Google+
Doel:€250.00
Donaties:€92.15

Per saldo:€-157.85

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 22-09-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

BNLS-actie: Artitec DAF SRV door NL-modelspoor
Vandaag om 15:21:00
Sfeertopic voor toekomstige module door NS8714
Vandaag om 15:18:37
Gaan we ooit door heel Europa met de trein in plaats van het vliegtuig? door dwem
Vandaag om 15:14:08
NS omBC290x van MK modelbouwstudios door janw
Vandaag om 14:50:25
Roco trafo 10725 door Menno
Vandaag om 14:50:05
Nieuwe ruimte herbeginnen bouwen, maar wat? door borotof
Vandaag om 14:44:24
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Jelmer
Vandaag om 14:35:24
Artitec SS700/NS3700 door zuylen
Vandaag om 14:23:27
Bröckenbahn door NS264
Vandaag om 13:52:03
Optreksnelheid Fleischmann edelweiss tandradloc door Mechiel_
Vandaag om 13:45:28
Railhobby 40 jaar. Dus komt het blad met een eigen lok. door Johnnytrein
Vandaag om 13:44:55
MB-module: "Sweet Home Chicago" door Hendrik Jan
Vandaag om 13:42:03
Midland Industriebaan, NS Tijdperk IV, HO. door NS264
Vandaag om 13:40:43
Postrijtuig PD 64 van Tramwegmij. Oostelijk Groningen in 1:87. door Scratchbuilt
Vandaag om 12:51:27
Probleem automatisch rijden Rocrail. door wouter-
Vandaag om 12:43:04
Welke centrale voor Marklin HO, C-rails, 40 wissels, etc? door wimpietje
Vandaag om 11:47:08
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Klaas Zondervan
Vandaag om 11:42:40
Westlandbaan door JaJo
Vandaag om 11:11:11
N-baan, Ardennen, 2.90-1.22m. Mobile Station 66955 DCC door Wim Hesselink
Vandaag om 11:03:19
Smalspoormodelbouwdagen Stoomtrein Katwijk Leiden door Peter Soonius
Vandaag om 10:34:15
01TREFF Maarn, 16 &17 februari door Ad Cleijsen
Vandaag om 10:03:31
  

Auteur Topic: Mehano Thalys  (gelezen 3458 keer)

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 567
Mehano Thalys
« Gepost op: 26 november 2017, 17:55:12 »
Allen,

van mijn vorige baan heb ik nog een Mehano Thalys met tussenbakken. Dit is een AC(3-rail), maar nu ben ik dus DC (2-rail) aan het bouwen. Is het moeilijk om deze Thalys om te bouwen? er zit al een LoPi3 in. Is het doenbaar voor een leek? of beter verkopen en een DC kopen? En zoja, moet ik dan ook de tussenbakken verkopen of zijn die wel om te bouwen?

Dirk

ps, het is geen Aldi Thalys,
« Laatst bewerkt op: 26 november 2017, 17:59:44 door Dirk »
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Haradigi

  • Offline Offline
  • Berichten: 558
  • Meet (kijk, voel) & weet.
Re: Mehano Thalys
« Reactie #1 Gepost op: 26 november 2017, 18:03:48 »
Hi Dirk,

Voor 2-rail moet je in ieder geval alle AC wielen vervangen voor DC(zijn geïsoleerd)
en stroomafname contacten  monteren.

groet
Harald

guest9985

  • Gast
Re: Mehano Thalys
« Reactie #2 Gepost op: 26 november 2017, 18:04:15 »
Zo'n Thalys heb ik ook omgebouwd.
De wielen van de 2 kopbakken zijn geïsoleerd - alleen maar de verbinding tussen links en recht weghalen.
De tussenrijtuigen hebben niet-geïsoleerde wielen - die zal je dus moeten vervangen.

Groet, Martin.

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 567
Re: Mehano Thalys
« Reactie #3 Gepost op: 26 november 2017, 21:41:39 »


Martin, Waar kan ik de juiste wielen kopen voor de tussenbakken? Ik heb draadjes gelezen dat het nogal steekt met die wielen, ze moeten heel juist zijn.

Dirk
« Laatst bewerkt op: 28 november 2017, 00:40:23 door Bert van Gelder »
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

T.Spat

  • Offline Offline
  • Berichten: 2538
Re: Mehano Thalys
« Reactie #4 Gepost op: 26 november 2017, 23:03:48 »
De meeste wielen zijn in standaardmaten te krijgen, dat komt wel goed met die tussenbakken ;)

Gelijkstroomwielen zijn gewoon in de winkel te krijgen, gewoon even
met een tussenbak heengaan en daar de wielen omwisselen,
waarschijnlijk hebben ze wel wielen die passen 8)

Mvg,

Tis
« Laatst bewerkt op: 26 november 2017, 23:06:12 door T.Spat »
********

guest9985

  • Gast
Re: Mehano Thalys
« Reactie #5 Gepost op: 27 november 2017, 00:03:24 »
Probeer het hier eens voor de wielen:
http://www.das-service.de/modellbahn-radsatz/index.php
Vele merken en typen.

Groet, Martin.

KNed

  • Offline Offline
  • Berichten: 2521
    • nederlof.net
Re: Mehano Thalys
« Reactie #6 Gepost op: 27 november 2017, 13:13:50 »
Ik heb een DC liggen die ik om wil bouwen naar AC. Ruilactie op touw zetten?

Koen
Periode: 1980-heden, vooral NL, 3-rail digitaal, H0, Central Station I, MrDirect
Sinds zomer 2017 ook met LGB gestart

Falcon10

  • Offline Offline
  • Berichten: 1008
  • Wel Belg, niet gek !
Re: Mehano Thalys
« Reactie #7 Gepost op: 27 november 2017, 18:25:52 »
Koen,

Moest Dirk geen interesse hebben, heb hier ook een AC liggen, die ik zelf ooit eens naar DC wil zetten, al lijkt een ruil handiger/sneller :D
Maar Dirk heeft natuurlijk wel voorrang.

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 567
Re: Mehano Thalys
« Reactie #8 Gepost op: 27 november 2017, 20:55:16 »
Ik heb een DC liggen die ik om wil bouwen naar AC. Ruilactie op touw zetten?

Koen

Dat is ook een oplossing, is het een Mehano versie zonder rails ed?  De mijne is met een ovp mehano, het nummer moet ik op de doos zoeken, die ken ik niet vanbuiten? Zit er ook een decoder in? En met of zonder de doos tussenbakken? Graag wat meer details, dan komen we mss wel tot een afspraak. Laat maar via pb iets weten.

mvg

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

KNed

  • Offline Offline
  • Berichten: 2521
    • nederlof.net
Re: Mehano Thalys
« Reactie #9 Gepost op: 28 november 2017, 00:24:41 »
 (y) Ik ga het uitzoeken en stuur je een pb.

Koen
Periode: 1980-heden, vooral NL, 3-rail digitaal, H0, Central Station I, MrDirect
Sinds zomer 2017 ook met LGB gestart

Olivier77

  • Offline Offline
  • Berichten: 259
Re: Mehano Thalys
« Reactie #10 Gepost op: 28 november 2017, 20:49:56 »
Een goede avond Heren,

Ter info heb ik nog te koop.
Een 10 delige Thalys voor 3 rail.
Een 4 delige Thalys voor 2 rail.
Bij interesse lees ik het wel.
Mvg
Olivier 77
Digitale 3-rail, K-rails,

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 567
Re: Mehano Thalys
« Reactie #11 Gepost op: 01 december 2017, 12:56:52 »
Heren,
Wegens geen bericht ontvangen ivm de ruilaanvraag ben ik maar begonnen met het ombouwen van mijn Thalys. Ik heb gelijk de gelegenheid gebruikt om grote schoonmaak te houden. Ik had heel slecht contact met de wielen en dus maar de wielen grondig gekuist. Ook heb ik de asb eraf gehaald en nu is het contact 100%
De asb heb ik bij gehouden voor als de tractie niet goed blijkt.
Maar nu het volgende, ik heb de verlichting weer aangesloten zoals ik denk dat het moet, maar ik heb wel ontdekt dat de ledjes een gemeenschappelijk + hebben, dus de blauwe draad moet aan de anode, het lange beentje van de led. Ik heb dat dus zo aangesloten, maar wat er nu gebeurd is dat zodra de lok spanning krijgt, dus zodra ik de centrale aanzet, de front verlichting begint te knipperen aan een tempo van ongeveer 2a3 keer per seconde. Ook hoor ik de lok tikken op het zelfde tempo. Ik heb de decoder, (LoPi3) naar fabrieksinstellingen gezet maar dat hielp niet. Dus waarschijnlijk een foute aansluiting. Wie kan me op weg helpen.

mvg

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Falcon10

  • Offline Offline
  • Berichten: 1008
  • Wel Belg, niet gek !
Re: Mehano Thalys
« Reactie #12 Gepost op: 01 december 2017, 13:18:31 »
Dirk, zou het niet kunnen dat de verlichting teveel stroom trekt ?

Misschien dat het op te lossen is door een condensator er tussen te plaatsen ? ( geen zekerheid hier, enkel maar een idee van de oorzaak van het probleem )

Menno

  • Offline Offline
  • Berichten: 2567
    • Mijn van-alles website
Re: Mehano Thalys
« Reactie #13 Gepost op: 01 december 2017, 14:02:07 »
Maar nu het volgende, ik heb de verlichting weer aangesloten zoals ik denk dat het moet, maar ik heb wel ontdekt dat de ledjes een gemeenschappelijk + hebben, dus de blauwe draad moet aan de anode, het lange beentje van de led. Ik heb dat dus zo aangesloten, maar wat er nu gebeurd is dat zodra de lok spanning krijgt, dus zodra ik de centrale aanzet, de front verlichting begint te knipperen aan een tempo van ongeveer 2a3 keer per seconde. Ook hoor ik de lok tikken op het zelfde tempo.
Ik gok op overbelasting. Welke weerstandswaarde zit er tussen de LED en de functie-uitgang danwel tussen functie-plus (blauwe draad) en LED?
In analoog bedrijf kan dat best goed gaan, maar als er bij analoog bedrijf volle stroom loopt zou er bij digitaal bedrijf best wel eens veel te veel stroom kunnen gaan lopen. Als dat boven de maximaalstroom van de functie-uitgang komt, wordt er afgeschakeld.
Zit er geen contact tussen rails en functie-plus of functie-uitgang?

Een minder logische oorzaak zijn het aantal rijstappen van centrale dat niet overeenkomt met dat ingesteld in de decoder, maar dat levert vaak geen tikkende geluiden op overeenkomstig met het uitvallen van de verlichting.

@ Falcon10: een condensator gaat daar niets tegen doen...

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 567
Re: Mehano Thalys
« Reactie #14 Gepost op: 01 december 2017, 14:59:45 »
@ menno
wat bedoel je met een contact tussen de rails en de functie uitgang? De rijstappen zijn OK, die heb ik op 28 staan.
@ falcon
Er zit standaard een printplaatje in de Thalys, daar zitten 2 condensatoren op, maar ik dacht dat die dienen voor als er op bovenleiding gereden werd, mogelijks dienen die idd voor de verlichting, echter is mijn elektronica kennis te beperkt om weer een condensator aan de lichtleiding ze zetten, Ik zal eens proberen om foto's te zetten van dat printplaatje,  of eerst eens wat uitproberen met het printje, daar zit nl een 8polige stekker op voor de decoder in te pluggen. Als ik de banen van die stekker kan volgen en dan aan de juiste baan de juiste kleur aansluit kom ik mss ook verder

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.