BeneluxSpoor.net forum

Vraag en antwoord => Digitaal => Topic gestart door: marco haringa op 08 mei 2010, 20:39:10

Titel: 1 intellibox op 2 modelbanen
Bericht door: marco haringa op 08 mei 2010, 20:39:10
Hallo,

Is het mogelijk om op 1 intellibox 2 modelbanen aan te sluiten die beide via loconet werken en op een PC via koploper worden bestuurd.

Volgens mij kom je in de problemen bij het prgrameren van de bezetmelders en wissel/seindecoders  of is er toch iets mogelijk?

Groetjes marco
Titel: Re:1 intellibox op 2 modelbanen
Bericht door: Remco. op 08 mei 2010, 20:48:11
Dat ligt eraan wat je verstaat onder 2 banen :)

Het kan prima, maar eigenlijk is het dan 1 grote baan waarbij treinen niet in beide delen kunnen komen.

Gr. Remco.
Titel: Re:1 intellibox op 2 modelbanen
Bericht door: Railroadtycoon op 08 mei 2010, 20:48:32
Geen probleem als niet beide banen tegelijkertijd moeten werken.
Gewoon de Loconetstekkers wisselen en klaar. Wel de juiste hoeveelheid bezetmelders aangeven.

Wanneer ze wel beiden tegelijkertijd moeten werken zul je de bezetmelders moeten doornummeren.Het zal dan nnet zijn alsof je één grote baan met twee (of meer) afzonderlijke niet met elkaan verbonden trajecten zijn.

Voorkoploper twee aparte tabbladen maken lijkt me wel handig.

Vr groet,
Allie
Titel: Re:1 intellibox op 2 modelbanen
Bericht door: marco haringa op 08 mei 2010, 21:35:18
Ja remco zo simpel had ik het nog niet bekeken het is mijn eigen vaste baan thuis die met 8 keer UH 63340 en 3 keer 63410 werkt.

Daarnaast ben ik bezig met een klein modulebaantje welke ik op dezelfde manier wil gaan besturen.

Maar ik kan de bezetmelders op het modulebaantje natuurlijk gewoon vanaf nummer 9 gaan instellen, hetzelfde geld voor de  wisseldecoders ( 63410 )

Tegelijk hoeft het niet te rijden.
Is het stekkertje achter in de IB ook los te koop?
Waar de draden in gaan bedoel ik.Het is wel handig als ik er daar dan van heb.

Groetjes marco
Titel: Re:1 intellibox op 2 modelbanen
Bericht door: Remco. op 08 mei 2010, 21:38:50
Die stekkers zijn los te koop ja.

Bijv. hier: ANW (http://www.anw-modeltreinen.nl/uh_stekkers.htm)

Je kan stekkers wisselen, of alles tegelijk aansluiten, maakt voor de werking niet uit.

Wat je zelf het makkelijkst vindt.

Gr. Remco.
Titel: Re:1 intellibox op 2 modelbanen
Bericht door: Huib op 08 mei 2010, 21:46:00
Beste Marco,

Ik heb zo'n situatie zelf. Ik gebruik mijn IB om een Marklin baan en een spoor nul baan aan te sturen. De Marklin baan is deels Motorola, deels DCC. De spoor nul baan is helemaal DCC. Ik heb gewoon een extra setje stekkers gekocht en sjouw de IB heen en weer. Beide banen hebben een eigen database in Koploper. Voor de Marklin baan zijn alle locnummers en wisselnummers tot 200 gereserveerd en ingesteld op Motorola. De hogere nummers zijn ingesteld op DCC.

Als je nooit beide banen tegelijk gebruikt, zijn twee databases het overzichtelijkst. Anders zou je - als geopperd - een database met twee tabbladen kunnen maken. Maar dat lijkt me ook snel voor verwarring zorgen.

Groeten,

Huib
Titel: Re:1 intellibox op 2 modelbanen
Bericht door: marco haringa op 08 mei 2010, 22:26:47
OK thnx voor de antwoorden ik was moeilijker aan het denken dan nodig was.

Groetjes marco