Google+
Doel:€250.00
Donaties:€185.75

Per saldo:€-64.25

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 23-05-2017
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Update: baan in de tropen door phdirk
Vandaag om 16:21:45
Combe Halt, Brits smalspoor door Sven
Vandaag om 16:15:52
Controleren printplaatje Fleischmann BR81 door wob
Vandaag om 16:12:56
Kijken, Spelen, Leren ... en Maken! - 2017 door Hans van de Burgt
Vandaag om 16:07:24
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door prutser
Vandaag om 15:55:15
Maatschets van een simpel bruggetje door Paul de Goede
Vandaag om 15:47:05
ESU loksound NS3700, sound file verkrijgbaar? door Mark1979
Vandaag om 15:07:53
Ik wil de Z21 Start aan de 10764 koppelen en hiermee de rails voeden. door santerdam
Vandaag om 15:00:59
BNLS Baanbreker - Project 083 tot 338 door Johnnytrein
Vandaag om 14:13:29
Sporen naar het Verleden 2017 door Rondje_HO
Vandaag om 14:12:27
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door nkob
Vandaag om 13:54:29
Zwaarste trafo voor Marklin digitaal door laurent
Vandaag om 13:41:24
Overlijden Patrick Boer. door Joep-1851
Vandaag om 13:32:53
BNLS Baanbreker - Raamsdonk, in schaal 0, en verder alles wat er op rijdt. door peterha
Vandaag om 13:06:41
Gegevens gezocht over een AKI in de lijn Haarlem -Leiden bij Warmond door Peter Kleton
Vandaag om 12:34:39
Het meest Noordelijk station door 3dscaleworks
Vandaag om 12:27:35
Westlandbaan door Tulpendaal
Vandaag om 12:19:38
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door Suchet
Vandaag om 12:19:17
Roco 1632 HSL zwartwit geblokt door prutser
Vandaag om 12:13:15
Spoorwachtershuisje of elektriciteitshuisje? door MOVisser
Vandaag om 11:36:10
Hoekse Lijn, fotodraadje v/d afbraak & wederopbouw door Kees Hoeks
Vandaag om 11:20:00
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 10:03:52
Hoeveel Marklin 1126'en zijn er op dit forum? door Martijn1974
Vandaag om 09:57:57
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Rondje_HO
Vandaag om 09:50:58
Vraag over Märklin Sm24 Flachwagen door Sander Fondse
Vandaag om 09:22:07
Saint Tourbière, een Franse enkelsporige lijn door de Ardeche door Daniels
Vandaag om 08:47:22
Zolderbaan 5 bij 3 meter, Märklin, C-Rail, Digitaal IB+Win Digipet # De bouw door Ad Cleijsen
Vandaag om 08:34:19
Stoptrein Ede-Wageningen, ontspoord om ongeluk te voorkomen. door Thom
Vandaag om 00:29:13
Raadplaatje door GerardvV
24 mei 2017, 23:53:32
Soundfile Ree models 231 stoomloc weg uit decoder door ingenium
24 mei 2017, 23:06:32
  

Auteur Topic: Lima, motor wel of niet vervangen?  (gelezen 3336 keer)

Ponytail

  • Offline Offline
  • Berichten: 387
Re: Lima, motor wel of niet vervangen?
« Reactie #15 Gepost op: 18 april 2017, 11:51:36 »
Motortjes link werkt niet meer ;)

Link aangepast zoals deze: KLIK

Of deze: KLIK2

wesly

  • Offline Offline
  • Berichten: 61
Re: Lima, motor wel of niet vervangen?
« Reactie #16 Gepost op: 18 april 2017, 20:32:09 »
Decoder geplaatst in de Lima 1300.
Een ulhenbrock 76320.
Alleen de snelheid aangepast.
Buiten mijn verwachting, loopt de lok
zeer goed.

Na een flinke proef rit ben ik zeer tevreden over de standaard lima motor.
Dit behoeft geen andere motor.

Wel ga ik meer stroom afname punten op de wielen aanbrengen, om deze betrouwbaarder te maken.
Ik denk aan stroomafnemers boven op de wiel flens zoals bij roco.
Maar andere goedwerkende ideeën zijn welkom.
Gr Wesly

Menno

  • Offline Offline
  • Berichten: 2308
    • Mijn van-alles website
Re: Lima, motor wel of niet vervangen?
« Reactie #17 Gepost op: 18 april 2017, 21:23:45 »
Voor de stroomafname kan je aan zoiets als dit denken. Daar moet ik bij zeggen dat ik niet weet hoe dit bij de 1300 geregeld is.



Wat wél voor een andere motor pleit is de gewichtsfactor: met een andere motor kun je een aardige rol lood kwijt op de plek waar eerst de veldmagneet zat. Sowieso is het gewicht beter verdelen in de gemiddelde Lima geen slecht idee...

EddyK

  • Offline Offline
  • Berichten: 113
Re: Lima, motor wel of niet vervangen?
« Reactie #18 Gepost op: 18 april 2017, 21:29:01 »
Decoder geplaatst in de Lima 1300.
Een ulhenbrock 76320.
Alleen de snelheid aangepast.
Buiten mijn verwachting, loopt de lok
zeer goed.

Na een flinke proef rit ben ik zeer tevreden over de standaard lima motor.
Dit behoeft geen andere motor.
Precies diezelfde ervaring had ik ook met die decoder  ;D
Lekker laten zo dan.

Groeten Eddy.

wesly

  • Offline Offline
  • Berichten: 61
Re: Lima, motor wel of niet vervangen?
« Reactie #19 Gepost op: 18 april 2017, 22:31:21 »
Ha Eddy,  zo is het maar net.
Hoop werk aanhalen geeft niet altijd een beter resultaat.
Gewoon goed is goed. ;D

Wat betreft de foto van Menno, dit heb ik niet eerder gezien met stukje printplaat. :o
Maar dit gaat helaas niet bij de Lima pannekoek motor, er zitten paar tandwielen aan de binnenzijde van de wielen.
Ik ga iets bedenken wat bovenop de wielflens loopt
Dan zitten de tandwielen niet in de weg.
Gr Wesly

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 864
Re: Lima, motor wel of niet vervangen?
« Reactie #20 Gepost op: 19 april 2017, 15:31:09 »
Hallo Wesley,

Ik heb de contactveertjes aan de buitenkant van de wielen aangebracht, dus aan de binnenkant van de schortplaten van het draaistel:

Met beste groeten,

Dirk Meijer

wesly

  • Offline Offline
  • Berichten: 61
Re: Lima, motor wel of niet vervangen?
« Reactie #21 Gepost op: 20 april 2017, 08:32:10 »
Hallo pkdirk

Bedank voor het idee, stroomafnemers aan de buiten kant van de wielen.
Maar na wat passen en meten, zie ik geen mogelijk heid om dat toe te passen op het Lima motor stel.
Mvg Wesly

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 864
Re: Lima, motor wel of niet vervangen?
« Reactie #22 Gepost op: 20 april 2017, 18:15:56 »
Hoi Wesly,

Dat kan ik me voorstellen. Je moet er wel de ruimte voor hebben. Bij de Koploper was die er toevallig wel. Succes met de verdere inbouw van de stroomafname.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

Menno

  • Offline Offline
  • Berichten: 2308
    • Mijn van-alles website
Re: Lima, motor wel of niet vervangen?
« Reactie #23 Gepost op: 20 april 2017, 19:24:47 »
Wat betreft de foto van Menno, dit heb ik niet eerder gezien met stukje printplaat. :o
Maar dit gaat helaas niet bij de Lima pannekoek motor, er zitten paar tandwielen aan de binnenzijde van de wielen.
Het is ook wel een beetje goed naar de foto kijken ;) Op de foto staat het loopdraaistel van een BR103. Dat verschilt (technisch) echter niet van dat van een 1200, namelijk dat er maar van 1 rail stroom opgenomen wordt.

Dat lost het printje op. Inderdaad zit je bij de motor al snel met zaken in de knoei.

wob

  • Offline Offline
  • Berichten: 486
Re: Lima, motor wel of niet vervangen?
« Reactie #24 Gepost op: 20 april 2017, 21:13:18 »
Een alternatief voor het verbeteren van de stroomafname is het toepassen van een decoder in combinatie met een powerpack.
Met enkele andere locs heb ik daar goede ervaringen mee.
Voordeel is dan dat de rolweerstand niet verhoogd wordt. Dat komt ook de trekkracht weer ten goede.
Het is maar een idee.

Groet, Bas

Menno

  • Offline Offline
  • Berichten: 2308
    • Mijn van-alles website
Re: Lima, motor wel of niet vervangen?
« Reactie #25 Gepost op: 21 april 2017, 22:33:32 »
Dat heeft dus niets met de stroomafname verbeteren te maken. Je gaat er de gevolgen alleen mee opvangen en dat zal ik nooit aanraden. Een model moet analoog ook gewoon goed rijden. Daarna maak je 'm pas digitaal.

Vergeet niet dat het powerpack een model alleen even laat doorrijden: bij slecht contact zullen er echt niet door magische krachten alsnog commando's van de centrale doorgegeven worden.

wob

  • Offline Offline
  • Berichten: 486
Re: Lima, motor wel of niet vervangen?
« Reactie #26 Gepost op: 24 april 2017, 09:49:33 »
Je hebt helemaal gelijk Menno.
Als je de stroomafname verbetert, dan pak je het fenomeen bij de oorzaak aan. En met een powerpack bestrijd je enkel het symptoom.
Het is natuurlijk ook waar dat een powerpack niet helpt bij stilstand op een punt waar de stroomafname stokt.
Desondanks heb ik heel goede ervaringen met een powerpack (zonder de stroomafname te verbeteren). Maar goed, dat is mijn ervaring.

Wat je verder zegt dat je een model pas moet digitaliseren als het analoog goed loopt, klopt ook. Alleen gaat het in dit geval niet over een motor die slecht loopt, maar over een te verbeteren stroomafname waarbij een powerpack kan helpen.

Groet, Bas


v140

  • Offline Offline
  • Berichten: 376
Re: Lima, motor wel of niet vervangen?
« Reactie #27 Gepost op: 24 april 2017, 10:53:16 »
Hoi

Een powerpack werkt prima en is gewoon een prima middel om de gevoeligheden van bepaalde locs op te vangen.
een digitaal gemaakte loc kan voor ombouw op analoog prima rijden en na ombouw gevoeliger reageren en dat vang je dus goed op met een powerpack Het gaat maar om fracties van seconden die je ermee hoeft op te vangen.
Veel marklin 2 rail loc's met stroomafnamen op 1 draaistel rijden bij mij op deze manier zonder problemen rond en nemen zelfs de meest ingewikkelde wisselstraten zonder haperen. geluid en licht blijft overigens gewoon doorgaan bij een korte onderbreking.
Voor de rest is het een kwestie van wielen en rails zo goed mogelijk schoonhouden.
Gr. Ron
« Laatst bewerkt op: 24 april 2017, 11:01:59 door v140 »

Wijbe

  • Offline Offline
  • Berichten: 848
Re: Lima, motor wel of niet vervangen?
« Reactie #28 Gepost op: 24 april 2017, 12:10:12 »
Een powerpack is gewoon een paardenmiddel.....

Als je een powerpack nodig hebt betekend: De oorzaak is altijd een slechte stroomafname van desbetreffende locomotief.

Indien mogelijk altijd het probleem bij de oorzaak aanpakken. (y)
Met vriendelijke groet,
Wijbe

zuylen

  • Offline Offline
  • Berichten: 2706
Re: Lima, motor wel of niet vervangen?
« Reactie #29 Gepost op: 24 april 2017, 13:16:08 »
Natuurlijk is een Powerpack een paardenmiddel. Maar er zijn locmodellen die nou eenmaal een slechte stroomafname hebben, wat je er ook aan modificeert. Dan kan zo'n powerpack een uitkomst bieden. Ik had zo'n Hornby stoomloc die dat probleem had. Helaas was er niet genoeg ruimte om een extra powerpack te plaatsen. Anders had ik dat graag gedaan. En de Powerpacks van tegenwoordig worden steeds kleiner. Dus in de toekomst kan ik toch zo'n ding erbij zetten.
« Laatst bewerkt op: 24 april 2017, 13:18:28 door zuylen »