Doel:€250.00
Donaties:€177.50

Per saldo:€-72.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 16-06-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Marcel112
Vandaag om 23:22:31
NTM goederenwagens in Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 23:08:42
Je koopt een oud boek.... door MOVisser
Vandaag om 23:00:47
Het Spoorwegmuseum breidt uit met 1501, 1 juni 2021 door timtrein
Vandaag om 22:54:29
Cobalt probleem door Ronald Halma
Vandaag om 22:21:56
Het grote “Raad het gevonden onderdeel” topic. door Blausee-Mitholz
Vandaag om 22:05:25
Bahnstrecke 5867 door Edsko Hekman
Vandaag om 21:34:35
LS Models / Models World 2021 door metpetergaathetbeter
Vandaag om 20:57:25
Baanbouw Frycio; eindelijk ruimte door Frycio82
Vandaag om 20:45:56
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Rolando
Vandaag om 20:39:46
Messerschmitt Kabinenroller superen door Peter45
Vandaag om 20:36:11
Gezocht: onderdelenlijst Fleischmann 4897, BR 39105 door jerrytrein
Vandaag om 20:35:21
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Rolando
Vandaag om 20:33:48
Zelf bomen en struiken maken door ronaldvd2000
Vandaag om 19:58:21
Van Eijs naar Wijlre en naar Schin op Geul door dennie
Vandaag om 19:37:39
Van China naar Tilburg door Alexander
Vandaag om 19:30:26
VERPLAATST: Finescale, en NEM-normen, wat zijn de verschillen? door Bert van Gelder
Vandaag om 19:29:51
VERPLAATST: Spoorwegbordje gezocht door Bert van Gelder
Vandaag om 19:29:38
VERPLAATST: Vraag over CorelDraw in combinatie met snijlab.nl door Bert van Gelder
Vandaag om 19:28:51
VERPLAATST: Nederlands station (Groningen) in model. Wie heeft interesse? door Bert van Gelder
Vandaag om 19:28:20
VERPLAATST: Fleischmann Pendolino renoveren (N). door Bert van Gelder
Vandaag om 19:27:59
VERPLAATST: Spoorplannen van bestaande stations gezocht, NL en B door Bert van Gelder
Vandaag om 19:27:38
VERPLAATST: Je koopt een oud boek.... door Bert van Gelder
Vandaag om 19:26:22
VERPLAATST: Het grote “ raad het gevonden onderdeel” topic door Bert van Gelder
Vandaag om 19:25:22
Almrose koppelingen, waar verkrijgbaar? door Bert van Gelder
Vandaag om 19:23:01
Alt Wutachbahn - Sau-Schwänzle-bahn Weizen - Zollhaus - Blumberg door Eric v C
Vandaag om 19:19:19
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Alexander
Vandaag om 19:06:57
Rheinburg, TP V/VI door Dave.......
Vandaag om 18:14:39
Artitec 2021, HO en N. Nieuws van de fabrikant door DavidNS400 Grote sik
Vandaag om 18:12:56
Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland door Noordernet
Vandaag om 18:05:23
  

Auteur Topic: 1 intellibox op 2 modelbanen  (gelezen 1134 keer)

marco haringa

  • Offline Offline
  • Berichten: 585
  • Modulebaan "immergut"
1 intellibox op 2 modelbanen
« Gepost op: 08 mei 2010, 20:39:10 »
Hallo,

Is het mogelijk om op 1 intellibox 2 modelbanen aan te sluiten die beide via loconet werken en op een PC via koploper worden bestuurd.

Volgens mij kom je in de problemen bij het prgrameren van de bezetmelders en wissel/seindecoders  of is er toch iets mogelijk?

Groetjes marco
N Spoor Nijmegen


N spoor digitaal loconet met IB en koploper.Alle loks omgebouwd op faulhabermotoren.
NS,DB,SBB.

Remco.

  • Offline Offline
  • Berichten: 6326
Re:1 intellibox op 2 modelbanen
« Reactie #1 Gepost op: 08 mei 2010, 20:48:11 »
Dat ligt eraan wat je verstaat onder 2 banen :)

Het kan prima, maar eigenlijk is het dan 1 grote baan waarbij treinen niet in beide delen kunnen komen.

Gr. Remco.

Railroadtycoon

  • ICT Prof., detailneuzelaar ;-) en liefhebber van DUVEL!
  • Offline Offline
  • Berichten: 1988
  • Treinen rijden niet op tijd maar op rails!!
    • Treinen; kijk ook eens hier......
Re:1 intellibox op 2 modelbanen
« Reactie #2 Gepost op: 08 mei 2010, 20:48:32 »
Geen probleem als niet beide banen tegelijkertijd moeten werken.
Gewoon de Loconetstekkers wisselen en klaar. Wel de juiste hoeveelheid bezetmelders aangeven.

Wanneer ze wel beiden tegelijkertijd moeten werken zul je de bezetmelders moeten doornummeren.Het zal dan nnet zijn alsof je één grote baan met twee (of meer) afzonderlijke niet met elkaan verbonden trajecten zijn.

Voorkoploper twee aparte tabbladen maken lijkt me wel handig.

Vr groet,
Allie
Als een probleem kan worden opgelost, zal dit ook gebeuren. Als het toch niet opgelost kan worden, heeft het ook geen zin om je er druk om te maken....

marco haringa

  • Offline Offline
  • Berichten: 585
  • Modulebaan "immergut"
Re:1 intellibox op 2 modelbanen
« Reactie #3 Gepost op: 08 mei 2010, 21:35:18 »
Ja remco zo simpel had ik het nog niet bekeken het is mijn eigen vaste baan thuis die met 8 keer UH 63340 en 3 keer 63410 werkt.

Daarnaast ben ik bezig met een klein modulebaantje welke ik op dezelfde manier wil gaan besturen.

Maar ik kan de bezetmelders op het modulebaantje natuurlijk gewoon vanaf nummer 9 gaan instellen, hetzelfde geld voor de  wisseldecoders ( 63410 )

Tegelijk hoeft het niet te rijden.
Is het stekkertje achter in de IB ook los te koop?
Waar de draden in gaan bedoel ik.Het is wel handig als ik er daar dan van heb.

Groetjes marco
N Spoor Nijmegen


N spoor digitaal loconet met IB en koploper.Alle loks omgebouwd op faulhabermotoren.
NS,DB,SBB.

Remco.

  • Offline Offline
  • Berichten: 6326
Re:1 intellibox op 2 modelbanen
« Reactie #4 Gepost op: 08 mei 2010, 21:38:50 »
Die stekkers zijn los te koop ja.

Bijv. hier: ANW

Je kan stekkers wisselen, of alles tegelijk aansluiten, maakt voor de werking niet uit.

Wat je zelf het makkelijkst vindt.

Gr. Remco.
« Laatst bewerkt op: 08 mei 2010, 21:42:42 door Remco Poppen »

Huib

  • Offline Offline
  • Berichten: 1217
    • Avontuur in Miniatuur
Re:1 intellibox op 2 modelbanen
« Reactie #5 Gepost op: 08 mei 2010, 21:46:00 »
Beste Marco,

Ik heb zo'n situatie zelf. Ik gebruik mijn IB om een Marklin baan en een spoor nul baan aan te sturen. De Marklin baan is deels Motorola, deels DCC. De spoor nul baan is helemaal DCC. Ik heb gewoon een extra setje stekkers gekocht en sjouw de IB heen en weer. Beide banen hebben een eigen database in Koploper. Voor de Marklin baan zijn alle locnummers en wisselnummers tot 200 gereserveerd en ingesteld op Motorola. De hogere nummers zijn ingesteld op DCC.

Als je nooit beide banen tegelijk gebruikt, zijn twee databases het overzichtelijkst. Anders zou je - als geopperd - een database met twee tabbladen kunnen maken. Maar dat lijkt me ook snel voor verwarring zorgen.

Groeten,

Huib
Buitenlust in 1:43,5 // BMD16N, BMD16N-SD en andere elektronica // website: www.avontuurinminiatuur.com // vlog: www.youtube.com/user/avontuurinminiatuur

marco haringa

  • Offline Offline
  • Berichten: 585
  • Modulebaan "immergut"
Re:1 intellibox op 2 modelbanen
« Reactie #6 Gepost op: 08 mei 2010, 22:26:47 »
OK thnx voor de antwoorden ik was moeilijker aan het denken dan nodig was.

Groetjes marco
N Spoor Nijmegen


N spoor digitaal loconet met IB en koploper.Alle loks omgebouwd op faulhabermotoren.
NS,DB,SBB.