Doel:€250.00
Donaties:€90.00

Per saldo:€-160.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 18-11-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Sven
Vandaag om 22:53:15
Decoder 75340, wie weet meer over deze decoder? door Sven
Vandaag om 22:51:10
Roco 2019 door Reinier Z.
Vandaag om 22:18:51
Richting Roco Geoline wissel verkeerd op multimaus door Ronald Koerts
Vandaag om 22:11:34
DDM-1 afscheid door Thom
Vandaag om 22:11:14
Gezocht: iemand die decoder kan inbouwen, en onderhoud. door spock
Vandaag om 22:05:18
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 22:04:55
Albulisch H0m en EPIII in H0 door Boertje
Vandaag om 21:47:49
BNLS trammodule: 'Den Zoedel Tramt' door Marc tramt
Vandaag om 21:36:31
BNLS werkspoor NS 8100 van Werps Modelbouw door Ivo tB
Vandaag om 21:18:12
Bouw Beel + "wat reed er achter de Beel" door Hans van de Burgt
Vandaag om 21:12:10
Goede plantenspuit door Rondje_HO
Vandaag om 21:11:56
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Floris
Vandaag om 21:03:30
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Ric
Vandaag om 21:01:39
OBB Nightjet door Falcon10
Vandaag om 20:52:24
LS Models 2019 door Falcon10
Vandaag om 20:43:36
Hoe kun je tekst op gebouw maken zonder papier of sticker? door San-Markos
Vandaag om 20:37:37
Fleischmann 1306 probeersels door Menno
Vandaag om 20:17:05
Vrije vertaling van station Arnhem jaren 80 door Niels B
Vandaag om 20:12:03
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
Vandaag om 20:07:21
Franse treinen en scenery door hansb58
Vandaag om 19:58:47
Nieuw n-spoor baantje...De Albula door jerrytrein
Vandaag om 19:56:34
Welke (spuitbus)primer voor messing en styreen? door lokloods
Vandaag om 19:55:47
Update Lenz LH101 naar 2.0 geeft problemen. door Ronald Koerts
Vandaag om 19:55:22
Zoutkamp 1921 - 1942 door Piet Groot
Vandaag om 19:54:53
DDM-1 & DD-AR; de laatste loodjes. Fotodraadje. door Rick
Vandaag om 19:44:07
NS modelbaan Hoekdam H0 door Ronald1974
Vandaag om 19:39:23
Fleischmann Profi wissels, met servo's te besturen? door Remunj
Vandaag om 19:33:58
Watertoren van Wageningen. door Duizendpoot
Vandaag om 19:06:22
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door IJsselsteyn
Vandaag om 18:12:01
  

Auteur Topic: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels  (gelezen 1278 keer)

Piet59

  • Offline Offline
  • Berichten: 26
Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Gepost op: 15 oktober 2019, 12:44:42 »
ik heb een Digikeijs DR4018 schakel decoder waar ik 8 roco wissels aan heb zitten.
Deze heb ik aan mijn IB gekoppeld en geprogrammeerd als ik op toets 1 druk van mijn IB toetsenbord gaat de wissel tong trillend om en dat doen de andere 7 wissels ook.
Heeft iemand hier misschien een antwoord op wat dat kan zijn en hoe ik dat kan veranderen.

Piet.
« Laatst bewerkt op: 15 oktober 2019, 12:49:27 door Bert van Gelder »

MdBruin

  • Offline Offline
  • Berichten: 63
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #1 Gepost op: 15 oktober 2019, 14:27:11 »
Heb je een externe voeding aangesloten of gebruik je de baan spanning (door geluste DCC en voeding)?
Het trillend omschakelen lijkt op een stroom tekort, als je nog geen externe voeding hebt aangesloten probeer dat eens en zo ja welke spanning/stroom kan deze adapter leveren?
Groeten, Marius

Piet59

  • Offline Offline
  • Berichten: 26
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #2 Gepost op: 15 oktober 2019, 14:53:36 »
Bedankt voor je reactie ik gebruik de baan spanning door gelust dcc en voeding.
ik heb net een extra voeding er aan gezet maar ze hebben het nog de voeding is een trafo van fleischmann 6705   14 volt  en 42va.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 17673
    • Pagina van klaas
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #3 Gepost op: 15 oktober 2019, 15:04:49 »
Probeer de wissels ook eens analoog. Dus de draden van een wissel rechtstreeks aan de klemmen van de trafo.
Spoorbaan "Uit en Thuis" in aanbouw.

Piet59

  • Offline Offline
  • Berichten: 26
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #4 Gepost op: 15 oktober 2019, 16:26:27 »
Analoog werken de wissels prima dan is het tik en om maar nu trillen ze heel snel voor dat de wissel om staat



Piet59

  • Offline Offline
  • Berichten: 26
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #5 Gepost op: 15 oktober 2019, 16:33:32 »
heb de puls tijd op min 100 0,1 sec en max op 100 gezet in de IB maar dat werkt ook niet

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 18465
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #6 Gepost op: 15 oktober 2019, 18:28:22 »
Hoe lang en dik is de draad waarmee je de trafo hebt aangesloten?

Het moet wel kunnen werken, denk ik. Ik heb een 4018 met twee Roco wissels en dat gaat goed met een 15 volt 40 VA trafo.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Piet59

  • Offline Offline
  • Berichten: 26
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #7 Gepost op: 15 oktober 2019, 18:46:05 »
de kern van de draad is 0,7 mm en de lengte 42cm

p.heinst

  • Offline Offline
  • Berichten: 1164
    • DutchRoco
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #8 Gepost op: 15 oktober 2019, 19:34:56 »
Piet
Welke roco wisselaandrijving gebruik je?

Gr Piet
Roco rijder met 2multimaus als slave, RouteControl,  multimaus pro, Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 8.0 A3 en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem

MdBruin

  • Offline Offline
  • Berichten: 63
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #9 Gepost op: 15 oktober 2019, 19:42:54 »
Ik zit even te denken wat wijsheid Is, of de DR4018 even om programmeren naar een schakel decoder en dan eens de uitgangsspanning te meten (Ik vermoed dat deze net genoeg verminderd wordt waardoor je dit gedrag krijgt) of een 3 tal diodes (verlaagd de spanning met 1.2V) in serie met de voeding en dan testen.

Ik denk dat ik de keuze even aan jou overlaat Piet, wat jij denk dat voor jou het makkelijkste is. Ik durf niet te zeggen wat precies het spanningsverlies is wat optreedt in de DR4018. In de handleiding staat er niets over vermeld. Eventueel kan een adapter met een hoger voltage ook, is het makkelijkste van alle opties. Op de DR4018 mag een maximale spanning van 18V worden aangesloten, Henk had het over 15V wat goed bij hem werkt ik neig toch een beetje naar 16V. Maar dat moet je nog even toevallig hebben liggen.

Edit:
Als je de optie kiest voor de schakel decoder, dan mag er geen wissel aandrijving aangesloten meer zijn. Deze gaat dan namelijk kapot omdat er spanning op blijft staan. 
« Laatst bewerkt op: 15 oktober 2019, 19:49:13 door MdBruin »
Groeten, Marius

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 10448
  • Live your life as you please!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #10 Gepost op: 15 oktober 2019, 19:50:50 »
Toch wel vreemd... de handleiding spreekt over 12 tot 18V AC/DC. Zou het iets in de instelling kunnen zijn?

Piet59

  • Offline Offline
  • Berichten: 26
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #11 Gepost op: 15 oktober 2019, 19:54:37 »
de dr4018 is een schakel decoder ik heb ook een minitrixwissel er op aangesloten die gebruikt meer spanning als een roco wissel maar die heeft het zelfde.
ik heb de cv,s geprogrammeerd die in de beschrijving staan voor 8 wissels cv47=0 maar nu gaat hij op afbuigen goed maar op rechtdoor blijft het het zelfde liedje

MdBruin

  • Offline Offline
  • Berichten: 63
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #12 Gepost op: 15 oktober 2019, 20:23:34 »
Verkeerd benoemd, ik weet dat het een schakel decoder is. Je kunt de uitgangen ook als schakelaar (aan/uit) configureren. Hierdoor blijft er spanning op staan dat met een multimeter kunt meten. CV 47 moet daarvoor op 1 worden geconfigureerd. (Er mag dan geen wissel meer aangesloten zijn want die kan kapot gaan door de constante spanning).
Als de puls configuratie (voor wissels) is de puls tekort om te meten met een multimeter.

@Ronald, ja de DR4018 zal prima op 12V werken. Het probleem zit er alleen in dat een wissel hiermee vaak wel problemen heeft, een wissel heeft meer spanning nodig om goed om te kunnen schakelen (hangt uiteraard weer af van de spanning af welke in de specificaties staan)
« Laatst bewerkt op: 15 oktober 2019, 20:27:35 door MdBruin »
Groeten, Marius

Piet59

  • Offline Offline
  • Berichten: 26
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #13 Gepost op: 16 oktober 2019, 12:20:17 »
ik heb het gevonden de cv waardes van de puls waren niet goed probleem opgelost.

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 10448
  • Live your life as you please!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #14 Gepost op: 16 oktober 2019, 12:39:42 »
Kun je ook aangeven wat je gedaan hebt? Zo is iemand anders mogelijk in de toekomst geholpen ;)