Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door Frank 123
Vandaag om 16:57:46
Oude tijden, nieuwe tijden, Duitsland TP II, tijdperk 2e wereldoorlog. door Overet
Vandaag om 16:57:42
NS 6100 van GM&S door Jeff
Vandaag om 16:50:31
Van Dapol spoor 0 class 08 naar NS 500/600 door peterha
Vandaag om 16:48:10
DCC++ probleempje door Ronald1974
Vandaag om 16:42:36
De fabriek - Spoor 0 door Pauldg
Vandaag om 16:19:11
Max. draadlengte bij massadetectie door 1200blauw
Vandaag om 16:16:13
Mislukte DJH/ModelLoco projecten gezocht door NS8714
Vandaag om 16:14:51
Heuvelland, een tentoonstellingsbaantje in H0 door Klaas Zondervan
Vandaag om 16:10:58
De parel van Houten; een NS Hippel met lijmsporen door JaJo
Vandaag om 16:08:50
Is Trix Express links- of rechtsdragend? door eezacque
Vandaag om 16:08:14
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Ryantjuh
Vandaag om 16:07:15
Nieuwe baan in schaal nul: station Kloosterp door JaJo
Vandaag om 16:07:04
Croppers Yard, iets kleins in 00 door GD
Vandaag om 16:06:50
NTM goederenwagens in Spoor-0 door Eric B
Vandaag om 15:55:06
DAF YA-314 Algemeen door Floris Dilz
Vandaag om 15:50:25
Stationsplein Baden Baden door nighttrain1
Vandaag om 15:46:30
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 15:35:54
Ermehuizen anno 1974 door Jeroen Water
Vandaag om 15:16:35
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
Vandaag om 15:03:29
Update: baan in de tropen door tuurtje
Vandaag om 14:44:39
Modelbaan Beltheim (voorheen Waldbach Süd) door Krokodil68
Vandaag om 14:11:50
Havenbaantje, Duitse havenstad, periode 2e wereldoorlog. door AndréDev
Vandaag om 13:57:27
Trix 22300 loopt (nog) niet door VAM65
Vandaag om 13:53:59
Arnold BR111, worm(wiel) in draaistellen vervangen door stoombr38
Vandaag om 13:51:52
Tomix 6425 nieuwe motor door Rien Ridderhof
Vandaag om 13:41:34
Ultrasone reiniger voor het schoonmaken van een airbrush? door FritsT
Vandaag om 12:59:39
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door Dion
Vandaag om 12:56:18
Driemaster in ‘t veen - NS 2900 in h0 door HaHoHo
Vandaag om 12:53:29
Corona en modelbouw door tijgernootje
Vandaag om 12:25:37
  

Auteur Topic: Decoder: welke bit aanpassen voor analoog laten rijden?  (gelezen 1109 keer)

zuylen

  • Offline Offline
  • Berichten: 3671
Decoder: welke bit aanpassen voor analoog laten rijden?
« Gepost op: 08 januari 2020, 14:07:07 »
Beste mensen,
Ik heb twee locs die alleen digitaal rijden. Welk bitje moet ik omzetten om ze ipv digitaal alleen ook analoog te laten meedoen? Ik ben er een tijdje uit geweest. Was dat met cv29? En welke waarde moet ik die geven?
« Laatst bewerkt op: 08 januari 2020, 14:33:49 door Bert van Gelder. Reden: Titel onduidelijk »

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 18481
    • Pagina van klaas
Re: Geheugen opfrissen
« Reactie #1 Gepost op: 08 januari 2020, 14:11:56 »
Wat voor decoder zit er in?
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor stil.

zuylen

  • Offline Offline
  • Berichten: 3671
Re: Decoder: welke bit aanpassen voor analoog laten rijden?
« Reactie #2 Gepost op: 08 januari 2020, 16:11:58 »
Er zit een esu 4.0 in, sorry dat had ik er uiteraard bij moeten vertellen.

ruudns

  • Offline Offline
  • Berichten: 5406
  • ***
Re: Decoder: welke bit aanpassen voor analoog laten rijden?
« Reactie #3 Gepost op: 08 januari 2020, 16:26:51 »
CV29  =  12
CV50  =   2
Ho, NS periode III tot V. Artitec, Roco, Hamo, FM, Piko, Rivarossi en Liliput.
Verwerken van NS H0 modellen in de NSinmodel treinenlijst (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=67158.0).

zuylen

  • Offline Offline
  • Berichten: 3671
decoder anders instellen: mijn geheugen opfrissen
« Reactie #4 Gepost op: 10 januari 2020, 12:40:05 »
Beste mensen,
Ik heb deze vraag al eerder deze week gesteld, maar ik kan hem niet meer terugvinden tussen alle andere vragen. Waarschijnlijk is ie al beantwoord door mensen. Jaapzondervan had al antwoord gegeven maar ik had toen geen tijd om aandacht te besteden aan het probleem.

Maar hierdoor moet mijn vraag opnieuw stellen. Hoe kan ik een ESU lopi 4.0 sounddecoder op zowel digitaal als analoog afstellen? Ik meen mij te herinneren dat dit op cv 29 geregeld kon worden. Maar omdat ik er het fijne niet meer van weet, kan het beter aan jullie vragen voordat ik iets verkeerd instel. Excuses voor de tweede keer dat ik deze vraag stel.
vr gr Andre

Rick

  • Lid Houtense Koekenclub
  • Offline Offline
  • Berichten: 6468
  • Spoor N
N spoor, IV-V, Nederlands (met Duits en Zwitsers materieel).

Waarschuwing: overmatig gebruik van dit forum kan leiden tot klinknageltellerij, tijdperkfixatie en dwangmatig nummergebruik.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6468
Re: decoder anders instellen: mijn geheugen opfrissen
« Reactie #6 Gepost op: 10 januari 2020, 12:58:22 »
Ik heb deze vraag al eerder deze week gesteld, maar ik kan hem niet meer terugvinden tussen alle andere vragen. Waarschijnlijk is ie al beantwoord door mensen. Jaapzondervan had al antwoord gegeven maar ik had toen geen tijd om aandacht te besteden aan het probleem.
Als je gewoon even in je profiel kijkt zie je snel welke vragen je gesteld hebt.  :angel:

En de beste man heet Klaas Zondervan  ;D

En ten overvloede, CV29 geldt voor elke decoder. Is niet ESU specifiek.
En als je iets verkeerd instelt is het een kwestie van de decoder resetten en je hebt weer de fabrieksinstelling inclusief analoog rijden.
Gr.
Eric

zuylen

  • Offline Offline
  • Berichten: 3671
Re: Decoder: welke bit aanpassen voor analoog laten rijden?
« Reactie #7 Gepost op: 10 januari 2020, 13:38:23 »
Super, net de info die ik zocht!
Dank allemaal! (y)

Ruud K

  • Offline Offline
  • Berichten: 12114
  • Schwarzburg-Neuffen-Bahn
Re: Decoder: welke bit aanpassen voor analoog laten rijden?
« Reactie #8 Gepost op: 10 januari 2020, 13:44:06 »
Bij mij staat CV 29 op 6. Dat is als je met 28/128 rijstappen werkt. Voor 14 rijstappen moet deze CV op 4.
DB-tijdperk 3, Fleischmann-Roco-Trix, digitaal Multimaus

ruudns

  • Offline Offline
  • Berichten: 5406
  • ***
Re: Decoder: welke bit aanpassen voor analoog laten rijden?
« Reactie #9 Gepost op: 10 januari 2020, 13:51:01 »
ESU Lokprogrammer decoder software op je pc installeren. Nieuw project kiezen. De juiste de type decoder kiezen. DC protocol uit zetten. Project opslaan. DC protocol weer aanzetten. Changed CV's opvragen en je weet de juiste waardes.

Ik had een ESU 4.0 zonder sound genomen ;).
Ho, NS periode III tot V. Artitec, Roco, Hamo, FM, Piko, Rivarossi en Liliput.
Verwerken van NS H0 modellen in de NSinmodel treinenlijst (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=67158.0).

Martin Hornis

  • Offline Offline
  • Berichten: 1041
Re: Decoder: welke bit aanpassen voor analoog laten rijden?
« Reactie #10 Gepost op: 10 januari 2020, 17:24:32 »
Dit was de oorspronkelijke vraag:
Welk bitje moet ik omzetten om ze ipv digitaal alleen ook analoog te laten meedoen? Ik ben er een tijdje uit geweest. Was dat met cv29?
Alleen analoog is niet mogelijk.
Hoe kan ik een ESU lopi 4.0 sounddecoder op zowel digitaal als analoog afstellen? Ik meen mij te herinneren dat dit op cv 29 geregeld kon worden.
Dat kan wel.

Gewoon op internet invullen: CV29
Dan heb je meteen antwoord: bit 2 (in de reeks van 0..7). 0 = geen analoog; 1 = ook analoog. De decimale waarde daarvan is: 4
Märklin K-rails met boogstralen > 500 mm; NS-lichtseinen met cijferbak: 4, 6 en 8 in één bak; iTrain; Intellibox I; OC32; eigen treindetectiesysteem aangesloten op OC32; controleprogramma's voor iTrain en OC32.

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 18763
Re: decoder anders instellen: mijn geheugen opfrissen
« Reactie #11 Gepost op: 10 januari 2020, 17:32:15 »
En ten overvloede, CV29 geldt voor elke decoder. Is niet ESU specifiek.

Gek genoeg kent de Loksound 4 ook nog cv50 waarmee je ac herkenning en dc herkenning beide kan uitzetten. Welk cv prevaleert dan?
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

zuylen

  • Offline Offline
  • Berichten: 3671
Re: Decoder: welke bit aanpassen voor analoog laten rijden?
« Reactie #12 Gepost op: 10 januari 2020, 17:38:01 »
Helaas kreeg ik het nog steeds niet voor elkaar met cv 29 en cv 50.
Het is de bedoeling dat de loc zowel analoog rijdt en digitaal. Thuis rij ik alleen digitaal en had ik analoog gewoon uitgezet. Maar op de clubbaan werken ze (gedeeltelijk althans) nog analoog. (Een ander gedeelte van de baan is al wel digitaal en wordt misschien in de toekomst uitgebreid naar het gehele emplacement.) Maar zolang dat niet zo is moet de loc ook analoog kunnen verstaan. Ik zal cv 29 eens op 4 zetten, kijken of ik hem dan ook analoog kan laten rijden.
« Laatst bewerkt op: 10 januari 2020, 17:40:05 door zuylen »

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 18763
Re: Decoder: welke bit aanpassen voor analoog laten rijden?
« Reactie #13 Gepost op: 10 januari 2020, 17:41:19 »
Bij cv29=4 rijdt het ding wel analoog, maar rijdt hij digitaal op 14 rijstappen.
Dan beter op 6 zetten (28/128 rijstappen en analoog aan) en cv50 op 3 (ac en dc herkenning aan).
« Laatst bewerkt op: 10 januari 2020, 17:48:11 door henk »
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

zuylen

  • Offline Offline
  • Berichten: 3671
Re: Decoder: welke bit aanpassen voor analoog laten rijden?
« Reactie #14 Gepost op: 11 januari 2020, 20:11:54 »
Gek genoeg krijg ik hem analoog toch niet aan de praat. Of ik cv29 nou op 1 zet of 6. Iemand nog een idee?