Doel:€250.00
Donaties:€157.50

Per saldo:€-92.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 30-06-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Foto-techniek voor modeltreinen, softwarematig grote scherptediepte (Focus Stack door GerardvV
Vandaag om 16:20:54
NS Dienstgebouw bouwen voor Hoekdam door Forever Rocofan
Vandaag om 16:20:12
NS D 4101-45 spoor 0 door FritsT
Vandaag om 16:07:45
Reichsbahn, periode 2e wereldoorlog door Wim Vink
Vandaag om 15:58:00
Beurs in Houten 29 augustus 2020 - de voor- en nabeschouwing door Rondje_HO
Vandaag om 15:54:49
Bemo De 2/2 151 wil digitaal niet (meer) rijden, analoog wel. door Ronald Halma
Vandaag om 15:48:06
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Esufreak
Vandaag om 15:14:48
BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen door St00mboy
Vandaag om 14:55:03
Doornvliet door spoorzeven
Vandaag om 14:33:07
De kleine modellen met het grote voorbeeld door Pauldg
Vandaag om 14:20:32
Diorama in schaal 0 met een lengte van 8 m door Vislijn
Vandaag om 14:20:25
Omloopplan 1364 Hamburg door Ronald69
Vandaag om 13:22:25
Waar zijn dienstregelingen te vinden van goederentreinen in Nederland? door lrrw
Vandaag om 12:56:50
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Floris Dilz
Vandaag om 12:27:45
Exact-train D-Treinrijtuigen type 1932 (ABd 7521-7555) door Tomasso
Vandaag om 12:13:15
NS baan in Las Vegas door spoorzeven
Vandaag om 12:09:37
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 12:00:05
EifelBurgenBahn door Esufreak
Vandaag om 11:36:57
Humbrol Acrylic Varnish mat slaat wit uit door Floris Dilz
Vandaag om 11:30:55
WeKra bouwt The Kraken. Een H0 attractie! door bask185
Vandaag om 11:30:37
Frans loodsje et cetera door Noordernet
Vandaag om 10:35:28
Station Rekerdam door Joran
Vandaag om 10:15:43
Modelspoorfabrikanten en hun "fantasiemodellen" door JM78
Vandaag om 10:07:58
Spoor op industrieterrein Lage Weide door Vislijn
Vandaag om 10:04:58
KÖF II in H0 door Roy van Dijk
Vandaag om 10:02:34
We zien wel waar het schip strandt door Paalsteek
Vandaag om 10:00:29
Bouw NS 532 spoor 1 door Noud
Vandaag om 09:59:53
Baanbouw met Ecos besturing genaamd: Giessenstad Rbf door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 09:29:56
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 09:07:54
Gelders Smalspoormuseum / Gelderse Smalspoor Stichting stelt zich voor door spoorijzer
Vandaag om 08:06:30
  

Auteur Topic: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels  (gelezen 1808 keer)

Piet59

  • Offline Offline
  • Berichten: 28
Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Gepost op: 15 oktober 2019, 12:44:42 »
ik heb een Digikeijs DR4018 schakel decoder waar ik 8 roco wissels aan heb zitten.
Deze heb ik aan mijn IB gekoppeld en geprogrammeerd als ik op toets 1 druk van mijn IB toetsenbord gaat de wissel tong trillend om en dat doen de andere 7 wissels ook.
Heeft iemand hier misschien een antwoord op wat dat kan zijn en hoe ik dat kan veranderen.

Piet.
« Laatst bewerkt op: 15 oktober 2019, 12:49:27 door Bert van Gelder »

MdBruin

  • Offline Offline
  • Berichten: 63
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #1 Gepost op: 15 oktober 2019, 14:27:11 »
Heb je een externe voeding aangesloten of gebruik je de baan spanning (door geluste DCC en voeding)?
Het trillend omschakelen lijkt op een stroom tekort, als je nog geen externe voeding hebt aangesloten probeer dat eens en zo ja welke spanning/stroom kan deze adapter leveren?
Groeten, Marius

Piet59

  • Offline Offline
  • Berichten: 28
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #2 Gepost op: 15 oktober 2019, 14:53:36 »
Bedankt voor je reactie ik gebruik de baan spanning door gelust dcc en voeding.
ik heb net een extra voeding er aan gezet maar ze hebben het nog de voeding is een trafo van fleischmann 6705   14 volt  en 42va.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 19185
    • Pagina van klaas
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #3 Gepost op: 15 oktober 2019, 15:04:49 »
Probeer de wissels ook eens analoog. Dus de draden van een wissel rechtstreeks aan de klemmen van de trafo.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor even stil.

Piet59

  • Offline Offline
  • Berichten: 28
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #4 Gepost op: 15 oktober 2019, 16:26:27 »
Analoog werken de wissels prima dan is het tik en om maar nu trillen ze heel snel voor dat de wissel om staat



Piet59

  • Offline Offline
  • Berichten: 28
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #5 Gepost op: 15 oktober 2019, 16:33:32 »
heb de puls tijd op min 100 0,1 sec en max op 100 gezet in de IB maar dat werkt ook niet

henk

  • Online Online
  • Berichten: 19037
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #6 Gepost op: 15 oktober 2019, 18:28:22 »
Hoe lang en dik is de draad waarmee je de trafo hebt aangesloten?

Het moet wel kunnen werken, denk ik. Ik heb een 4018 met twee Roco wissels en dat gaat goed met een 15 volt 40 VA trafo.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Piet59

  • Offline Offline
  • Berichten: 28
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #7 Gepost op: 15 oktober 2019, 18:46:05 »
de kern van de draad is 0,7 mm en de lengte 42cm

p.heinst

  • Offline Offline
  • Berichten: 1173
    • DutchRoco
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #8 Gepost op: 15 oktober 2019, 19:34:56 »
Piet
Welke roco wisselaandrijving gebruik je?

Gr Piet
Roco rijder met 2multimaus als slave, RouteControl,  multimaus pro, Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 8.0 A3 en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem

MdBruin

  • Offline Offline
  • Berichten: 63
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #9 Gepost op: 15 oktober 2019, 19:42:54 »
Ik zit even te denken wat wijsheid Is, of de DR4018 even om programmeren naar een schakel decoder en dan eens de uitgangsspanning te meten (Ik vermoed dat deze net genoeg verminderd wordt waardoor je dit gedrag krijgt) of een 3 tal diodes (verlaagd de spanning met 1.2V) in serie met de voeding en dan testen.

Ik denk dat ik de keuze even aan jou overlaat Piet, wat jij denk dat voor jou het makkelijkste is. Ik durf niet te zeggen wat precies het spanningsverlies is wat optreedt in de DR4018. In de handleiding staat er niets over vermeld. Eventueel kan een adapter met een hoger voltage ook, is het makkelijkste van alle opties. Op de DR4018 mag een maximale spanning van 18V worden aangesloten, Henk had het over 15V wat goed bij hem werkt ik neig toch een beetje naar 16V. Maar dat moet je nog even toevallig hebben liggen.

Edit:
Als je de optie kiest voor de schakel decoder, dan mag er geen wissel aandrijving aangesloten meer zijn. Deze gaat dan namelijk kapot omdat er spanning op blijft staan. 
« Laatst bewerkt op: 15 oktober 2019, 19:49:13 door MdBruin. Reden: Belangrijke toevoeging. »
Groeten, Marius

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 11204
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #10 Gepost op: 15 oktober 2019, 19:50:50 »
Toch wel vreemd... de handleiding spreekt over 12 tot 18V AC/DC. Zou het iets in de instelling kunnen zijn?

Piet59

  • Offline Offline
  • Berichten: 28
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #11 Gepost op: 15 oktober 2019, 19:54:37 »
de dr4018 is een schakel decoder ik heb ook een minitrixwissel er op aangesloten die gebruikt meer spanning als een roco wissel maar die heeft het zelfde.
ik heb de cv,s geprogrammeerd die in de beschrijving staan voor 8 wissels cv47=0 maar nu gaat hij op afbuigen goed maar op rechtdoor blijft het het zelfde liedje

MdBruin

  • Offline Offline
  • Berichten: 63
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #12 Gepost op: 15 oktober 2019, 20:23:34 »
Verkeerd benoemd, ik weet dat het een schakel decoder is. Je kunt de uitgangen ook als schakelaar (aan/uit) configureren. Hierdoor blijft er spanning op staan dat met een multimeter kunt meten. CV 47 moet daarvoor op 1 worden geconfigureerd. (Er mag dan geen wissel meer aangesloten zijn want die kan kapot gaan door de constante spanning).
Als de puls configuratie (voor wissels) is de puls tekort om te meten met een multimeter.

@Ronald, ja de DR4018 zal prima op 12V werken. Het probleem zit er alleen in dat een wissel hiermee vaak wel problemen heeft, een wissel heeft meer spanning nodig om goed om te kunnen schakelen (hangt uiteraard weer af van de spanning af welke in de specificaties staan)
« Laatst bewerkt op: 15 oktober 2019, 20:27:35 door MdBruin »
Groeten, Marius

Piet59

  • Offline Offline
  • Berichten: 28
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #13 Gepost op: 16 oktober 2019, 12:20:17 »
ik heb het gevonden de cv waardes van de puls waren niet goed probleem opgelost.

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 11204
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels
« Reactie #14 Gepost op: 16 oktober 2019, 12:39:42 »
Kun je ook aangeven wat je gedaan hebt? Zo is iemand anders mogelijk in de toekomst geholpen ;)