Doel:€250.00
Donaties:€107.00

Per saldo:€-143.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-06-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 09:47:25
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 09:21:02
Vitrinekast ipv baan door steven346
Vandaag om 09:12:20
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Wim Vink
Vandaag om 09:11:14
Raadplaatje door tothebeach
Vandaag om 09:10:54
Artikeltje op nu.nl door Illya Vaes
Vandaag om 08:13:42
Baanbouw met Ecos besturing genaamd: Giessenstad Rbf door Esufreak
Vandaag om 07:56:45
Modulebaan, waar kun je schaduwstation maken, en andere vragen. door Hans van de Burgt
Vandaag om 07:55:41
FS verschil livrei XMPR - XMPR1 door Falcon10
Vandaag om 06:39:47
De bouw van Rehausen. door Lobomotion69
Vandaag om 04:59:17
Spoor op industrieterrein Lage Weide door Thom
Vandaag om 01:34:20
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 00:44:51
Wie herkent deze sfeervolle beschrijving? door Joost O
Vandaag om 00:24:12
Een secundair lijntje in de Puy de Dome en de (Haute) Loire anno 1968 door NS1220
Vandaag om 00:14:36
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
18 juni 2019, 23:28:11
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
18 juni 2019, 23:20:44
Tandwielen van as Roco-motortje afkrijgen? door Sven
18 juni 2019, 23:15:20
BNLS-Module: "Spoormuseum in H0" door Rondje_HO
18 juni 2019, 22:44:12
GATX zans knikketelwagon H0 door W. Thomas
18 juni 2019, 22:42:19
NS Gbs voor het vasteland en het antwoord van de DB voor Engeland door Ronet-1981
18 juni 2019, 21:44:01
25 jaar geleden door Rondje_HO
18 juni 2019, 21:43:07
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Rondje_HO
18 juni 2019, 21:32:54
Van Swarzach naar Swarzburg door Rondje_HO
18 juni 2019, 21:29:31
Exacttrain, SBB Gbs, een nieuwe variant. door Rondje_HO
18 juni 2019, 21:28:12
Intellibox IR 60 550, hoe te updaten? door Ronald Koerts
18 juni 2019, 21:07:25
Smalspoorbaan "Hinterhof" Heinenoord door lokloods
18 juni 2019, 21:03:28
Atlas Reko DDR tram 'T59' gesuperd door DE-II
18 juni 2019, 20:13:12
ARBED-A Wagens, wie heeft hier meer info over? door Ronet-1981
18 juni 2019, 19:59:58
BNLS-actie: Artitec DAF SRV door Edsko Hekman
18 juni 2019, 18:35:57
Roco Fccpps door VAM65
18 juni 2019, 17:33:22
  

Auteur Topic: Probleem automatisch rijden Rocrail.  (gelezen 2517 keer)

AlbertG

  • Offline Offline
  • Berichten: 183
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #30 Gepost op: 22 september 2018, 12:04:40 »
Wouter,
Ik heb de namen van de melders aangepast om de werking te verduidelijken.
De eerste melder die een trein in de rijrichting tegenkomt is altijd de Enter melder, de tweede melder is de IN melder (tenzij je meerdere melders hebt natuurlijk maar dat is bij jou niet het geval).
Dus de trein die van 1 naar 4 rijdt komt bij 4 eerst de melder 04_Plus tegen (Enter) en rijdt dan door naar 04_Min (In).
Andersom, de trein die van 3 naar 4 rijdt komt eerst de melder 04_Min tegen (Enter) en rijdt dan door naar 04_Plus (In).
Je had dit bij de blokeigenschappen niet goed ingevuld, mede door de verwarrende meldernamen (vermoed ik)

Daarnaast heb ik een locatie gemaakt van de blokken 1 en 2 met als voorwaarde dat er altijd 2 treinen moeten staan voordat er 1 mag vertrekken en de trein die het eerst binnenkomt vertrekt ook het eerst.

In de schermafdruk vertrekt de DB 218 als eerste, dat kun je zien aan de + achter het locadres. Als de DB 218 weer in blok 2 staat vertrekt de Traxx voor zijn rondje.

Als je maar 1 centrale hebt, dan kun je het veld 'Interface ID' bij de locs leeg laten.

Ik stuur je het aangepaste XML bestand per email terug.

Albert.




wouter-

  • Offline Offline
  • Berichten: 71
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #31 Gepost op: 22 september 2018, 12:43:04 »
Erg bedankt Albert! We zijn grote stappen verder nu.
Na het weekend gaan we het nieuwe bestand testen en bekijken wat er allemaal veranderd ten opzichte van ons eigen plan zodat we precies weten hoe het werkt.

Mark en Wouter

San-Markos

  • Offline Offline
  • Berichten: 122
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #32 Gepost op: 24 september 2018, 14:26:24 »
Beste allen,

Ik heb zojuist het nieuwe plan even kunnen testen. De instellingen lijken inderdaad te werken. Echter, schieten de loc's in sommige blokken door waardoor ze direct in een volgend blok terechtkomen (en als ghost bestempeld worden). Ik heb de snelheid van de loc's verlaagd maar dit leek niet direct een oplossing te bieden. Is er een instelling welke ik kan wijzigen, bijvoorbeeld het verkorten van een remweg zodat ze niet doorschieten? Ik heb een locomotief al op 28 stappen gezet enkel in Rocrail, echter leek dit weinig aan het doorschieten te veranderen.

Ik hoor graag van jullie.

Met vriendelijke groet,
Mark

AlbertG

  • Offline Offline
  • Berichten: 183
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #33 Gepost op: 24 september 2018, 21:47:36 »
Mark,
Mijn eerste reactie is dat je de melders tussen de blokken op je baan te dicht op elkaar hebt zitten.
Verder kun je, als je loc altijd te ver doorschiet, dit met CV 5 op de decoder aanpassen, zie de handleiding van de decoder.
En in een station kun je werken met BBT (Block Brake Timer).
Of maak de rails eens schoon in de blokken waar de loc doorschiet.

Een loc instellen op 28 rijstappen in Rocrail is alleen zinvol als je dat ook in je centrale doet. De decoder moet dan wel zelf herkennen dat je 28 rijstappen gebruikt (CV 29).

Succes,
Albert.
« Laatst bewerkt op: 24 september 2018, 21:55:00 door AlbertG »

San-Markos

  • Offline Offline
  • Berichten: 122
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #34 Gepost op: 27 september 2018, 20:18:54 »
Beste Albert en allen,

Afgelopen dagen hebben we lekker veel gereden en bekeken welke veranderingen zijn aangebracht in ons bestand. Het doorschieten hebben we met succes verholpen door inderdaad de blokken iets te veranderen zodat deze verder uit elkaar zijn komen te liggen.

Het automatisch rijden met 1 trein gaat goed. Hij rijdt uit zichzelf rondjes en geeft aan in welk volgend blok hij aan zal doen. Wissels verzet hij automatisch als het nodig is. Enkel kiest hij altijd het zelfde rondje en maakt nooit een uitstap naar het andere opstelspoor ook niet als deze vrij is.

Daarnaast is het zo dat als wij een tweede trein toevoegen op het spoor de pc dit ziet en er voor zorgt dat de eerste trein niet op de stilstaande trein botst.

Echter blijft de tweede trein constant staan en start hij niet. Heeft iemand een idee waar dit aan kan liggen? De trein staat wel in het blok, in de goede richting. Ook als wij de optie "start alle locs" indrukken blijft de loc staan. De melding welke in het linker venster komt te staan is "no destination for ... " Is ons rondje te klein om beide treinen automatisch achter elkaar aan te laten rijden?

Groeten,

Wouter en Mark

Hans1963

  • Offline Offline
  • Berichten: 17
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #35 Gepost op: 27 september 2018, 22:37:40 »
even een gokje:

Heb je bij de 2e loc een bepaald treintype aangevinkt, b.v. "freight" en dit soms bij de blokken niet toegestaan?
Kortom, heeft de loc wel toestemming het volgende blok in te rijden?


AlbertG

  • Offline Offline
  • Berichten: 183
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #36 Gepost op: 28 september 2018, 09:29:58 »
Beste Wouter en Mark,
Goed te lezen dat mijn aanpassingen werken.  (y)
Ik heb in jullie bestand een locatie aangemaakt (Menu: Tabellen - Locaties). In deze locatie zitten de blokken 1 en 2. Als er maar 1 trein rondjes rijdt zal deze altijd binnenkomen in het eerste blok in deze lijst. Zet blok 2 maar eens bovenaan, en kijk wat er gebeurt.

Ik heb de BR 186 Traxx linksom laten rijden en DB 218 rechtsom en dat werkt virtueel goed dus moet dat met deze twee locs ook op jullie baan lukken. Beide locs linksom of rechtsom werkt ook goed. Ik stel voor dat je dat uitprobeert met deze locs.

Als het met een andere loc niet lukt, welke loc is dat dan? En rijdt deze linksom of rechtsom.
Heb je iets veranderd aan loc- of blok instellingen? Voorbeeld: Als je bij een loc aangeeft dat deze een elektrische aandrijving heeft moet je bij alle blokken aangeven dat deze geëlektrificeerd zijn anders zal de loc er niet naar toe rijden.

Succes,
Albert.

wouter-

  • Offline Offline
  • Berichten: 71
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #37 Gepost op: 28 september 2018, 20:28:36 »
Beste Hans en Albert,

Super bedankt voor alle tips weer. Ik heb vandaag gekeken en zowel de blokken als de treinen zijn niet specifiek ingesteld voor bijvoorbeeld "Freight".

Eigenlijk proberen we het altijd uit met de Traxx en de DB218. Deze twee proberen we dus eerst te laten rijden. Vandaag heb ik kort kunnen kijken. Eenmaal gingen beide treinen rijden, in tegengestelde richting ze kwamen elkaar dus halverwege tegen. Helaas had ik vandaag te weinig tijd om goed te testen. Op het moment weet ik nog niet waarom ze toen wel gingen rijden. We zullen hier snel mee verder gaan. Nogmaals bedankt voor de hulp!

Groeten,

San-markos en Wouter

AlbertG

  • Offline Offline
  • Berichten: 183
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #38 Gepost op: 28 september 2018, 21:39:12 »
Als de locs in blok 1 en 2 allebei tegelijk gaan rijden heb je de instelling van de locatie Station gewijzigd.
Bij de locatie Station moet op het tabblad Details "Minimaal bezet" op 2 staan. Dan draaien de locs om de beurt een rondje.

Mocht je er niet uitkomen, mail me dan je .xml bestand nog een keer met een zo gedetailleerd mogelijke beschrijving van wat er fout gaat.

Succes,
Albert.

AlbertG

  • Offline Offline
  • Berichten: 183
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #39 Gepost op: 05 oktober 2018, 21:20:47 »
Hoi,
Zijn jullie nog verder gekomen?

Albert.

wouter-

  • Offline Offline
  • Berichten: 71
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #40 Gepost op: 05 oktober 2018, 21:25:26 »
Beste Albert,

Erg bedankt voor alle hulp en de interesse nog.
Het is echter zo dat de baan op een andere locatie ligt dan onze woonadressen.
Dit zorgt er dan dus ook voor dat we helaas niet zo vaak er mee bezig kunnen als dat we zouden willen. Uiteraard houden we je op de hoogte via dit topic. Ook wij zijn erg benieuwd naar hoe het verloopt.

Groeten,

Wouter