Doel:€250.00
Donaties:€160.00

Per saldo:€-90.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 20-03-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Nieuwe ombouwset van de Haagse Modelbouw Club: Jurgens Margarine Koelwagen door janw
Vandaag om 00:55:56
Artitec / REE 1300 de eerste foto' s door Biesje
Vandaag om 00:41:20
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door T.Spat
Vandaag om 00:28:19
NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door FritsT
Vandaag om 00:14:38
Digikeijs 4018 Probleem door Wim-B
Vandaag om 00:10:03
Servotester voeden met trafo of batterijen? door Timo
23 maart 2019, 23:32:53
Bijna-botsing tussen twee treinen bij station Castricum door laurent
23 maart 2019, 23:20:57
Haven baantje door olaf99
23 maart 2019, 23:02:57
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door DJV
23 maart 2019, 23:00:51
Hamo 8356 ("krokodil"), hoe kun je koppelingen vervangen? door ZwangL
23 maart 2019, 22:45:00
Feedback voor stationsontwerp Tijdperk 1 door ivanzon
23 maart 2019, 22:44:57
Digikeijs DR4024, hoe kun je CV's uitlezen? door Ed
23 maart 2019, 22:44:26
Roco Multimaus updaten naar 1.05 door Overet
23 maart 2019, 22:43:10
Onverklaarbare spookmeldingen in iTrain / op de IB2 door Martin Hornis
23 maart 2019, 22:32:19
Bakkie voor RailPro door timtrein
23 maart 2019, 22:22:19
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
23 maart 2019, 22:14:36
Z21 app van Apple naar Android door 008200
23 maart 2019, 21:58:43
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Rudolf Stammis
23 maart 2019, 21:49:31
Front- en sluitverlichting door Hans Gvz
23 maart 2019, 21:34:40
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Luc2000
23 maart 2019, 21:31:08
Tramfabriek Gooische Stoomtram 16/18 door MathynK
23 maart 2019, 21:13:32
Depot+vervolg Vlieringen2 door Hans Reints
23 maart 2019, 21:08:26
Nieuwe baan, nieuwe schaal van N naar H0e door NS264
23 maart 2019, 20:25:41
Projekt 083-338 door 44
23 maart 2019, 20:11:29
NS modelbaan Hoekdam H0 door Ronald Hofmeester
23 maart 2019, 19:25:54
VERPLAATST: Seindecoder Viessman 5213 aansluiten door Bert van Gelder
23 maart 2019, 19:24:21
Bouw van de NS 8100 van MK modelbouwstudio’s door RobBennis
23 maart 2019, 19:17:07
Baanbouw Bosje77 door bosje77
23 maart 2019, 18:29:06
Midland Industriebaan, NS Tijdperk IV, HO. door Wim Vink
23 maart 2019, 18:18:25
Zolderbaan 5 bij 3 meter, Märklin, C-Rail, Digitaal IB+Win Digipet # De bouw door Timaximus
23 maart 2019, 17:26:07
  

Auteur Topic: Rocrail gebruikersgroep  (gelezen 4268 keer)

Hans van de Burgt

  • BMB & EMV
  • Offline Offline
  • Berichten: 3898
    • Medway Valley Line
Re: Rocrail gebruikersgroep
« Reactie #30 Gepost op: 12 februari 2018, 11:37:12 »
@John,

Ha, een “partner in crime” binnen de BMB groep. 😀
Gelukkig is de afstand Geldrop - Kaatsheuvel niet al te groot.

Gr, Hans
https://britsemodulebaan.wordpress.com/ (BMB-groep)
https://medwayvalleyline.wordpress.com/ (Wateringbury, Stoneham Lock en Beltring & Branbridges Halt)
http://www.eindhovenmodelbouw.nl/ (EMV)
https://maakonderwijs.wordpress.com (Techniek onderwijs)

haoos

  • Offline Offline
  • Berichten: 88
Re: Rocrail gebruikersgroep
« Reactie #31 Gepost op: 09 april 2018, 15:08:26 »
Kan iemand mij uitleggen hoe ik in Rocrail het licht van de loc kan aanzetten?
Ik gebruik de z21 en werk met Rocrail.
Verder rij ik met Roco.

Hans van de Burgt

  • BMB & EMV
  • Offline Offline
  • Berichten: 3898
    • Medway Valley Line
Re: Rocrail gebruikersgroep
« Reactie #32 Gepost op: 09 april 2018, 15:14:14 »
@Haoos,

Ik gebruik de DR5000, RocRail en de Z21 app op mijn Smartphone. Met de functietoetsen op mijn mobiel kan ik de lichten aan/uitzetten.

Gr, Hans
https://britsemodulebaan.wordpress.com/ (BMB-groep)
https://medwayvalleyline.wordpress.com/ (Wateringbury, Stoneham Lock en Beltring & Branbridges Halt)
http://www.eindhovenmodelbouw.nl/ (EMV)
https://maakonderwijs.wordpress.com (Techniek onderwijs)

haoos

  • Offline Offline
  • Berichten: 88
Re: Rocrail gebruikersgroep
« Reactie #33 Gepost op: 09 april 2018, 16:12:51 »
In Rocrail moet ik op een of andere manier iets in de functies instellen.
Daar gaat kennelijk iets mis.
Volgens mij moet ik functie 0 gebruiken ......maar dan.
Kortom, het werkt nog niet.
De trein rijdt overigens wel vanuit Rocrail.

jan_pieter

  • Offline Offline
  • Berichten: 32
Re: Rocrail gebruikersgroep
« Reactie #34 Gepost op: 06 januari 2019, 19:33:05 »

Hallo,

Ik las bovenstaande vraag over de lichten aanzetten via rocrail. Dat kan. Bij mij is dat ingesteld op F0.
Geen idee of je het al werkend hebt maar toch nog even een antwoord.

Ik heb wat screenshots toegevoegd, hoe je dit per locomotief kunt configureren.
Je komt hier via het menu tables -> locomotives (of tablellen -> locomotieven)





Als je dit gedaan hebt krijg je bij het controle paneel in rocrail (links van de analoge klok) een knop erbij waarop staat 'lights'.

groeten,

Jan Pieter

Markus

  • als we maar lol hebben ..!
  • Offline Offline
  • Berichten: 226
  • Markus baan HO
Re: Rocrail gebruikersgroep
« Reactie #35 Gepost op: 20 januari 2019, 11:24:25 »
hallo

ik ben na lang twijfel, wat te doen en waar voor te gaan
ook op de keuze rocrail uit gekomen .
Dus ja, erg leuk nu te zien dat  op het forum waar ik al regelmatig een en ander op bekeek , er zelfs een apart  rocrail draad is .
super . (y)
en zal hier op nu ook zeker regelmatig mee gaan kijken en lezen .

ik ben zelf niet echt bevriend met mijn pc  ,,we snappen elkaar niet altijd ,even goed .  ;D 
maar met wat hulp,  heb ik nu toch een eerste stukje van mijn baan plan er op gekregen .
en kan rijden via laptop.

Vraag wie weet  hoe ik de afbeeldingen van locomotieven  kan vinden ? 
want heb het idee dat deze er nu geen standaard in zitten .? 
of is hier evt een apart programma van / voor ?

hoor het graag
groet mark uit Tilburg

trabiarie

  • Offline Offline
  • Berichten: 96
Re: Rocrail gebruikersgroep
« Reactie #36 Gepost op: 20 januari 2019, 12:49:46 »
Hallo Mark

Fijn dat je weer op de goede weg bent , de afbeeldingen haal ik van internet , typ de lok in bij google en sla een afbeelding op.
Dit is meestal een jpg formaat , en het moet png zijn . Daarvoor kun je format factory downloaden en hem naar het goede formaat wegschrijven.
Misschien gaat dat ook in paint van windows zelf maar heb ik nog niet geprobeerd. Als het een png bestand is zet je ze in de map images onder de rocrail map bij documenten daarna kun je de afbeeldingen in je rijwindow zetten
vr groet Arie