Doel:€250.00
Donaties:€115.00

Per saldo:€-135.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 16-12-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Köf'je kopen? En zo ja, welke dan? door Basilicum
Vandaag om 15:49:15
Update: baan in de tropen door NS264
Vandaag om 15:37:34
onderdelen voor liliput br 95 artnr 9503 door kawaaad
Vandaag om 15:26:08
Hekwerk Roco 2200 door RobertH
Vandaag om 15:15:36
Mass am See door Patrick1975
Vandaag om 15:08:50
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Erjen89
Vandaag om 15:01:47
SSN naar Maastricht vandaag 15-12 door Edgar
Vandaag om 15:01:00
Loc- en wagonbouw spoor 1 & 0 door JaJo
Vandaag om 14:48:27
Neurenberg 2019; wat staat er op jouw verlanglijst? door Bert van Gelder
Vandaag om 14:39:24
DJH Modelloco NS 3931 in de revisie. door RobbertJan
Vandaag om 14:20:16
Iconische tram Lissabon kantelt, bron RTL-nieuws. door Pauldg
Vandaag om 14:11:47
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 14:09:49
Multimaus, ERR4 probleem oplossen? door Ronald Koerts
Vandaag om 14:03:42
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door EricZmS
Vandaag om 13:51:06
Ovaalramer in messing. Schaal 0 door FritsT
Vandaag om 12:28:26
Mehano Thalys door HC PC Treintje
Vandaag om 12:15:01
Old England door puntenglijder
Vandaag om 12:08:45
Een Zwitserse Jura baan in H0 door Chris80
Vandaag om 11:44:25
Hall sensor versus Reed schakelaar door AlbertG
Vandaag om 11:09:33
ASB wielen vervangen voor gewone wielen door henk
Vandaag om 11:09:27
Communicatie tussen computerprogramma's en treinsystemen. door Patrick Sieders
Vandaag om 10:31:27
19 Toen door Carel Ruysink
Vandaag om 00:13:34
Waldberg: Bundesbahn tijdperk IV in H0 door Rondje_HO
Vandaag om 00:12:26
Schaal 0, HSM Buikje in messing door Rondje_HO
Vandaag om 00:10:22
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door Chris80
15 december 2018, 23:50:17
Frans bietenbaantje in 009 (en parallel in 0e) door Chris80
15 december 2018, 23:38:57
Korneschans. Een fictief Duits Nederlands grensstation. door DJV
15 december 2018, 22:59:30
Tussendoortje: Roco en Mastica zelfbouw klompentrein door GerardvV
15 december 2018, 22:26:11
Bröckenbahn door Frank 123
15 december 2018, 21:56:00
Zolderbaan 5 bij 3 meter, Märklin, C-Rail, Digitaal IB+Win Digipet # De bouw door Timaximus
15 december 2018, 21:42:41
  

Auteur Topic: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?  (gelezen 4462 keer)

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4101
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #30 Gepost op: 26 februari 2018, 11:33:32 »
Beetje algemene zoekopdracht. En Google toont niet iedereen dezelfde resultaten dus misschien zie jij wat anders. Maar denk dat je gewoon wissels met wiselspoelen hebt. Dan kan je met een DR4018 inderdaad acht wissels sturen.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

San-Markos

  • Offline Offline
  • Berichten: 71
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #31 Gepost op: 26 februari 2018, 11:50:02 »
@ Timo mijn excuses, inderdaad gewoon van zulke dingen: http://bit.ly/2F4ar21. Bedankt voor het advies.

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 17744
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #32 Gepost op: 26 februari 2018, 11:55:29 »
Klassieke Fleischmann wisselspoelen.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Fokke Boschma

  • Offline Offline
  • Berichten: 33
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #33 Gepost op: 26 februari 2018, 20:45:20 »
Inderdaad, de 4018 gebruik ik voor de wissels. Ik heb de oude wissels van Roco, met de magneetspoelen. De andere 4018 heb ik met preset 7 geprogrammeerd voor de (2) seinen. Op de 4024 zitten de servo's aangesloten voor aandrijving onder de vloer. (is ook nog eens flink goedkoper dan losse spoelen...)
Voor dit testbaantje heb ik alles gewoon op de ringleiding aangesloten, gevoed door de z21. Geen problemen met het verspringen van adressen. Om alles te testen en uit te zoeken zou ik het zo simpel mogelijk houden, eerst maar eens kijken hoe het werkt met 1 wissel. Dat is al een mooie ontdekkingstocht.
Maar voor een grotere baan is inderdaad wel aan te bevelen om een voeding erbij te doen.

wouter-

  • Offline Offline
  • Berichten: 50
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #34 Gepost op: 26 februari 2018, 21:09:01 »
Super wat een reacties allemaal!
Klinkt nog aardig ingewikkeld eigenlijk. Hier zullen we ons in de komende tijd goed in moeten verdiepen.

Wat ik hier uit begrijp is dat we eigenlijk niet meer met Koploper moeten willen gaan rijden. Dit voorkomt de aanschaf van de S88XpressnetLi die er voor kan zorgen dat je eigenlijk met verouderde programma's kan rijden(koploper) die enkel nog ouder worden omdat er geen updates meer voor zullen komen.

Dat een serieuze optie de producten van digikeijs zijn maar dat we hier eens moeten informeren of en wanneer deze weer beschikbaar komen.

Wouter

Overet

  • Offline Offline
  • Berichten: 61
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #35 Gepost op: 27 februari 2018, 20:59:29 »

Dat een serieuze optie de producten van digikeijs zijn maar dat we hier eens moeten informeren of en wanneer deze weer beschikbaar komen.


Zeker! En, als je met een soldeerbout uit de voeten kunt, ook nog even kijken naar de hierboven al genoemde Arcomora spulletjes.

Tom
Plannen voor baan tijdperk III naar DB-voorbeeld. Roco Multi-maus/Maus2/MausR3, Z21, Mardec, Rosoft XpresNetLI, Koploper of Rocrail?

San-Markos

  • Offline Offline
  • Berichten: 71
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #36 Gepost op: 28 februari 2018, 07:23:14 »
@overet Top! Bedankt. Solderen is geen probleem dus daar gaan we zeker ook even naar kijken.

Groet,
Mark

Debvd

  • Offline Offline
  • Berichten: 192
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #37 Gepost op: 28 februari 2018, 10:15:24 »
Super wat een reacties allemaal!
Klinkt nog aardig ingewikkeld eigenlijk. Hier zullen we ons in de komende tijd goed in moeten verdiepen.

Wat ik hier uit begrijp is dat we eigenlijk niet meer met Koploper moeten willen gaan rijden. Dit voorkomt de aanschaf van de S88XpressnetLi die er voor kan zorgen dat je eigenlijk met verouderde programma's kan rijden(koploper) die enkel nog ouder worden omdat er geen updates meer voor zullen komen.

Dat een serieuze optie de producten van digikeijs zijn maar dat we hier eens moeten informeren of en wanneer deze weer beschikbaar komen.

Wouter

Hi Wouter,

Wat betreft Koploper ben ik het niet met je eens... ten eerste er zijn nog steeds updates...en daarnaast is dit programma eigenlijk al helemaal compleet...zelfs al met automatische dubbeltractie mogelijkheden. ...Programma ouder...maar niet verouderd  :D...(zie mijn draadje voor de filmpjes ervan)

Maar maak je keuze waar jij je lekker bij voelt. Dat is het belangrijkste (y)

Groetjes Bjorn

wouter-

  • Offline Offline
  • Berichten: 50
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #38 Gepost op: 01 maart 2018, 23:54:06 »
@ Debvd

Ik probeerde alleen maar een samenvatting te maken van het gene wat hiervoor gezegd is met name om voor me zelf overzicht te krijgen. Uiteraard zul je hier 100 verschillende meningen krijgen maar ik denk dat dat de kracht is van een forum. Ik ben absoluut blij met alle input hier en ik denk dat we weer een stuk verder zijn mijn alle gekregen informatie.

Martin Hornis

  • Offline Offline
  • Berichten: 711
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #39 Gepost op: 02 maart 2018, 10:33:46 »
Hieronder heb ik een plaatje van mijn testbaan, het overzicht zelf is gemaakt in Excel. Daarbij heb ik de adressen bij de decoder uitgangen gezet, scheelt zoeken naar het goede adres  ;D
Is dat Excel-bestand ergens verkrijgbaar?
Märklin K-rails met boogstralen > 500 mm; NS-lichtseinen met cijferbak: 4, 6 en 8 in één bak; iTrain; Intellibox I; OC32; eigen treindetectiesysteem aangesloten op OC32

Fokke Boschma

  • Offline Offline
  • Berichten: 33
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #40 Gepost op: 02 maart 2018, 13:54:16 »
Citaat
Is dat Excel-bestand ergens verkrijgbaar?

Ja hoor, ik wil hem wel even naar je toesturen, als je mij even een pm stuurt met je emailadres.

wouter-

  • Offline Offline
  • Berichten: 50
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #41 Gepost op: 02 maart 2018, 20:52:03 »
Laatste paar dagen zijn we aan het rond zoeken naar de bezet en terugmelders. Nu hebben we de volgende twee gevonden alleen weet ik het verschil niet zo goed. De ene zegt OPTO?

http://shop.dinasys.nl/epages/63375790.sf/nl_NL/?ObjectPath=%2FShops%2F63375790%2FProducts%2F56004288

http://shop.dinasys.nl/epages/63375790.sf/nl_NL/?ObjectPath=%2FShops%2F63375790%2FProducts%2F56014288

Hopelijk kunnen jullie hier mee helpen

Wouter

Fokke Boschma

  • Offline Offline
  • Berichten: 33
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #42 Gepost op: 02 maart 2018, 22:36:23 »
Voor een 2-rail baan (en de z21) moet je volgens mij de Rbus versie hebben. Die heb ik tenminste ook.
Deze: http://shop.dinasys.nl/epages/63375790.sf/nl_NL/?ObjectPath=/Shops/63375790/Products/56034188
Hier zit alles in voor 32 bezetmeldpunten.



FokkeB

Reinier Z.

  • Offline Offline
  • Berichten: 2532
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #43 Gepost op: 02 maart 2018, 23:31:22 »
Die link verwijst juist helemaal niet naar een R-bus versie, maar naar een Loconetversie.

Wouter's links verwijzen beide naar een R-bus versie, maar de vraag is wat daartussen het verschil is.
Reinier

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6088
Re: Een nieuwe baan, digitaal. Hoe beginnen?
« Reactie #44 Gepost op: 03 maart 2018, 11:02:43 »
Daarom is het ook handiger om gewoon bij de fabrikant te kijken  :angel:
Die kan je alle info geven die je nodig hebt.

De opto versie is geschikt om contacten op aan te sluiten. B.v. reed relais.
De andere is de CS versie. Oftewel de stroom detectie versie. En die heeft Wouter nodig.
Gr.
Eric