Doel:€250.00
Donaties:€177.50

Per saldo:€-72.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 16-06-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Debvd
Vandaag om 04:09:47
Show je werkplek door Jan-Peter
Vandaag om 01:38:29
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door raymond erdtsieck
Vandaag om 00:24:35
Hoe ziet de ultieme handregelaar er uit? door Lolke Bijlsma
Vandaag om 00:13:56
Schorumdijk Gem. Vaagburg 1940-1960. (Jaren ‘40-‘60 baan met haventje) door Aford
Vandaag om 00:02:13
BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen door nighttrain1
24 juli 2021, 23:45:12
The Intercontinental Railroad Company door clickmaniac
24 juli 2021, 23:27:48
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door MarkSpoor
24 juli 2021, 23:23:18
Van Swarzach naar Swarzburg door MOVisser
24 juli 2021, 23:16:05
Kortsluiting wissel en vaste kruising door Klaas Zondervan
24 juli 2021, 23:05:01
Prijsdifferentiatie in Oostenrijk door Thom
24 juli 2021, 22:49:03
DR5000 centrale, update software 1.6.0. Nu update 1.6.1, per 19 juli 2021 door Hans van de Burgt
24 juli 2021, 22:02:06
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door Marcel112
24 juli 2021, 21:46:19
Raadplaatje door dennie
24 juli 2021, 21:14:05
Kranenberg, een exercitie in code 70 door Tomasso
24 juli 2021, 20:41:01
Line-up foto's van modellen door ceuleer
24 juli 2021, 19:28:06
NS wil slaaptrein samen met Oostenrijkers nieuw leven inblazen door R v/d Hoven
24 juli 2021, 19:05:21
GVBA 396 messing model door skiptram
24 juli 2021, 18:17:07
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door Dave.......
24 juli 2021, 17:22:31
NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door Eric B
24 juli 2021, 17:07:03
Fleischmann oude naar nieuwe antislipband nummers door VictorPM
24 juli 2021, 16:53:48
The revival of "The Shop"! door Ronald Halma
24 juli 2021, 16:31:16
Draaischijf Spoor 0 (werkend onder iTrain) door peterha
24 juli 2021, 16:04:41
Modeltreinverzameling en waterschade door bosje77
24 juli 2021, 15:59:03
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
24 juli 2021, 15:17:25
Albert's fantasie in schaal 0e door Scratchbuilt
24 juli 2021, 14:42:17
Werkplaats - (Baanplan H0) door martijnhaman
24 juli 2021, 14:36:25
Nederdam, H0 1970 - 1990 door Pascal77
24 juli 2021, 12:39:46
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Hans van de Burgt
24 juli 2021, 11:44:57
Wie is Hans Reints door BartvD
24 juli 2021, 09:46:12
  

Auteur Topic: 1 intellibox op 2 modelbanen  (gelezen 1138 keer)

marco haringa

  • Offline Offline
  • Berichten: 585
  • Modulebaan "immergut"
1 intellibox op 2 modelbanen
« Gepost op: 08 mei 2010, 20:39:10 »
Hallo,

Is het mogelijk om op 1 intellibox 2 modelbanen aan te sluiten die beide via loconet werken en op een PC via koploper worden bestuurd.

Volgens mij kom je in de problemen bij het prgrameren van de bezetmelders en wissel/seindecoders  of is er toch iets mogelijk?

Groetjes marco
N Spoor Nijmegen


N spoor digitaal loconet met IB en koploper.Alle loks omgebouwd op faulhabermotoren.
NS,DB,SBB.

Remco.

  • Offline Offline
  • Berichten: 6326
Re:1 intellibox op 2 modelbanen
« Reactie #1 Gepost op: 08 mei 2010, 20:48:11 »
Dat ligt eraan wat je verstaat onder 2 banen :)

Het kan prima, maar eigenlijk is het dan 1 grote baan waarbij treinen niet in beide delen kunnen komen.

Gr. Remco.

Railroadtycoon

  • ICT Prof., detailneuzelaar ;-) en liefhebber van DUVEL!
  • Offline Offline
  • Berichten: 1988
  • Treinen rijden niet op tijd maar op rails!!
    • Treinen; kijk ook eens hier......
Re:1 intellibox op 2 modelbanen
« Reactie #2 Gepost op: 08 mei 2010, 20:48:32 »
Geen probleem als niet beide banen tegelijkertijd moeten werken.
Gewoon de Loconetstekkers wisselen en klaar. Wel de juiste hoeveelheid bezetmelders aangeven.

Wanneer ze wel beiden tegelijkertijd moeten werken zul je de bezetmelders moeten doornummeren.Het zal dan nnet zijn alsof je één grote baan met twee (of meer) afzonderlijke niet met elkaan verbonden trajecten zijn.

Voorkoploper twee aparte tabbladen maken lijkt me wel handig.

Vr groet,
Allie
Als een probleem kan worden opgelost, zal dit ook gebeuren. Als het toch niet opgelost kan worden, heeft het ook geen zin om je er druk om te maken....

marco haringa

  • Offline Offline
  • Berichten: 585
  • Modulebaan "immergut"
Re:1 intellibox op 2 modelbanen
« Reactie #3 Gepost op: 08 mei 2010, 21:35:18 »
Ja remco zo simpel had ik het nog niet bekeken het is mijn eigen vaste baan thuis die met 8 keer UH 63340 en 3 keer 63410 werkt.

Daarnaast ben ik bezig met een klein modulebaantje welke ik op dezelfde manier wil gaan besturen.

Maar ik kan de bezetmelders op het modulebaantje natuurlijk gewoon vanaf nummer 9 gaan instellen, hetzelfde geld voor de  wisseldecoders ( 63410 )

Tegelijk hoeft het niet te rijden.
Is het stekkertje achter in de IB ook los te koop?
Waar de draden in gaan bedoel ik.Het is wel handig als ik er daar dan van heb.

Groetjes marco
N Spoor Nijmegen


N spoor digitaal loconet met IB en koploper.Alle loks omgebouwd op faulhabermotoren.
NS,DB,SBB.

Remco.

  • Offline Offline
  • Berichten: 6326
Re:1 intellibox op 2 modelbanen
« Reactie #4 Gepost op: 08 mei 2010, 21:38:50 »
Die stekkers zijn los te koop ja.

Bijv. hier: ANW

Je kan stekkers wisselen, of alles tegelijk aansluiten, maakt voor de werking niet uit.

Wat je zelf het makkelijkst vindt.

Gr. Remco.
« Laatst bewerkt op: 08 mei 2010, 21:42:42 door Remco Poppen »

Huib

  • Offline Offline
  • Berichten: 1217
    • Avontuur in Miniatuur
Re:1 intellibox op 2 modelbanen
« Reactie #5 Gepost op: 08 mei 2010, 21:46:00 »
Beste Marco,

Ik heb zo'n situatie zelf. Ik gebruik mijn IB om een Marklin baan en een spoor nul baan aan te sturen. De Marklin baan is deels Motorola, deels DCC. De spoor nul baan is helemaal DCC. Ik heb gewoon een extra setje stekkers gekocht en sjouw de IB heen en weer. Beide banen hebben een eigen database in Koploper. Voor de Marklin baan zijn alle locnummers en wisselnummers tot 200 gereserveerd en ingesteld op Motorola. De hogere nummers zijn ingesteld op DCC.

Als je nooit beide banen tegelijk gebruikt, zijn twee databases het overzichtelijkst. Anders zou je - als geopperd - een database met twee tabbladen kunnen maken. Maar dat lijkt me ook snel voor verwarring zorgen.

Groeten,

Huib
Buitenlust in 1:43,5 // BMD16N, BMD16N-SD en andere elektronica // website: www.avontuurinminiatuur.com // vlog: www.youtube.com/user/avontuurinminiatuur

marco haringa

  • Offline Offline
  • Berichten: 585
  • Modulebaan "immergut"
Re:1 intellibox op 2 modelbanen
« Reactie #6 Gepost op: 08 mei 2010, 22:26:47 »
OK thnx voor de antwoorden ik was moeilijker aan het denken dan nodig was.

Groetjes marco
N Spoor Nijmegen


N spoor digitaal loconet met IB en koploper.Alle loks omgebouwd op faulhabermotoren.
NS,DB,SBB.