Doel:€250.00
Donaties:€100.00

Per saldo:€-150.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 22-11-2022

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

PB speculaas... door Sicco Dierdorp
Vandaag om 15:13:49
Ik loop vast door Klaas Zondervan
Vandaag om 15:11:00
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Hans Reints
Vandaag om 15:07:52
ICNG-B(elgië) gepresenteerd, met nieuwe drgl en NMBS plannen Rotterdam / Breda door Mitchell
Vandaag om 15:06:30
PB models: Wadlopers model 2022, voorbeschouwing + bespreking door Samuel1601
Vandaag om 15:05:06
8-pins decoder voor Athearn Genesis H0-G22527 door Broca
Vandaag om 15:04:53
Testbaantje wordt Kerstbaantje (N-spoor, 0,31 M²) door momfer
Vandaag om 15:04:46
Bouw NTM Stationsgebouw Lemmer door gdh
Vandaag om 15:04:03
Uit en Thuis, de bouw door Duikeend
Vandaag om 14:57:33
sluitlicht ovaalramer door haels
Vandaag om 14:47:07
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Eric B
Vandaag om 14:43:01
Rondom Charlois door Alewijn
Vandaag om 14:27:41
Een secundair lijntje in de Puy de Dome en de (Haute) Loire anno 1968 door Frank 123
Vandaag om 14:26:14
Dreefbahn in aanbouw. Gecombineerd Marklin & Smalspoor door Biessendorf
Vandaag om 14:24:58
Korneschans. Een fictief Duits Nederlands grensstation. door DJV
Vandaag om 14:19:36
Bahnstrecke 5867 door DJV
Vandaag om 14:12:50
Minimaal Digitaal maar met sound door rudolf
Vandaag om 14:10:55
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door 4020 281-4
Vandaag om 14:09:15
ICR-rijtuigen, voor welk merk ga je? LSmodels, PBmodels, Exact Train of Piko? door Daan!
Vandaag om 13:49:41
(BNLS modulebaan) BNLS-Forumbaan algemeen door NS264
Vandaag om 13:49:31
Gekke/vreemde/rare filmpjes en video's met treinen erin. door Jeronimos
Vandaag om 13:48:09
Rheinburg, TP V/VI door Dave.......
Vandaag om 13:20:37
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 13:06:40
BMB-Module: “Corfe Castle Station” door bask185
Vandaag om 12:51:54
Ermehuizen anno 1974 door sneek
Vandaag om 12:50:01
Emplacement Mijdrecht door Duikeend
Vandaag om 12:39:15
BNLS modulebaan Werkspoor-Kathedraal hervat. door NS264
Vandaag om 12:21:28
Voorbereiding bouw en bouwsels N baan Swalbenburg, 2,80 mtr x ,60 cm. door NS264
Vandaag om 12:17:48
NS 2400 serie in spoor 0 door DH1-3104
Vandaag om 11:53:01
De 01 1075 van de SSN in schaal 0 door Peter Kleton
Vandaag om 11:31:45
  

Auteur Topic: DCCNext, een nieuwe DCC decoder!  (gelezen 26731 keer)

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 993
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: DCCNext, een nieuwe DCC decoder!
« Reactie #120 Gepost op: 27 augustus 2021, 15:08:40 »
Hallo Jerome,

Zie nu pas je 'probleem'.
Geen idee waarom je poort 16 niet kunt gebruiken.
Wat gaat er dan fout als dat toch probeert?
P-commando en dan poort 16 ingeven.

Nico

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 993
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: DCCNext, een nieuwe DCC decoder!
« Reactie #121 Gepost op: 27 augustus 2021, 16:09:58 »
De DCCNext is vernieuwd!  :D



Wijzigingen:
Het DCC signaal kan als voeding worden gebruikt. Dit is met jumpers instelbaar
Voeding met servo spanning niet meer mogelijk.
De DCC led geeft aan als de optocoupler niet werkt.
De print is zwart.

Deze print wordt vanaf vandaag (28 augustus) geleverd.

Bestellen op www.arcomora.com/order

Mvg
Nico


Hans van de Burgt

  • BMB & EMV
  • Offline Offline
  • Berichten: 5491
    • Medway Valley Line
Re: DCCNext, een nieuwe DCC decoder!
« Reactie #122 Gepost op: 28 augustus 2021, 06:32:14 »
Hulde Nico. Ik had bij het Tsjechisch bedrijf Digitrains al gezien dat hun wisselmotoren en servo-decoders rechtstreeks gevoed konden worden met de DCC spanning. Dit gaat heel veel bedrading schelen, en het maakt het plaatsen van de DCC Next veel meer flexibel.



Nu nog een soortgelijke oplossing vinden voor mijn Dapol Semaphoren. Die zijn voorzien van een interne motor, die gevoed moet worden met 12v DC. Zie: http://www.dapol.co.uk/image/data/pdfs/New%20signal%20instructionsV2.0.pdf

Gr, Hans

hgr

  • Offline Offline
  • Berichten: 216
Re: DCCNext, een nieuwe DCC decoder!
« Reactie #123 Gepost op: 28 augustus 2021, 10:24:24 »
Het zou ook handig zijn als de servo's gevoed kunnen worden vanuit de DCCNext zonder extra voeding voor servo's
Groeten

Herbert
---------------------------------------
2-rail, Digikeijs DR5000 centrale, DCC-next, ARLOCO en 1 DR40888LN-CS. PECO code 100 rails

Hans van de Burgt

  • BMB & EMV
  • Offline Offline
  • Berichten: 5491
    • Medway Valley Line
Re: DCCNext, een nieuwe DCC decoder!
« Reactie #124 Gepost op: 28 augustus 2021, 11:16:48 »
@Herbert,

Links boven zit toch de 5v DC voeding.

Gr, Hans

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 993
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: DCCNext, een nieuwe DCC decoder!
« Reactie #125 Gepost op: 28 augustus 2021, 11:47:29 »
Die 5 volt op de print is niet geschikt om servo's mee aan te sturen.
Gebruik die alleen om te testen met één servo of sluit er leds op aan.
De ervaring leert dat dezelfde voeding voor servo's en DCCNext teveel storing oplevert.
Als je dat toch wilt kun je natuurlijk een externe 5V voor de servo's ook aansluiten op de 5V ingang.
Maar lijkt me niet verstandig.

Citaat
Dit gaat heel veel bedrading schelen, en het maakt het plaatsen van de DCC Next veel meer flexibel.
Je kon natuurlijk altijd al het DCC signaal 'buitenom' doorverbinden met de AC/DC ingang ;D

Citaat
Nu nog een soortgelijke oplossing vinden voor mijn Dapol Semaphoren
In het plaatje staat dat je die ook kunt aansturen met een relais.
Dat relais kun je direct aansluiten op de DCCNext.


Mvg
Nico
« Laatst bewerkt op: 28 augustus 2021, 12:10:39 door NTeering »

Hans van de Burgt

  • BMB & EMV
  • Offline Offline
  • Berichten: 5491
    • Medway Valley Line
Re: DCCNext, een nieuwe DCC decoder!
« Reactie #126 Gepost op: 28 augustus 2021, 16:23:27 »
@Nico,

De meeste kabelwinst zit hem juist in het weglaten van de 5v en/of 12v ringleiding. Een conversie van DCC naar 5v en/of 12v naar keuze zou al helpen. Hoeft niet persé op de DCC Next te zitten. Dat is de richting waar Digitrains het in zoekt, en zij niet alleen. Traintech blijkt nu ook met een decoder te zijn gekomen voor de Dapol semaphoren die de voeding rechtstreeks halen uit de DCC ringleiding.

Zie:



Gr, Hans

ramdani

  • Offline Offline
  • Berichten: 81
    • mijn baantje Dinant
Re: DCCNext, een nieuwe DCC decoder!
« Reactie #127 Gepost op: 28 augustus 2021, 18:19:49 »
@Hans,
je kan toch elke decoder voeden door het dcc-signaal, je hangt er gewoon een converter tussen voor het juiste voltage
meestal wordt het DCC-signaal zo min mogelijk gebruikt voor voeding, om de centrale zo weinig mogelijk te belasten,
waarom wil je toch die weg opgaan?

mvg,
Michel
C+K rail,Weichen-Walter flexrail,z21start,Itrain
https://forum.3rail.nl/index.php?topic=71005.0

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 439
    • opbouw blog treinbaan
Re: DCCNext, een nieuwe DCC decoder!
« Reactie #128 Gepost op: 29 augustus 2021, 11:54:56 »
Hallo Nico,

Zijn de ouder DCCnext printen om te bouwen naar de nieuwe versie?

spock

  • Offline Offline
  • Berichten: 540
Re: DCCNext, een nieuwe DCC decoder!
« Reactie #129 Gepost op: 29 augustus 2021, 11:55:49 »
Bedenk wel dat als je de DCCNext uit DCC voedt, deze uitvalt tijdens een ontsporing met kortsluiting.

Als de kortsluiting is opgeheven zal DCCNext weer opstarten in een bepaalde staat. Of dat de staat is zoals je dat verwacht is de vraag.

Let wel, dit is geen tekortkoming van, of kritiek op, DCCNext.

mvg spock

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 993
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: DCCNext, een nieuwe DCC decoder!
« Reactie #130 Gepost op: 29 augustus 2021, 12:12:28 »
Citaat
Zijn de oude DCCNext printen om te bouwen naar de nieuwe versie?

Nee dat is niet mogelijk.

Citaat
Of dat de staat is zoals je dat verwacht is de vraag.
Mardec zal voor alle geconfigureerde poorten de laatste toestand terugzetten.
Als je het USB-interface hebt aangesloten blijft de DCCNext onder spanning.

Maar voeden met DCC is een keuze, geen verplichting.

Mvg
Nico

Hans van de Burgt

  • BMB & EMV
  • Offline Offline
  • Berichten: 5491
    • Medway Valley Line
Re: DCCNext, een nieuwe DCC decoder!
« Reactie #131 Gepost op: 29 augustus 2021, 12:13:57 »
@Spock,

Bestaat er zoiets als een kortsluitingsbeveiliging? Jouw gesignaleerde probleem zal immers ook gelden voor de Traintech decoder die ik noemde.

Gr, Hans

spock

  • Offline Offline
  • Berichten: 540
Re: DCCNext, een nieuwe DCC decoder!
« Reactie #132 Gepost op: 30 augustus 2021, 17:28:47 »
Bestaat er zoiets als een kortsluitingsbeveiliging?
Jazeker, die zit eigenlijk wel in elke centrale/booster. Die zal de spanning afschakelen als er een kortsluiting is.

Jouw gesignaleerde probleem zal immers ook gelden voor de Traintech decoder die ik noemde.

Klopt, daarom vind ik het gebruik van DCC voor voedingspanning ook niet ideaal (om het maar positief te benaderen).
In dit geval is het voor het aansturen van een sein (=alleen optisch). Voor het aansturen van wissels dan kan het andere gevolgen hebben, afhankelijk van het gedrag van de accessoiredecoder.

mvg spock

Hans van de Burgt

  • BMB & EMV
  • Offline Offline
  • Berichten: 5491
    • Medway Valley Line
Re: DCCNext, een nieuwe DCC decoder!
« Reactie #133 Gepost op: 30 augustus 2021, 20:05:44 »
In dit geval is het voor het aansturen van een sein (=alleen optisch). Voor het aansturen van wissels dan kan het andere gevolgen hebben, afhankelijk van het gedrag van de accessoiredecoder.

@Spock,

Hoeft niet per se. Hornby heeft een aantal bewegende accessoires waaronder een draaischijf, waarbij de motor via een normale DCC decoder gestuurd wordt. De voeding onttrekt die motor ook aan de DCC voeding, net als de motor van een loc. Als je dat doortrekt, kun je wissels ook op die manier besturen. Iets dat Paul Janssen op de BMB bak met Werner en Jelle ook gedaan heeft.

Gr, Hans

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 439
    • opbouw blog treinbaan
Re: DCCNext, een nieuwe DCC decoder!
« Reactie #134 Gepost op: 30 augustus 2021, 20:15:29 »
Hallo Nico,

Zijn de ouder DCCnext printen om te bouwen naar de nieuwe versie?

Nee dat is niet mogelijk.

Mvg
Nico

Dat vind ik dan wel heel erg jammer, zeker omdat ik er 7 in gebruik heb.  :(