheel eens met het advies een modernere decoder in de loc te prikken. De rijeigenschappen worden er een stuk beter van. Mijn advies zou dan wel een LokPilot zijn. Ervaringen uit 1999 zijn niet zo relevant. De allereerste lichting LokPiloten wilde nogal heftig op kleine stroomonderbrekingen reageren, maar dat werd snel opgelost. Sindsdien zijn de standaardinstellingen van de LokPilot perfect toegesneden op dit type Rocolocs.

Edit, plaatje toegevoegd.

« Laatst bewerkt op: 11 juli 2020, 13:43:23 door henk »
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

ron.kraaijkamp

  • Offline Offline
  • Berichten: 164
    • Mijn baan in opbouw op 2RSweb
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #18 Gepost op: 11 juli 2020, 13:48:35 »
Frans, en alle anderen die geantwoord hebben,

bedankt voor het uitgebreide antwoord.
Ik heb inmiddels een goedkope LaisDCC 860014 binnen. Even in een Lima loc gebouwd (omdat daar lekker veel ruimte in zit).
Werkte meteen. Kan kiezen uit 1-99 adressen (limiet van MM), en het eenvoudig veranderen.

Kan nu ook met de Arduino en een motorshield de boel programmeren en aansturen met JMRI.
De LaisDCC werd meteen herkend en gelezen door JMRI.

Dus..., nu bepalen of ik verder wil met DCC, hybride (Dinamo) of gewoon analoog blijven rijden.
Mijn idee is of Hybride, wat aardig in de papieren kan lopen, of Analoog. Daar heb ik al zo veel van (zie foto) . En niet een (op de BR290 loc met oude Lenz decoder na) is uitgerust met een decoder of er op voorbereid.







Wat is jullie idee? Digitaal, Analoog og Hybride?
« Laatst bewerkt op: 11 juli 2020, 13:50:17 door ron.kraaijkamp »

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Online Online
  • Berichten: 11756
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #19 Gepost op: 11 juli 2020, 14:10:19 »
Hallo Ronald,
Dat is vriendelijk aangeboden.
Ik woon in Schoonhoven, in het midden van het land.
Ik zou eens langs kunnen rijden bij je.
Of de decoder opsturen met een gefranceerde retour envelope.

Groete, Ron

Als je dat wilt doe ik dat voor je ;) Ik hoor het wel via een PB.

Gouda

  • Offline Offline
  • Berichten: 1121
  • kaas, kaars en siroopwafel
    • Railclub Utrecht
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #20 Gepost op: 11 juli 2020, 14:16:15 »
Vraagje: ik zie Marklindoos en een Rocodoos waar 3-rail loks in zitten en de overige lijken mij 2-rail. Welk systeem wil je gebruiken? Een deel is volgens mij digitaal voorbereid en is redelijk snel te digitaliseren. Kosten alleen decoders.
lid van Railclub Utrecht en Fremo

ron.kraaijkamp

  • Offline Offline
  • Berichten: 164
    • Mijn baan in opbouw op 2RSweb
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #21 Gepost op: 11 juli 2020, 14:30:16 »
Hallo Gouda,

Die Marklin loc is een Marklin/Hamo loc. Voor twee-rail gelijkstroom.
Van Roco heb ik geen drie-rail locs. Het meeste (nu hoor ik een vriend, die dit meeleest, hard lachen) is tweede hands aangeschaft en zit soms in een andere doos.

Ik heb alle locs en treinstellen open gehad om schoon te maken, soms te herstellen, en te smeren.
Geen digitaal voorbereidde gezien.

Dus zit nog steeds met de keuze. Het leuk van hybride is dat je langzaaam over kunt schakelen naar digitaal en het oude spul ook nog rijdt.

VAM65

  • Omroep Modelspoor Club. Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. Zie ook onze website door op het groene bolletje onder "Nederland 1949-1963" te drukken.
  • Offline Offline
  • Berichten: 2837
  • Nederland 1949-1963 in h0
    • Omroep Modelspoor Club - Hilversum
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #22 Gepost op: 11 juli 2020, 14:53:06 »
Heeft geen zin als hij hem niet kan programmeren.
Anders zou hij hem gewoon kunnen gebruiken.
Wel als hij het huidige adres gebruikt.

fozziebear

  • Offline Offline
  • Berichten: 27
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #23 Gepost op: 11 juli 2020, 19:29:36 »
Geachte medespoorders,

Even offtopic, maar misschien hebben jullie ook adviezen voor de heer Ron Kraaijkamp waar hij eventueel hout kan halen voor de aanleg van zijn sporenplan?

met vriendelijke groet,
De vriend die meeleest  :-)

Reinier Z.

  • Offline Offline
  • Berichten: 3097
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #24 Gepost op: 11 juli 2020, 21:31:22 »
Moeilijke vraag. Hadden we nu maar winkels in elke stad waar je hout en gereedschap en schroeven en verf zou kunnen kopen....
Reinier

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19474
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #25 Gepost op: 11 juli 2020, 21:42:34 »
 :)
Nou, goede gespecialiseerde houthandels worden schaars.
Dus toch maar naar de bouwmarkt en dan goed uitzoeken op recht en heel. Valt driekwart af, maar je niks aantrekken van personeel dat wat vindt van je uitzoekerij.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

ron.kraaijkamp

  • Offline Offline
  • Berichten: 164
    • Mijn baan in opbouw op 2RSweb
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #26 Gepost op: 11 juli 2020, 23:38:18 »
Geachte medespoorders,

Even offtopic, maar misschien hebben jullie ook adviezen voor de heer Ron Kraaijkamp waar hij eventueel hout kan halen voor de aanleg van zijn sporenplan?

met vriendelijke groet,
De vriend die meeleest  :-)
Hahaha, ja, dat hout moet nog gehaald worden.
Komt goed, een keer.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Locofiel

  • Offline Offline
  • Berichten: 260
  • Van duwtrein naar rollator.
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #27 Gepost op: 12 juli 2020, 13:18:58 »
Ron,

In Schoonhoven hebben ze toch wel een bouwmarkt?  ;D


Gr,

Dirk
DCC X-Bus, SPROG II/Decoder pro, 10761, mod I en mod II + Multimaus, Maus R2/3🙀 🚂. Begonnen met een houten duwtrein, daarna met opwindtreinen (Märklin en Bing), na deze opwindend periode op elektrische treinen (Märklin en LIMA) en via LGB naar ROCO DCC.

ron.kraaijkamp

  • Offline Offline
  • Berichten: 164
    • Mijn baan in opbouw op 2RSweb
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #28 Gepost op: 14 juli 2020, 10:47:22 »
Locofiel,

zeker. wel 1.
Ik had meer problemen met de drukte in de bouwmarkten i.v.m. corona. Ben niet bang, wel voorzichtig.
Net als mijn tuin. Geen planten in de bloembakken.

Heel thuis "werkend" Nederland liep in de bouw- en tuincentra.

Komt goed. Ik heb nu vakanie en denk donderdag hout te gaan halen.

ron.kraaijkamp

  • Offline Offline
  • Berichten: 164
    • Mijn baan in opbouw op 2RSweb
Re: Multimaus wijzigen cv’s lukt niet
« Reactie #29 Gepost op: 16 juli 2020, 12:59:04 »
Ron,

In Schoonhoven hebben ze toch wel een bouwmarkt?  ;D


Gr,

Dirk
Vandaag hout gehaald.
Eerst bij de Hornbach langs. Was me te druk. Stonden verkeersregelaars het parkeren te regelen.
Doorgereden naar Gamma. Alles kunnen halen.
Als het goed is, is het morgen droog. Kan ik het eerste frams in elkaar gaan zetten.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk