Doel:€250.00
Donaties:€157.50

Per saldo:€-92.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 30-06-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Langer Grund door BartvD
Vandaag om 13:37:58
Modeltrein Express eigen productie (nog niet bekend wat!) door Remco vM
Vandaag om 13:33:58
Toekomst van modeltreinbeurzen? door Marty
Vandaag om 13:29:21
Een modelbaan in een garage...... zou dat kunnen? door Edsko Hekman
Vandaag om 13:22:27
Dat overkomt mij niet. door St00mboy
Vandaag om 13:19:36
Doornvliet door Tulpendaal
Vandaag om 13:15:43
Reacties via de achterdeur door Tulpendaal
Vandaag om 13:10:29
Nederlandse straatlantaarns jaren '70 door lrrw
Vandaag om 11:52:36
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Mathijs Kok
Vandaag om 11:45:14
Baanbouw met Ecos besturing genaamd: Giessenstad Rbf door Esufreak
Vandaag om 11:44:04
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Jelmer
Vandaag om 11:37:06
NS 2100 spoor 0 door Peter Kleton
Vandaag om 10:46:29
Lok (DCC) stopt bij kort spanningsverlies door henk
Vandaag om 10:37:38
Ketelwagens NAM/ USATC door hervé
Vandaag om 10:35:55
Raadplaatje door Albert.H0
Vandaag om 10:32:14
Pfarrerwinkel bahn door Wim Vink
Vandaag om 10:07:26
Rollenbank zelf bouwen met 3D-geprinte materialen door 008200
Vandaag om 09:29:57
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Jelmer
Vandaag om 09:28:44
Gen bd Arie van der Vlis overleden door KNed
Vandaag om 09:20:26
Frans loodsje et cetera door PieterHa
Vandaag om 09:06:40
Reichsbahn, periode 2e wereldoorlog door Edgy
Vandaag om 08:11:22
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 07:16:29
Wat is er momenteel te zien op de Betuweroute? door AndrevdG
Vandaag om 02:06:01
Spoor op industrieterrein Lage Weide door Thom
Vandaag om 00:12:39
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
06 juli 2020, 23:35:23
Beweegbare stroomafnemers H0 door MOVisser
06 juli 2020, 23:25:04
Projekt 083-338 door Silvolde
06 juli 2020, 23:22:59
Even voorstellen: nieuwe baan: Ernum, Marklin H0 analoog 2.70x2.90 U vorm x 2 door HaHoHo
06 juli 2020, 23:07:06
Automatisch schaduwstation, Marklin, voor analoog en digitaal door Te 2/2
06 juli 2020, 23:03:49
  

Auteur Topic: Arduino voor verlichting boven de baan  (gelezen 11129 keer)

Erik Baas

  • Offline Offline
  • Berichten: 175
Re: Arduino voor verlichting boven de baan
« Reactie #15 Gepost op: 22 oktober 2019, 21:24:39 »
Groen is power, rood is de ingebouwde LED?

72sonett

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 1617
    • El Carrilet
Re: Arduino voor verlichting boven de baan
« Reactie #16 Gepost op: 22 oktober 2019, 23:57:56 »
Als je in de IDE met aangesloten Arduino doet: Tools --> Get Board Info
wat krijg je dan?
Achter
  Tools --> Board:
en
  Tools --> Processor:
moeten wel de goede Arduinotypen staan.

Je kunt het testen zonder aangesloten relais, de Arduino led moet gaan knipperen in een 1 uur ritme (je kunt de waarde achter delay verlagen om een beter zichtbaar knipperritme te krijgen).
« Laatst bewerkt op: 23 oktober 2019, 00:05:02 door 72sonett »
El Carrilet

Not sent from my Pocketline Swing 380, Xperia Z2, iPhone, C5503, ALE-L21 or SM-G900F using Tapatalk.

MH

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4850
Re: Arduino voor verlichting boven de baan
« Reactie #17 Gepost op: 23 oktober 2019, 17:01:59 »
BN: Onbekend board
VID: 1A86
PID: 7523
SN: Upload een schets om dit te bewerkstelligen
ditis de mini

BN: Onbekend board
VID: 1A86
PID: 7523
SN: Upload een schets om dit te bewerkstelligen

en dit de mega 2560
Op de Mega knippert het relais in een vast ritme (tijd verlaagd naar 360)
« Laatst bewerkt op: 23 oktober 2019, 17:03:38 door jerrytrein »

Erik Baas

  • Offline Offline
  • Berichten: 175
Re: Arduino voor verlichting boven de baan
« Reactie #18 Gepost op: 23 oktober 2019, 18:04:13 »
Dat is dus voor beide boards hetzelfde! En ik heb net mijn Uno even gecheckt: idem! Wat voor nut heeft dat dan?

Rieks

  • Helemaal opnieuw begonnen
  • Offline Offline
  • Berichten: 466
  • Fiat Voluntas HrMs Poolster A835
Re: Arduino voor verlichting boven de baan
« Reactie #19 Gepost op: 23 oktober 2019, 18:45:47 »
Doen die van mij ook alle 20.
Ik denk dat het komt omdat het chineesjes van tante ali zijn.

Mvg Rieks
Listen very carefully, I shall say this only once.

Cetero censeo birrum  bibendum esse

Menno

  • Offline Offline
  • Berichten: 2792
    • Mijn van-alles website
Re: Arduino voor verlichting boven de baan
« Reactie #20 Gepost op: 23 oktober 2019, 19:03:37 »
Dat weet ik wel zeker dat het daar aan ligt.
Dat is dus wat je krijgt als je voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten en verder nergens verstand van hebt.

De Arduino-klonen van Aliexpress en verwante 'zaken' bevatten een andere USB-controller dan de officiële Arduino. Daar moet je op letten en je moet dat door middel van software duidelijk krijgen aan de ontwikkelomgeving. Doe je dat niet, dan werkt het inderdaad niet.

Tip: geef gewoon meer geld uit, dan steun je die jongens van Arduino ook nog eens, koop een échte Arduino en dan heb je dit gezeur hoogstwaarschijnlijk niet.

Punt 2 wat ik niet begrijp: waarom stuur je wit licht met een relais, maar de rest met een kastje met afstandsbediening (en dus met FETs als schakelelement, waardoor er met PWM gedimd kan worden?)

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4850
Re: Arduino voor verlichting boven de baan
« Reactie #21 Gepost op: 23 oktober 2019, 19:04:24 »
Ik ben geen expert,maar kan het zijn dat de chinese programmering alle gelijk zijn (ch 340)
Mijn tronxy 3 D printer werkt ook met ch 340,en wordt ook niet direct gestuurd door het 3D programma
Enkel door een sd kaartje
Vreemde is dat de mega het wel opneemt, en demini dus niet

MdBruin

  • Offline Offline
  • Berichten: 63
Re: Arduino voor verlichting boven de baan
« Reactie #22 Gepost op: 23 oktober 2019, 19:06:54 »
Als het chineesjes zijn, heb je dan de ch340 driver nog extra geïnstalleerd?
Groeten, Marius

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4850
Re: Arduino voor verlichting boven de baan
« Reactie #23 Gepost op: 23 oktober 2019, 19:13:49 »
Dat weet ik wel zeker dat het daar aan ligt.
Dat is dus wat je krijgt als je voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten en verder nergens verstand van hebt.

Maar de meeste zullen er dan geen verstand van hebben

De Arduino-klonen van Aliexpress en verwante 'zaken' bevatten een andere USB-controller dan de officiële Arduino. Daar moet je op letten en je moet dat door middel van software duidelijk krijgen aan de ontwikkelomgeving. Doe je dat niet, dan werkt het inderdaad niet.

Dan denk ik simpel,
je kan ze dus opnieuw programeren
Dus als je er een programma op zet,dan kan je dus alles overschrijven
op stummi word er ook enkel met made in china gewerkt,en is er nu zelfs iemand die alles in exel schrijft ,en wat zo op arduino te programeren is

Tip: geef gewoon meer geld uit, dan steun je die jongens van Arduino ook nog eens, koop een échte Arduino en dan heb je dit gezeur hoogstwaarschijnlijk niet.



Punt 2 wat ik niet begrijp: waarom stuur je wit licht met een relais, maar de rest met een kastje met afstandsbediening (en dus met FETs als schakelelement, waardoor er met PWM gedimd kan worden?)

Omdat ik normaal licht wil om te werken en gewoon
Als de baan in gebruik is ,wil iknacht kunnen simuleren
Met dit relais kan je dus gewooon wit licht hebben,en als het relais actief wordt kan je metrgb dimmen en kleur aan passen,en schakelt gelijk het wit licht uit

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4850
Re: Arduino voor verlichting boven de baan
« Reactie #24 Gepost op: 23 oktober 2019, 19:15:28 »
Als het chineesjes zijn, heb je dan de ch340 driver nog extra geïnstalleerd?

Die is op de laptop gezet metde bouw van de 3d printer(testen)
en automatisch op de pc met het instaleren van de printer programma

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4850
Re: Arduino voor verlichting boven de baan
« Reactie #25 Gepost op: 23 oktober 2019, 19:59:25 »
Op de nano gezetvoor de XXX keer

 

         Using Port                    : COM7
         Using Programmer              : arduino
         Overriding Baud Rate          : 115200
avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0x00
avrdude: stk500_getsync() attempt 2 of 10: not in sync: resp=0x00
avrdude: stk500_getsync() attempt 3 of 10: not in sync: resp=0x00
avrdude: stk500_getsync() attempt 4 of 10: not in sync: resp=0x00
avrdude: stk500_getsync() attempt 5 of 10: not in sync: resp=0x00
avrdude: stk500_getsync() attempt 6 of 10: not in sync: resp=0x00
avrdude: stk500_getsync() attempt 7 of 10: not in sync: resp=0x00
avrdude: stk500_getsync() attempt 8 of 10: not in sync: resp=0x00
avrdude: stk500_getsync() attempt 9 of 10: not in sync: resp=0x00
avrdude: stk500_getsync() attempt 10 of 10: not in sync: resp=0x00

avrdude done.  Thank you.

Er trad een error op gedurende laden van de schets


En ongelooflijk
Het relais schakelt aan/uit op pin 013
 ??? ::) ::)
K snap er niks meer van

bask185

  • Online Online
  • Berichten: 634
Re: Arduino voor verlichting boven de baan
« Reactie #26 Gepost op: 23 oktober 2019, 20:26:15 »
Ik weet dat de arduino IDE soms wel eens wat kuren heeft. Ik heb 3 dingen die je kan proberen.

- Hang nooit tegelijk 2 arduino's aan 1 computer. Hoewel dat goed zou moeten gaan, gaat dat niet goed.

- Wat vaak veel ellende oplost is om tijdens het compileren de reset knop ingedrukt te houden en dan bij het uploaden los te laten.

- Alles wat je aansluit op De Tx/Rx pinnen (0 en 1) kunnen voor storing zorgen met het uploaden. Als het mogelijk is, zorg er voor dat er niks is op aangesloten

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4850
Re: Arduino voor verlichting boven de baan
« Reactie #27 Gepost op: 23 oktober 2019, 20:46:25 »
Ik heb Maar 1 arduino per keer op de laptop/pc
Met laden van de arduino is de tip van de reset knop een goede tip
En met laden is er nooit iets op aangesloten
Maar de tips zijn altijd welkom en zullen ook gebruikt worden
 (y)

NL-modelspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 628
    • Windhoven
Re: Arduino voor verlichting boven de baan
« Reactie #28 Gepost op: 23 oktober 2019, 21:34:50 »
Als het een Arduino Nano 3.0 uit China is dan staat daar een oude bootloader op. In de Arduino IDE dan ook de instelling wijzigen naar de oude bootloader.
Dit doe je in menu bij 'Hulpmiddelen' -> 'Processor: ' -> 'Atmega328p (Old Bootloader)'.
Dan werkt het uploaden van de sketch wel.

Programmeren via de USB van de Nano doe ik niet met STK500 (die gebruik ik voor alleen voor de ISP header), maar met de instelling op AVRISP mkII.
« Laatst bewerkt op: 23 oktober 2019, 21:39:56 door NL-modelspoor »
Johan

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4850
Re: Arduino voor verlichting boven de baan
« Reactie #29 Gepost op: 23 oktober 2019, 21:43:25 »
Johan
 (y)
zonder fout melding