Doel:€250.00
Donaties:€20.00

Per saldo:€-230.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 20-10-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

MARDEC, de Multifunctionele ARduino dcc DECoder. door Rien Ridderhof
Vandaag om 20:45:38
Ostmühle, rangeerbaan in spoor 0 door bernhard67
Vandaag om 20:36:36
Trams van de HTM in 1/87 door Den Zoeterdam
Vandaag om 20:07:06
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Ric
Vandaag om 20:02:02
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door pascal
Vandaag om 19:50:42
Modelbaan in Trainz door olaf99
Vandaag om 19:47:40
V2bn-rijtuig van SNCF. Welk model om te bouwen, Lima of Jouef? door MDK193
Vandaag om 19:44:15
z21 i.c.m. nieuwe smartphone door 008200
Vandaag om 19:36:57
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door bosje77
Vandaag om 19:24:09
Mooi weer om buiten te spelen door Rondje_HO
Vandaag om 19:16:37
Oude loc teruggevonden (update: helaas toch niet) door Rondje_HO
Vandaag om 19:08:28
Landerbahn en Reichsbahn locomotieven. door Rondje_HO
Vandaag om 18:58:11
Falkensteiner bockerl door Rondje_HO
Vandaag om 18:53:43
Buitenlust door Ronald Hofmeester
Vandaag om 18:46:06
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Daan!
Vandaag om 18:44:55
NS omBC290x van MK modelbouwstudios door prutser
Vandaag om 18:40:20
Raadplaatje door spoorzeven
Vandaag om 18:00:49
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 17:52:28
Pronsfeld door Reinout van Rees
Vandaag om 17:42:42
EifelBurgenBahn door Krokodil68
Vandaag om 17:37:05
Nieuwe ruimte herbeginnen bouwen, maar wat? door the railwarrior
Vandaag om 17:28:27
Railhobby 40 jaar. Dus komt het blad met een eigen lok. door Fritsprt
Vandaag om 17:17:09
NS modelbaan Hoekdam H0 door Ronald Hofmeester
Vandaag om 17:06:54
Stationsplein Baden Baden door Dion
Vandaag om 16:49:30
Stopsectie Conrad werkt niet door HennySavenije
Vandaag om 16:42:23
  

Auteur Topic: Vastloper en/of kortsluiting op Engels wissel (Digitaal, Roco Geoline)  (gelezen 1042 keer)

haoos

  • Offline Offline
  • Berichten: 52
Hallo,

Ik heb recent een driewegwissel een een Engelse wissel aan mijn baan toegevoegd.
Beide handbediend.
Nu lopen mijn treinen steeds vast op die wissels en gaat de Rocomuis  op "stop".
Lijkt wel kortsluiting.
Iemand ervaring met dt soort wissels? En.....moeten die stekkertjes onder de wissels nu wel of niet in de handbediening blijven ingestoken?
Nb. Ik rij met Roco Geoline .
Hoop dat ik duidelijk ben.
Hans
« Laatst bewerkt op: 11 januari 2018, 13:30:30 door Bert van Gelder »

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7140
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Vastloper? Kortsluiting?
« Reactie #1 Gepost op: 10 januari 2018, 20:46:01 »
Hoi,

Dat klinkt als een gevalletje niet goed puntstuk polariseren. Zie ook dit artikel eens: Puntstuk wissel polariseren. Merk wissel e.d. maakt niet uit. Het principe blijft hetzelfde.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

haoos

  • Offline Offline
  • Berichten: 52
Re: Vastloper? Kortsluiting?
« Reactie #2 Gepost op: 11 januari 2018, 12:37:40 »
Inderdaad had ik ook wel aan iets dergelijks gedacht maar ik vind nog geen oplossing.
En wat doe ik met die stekkertjes onder de wissels?
Er in laten zitten of eruit halen.
Hans


Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7140
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Vastloper? Kortsluiting?
« Reactie #3 Gepost op: 11 januari 2018, 12:40:35 »
Maak eens een foto van de stekkers. Volgens mij zijn de stekkers de aansluitingen van het puntstuk.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

p.heinst

  • Offline Offline
  • Berichten: 1149
    • DutchRoco
Re: Vastloper en/of kortsluiting op Engels wissel (Digitaal, Roco Geoline)
« Reactie #4 Gepost op: 11 januari 2018, 15:53:46 »
Stekkertjes zijn voor de polarisatie van het puntstuk en moeten worden aangesloten op de volgende wijze, zie afbeelding.


sorry verkeerd plaatje, dit is een driewegwissel maar de aansluitingen zijn vergelijkbaar.

Gr Piet

« Laatst bewerkt op: 11 januari 2018, 15:55:28 door p.heinst »
Roco rijder met 2multimaus als slave, RouteControl,  multimaus pro, Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 8.0 A3 en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem

haoos

  • Offline Offline
  • Berichten: 52
Re: Vastloper en/of kortsluiting op Engels wissel (Digitaal, Roco Geoline)
« Reactie #5 Gepost op: 13 januari 2018, 14:07:38 »
Heren.
Bedankt voor de toelichting.
Ik heb zowel de drieweg wissel als de Engelse wissel zo aangesloten.
Zolang de richting op de wissel goed staat ingesteld rijdt de trein prima.
Wel allebei de knopjes goed zetten dus.
Ik neem aan dat dit ook geldt bij elektrische aandrijvingen?
Dank,
Hans

Reinier Z.

  • Offline Offline
  • Berichten: 2525
Re: Vastloper en/of kortsluiting op Engels wissel (Digitaal, Roco Geoline)
« Reactie #6 Gepost op: 13 januari 2018, 14:24:17 »
Je bedoelt dus dat de kortsluiting alleen optrad als het wissel verkeerd stond? Als je dat er nou meteen even bij had gezegd....

Het is logisch dat er kortsluiting is bij een verkeerd staand wissel. Het puntstuk wordt gepolariseerd conform de wisselstand, en is dus fout voor de andere aftakking.
Reinier

Roy Stahli

  • Offline Offline
  • Berichten: 7
  • Ik heb een afwijking van 9mm
Re: Vastloper en/of kortsluiting op Engels wissel (Digitaal, Roco Geoline)
« Reactie #7 Gepost op: 14 januari 2018, 03:31:47 »
Door het "open rijden" van de wissel, staat er dus verkeerde polariteit op het puntstuk.
Dit vind je lok dus niet leuk en kan op den duur zelfs je decoder kosten, omdat je dan de boel kortsluit.

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7140
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Vastloper en/of kortsluiting op Engels wissel (Digitaal, Roco Geoline)
« Reactie #8 Gepost op: 14 januari 2018, 08:21:05 »
hoi,

Ik heb zowel de drieweg wissel als de Engelse wissel zo aangesloten. Zolang de richting op de wissel goed staat ingesteld rijdt de trein prima. Wel allebei de knopjes goed zetten dus.
Ik neem aan dat dit ook geldt bij elektrische aandrijvingen?

Dat geeft een ander licht op de zaak ;) Inderdaad als de wisselstand niet goed is dan gaat het fout. Zeker bij gepolariseerde wissels. Staat trouwens ook in het artikel Puntstuk van het wissel polariseren - Niet openrijden ;) Maar het geldt dus bij alle wissels waarbij het puntstuk gepolariseerd wordt. Het hangt niet af van de soort aandrijving maar van het wissel. De aandrijving moet dan altijd het puntstuk kunnen polariseren anders werkt het niet goed.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

haoos

  • Offline Offline
  • Berichten: 52
Re: Vastloper en/of kortsluiting op Engels wissel (Digitaal, Roco Geoline)
« Reactie #9 Gepost op: 16 januari 2018, 14:46:17 »
Duidelijk, met dank.