Doel:€250.00
Donaties:€107.00

Per saldo:€-143.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-06-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Het Veluws landschap door Harold Content
Vandaag om 09:49:18
Austria Express D 217 door Madelon
Vandaag om 09:44:40
Van Swarzach naar Swarzburg door Wim Vink
Vandaag om 09:26:46
25 jaar geleden door Willem1951
Vandaag om 09:11:25
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door nkob
Vandaag om 08:55:05
Update: baan in de tropen door nkob
Vandaag om 08:45:50
Atlas Reko DDR tram 'T59' gesuperd door Roy van Dijk
Vandaag om 08:44:37
MK Modelbouwstudio NBDS 118/119, een probeersel door Tomasso
Vandaag om 08:41:08
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Lobomotion69
Vandaag om 08:30:59
Ombouwen DC --> AC door Martin Domburg
Vandaag om 08:24:46
"Bij nader omzien", een Nederlands spoorwegfotoarchief door MR
Vandaag om 08:23:40
Backer & Rueb in LGB II..... door Piet Groot
Vandaag om 07:45:03
Bouw spoor nul modulebaan, Bahnhof Königshofen, tijdperk III door g-j
Vandaag om 06:51:20
NS sproeitrein in h0 door Eric B
Vandaag om 05:22:24
Projekt 083-338 door Lobomotion69
Vandaag om 04:17:54
Modulebaan, waar kun je schaduwstation maken, en andere vragen. door Lobomotion69
Vandaag om 04:08:57
Artitec / REE 1300, materieelbespreking. door Biesje
Vandaag om 02:07:18
BNLS-actie: Artitec DAF SRV door klusser
Vandaag om 00:46:31
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
19 juni 2019, 23:50:53
19 Toen door GerardvV
19 juni 2019, 23:41:07
Marklin 36501 ombouwen met een ESU 54610 decoder. door Jan-Peter
19 juni 2019, 23:09:09
MB-module "Dolce far N-te" door Hendrik Jan
19 juni 2019, 23:07:31
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Pinkelpa
19 juni 2019, 22:13:25
Guarda, of hoe Google Earth me ideeën geeft.. door Edsko Hekman
19 juni 2019, 22:07:14
Viessmann waterkraan door NL-modelspoor
19 juni 2019, 22:06:46
Landerbahn en Reichsbahn locomotieven. door Benrail
19 juni 2019, 21:59:28
Raadplaatje door Rick
19 juni 2019, 21:53:05
Falkensteiner bockerl door Krokodil68
19 juni 2019, 21:37:09
Intellibox IR 60 550, hoe te updaten? door Peter Spruit
19 juni 2019, 21:01:00
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
19 juni 2019, 20:45:48
  

Auteur Topic: Probleem automatisch rijden Rocrail.  (gelezen 2519 keer)

San-Markos

  • Offline Offline
  • Berichten: 122
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #15 Gepost op: 19 september 2018, 18:04:11 »
@Frank 123 Helaas lag het niet aan de draadloze verbinding. Na een kabel aangesloten te hebben (en de wifi op computer uitgeschakeld te hebben) bleef het resultaat hetzelfde.

Is er trouwens een manier, zonder het programma volledig af te moeten sluiten om de gele spoorlijn weer zwart/grijs te krijgen? De ghost krijg ik er wel uit maar dan blijft de gele lijn staan. Het prutst een stuk makkelijker als je niet elke keer opnieuw hoeft op te starten  ;D.


Het zou overigens best eens met de instellingen te maken kunnen hebben. Als ik een trein naar een blok sleep, rijdt hij (soms) een hele andere richting op. Echter gaat het bijna altijd om een ghost welke in beweging wordt gezet.

Groet,
Mark


Frank 123

  • Offline Offline
  • Berichten: 651
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #16 Gepost op: 19 september 2018, 19:13:17 »
Meestal werkt het om blok aan einde van gele lijn te selecteren, rechter muisknop en dan reset of reset alles kiezen.
Die gele lijn is overigens de gereserveerde rijweg, dus van het blok waar de trein staat tot het blok waar hij als eerste naar toe gaat.

Ik had vandaag overigens zelf een vergelijkende spookmelding bij een eindblok met 1 bezetmelder. Bleek dat ik de functie van de bezetmelder ( enter, in of enter2in) verkeerd had staan.
Kun je eens foto sturen van de rijwegen tab van blok 4?
En we stomen door....

Frank 123

  • Offline Offline
  • Berichten: 651
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #17 Gepost op: 19 september 2018, 19:22:58 »
In jouw geval (met 2melders per blok) moet, in de rijrichting, de eerste melder van het blok op “enter” staan en de 2e op “in”.

Die moet je bij elk blok voor elke rijweg goed instellen.

Wat betreft verkeerde kant op rijden: digitale lok heeft vast ingestelde rijrichting. 1 vooruit, 2 achteruit. Je kunt (ook weer via rechter muisknop) kiezen voor omkeren en aankomst zijde omkeren. Speel hier even mee om rijrichting goed te zetten. Ik heb dit vandaag ook kunnen oplossen door de loc via bedienscherm loc van Rocrail even handmatig aan te sturen in goede richting. Daarna ging hij automatisch ook weer de juiste kant op...

Wat dit betreft is Rocrail niet klantvriendelijk maar als het eenmaal goed staat werk het goed
En we stomen door....

Frank 123

  • Offline Offline
  • Berichten: 651
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #18 Gepost op: 19 september 2018, 19:33:31 »
Wat betreft rijrichting staat er ook nog een vinkje bij de loc instellingen
En we stomen door....

Frank 123

  • Offline Offline
  • Berichten: 651
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #19 Gepost op: 19 september 2018, 19:35:06 »
Als een trein niet via de geselecteerde (geke) rijweg rijdt dan krijg je ook een spookmelding omdat er dan ergens een trein opduikt die Rocrail niet verwacht...
En we stomen door....

San-Markos

  • Offline Offline
  • Berichten: 122
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #20 Gepost op: 19 september 2018, 21:29:20 »
Bedankt voor je goede hulp! Het leek daadwerkelijk de goede kant op te gaan. Door de loc zoals voorgesteld om te draaien leek ik de loc (tenminste, voor even) de goede kant op te kunnen sturen door te slepen. De naam van de loc verscheen dan ook daadwerkelijk in het volgende blok.

Op de een of andere manier werkt dat nu niet meer. Ik kan enkel nog handmatig rijden. Heeft dat toevallig te maken met het feit dat twee locomotieven bij V___ op rood staan? (zie afbeelding). Ik krijg het met geen mogelijkheid meer weg.

Ik denk dat je de volgende afbeeldingen bedoeld. Zo niet, dan hoor ik het graag.



Groet,
Mark

Frank 123

  • Offline Offline
  • Berichten: 651
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #21 Gepost op: 19 september 2018, 22:24:15 »
Hoi Mark,

Die rode v.... zegt mij zo niets.zal ik morgen eens kijken als de boel bij mij aanstaat.
Ik heb echter wel idee dat jij sensoren verkeerd ingestemd zijn.
Elk blok heeft een + zijde en een - zijde. Dit om de rijrichting te kunnen bepalen.
Standaard krijgt elk blok dus ook de rijweg all enter + en de rijweg all enter - en daarnaast maakt Rocrail bij de analyse ook de rijwegen aan vanuit elk blok waar van daan naar dit blok gereden kan worden. Rijweg [2-]-[4+] is dus de rijweg waarbij de trein blok 2 aan de minzijde verlaat en blok 4 an de pluszijde binnenkomt. De + staat ook in het blok (de andere zijde is dus de -.
Om dat elke sensor een unieke naam heeft kan het dus niet zo zijn dat een sensor in 2 rijweGen dezelfde functie heeft,
Als sensor 04_enter dus bij rijweg all enter + een enter functie heeft dan zal deze zelfde sensor dus bij rijweg all enter - de in functie moeten hebben.
Ik heb zelf daarom de sensoren geen functie gerelateerde neem gegeven maar een nummer. Bij 2 sensoren per blok krijgt de sensor aan het begin van het blok dan de functie enter en de sensor aan het einde van het blok de functie in.

Rocrail struurt op basis van deze functies (events) en als deze niet in goede en verwachte volgorde komen dan krijg je een spookmelding.

Tip: baan even uittekenen, hierin sensoren en blokken nummeren en dan in  richting van de rijweg de juiste sensoren en hun functie in die richting invoeren.. let op: na elk blok op knop overnemen drukken anders kun je het nog een keer doen

Gr Frank
En we stomen door....

Hans1963

  • Offline Offline
  • Berichten: 17
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #22 Gepost op: 19 september 2018, 22:49:04 »
Zoals Frank al aangeeft ga je door de verwarrende sensor naamgeving enkel keren de mist in
met de verkeerde event functie.

volg de "step by step" handleiding van Rocrail (te downloaden van de site) en hou het simpel.


wouter-

  • Offline Offline
  • Berichten: 72
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #23 Gepost op: 19 september 2018, 23:21:11 »
Zoals ik dit nu lees moeten we de rijwegen gewoon even helemaal vanaf het begin opnieuw gaan invoeren.
Naar mijn idee hadden we juist een handleiding gevolgd zelfs 2, wellicht ligt hier het probleem.
Hebben jullie toevallig een link van wel een goede handleiding?
Heel erg bedankt voor jullie hulp allemaal dit vraagt weer om een dagje studie vanaf onze kant.

Wouter

Ronvgs

  • Offline Offline
  • Berichten: 25
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #24 Gepost op: 20 september 2018, 08:11:51 »
De treinen rijden normaal van + naar - (dat is vooruit)
Zorg dat de blokken dus kloppen als je een rondje zou rijden.
Blok 3 en 5 zou ik dus even omdraaien in de editor.
Verder de nummering wat logischer maken en zorgen dat de melders aan de + kant van het blok de enter melding geeft en aan de - de in melding.
De analyzer nieuwe routes laten maken en daarna Rocrail opnieuw opstarten.

Niet opgeven, Rocrail is de moeite waard en als je het onder de knie hebt kun je er echt alles mee.  (y)

« Laatst bewerkt op: 20 september 2018, 08:17:04 door Ronvgs »
Groeten Ron

Märklin Digitaal
Spur1

San-Markos

  • Offline Offline
  • Berichten: 122
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #25 Gepost op: 20 september 2018, 11:01:55 »
Bedankt voor alle tips!

We zullen er snel mee aan de slag. Zoals wouter- al aangeeft hebben we twee handleidingen gebruikt. Echter waren dit twee Nederlandse handleidingen waarin af en toe niet helemaal duidelijk werd beschreven wat ze nu bedoelde. Misschien dat de Engelse variant beter zal zijn. Ik heb nu de Engelse Step-by-step PDF gedownload en hoop hiermee meer inzicht te krijgen wat we verkeerd doen, en hoe het wel moet.

@Ronvgs
Het is inderdaad geen slecht idee om voor het overzicht de 3 en 5 om te draaien. Ik weet eigenlijk niet waarom wij hem uberhaupt zo in de editor hebben gezet  ;D.

@frank 123
Ik heb de rode V___ er al uitgekregen, maar alleen door een gemaakte reservekopie terug te zetten, waar het door veroorzaakt is weet ik dus niet en ook hoe het opgelost had moeten worden is mij een raadsel.

Groeten,
Mark


AlbertG

  • Offline Offline
  • Berichten: 183
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #26 Gepost op: 21 september 2018, 12:55:55 »
Mark,
Kun je je .XML bestand hier uploaden, dan kan ik er naar kijken, of nog beter, maak een incident aan en upload het .zip bestand. Nu blijft het gissen.

Albert.
« Laatst bewerkt op: 21 september 2018, 13:01:33 door AlbertG »

wouter-

  • Offline Offline
  • Berichten: 72
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #27 Gepost op: 21 september 2018, 22:32:40 »
Beste Albert,

Super bedankt voor het aanbod om er even naar te kijken dat zou erg fijn zijn.
Weet je wellicht ook hoe ik hier een bestand kan uploaden? met de gewone uploader voor foto's kan het niet.

Groeten,

Wouter

Bert van Gelder

  • Team forummoderators
  • Offline Offline
  • Berichten: 3369
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #28 Gepost op: 22 september 2018, 00:19:28 »
Wouter, Albert,

Helaas kun je hier geen bestand uploaden, dus zul je het via email uit moeten wisselen. Gaf teveel gevaar voor hacken van de site en andere rotzooi.

Gr, Bert
Team moderatoren

AlbertG

  • Offline Offline
  • Berichten: 183
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #29 Gepost op: 22 september 2018, 07:54:05 »
Wouter,
Ik stuur je een persoonlijk bericht met mij emailadres.

Albert.