Google+
Doel:€250.00
Donaties:€92.15

Per saldo:€-157.85

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 22-09-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

  

Auteur Topic: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?  (gelezen 4349 keer)

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 3920
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #30 Gepost op: 26 februari 2018, 11:33:32 »
Beetje algemene zoekopdracht. En Google toont niet iedereen dezelfde resultaten dus misschien zie jij wat anders. Maar denk dat je gewoon wissels met wiselspoelen hebt. Dan kan je met een DR4018 inderdaad acht wissels sturen.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

San-Markos

  • Offline Offline
  • Berichten: 45
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #31 Gepost op: 26 februari 2018, 11:50:02 »
@ Timo mijn excuses, inderdaad gewoon van zulke dingen: http://bit.ly/2F4ar21. Bedankt voor het advies.

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 17484
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #32 Gepost op: 26 februari 2018, 11:55:29 »
Klassieke Fleischmann wisselspoelen.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Fokke Boschma

  • Offline Offline
  • Berichten: 33
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #33 Gepost op: 26 februari 2018, 20:45:20 »
Inderdaad, de 4018 gebruik ik voor de wissels. Ik heb de oude wissels van Roco, met de magneetspoelen. De andere 4018 heb ik met preset 7 geprogrammeerd voor de (2) seinen. Op de 4024 zitten de servo's aangesloten voor aandrijving onder de vloer. (is ook nog eens flink goedkoper dan losse spoelen...)
Voor dit testbaantje heb ik alles gewoon op de ringleiding aangesloten, gevoed door de z21. Geen problemen met het verspringen van adressen. Om alles te testen en uit te zoeken zou ik het zo simpel mogelijk houden, eerst maar eens kijken hoe het werkt met 1 wissel. Dat is al een mooie ontdekkingstocht.
Maar voor een grotere baan is inderdaad wel aan te bevelen om een voeding erbij te doen.

wouter-

  • Offline Offline
  • Berichten: 37
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #34 Gepost op: 26 februari 2018, 21:09:01 »
Super wat een reacties allemaal!
Klinkt nog aardig ingewikkeld eigenlijk. Hier zullen we ons in de komende tijd goed in moeten verdiepen.

Wat ik hier uit begrijp is dat we eigenlijk niet meer met Koploper moeten willen gaan rijden. Dit voorkomt de aanschaf van de S88XpressnetLi die er voor kan zorgen dat je eigenlijk met verouderde programma's kan rijden(koploper) die enkel nog ouder worden omdat er geen updates meer voor zullen komen.

Dat een serieuze optie de producten van digikeijs zijn maar dat we hier eens moeten informeren of en wanneer deze weer beschikbaar komen.

Wouter

Overet

  • Offline Offline
  • Berichten: 51
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #35 Gepost op: 27 februari 2018, 20:59:29 »

Dat een serieuze optie de producten van digikeijs zijn maar dat we hier eens moeten informeren of en wanneer deze weer beschikbaar komen.


Zeker! En, als je met een soldeerbout uit de voeten kunt, ook nog even kijken naar de hierboven al genoemde Arcomora spulletjes.

Tom
Plannen voor baan tijdperk III naar DB-voorbeeld. Roco Multi-maus/Maus2/MausR3, Z21, Mardec, Rosoft XpresNetLI, Koploper of Rocrail?

San-Markos

  • Offline Offline
  • Berichten: 45
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #36 Gepost op: 28 februari 2018, 07:23:14 »
@overet Top! Bedankt. Solderen is geen probleem dus daar gaan we zeker ook even naar kijken.

Groet,
Mark

Debvd

  • Offline Offline
  • Berichten: 189
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #37 Gepost op: 28 februari 2018, 10:15:24 »
Super wat een reacties allemaal!
Klinkt nog aardig ingewikkeld eigenlijk. Hier zullen we ons in de komende tijd goed in moeten verdiepen.

Wat ik hier uit begrijp is dat we eigenlijk niet meer met Koploper moeten willen gaan rijden. Dit voorkomt de aanschaf van de S88XpressnetLi die er voor kan zorgen dat je eigenlijk met verouderde programma's kan rijden(koploper) die enkel nog ouder worden omdat er geen updates meer voor zullen komen.

Dat een serieuze optie de producten van digikeijs zijn maar dat we hier eens moeten informeren of en wanneer deze weer beschikbaar komen.

Wouter

Hi Wouter,

Wat betreft Koploper ben ik het niet met je eens... ten eerste er zijn nog steeds updates...en daarnaast is dit programma eigenlijk al helemaal compleet...zelfs al met automatische dubbeltractie mogelijkheden. ...Programma ouder...maar niet verouderd  :D...(zie mijn draadje voor de filmpjes ervan)

Maar maak je keuze waar jij je lekker bij voelt. Dat is het belangrijkste (y)

Groetjes Bjorn

wouter-

  • Offline Offline
  • Berichten: 37
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #38 Gepost op: 01 maart 2018, 23:54:06 »
@ Debvd

Ik probeerde alleen maar een samenvatting te maken van het gene wat hiervoor gezegd is met name om voor me zelf overzicht te krijgen. Uiteraard zul je hier 100 verschillende meningen krijgen maar ik denk dat dat de kracht is van een forum. Ik ben absoluut blij met alle input hier en ik denk dat we weer een stuk verder zijn mijn alle gekregen informatie.

Martin Hornis

  • Offline Offline
  • Berichten: 670
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #39 Gepost op: 02 maart 2018, 10:33:46 »
Hieronder heb ik een plaatje van mijn testbaan, het overzicht zelf is gemaakt in Excel. Daarbij heb ik de adressen bij de decoder uitgangen gezet, scheelt zoeken naar het goede adres  ;D
Is dat Excel-bestand ergens verkrijgbaar?
Märklin K-rails; analoge besturing via Pascalprogramma's, PLC-methodes, I2C-bus en digitaal

Fokke Boschma

  • Offline Offline
  • Berichten: 33
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #40 Gepost op: 02 maart 2018, 13:54:16 »
Citaat
Is dat Excel-bestand ergens verkrijgbaar?

Ja hoor, ik wil hem wel even naar je toesturen, als je mij even een pm stuurt met je emailadres.

wouter-

  • Offline Offline
  • Berichten: 37
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #41 Gepost op: 02 maart 2018, 20:52:03 »
Laatste paar dagen zijn we aan het rond zoeken naar de bezet en terugmelders. Nu hebben we de volgende twee gevonden alleen weet ik het verschil niet zo goed. De ene zegt OPTO?

http://shop.dinasys.nl/epages/63375790.sf/nl_NL/?ObjectPath=%2FShops%2F63375790%2FProducts%2F56004288

http://shop.dinasys.nl/epages/63375790.sf/nl_NL/?ObjectPath=%2FShops%2F63375790%2FProducts%2F56014288

Hopelijk kunnen jullie hier mee helpen

Wouter

Fokke Boschma

  • Offline Offline
  • Berichten: 33
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #42 Gepost op: 02 maart 2018, 22:36:23 »
Voor een 2-rail baan (en de z21) moet je volgens mij de Rbus versie hebben. Die heb ik tenminste ook.
Deze: http://shop.dinasys.nl/epages/63375790.sf/nl_NL/?ObjectPath=/Shops/63375790/Products/56034188
Hier zit alles in voor 32 bezetmeldpunten.



FokkeB

Reinier Z.

  • Offline Offline
  • Berichten: 2493
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #43 Gepost op: 02 maart 2018, 23:31:22 »
Die link verwijst juist helemaal niet naar een R-bus versie, maar naar een Loconetversie.

Wouter's links verwijzen beide naar een R-bus versie, maar de vraag is wat daartussen het verschil is.
Reinier

Remunj

  • Online Online
  • Berichten: 6058
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #44 Gepost op: 03 maart 2018, 11:02:43 »
Daarom is het ook handiger om gewoon bij de fabrikant te kijken  :angel:
Die kan je alle info geven die je nodig hebt.

De opto versie is geschikt om contacten op aan te sluiten. B.v. reed relais.
De andere is de CS versie. Oftewel de stroom detectie versie. En die heeft Wouter nodig.
Gr.
Eric