Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Roco NS 2400, model 2020, materieelbespreking door Bahn-AG
Vandaag om 20:46:40
Rails behandelen met ATF (transmissie vloeistof) ? door ivanzon
Vandaag om 20:45:39
Baanbouw Frycio; eindelijk ruimte door Frycio82
Vandaag om 20:44:31
Frans loodsje et cetera door Noordernet
Vandaag om 20:42:39
Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers? door bmwpiet
Vandaag om 20:40:43
Roco OBB 1089 krokodil rijdt slecht. door Bert van Gelder
Vandaag om 20:39:28
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door Falcon10
Vandaag om 20:31:36
Raccordement diorama door Jeroenproj
Vandaag om 20:31:02
Blok kleurt niet mee in Koploper. door Rinuswaardenburg
Vandaag om 20:22:02
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Dave.......
Vandaag om 20:21:46
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
Vandaag om 20:20:22
Baan in Los Angeles door AndrevdG
Vandaag om 20:17:22
Albert's fantasie in schaal 0e door Scratchbuilt
Vandaag om 20:03:46
Vrije vertaling van station Arnhem jaren 80 door Dave.......
Vandaag om 20:03:13
Aansluiten ledverlichting op trafo via rijregelaar, 3 a 5V door Alexander1973
Vandaag om 19:45:54
Werkplaats - (Baanplan H0) door martijnhaman
Vandaag om 19:31:54
Artitec 2021 HO, accessoires. Nieuws van de fabrikant. door Niels B
Vandaag om 19:30:25
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door BartvD
Vandaag om 19:29:37
Restauratie TEE treinstel door Joop_L
Vandaag om 19:18:08
Digikeijs DR5013 schakelt keerluswissel niet? door shvanwijlen
Vandaag om 19:12:10
Richtingsafhankelijke detectie / melding op digitale baan. door Te 2/2
Vandaag om 19:10:10
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door dennie
Vandaag om 19:05:29
NL nummerborden voor Piko Benelux-hondekop door Duikeend
Vandaag om 18:56:50
Test: rails reinigen met RVS-reiniger. door Te 2/2
Vandaag om 18:53:25
Lima locs, welke antislipbanden kun je gebruiken? door Carl
Vandaag om 18:44:46
Rheinburgh, TP V/VI door Dave.......
Vandaag om 18:37:19
Heen, En en Weer door Huup
Vandaag om 18:20:54
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Vroeger
Vandaag om 18:05:29
De Oude Pruis e.a. door ivanzon
Vandaag om 17:50:47
Waar is kurkplaat te koop ? door Luc2000
Vandaag om 17:43:51
  

Auteur Topic: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann  (gelezen 1766 keer)

Wim Rosbender

  • Wullem NS
  • Offline Offline
  • Berichten: 705
2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Gepost op: 17 maart 2009, 23:15:21 »
Beste medetreinrijders,

Een vraagje over het volgende,

Ik heb het Twincenter met op de PC Koploper.

De baan zelf heb ik in de grote ruimte en hier staat ook het Twincenter met de PC.
Ik  heb een opstelstation in de achter liggende ruimte gebouwd en wil tussen het automatisch rijden handmatig treinen klaarzetten in de 2e ruimte.

Is er iets waardoor in (het liefst) draadloos of met draad het Twincenter kan aansturen??

Ik wil er dus locs mee selecteren en mijn mijn Roco kraan mee kunnen bedienen.

Laat maar horen of dit mogelijk is,,, en wat ik hiervoor nodig heb,,

Met groetjes,

Wullem NS

Dave van der Locht

  • Offline Offline
  • Berichten: 1064
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #1 Gepost op: 17 maart 2009, 23:23:56 »
Mijn ingeving:

Gebruik voor de totale baan 1 PC met 1 Twincenter.
Wel kun je beide ruimten van een monitor, toetsenbord en muis voorzien voor de bediening van een enkele PC (zijn kastjes voor in de handel). Of met die PC die er toch al staat een PC met Koploper besturen (middels een netwerkje en software genaamd TightVNC of UltraVNC bijvoorbeeld, voor het netwerkje volstaan 2 netwerkadapter/kaarten en een cross-link kabel).

Vervolgens kun je in Koploper zeer leuke dingen doen m.b.t. het overschakelen van automatisch -> handmatig bedrijf en viceversa. Het bespreken van de specifieke Koploper-'ingrediƫnten' is misschien iets voor het Koploper-forum. Of daar ook de Roco kraan mee te besturen is durf ik niet te zeggen...

Groetjes,
Dave
« Laatst bewerkt op: 17 maart 2009, 23:25:51 door Dave van der Locht »
Beter een gat in een trein, dan een trein in je gat.

nscargo2008

  • Offline Offline
  • Berichten: 954
  • veiligheidsfunctionaris-LWB Heijmans B.V./Prorail
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #2 Gepost op: 17 maart 2009, 23:26:33 »
volgens mij zat die functie  wel in koploper

greetz stefan ;) ;)

Dave van der Locht

  • Offline Offline
  • Berichten: 1064
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #3 Gepost op: 17 maart 2009, 23:27:12 »
Welke functie doel je specifiek op?

Groetjes,
Dave
Beter een gat in een trein, dan een trein in je gat.

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #4 Gepost op: 17 maart 2009, 23:28:40 »
Wat dacht je hier van?

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #5 Gepost op: 17 maart 2009, 23:30:04 »
Welke functie doel je specifiek op?

Groetjes,
Dave

De RocoKraan denk ik.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Dave van der Locht

  • Offline Offline
  • Berichten: 1064
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #6 Gepost op: 17 maart 2009, 23:32:32 »
Een IRIS setje is inderdaad ook mogelijk... Maar dan dien je alsnog 'moeilijk' te doen met 2 Koplopers die geen loks kunnen doorgeven aan elkaar, en ook dat kan makkelijker.

Groetjes,
Dave
Beter een gat in een trein, dan een trein in je gat.

nscargo2008

  • Offline Offline
  • Berichten: 954
  • veiligheidsfunctionaris-LWB Heijmans B.V./Prorail
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #7 Gepost op: 17 maart 2009, 23:34:17 »
yep de rocokraan bedoelde ik

groet stefan ;)

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #8 Gepost op: 17 maart 2009, 23:37:38 »
Een IRIS setje is inderdaad ook mogelijk... Maar dan dien je alsnog 'moeilijk' te doen met 2 Koplopers die geen loks kunnen doorgeven aan elkaar, en ook dat kan makkelijker.

Groetjes,
Dave


Het spijt me maar mij is de vraag dan niet geheel duidelijk.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

R Fongers

  • Heb je al gelachuhh
  • Offline Offline
  • Berichten: 484
  • Mooi Man
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #9 Gepost op: 17 maart 2009, 23:59:13 »
Dave,

Met Iris heb je geen 2de KPL of TC nodig omdat deze rechtstreeks de TC aanstuurt. zo kan je overal waar je maar wilt met geselecteerde treinen rijden en wissels omzetten en zelfs een Noodstop uitvoeren en opheffen.
Het is een genot om dat ding te hebben, enigste nadeel is dat je geen display hebt waarin je het geselecteerde adres kan zien. en ja hij kan niet om de hoek seinen.

Grtz Rob
N - TC + P15 ><  LocoNet interface >< Koploper - S88LN  - Tijdperk V

Dave van der Locht

  • Offline Offline
  • Berichten: 1064
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #10 Gepost op: 18 maart 2009, 09:20:52 »
Ik denk dat het gisteren al lang tijd was om naar bed te gaan.  ;)
Ik dacht dat Wim reeds 2 Twincenters gebruikte en 2 PC's (in elke ruimte een setje), wat natuurlijk niet echt handig/logisch rijden is...

Nu ik er nog eens overheen lees is dat niet echt het geval.  ::)
Excuses.... Ik zeg ook IRIS!

Groetjes,
Dave
Beter een gat in een trein, dan een trein in je gat.

Wim Rosbender

  • Wullem NS
  • Offline Offline
  • Berichten: 705
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #11 Gepost op: 18 maart 2009, 17:59:13 »
Bedankt voor de geweldige tips heren medetreiners.

Ik denk dat ik voor de IRIS oplossing ga omdat ik deze overal kan gebruiken.

Handig ding !! lijkt mij idd,,,

Het gebrek aan display kan ik mischien met een tweede monitor oplossen.

En met Koploper 6.6 kun je ook de Roco kraan bedienen,,,

Groetjes, Wullem en Iris

Paulan

  • Offline Offline
  • Berichten: 34
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #12 Gepost op: 18 maart 2009, 20:37:26 »
Hoi Wim, hier kan je de nederlandse hanleiding vinden als je hem al niet heb gevonden.

http://www.hero-cms.nl/bedrijven/hobbytime/downloads/uploads/HandleidingIris.pdf

Ik heb hem een tijdje geleden aangeschaft, maar moet hem echter nog gaan gebruiken, eerst de handleiding doorworstellen

Wim Rosbender

  • Wullem NS
  • Offline Offline
  • Berichten: 705
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #13 Gepost op: 19 maart 2009, 19:15:02 »
Bedankt nog voor de handleiding,,, Paul

Ik zal hem bestuderen en zo'n ding aanschaffen.

Draadje kan dicht.....

Groetjes, Wullem NS