Doel:€250.00
Donaties:€180.00

Per saldo:€-70.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 22-10-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Boeing vliegtuigromp op platte wagen door CKLX
Vandaag om 22:36:15
ACME 2018 door IJsselsteyn
Vandaag om 22:32:52
EifelBurgenBahn door Wim Hesselink
Vandaag om 22:25:11
MB-module: "Groeten uit Jottum" door Rondje_HO
Vandaag om 22:24:02
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Rondje_HO
Vandaag om 22:21:31
Heerwijk in H0 (Trambaan) door martijn v m
Vandaag om 22:17:53
Welke fabrikant maakt dit type hekwerk? door Rondje_HO
Vandaag om 22:12:24
Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving door Martin Welberg
Vandaag om 22:10:34
De soap die Fyra heet door timtrein
Vandaag om 22:06:14
Pronsfeld door rotaspeed
Vandaag om 21:54:59
Raadplaatje door Wouter W
Vandaag om 21:43:13
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 21:40:07
Bröckenbahn door Frank 123
Vandaag om 21:37:37
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Arjan6511
Vandaag om 21:37:32
ESU 2017 door RodeDuivel
Vandaag om 21:36:58
Trams van de HTM in 1/87 door MOVisser
Vandaag om 20:58:18
Oersik in schaal 1 door FritsT
Vandaag om 20:48:41
Sprog, Decoderpro en Uhlenbrock (sound) decoders door EgbertB
Vandaag om 20:47:09
Aanbieding Artitec DE 1 in Houten: winkelier gezocht door ingenium
Vandaag om 20:40:38
TT-baan Heinenoord door Almar
Vandaag om 20:16:05
Update: baan in de tropen door MarcNL
Vandaag om 20:04:38
Nieuwe ruimte herbeginnen bouwen, maar wat? door the railwarrior
Vandaag om 19:55:52
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door jerrytrein
Vandaag om 19:38:35
Have Fun door Markus
Vandaag om 19:36:57
Hema by Lima door NS1220
Vandaag om 19:16:14
  

Auteur Topic: Vastloper en/of kortsluiting op Engels wissel (Digitaal, Roco Geoline)  (gelezen 1044 keer)

haoos

  • Offline Offline
  • Berichten: 52
Hallo,

Ik heb recent een driewegwissel een een Engelse wissel aan mijn baan toegevoegd.
Beide handbediend.
Nu lopen mijn treinen steeds vast op die wissels en gaat de Rocomuis  op "stop".
Lijkt wel kortsluiting.
Iemand ervaring met dt soort wissels? En.....moeten die stekkertjes onder de wissels nu wel of niet in de handbediening blijven ingestoken?
Nb. Ik rij met Roco Geoline .
Hoop dat ik duidelijk ben.
Hans
« Laatst bewerkt op: 11 januari 2018, 13:30:30 door Bert van Gelder »

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7142
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Vastloper? Kortsluiting?
« Reactie #1 Gepost op: 10 januari 2018, 20:46:01 »
Hoi,

Dat klinkt als een gevalletje niet goed puntstuk polariseren. Zie ook dit artikel eens: Puntstuk wissel polariseren. Merk wissel e.d. maakt niet uit. Het principe blijft hetzelfde.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

haoos

  • Offline Offline
  • Berichten: 52
Re: Vastloper? Kortsluiting?
« Reactie #2 Gepost op: 11 januari 2018, 12:37:40 »
Inderdaad had ik ook wel aan iets dergelijks gedacht maar ik vind nog geen oplossing.
En wat doe ik met die stekkertjes onder de wissels?
Er in laten zitten of eruit halen.
Hans


Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7142
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Vastloper? Kortsluiting?
« Reactie #3 Gepost op: 11 januari 2018, 12:40:35 »
Maak eens een foto van de stekkers. Volgens mij zijn de stekkers de aansluitingen van het puntstuk.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

p.heinst

  • Offline Offline
  • Berichten: 1149
    • DutchRoco
Re: Vastloper en/of kortsluiting op Engels wissel (Digitaal, Roco Geoline)
« Reactie #4 Gepost op: 11 januari 2018, 15:53:46 »
Stekkertjes zijn voor de polarisatie van het puntstuk en moeten worden aangesloten op de volgende wijze, zie afbeelding.


sorry verkeerd plaatje, dit is een driewegwissel maar de aansluitingen zijn vergelijkbaar.

Gr Piet

« Laatst bewerkt op: 11 januari 2018, 15:55:28 door p.heinst »
Roco rijder met 2multimaus als slave, RouteControl,  multimaus pro, Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 8.0 A3 en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem

haoos

  • Offline Offline
  • Berichten: 52
Re: Vastloper en/of kortsluiting op Engels wissel (Digitaal, Roco Geoline)
« Reactie #5 Gepost op: 13 januari 2018, 14:07:38 »
Heren.
Bedankt voor de toelichting.
Ik heb zowel de drieweg wissel als de Engelse wissel zo aangesloten.
Zolang de richting op de wissel goed staat ingesteld rijdt de trein prima.
Wel allebei de knopjes goed zetten dus.
Ik neem aan dat dit ook geldt bij elektrische aandrijvingen?
Dank,
Hans

Reinier Z.

  • Offline Offline
  • Berichten: 2513
Re: Vastloper en/of kortsluiting op Engels wissel (Digitaal, Roco Geoline)
« Reactie #6 Gepost op: 13 januari 2018, 14:24:17 »
Je bedoelt dus dat de kortsluiting alleen optrad als het wissel verkeerd stond? Als je dat er nou meteen even bij had gezegd....

Het is logisch dat er kortsluiting is bij een verkeerd staand wissel. Het puntstuk wordt gepolariseerd conform de wisselstand, en is dus fout voor de andere aftakking.
Reinier

Roy Stahli

  • Offline Offline
  • Berichten: 7
  • Ik heb een afwijking van 9mm
Re: Vastloper en/of kortsluiting op Engels wissel (Digitaal, Roco Geoline)
« Reactie #7 Gepost op: 14 januari 2018, 03:31:47 »
Door het "open rijden" van de wissel, staat er dus verkeerde polariteit op het puntstuk.
Dit vind je lok dus niet leuk en kan op den duur zelfs je decoder kosten, omdat je dan de boel kortsluit.

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7142
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Vastloper en/of kortsluiting op Engels wissel (Digitaal, Roco Geoline)
« Reactie #8 Gepost op: 14 januari 2018, 08:21:05 »
hoi,

Ik heb zowel de drieweg wissel als de Engelse wissel zo aangesloten. Zolang de richting op de wissel goed staat ingesteld rijdt de trein prima. Wel allebei de knopjes goed zetten dus.
Ik neem aan dat dit ook geldt bij elektrische aandrijvingen?

Dat geeft een ander licht op de zaak ;) Inderdaad als de wisselstand niet goed is dan gaat het fout. Zeker bij gepolariseerde wissels. Staat trouwens ook in het artikel Puntstuk van het wissel polariseren - Niet openrijden ;) Maar het geldt dus bij alle wissels waarbij het puntstuk gepolariseerd wordt. Het hangt niet af van de soort aandrijving maar van het wissel. De aandrijving moet dan altijd het puntstuk kunnen polariseren anders werkt het niet goed.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

haoos

  • Offline Offline
  • Berichten: 52
Re: Vastloper en/of kortsluiting op Engels wissel (Digitaal, Roco Geoline)
« Reactie #9 Gepost op: 16 januari 2018, 14:46:17 »
Duidelijk, met dank.