Doel:€250.00
Donaties:€157.50

Per saldo:€-92.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 30-06-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Modeltrein Express eigen productie (nog niet bekend wat!) door Chris
Vandaag om 14:32:25
NS Dienstgebouw bouwen voor Hoekdam door Ronald1974
Vandaag om 14:32:22
Toekomst van modeltreinbeurzen? door henk
Vandaag om 14:17:41
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door basjuh1981
Vandaag om 14:10:37
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Olav
Vandaag om 13:51:17
Een modelbaan in een garage...... zou dat kunnen? door MartinH0
Vandaag om 13:50:16
Dat overkomt mij niet. door Hennik
Vandaag om 13:43:37
Langer Grund door BartvD
Vandaag om 13:37:58
Doornvliet door Tulpendaal
Vandaag om 13:15:43
Reacties via de achterdeur door Tulpendaal
Vandaag om 13:10:29
Nederlandse straatlantaarns jaren '70 door lrrw
Vandaag om 11:52:36
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Mathijs Kok
Vandaag om 11:45:14
Baanbouw met Ecos besturing genaamd: Giessenstad Rbf door Esufreak
Vandaag om 11:44:04
NS 2100 spoor 0 door Peter Kleton
Vandaag om 10:46:29
Lok (DCC) stopt bij kort spanningsverlies door henk
Vandaag om 10:37:38
Ketelwagens NAM/ USATC door hervé
Vandaag om 10:35:55
Raadplaatje door Albert.H0
Vandaag om 10:32:14
Pfarrerwinkel bahn door Wim Vink
Vandaag om 10:07:26
Rollenbank zelf bouwen met 3D-geprinte materialen door 008200
Vandaag om 09:29:57
Gen bd Arie van der Vlis overleden door KNed
Vandaag om 09:20:26
Frans loodsje et cetera door PieterHa
Vandaag om 09:06:40
Reichsbahn, periode 2e wereldoorlog door Edgy
Vandaag om 08:11:22
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 07:16:29
Wat is er momenteel te zien op de Betuweroute? door AndrevdG
Vandaag om 02:06:01
  

Auteur Topic: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels  (gelezen 1786 keer)

MdBruin

  • Offline Offline
  • Berichten: 63
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #15 Gepost op: 16 oktober 2019, 13:27:21 »
Ik denk dat het opgelost is door hoofdstuk 7.3 uit de DR4018 handleiding. Met CV 238 t/M 253 kan je de waarde per uitgang instellen (238 is uitgang 1, 239 is uitgang 2, enz). Standaard zou deze op 128 horen te staan, deze waarde is dus nu verhoogd.  Gelijk een tip voor iemand die dit wil aanpassen, niet in 1 keer naar 255 gaan maar in kleine stapjes (bijvoorbeeld 5) omhoog totdat de wissel betrouwbaar schakelt. Als de tijd te lang wordt ingesteld dan kan de aandrijving te heet worden wat tot schade kan leiden.
Groeten, Marius

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 11184
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #16 Gepost op: 16 oktober 2019, 13:28:05 »
 (y)

Succes ;)

Piet59

  • Offline Offline
  • Berichten: 28
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #17 Gepost op: 16 oktober 2019, 15:27:23 »
Er is een handleiding voor de DR 4018 daar hoort nog bij een toepassingshandleiding alle bij te downloaden bij digikeijs.
In de toepassing handleiding staat een schema voor wissels .
Ze geven als voorbeeld preset waarde cv47 - 0 maar de cv 47 kan ook cv 50 of cv31 zijn als er maar een 0 achter staat.
in de gele kolom links onder van de toepassing beschrijving staat rechts boven configuratie en pulstijd.
bij configuratie hoef je je niet de cv aan te houden kan gewoon met 1 beginnen maar je moet wel bij val in het rood de 143 aanhouden. De cv bij pulstijd moet je wel aanhouden ook in rood de val 128.
Na het invoeren kan het gebeuren dat er een wissel het werkt gewoon de niet werkende wissel opnieuw  invoeren.


Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6570
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #18 Gepost op: 16 oktober 2019, 16:07:08 »
Ze geven als voorbeeld preset waarde cv47 - 0 maar de cv 47 kan ook cv 50 of cv31 zijn als er maar een 0 achter staat.
Eh volgens mij snap je de betekenis van CV nog niet helemaal.
CV staat voor Configuratie Variabele.
En in CV47 stel je in wat de functies van de uitgang worden.
CV31 en CV50 kent de DR4018 helemaal niet. Daar een nul naar wegschrijven zal geen effect hebben. Sterker nog, stel dat die CV's wel aanwezig zouden zijn dan zou je per ongeluk iets heel anders kunnen wijzigen.
Idem dito voor deze opmerking van je:
bij configuratie hoef je je niet de cv aan te houden kan gewoon met 1 beginnen maar je moet wel bij val in het rood de 143 aanhouden. De cv bij pulstijd moet je wel aanhouden ook in rood de val 128.
Hier zal je toch echt wel het juiste CV nummer moeten gebruiken om voor die specifieke uitgang iets te wijzigen.

Elke CV in een decoder heeft een eigen functie. Een willekeurig CV nummer kiezen om iets te wijzigen is onjuist en zorgt gegarandeerd voor vreemde effecten of totaal niet meer werkende decoders (in welke vorm dan ook).
Gr.
Eric

Piet59

  • Offline Offline
  • Berichten: 28
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #19 Gepost op: 16 oktober 2019, 16:24:38 »
ik heb vier DR4018 decoders de een heeft cv47 de laatste cv50 met een nul er achter en het werkt perfect.

MdBruin

  • Offline Offline
  • Berichten: 63
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #20 Gepost op: 16 oktober 2019, 17:07:52 »
Apart, het is geen officiële CV welke in de handleiding vermeld staat. Weet je nog waar je dit gevonden hebt Piet?
Groeten, Marius

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6570
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #21 Gepost op: 16 oktober 2019, 20:59:59 »
Heel apart. Zou kunnen dat er FW updates geweest zijn maar geen manual update.
Maar Digikeijs gebruikt in al hun producten CV47 om presets in te stellen.
Zou vreemd zijn als ze daar opeens vanaf stappen.
Ben ik eigenlijk wel benieuwd naar de waarde in CV7 van al die decoders. Daar zou dan verschil in kunnen / moeten zitten.
Ik wil niet zeggen dat het onmogelijk is maar vreemd blijft het wel.

Maar ik blijf je schrijfwijze een beetje vreemd vinden.
...... cv50 met een nul er achter en het werkt perfect.
Bedoel je hier daadwerkelijk dat je de waarde 0 IN CV50 wegschrijft. Of lees je die uit en krijg je dat terug? In het laatste geval kan het gewoon een fictieve waarde zijn die je terugkrijgt zonder enige betekenis.
Gr.
Eric

Bert_Apd

  • Offline Offline
  • Berichten: 1500
  • N-Spoor DB Epoche III
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #22 Gepost op: 16 oktober 2019, 22:06:42 »
Hallo,

Heel apart. Zou kunnen dat er FW updates geweest zijn maar geen manual update.
Maar Digikeijs gebruikt in al hun producten CV47 om presets in te stellen.
Zou vreemd zijn als ze daar opeens vanaf stappen.

Ter geruststelling: er zijn geen updates geweest die in een uitbreiding van de CV's hebben geresulteerd, de in de manuals genoemde CV's zijn nog steeds van toepassing.
Instellen van een Preset geschiedt nog steeds via CV47 en deze kan niet worden uitgelezen. 
De door Piet59 eventueel genoemde andere CV's uit de reeks 48 tot 106 bestaan niet.

ik heb vier DR4018 decoders de een heeft cv47 de laatste cv50 met een nul er achter en het werkt perfect.

Wat Piet59 precies hiermee bedoelt is ook mij niet duidelijk.

Groeten,

Bert

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6570
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #23 Gepost op: 17 oktober 2019, 08:35:50 »
Hoi Bert,

Ik had al zo'n vermoeden over de FW updates ;D

Klopt dat CV47 alleen schrijven is. Uitlezen geeft bij alle Digikeijs decoders standaard 255 terug  ;)
Gr.
Eric

Piet59

  • Offline Offline
  • Berichten: 28
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #24 Gepost op: 18 oktober 2019, 15:15:45 »
ik heb voor de eerste decoder DR 4018 van digikeijs cv47-0 gebruikt daar de cv,s in gezet uit de toepassingshandleiding voor wissels,voor de tweede decoder heb cv48-0 gebruikt de derde cv49-0 en de vierde cv50-0 en de wissels werken perfect op mijn toetsenbord van mijn intelli box misschien is het beginners geluk ik weet het ook niet waarom het werkt  ik ben nog maar een beginner.

Piet59

  • Offline Offline
  • Berichten: 28
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #25 Gepost op: 18 oktober 2019, 15:27:20 »
toets 1 t/m 8 voor cv47-0
toets 9 t/m 16 voor cv48-0
toets 17 t/m 25 voor cv49-0
toets 26 t/m 33 voor cv50-0

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6570
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #26 Gepost op: 18 oktober 2019, 15:50:00 »
Het zal best maar ik snap er geen hout meer van wat je precies bedoelt  ::) :angel:
CV48 t/m CV50 bestaan niet en kan je dan ook niet programmeren.

En de term cv47-0 wat bedoel je daar precies mee? Je programmeert CV47 met de waarde 0?
Dat is voor alle vier je DR4018's hetzelfde. Daarin geef je nl. aan wat de decoder precies voor functie krijgt.

ik heb voor de eerste decoder DR 4018 van digikeijs cv47-0 gebruikt daar de cv,s in gezet uit de toepassingshandleiding voor wissels,voor de tweede decoder heb cv48-0 gebruikt de derde cv49-0 en de vierde cv50-0
Wat jij volgens mij gedaan hebt is ze de adressen 47, 48, 49 en 50 gegeven.
Dat is heel wat anders dan CV47 programmeren op wissel gebruik. Daar staan ze standaard al op af fabriek.

cv47-0 cv48-0 cv49-0 en cv50-0 zijn niet bestaande termen zonder enige betekenis.

« Laatst bewerkt op: 18 oktober 2019, 15:53:28 door Remunj »
Gr.
Eric

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19018
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #27 Gepost op: 18 oktober 2019, 16:01:26 »
CV47 staat af fabriek op 0. Als Piet fake cv’s heeft geprogrammeerd, maar niets aan cv47 heeft veranderd, dan werken de decoders goed met spoelenaandrijvingen.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6570
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #28 Gepost op: 18 oktober 2019, 16:26:40 »
Klopt helemaal. Maar dan heeft Piet nog niet echt door wat hij aan het doen is  ;D
Gr.
Eric