Ik heb gelezen dat de SLT een wissel heeft open gereden . Als dat in de animatie niet het geval is geweest. Dan zijn artikel en animatie in tegenspraak.
Volgens mij is het hoog tijd om dat 19e eeuwse systeem van seinpalen-langs-de-baan es te vervangen door een systeem waarbij een machinist te allen tijde in z'n cabine kan zien wat z'n rijweg is en wat de positie is van de treinen in zijn omgeving en hun rijweg.
Het ATB-systeem volgt de seinbeelden. Bij een geel sein (met of zonder cijfer) wisselt de toegestane snelheid naar de snelheid waar naar toe afgeremd moet worden. De machinist moet remmen als zijn snelheid hoger is dan de ATB toestaat. Doet hij dat niet, dan wordt de trein stil gezet. Als de toegestane snelheid 40 km/h is, dan moet de machinist ook gaan kwiteren: hij moet met de dodemansknop laten blijken dat hij alert is. Een remming naar een stoptonend is helaas in het ATB-systeem niet uit te voeren: de treinapparatuur beschikt niet over de juiste plaats van de trein en al helemaal niet over de bloklengte. De machinist is er daarom voor verantwoordelijk dat de trein op de juiste plek (dat kan dus een perron zijn!) stopt.
Aha... yep, lees het daar ook duidelijk.Maar dan rijst de vraag: How about met de flankbeveiliging waarmee wisselstraten en overloopwissels in het bijzonder mee zijn uitgerust ??Grtzz,Karst
....een intimiderende dodeman. ....
Heerlijk deze discussies.Een machinist rijd door een rood sein, en de beveiliging krijgt de schuld. Groeten Arjen
Dan heeft de beveiliging niet gewerkt op de manier waarvoor hij in opzet bedoeld was.