Doel:€250.00
Donaties:€105.00

Per saldo:€-145.00

Steun ons nu!
Actie: steun €2.50 via de Wim Vink kalender 2021!

Laatst bijgewerkt
op 26-10-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Trix E10: Trix decoder vervangen voor een Esu door EddyK
Vandaag om 01:17:29
Projekt 083-338 door Falkenberg
Vandaag om 01:15:52
Huizen gezocht voor modelbaan, niet berg-omgeving. door EddyK
Vandaag om 01:12:22
Nieuwe datum "Rijswijk", 24-26 sept. ‘21, valt samen met Smalspoormodelbouwdagen door Ronald Halma
Vandaag om 00:20:53
Roco 2020, nieuws van de fabrikant door Wilma1970
26 oktober 2020, 23:55:43
Stoommachine door roadster36
26 oktober 2020, 23:02:44
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door bosje77
26 oktober 2020, 22:59:02
Lofzang op een Fleischmann BR 01 door mwdb
26 oktober 2020, 22:57:10
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
26 oktober 2020, 22:51:35
VERPLAATST: Huizen gezocht voor modelbaan, niet berg-omgeving. door Bert van Gelder
26 oktober 2020, 22:42:56
Hoe zaag je een Lima hondekop door? door Joran
26 oktober 2020, 22:42:36
Nieuwe Noorse baan : Nordlandsbanen: Hell Stasjon - Polarsirkelen door hansberekvam
26 oktober 2020, 22:31:53
BNLS-Werkspoor - Bouw KleiNSpoor? NS Beel 2600 door GerardvV
26 oktober 2020, 22:31:03
Roßnitz door Ronald69
26 oktober 2020, 22:16:32
De bouw van een modulebaan met Nederlands Landschap door Marc tramt
26 oktober 2020, 22:12:48
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Christoph
26 oktober 2020, 22:10:48
MRDirect aansturen door JMRI door Gerard te Nuyl
26 oktober 2020, 22:05:56
MAX zoekt de beste modeltreinbouwer van Nederland door Peter Kleton
26 oktober 2020, 21:54:18
IC Berlijn in H0. Welke rijtuigen heb ik nodig? door Fritsprt
26 oktober 2020, 21:50:53
Een opklabare treintafel voor iemand anders door Jelmer
26 oktober 2020, 21:44:33
Raadplaatje door Klaas Zondervan
26 oktober 2020, 21:41:23
Rottershausen TP IIIb(1956 - 1968) H0 door Falcon10
26 oktober 2020, 21:38:30
Baanbouw Bosje77 door bosje77
26 oktober 2020, 21:34:22
20 toen door Teun
26 oktober 2020, 21:33:12
Falkensteiner bockerl door Krokodil68
26 oktober 2020, 21:25:53
19 Toen door Teun
26 oktober 2020, 21:25:40
Overweg signalen en verlichting DRG door GORILLUS
26 oktober 2020, 21:13:44
Rocrail gebruikersgroep door ron.kraaijkamp
26 oktober 2020, 21:10:08
BNLS-Module: Grasland - de keerlussen met schaduwbakken door Edsko Hekman
26 oktober 2020, 20:53:45
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door v140
26 oktober 2020, 20:33:37
  

Auteur Topic: 1 intellibox op 2 modelbanen  (gelezen 1100 keer)

marco haringa

  • Offline Offline
  • Berichten: 585
  • Modulebaan "immergut"
1 intellibox op 2 modelbanen
« Gepost op: 08 mei 2010, 20:39:10 »
Hallo,

Is het mogelijk om op 1 intellibox 2 modelbanen aan te sluiten die beide via loconet werken en op een PC via koploper worden bestuurd.

Volgens mij kom je in de problemen bij het prgrameren van de bezetmelders en wissel/seindecoders  of is er toch iets mogelijk?

Groetjes marco
N Spoor Nijmegen


N spoor digitaal loconet met IB en koploper.Alle loks omgebouwd op faulhabermotoren.
NS,DB,SBB.

Remco.

  • Offline Offline
  • Berichten: 6326
Re:1 intellibox op 2 modelbanen
« Reactie #1 Gepost op: 08 mei 2010, 20:48:11 »
Dat ligt eraan wat je verstaat onder 2 banen :)

Het kan prima, maar eigenlijk is het dan 1 grote baan waarbij treinen niet in beide delen kunnen komen.

Gr. Remco.

Railroadtycoon

  • ICT Prof., detailneuzelaar ;-) en liefhebber van DUVEL!
  • Offline Offline
  • Berichten: 1988
  • Treinen rijden niet op tijd maar op rails!!
    • Treinen; kijk ook eens hier......
Re:1 intellibox op 2 modelbanen
« Reactie #2 Gepost op: 08 mei 2010, 20:48:32 »
Geen probleem als niet beide banen tegelijkertijd moeten werken.
Gewoon de Loconetstekkers wisselen en klaar. Wel de juiste hoeveelheid bezetmelders aangeven.

Wanneer ze wel beiden tegelijkertijd moeten werken zul je de bezetmelders moeten doornummeren.Het zal dan nnet zijn alsof je één grote baan met twee (of meer) afzonderlijke niet met elkaan verbonden trajecten zijn.

Voorkoploper twee aparte tabbladen maken lijkt me wel handig.

Vr groet,
Allie
Als een probleem kan worden opgelost, zal dit ook gebeuren. Als het toch niet opgelost kan worden, heeft het ook geen zin om je er druk om te maken....

marco haringa

  • Offline Offline
  • Berichten: 585
  • Modulebaan "immergut"
Re:1 intellibox op 2 modelbanen
« Reactie #3 Gepost op: 08 mei 2010, 21:35:18 »
Ja remco zo simpel had ik het nog niet bekeken het is mijn eigen vaste baan thuis die met 8 keer UH 63340 en 3 keer 63410 werkt.

Daarnaast ben ik bezig met een klein modulebaantje welke ik op dezelfde manier wil gaan besturen.

Maar ik kan de bezetmelders op het modulebaantje natuurlijk gewoon vanaf nummer 9 gaan instellen, hetzelfde geld voor de  wisseldecoders ( 63410 )

Tegelijk hoeft het niet te rijden.
Is het stekkertje achter in de IB ook los te koop?
Waar de draden in gaan bedoel ik.Het is wel handig als ik er daar dan van heb.

Groetjes marco
N Spoor Nijmegen


N spoor digitaal loconet met IB en koploper.Alle loks omgebouwd op faulhabermotoren.
NS,DB,SBB.

Remco.

  • Offline Offline
  • Berichten: 6326
Re:1 intellibox op 2 modelbanen
« Reactie #4 Gepost op: 08 mei 2010, 21:38:50 »
Die stekkers zijn los te koop ja.

Bijv. hier: ANW

Je kan stekkers wisselen, of alles tegelijk aansluiten, maakt voor de werking niet uit.

Wat je zelf het makkelijkst vindt.

Gr. Remco.
« Laatst bewerkt op: 08 mei 2010, 21:42:42 door Remco Poppen »

Huib

  • Offline Offline
  • Berichten: 1190
    • Avontuur in Miniatuur
Re:1 intellibox op 2 modelbanen
« Reactie #5 Gepost op: 08 mei 2010, 21:46:00 »
Beste Marco,

Ik heb zo'n situatie zelf. Ik gebruik mijn IB om een Marklin baan en een spoor nul baan aan te sturen. De Marklin baan is deels Motorola, deels DCC. De spoor nul baan is helemaal DCC. Ik heb gewoon een extra setje stekkers gekocht en sjouw de IB heen en weer. Beide banen hebben een eigen database in Koploper. Voor de Marklin baan zijn alle locnummers en wisselnummers tot 200 gereserveerd en ingesteld op Motorola. De hogere nummers zijn ingesteld op DCC.

Als je nooit beide banen tegelijk gebruikt, zijn twee databases het overzichtelijkst. Anders zou je - als geopperd - een database met twee tabbladen kunnen maken. Maar dat lijkt me ook snel voor verwarring zorgen.

Groeten,

Huib
Buitenlust in 1:43,5 // BMD16N, BMD16N-SD en andere elektronica // website: www.avontuurinminiatuur.com // vlog: www.youtube.com/user/avontuurinminiatuur

marco haringa

  • Offline Offline
  • Berichten: 585
  • Modulebaan "immergut"
Re:1 intellibox op 2 modelbanen
« Reactie #6 Gepost op: 08 mei 2010, 22:26:47 »
OK thnx voor de antwoorden ik was moeilijker aan het denken dan nodig was.

Groetjes marco
N Spoor Nijmegen


N spoor digitaal loconet met IB en koploper.Alle loks omgebouwd op faulhabermotoren.
NS,DB,SBB.