Doel:€250.00
Donaties:€177.50

Per saldo:€-72.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 16-06-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Show je werkplek door arnout
Vandaag om 08:52:33
Schorumdijk Gem. Vaagburg 1940-1960. (Jaren ‘40-‘60 baan met haventje) door HuubvG
Vandaag om 08:51:57
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Benrail
Vandaag om 08:42:53
Van Swarzach naar Swarzburg door nkob
Vandaag om 08:27:44
Modeltreinverzameling en waterschade door Ad Cleijsen
Vandaag om 08:15:35
Kranenberg, een exercitie in code 70 door puntenglijder
Vandaag om 08:11:52
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door V200-G2000
Vandaag om 08:09:10
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door HuubvG
Vandaag om 07:55:05
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 07:33:24
Hoe ziet de ultieme handregelaar er uit? door Lolke Bijlsma
Vandaag om 00:13:56
BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen door nighttrain1
24 juli 2021, 23:45:12
The Intercontinental Railroad Company door clickmaniac
24 juli 2021, 23:27:48
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door MarkSpoor
24 juli 2021, 23:23:18
Kortsluiting wissel en vaste kruising door Klaas Zondervan
24 juli 2021, 23:05:01
Prijsdifferentiatie in Oostenrijk door Thom
24 juli 2021, 22:49:03
DR5000 centrale, update software 1.6.0. Nu update 1.6.1, per 19 juli 2021 door Hans van de Burgt
24 juli 2021, 22:02:06
Raadplaatje door dennie
24 juli 2021, 21:14:05
Line-up foto's van modellen door ceuleer
24 juli 2021, 19:28:06
NS wil slaaptrein samen met Oostenrijkers nieuw leven inblazen door R v/d Hoven
24 juli 2021, 19:05:21
GVBA 396 messing model door skiptram
24 juli 2021, 18:17:07
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door Dave.......
24 juli 2021, 17:22:31
NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door Eric B
24 juli 2021, 17:07:03
Fleischmann oude naar nieuwe antislipband nummers door VictorPM
24 juli 2021, 16:53:48
The revival of "The Shop"! door Ronald Halma
24 juli 2021, 16:31:16
Draaischijf Spoor 0 (werkend onder iTrain) door peterha
24 juli 2021, 16:04:41
Albert's fantasie in schaal 0e door Scratchbuilt
24 juli 2021, 14:42:17
Werkplaats - (Baanplan H0) door martijnhaman
24 juli 2021, 14:36:25
Nederdam, H0 1970 - 1990 door Pascal77
24 juli 2021, 12:39:46
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Hans van de Burgt
24 juli 2021, 11:44:57
Wie is Hans Reints door BartvD
24 juli 2021, 09:46:12
  

Auteur Topic: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann  (gelezen 1805 keer)

Wim Rosbender

  • Wullem NS
  • Offline Offline
  • Berichten: 706
2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Gepost op: 17 maart 2009, 23:15:21 »
Beste medetreinrijders,

Een vraagje over het volgende,

Ik heb het Twincenter met op de PC Koploper.

De baan zelf heb ik in de grote ruimte en hier staat ook het Twincenter met de PC.
Ik  heb een opstelstation in de achter liggende ruimte gebouwd en wil tussen het automatisch rijden handmatig treinen klaarzetten in de 2e ruimte.

Is er iets waardoor in (het liefst) draadloos of met draad het Twincenter kan aansturen??

Ik wil er dus locs mee selecteren en mijn mijn Roco kraan mee kunnen bedienen.

Laat maar horen of dit mogelijk is,,, en wat ik hiervoor nodig heb,,

Met groetjes,

Wullem NS

Dave van der Locht

  • Offline Offline
  • Berichten: 1064
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #1 Gepost op: 17 maart 2009, 23:23:56 »
Mijn ingeving:

Gebruik voor de totale baan 1 PC met 1 Twincenter.
Wel kun je beide ruimten van een monitor, toetsenbord en muis voorzien voor de bediening van een enkele PC (zijn kastjes voor in de handel). Of met die PC die er toch al staat een PC met Koploper besturen (middels een netwerkje en software genaamd TightVNC of UltraVNC bijvoorbeeld, voor het netwerkje volstaan 2 netwerkadapter/kaarten en een cross-link kabel).

Vervolgens kun je in Koploper zeer leuke dingen doen m.b.t. het overschakelen van automatisch -> handmatig bedrijf en viceversa. Het bespreken van de specifieke Koploper-'ingrediënten' is misschien iets voor het Koploper-forum. Of daar ook de Roco kraan mee te besturen is durf ik niet te zeggen...

Groetjes,
Dave
« Laatst bewerkt op: 17 maart 2009, 23:25:51 door Dave van der Locht »
Beter een gat in een trein, dan een trein in je gat.

nscargo2008

  • Offline Offline
  • Berichten: 954
  • veiligheidsfunctionaris-LWB Heijmans B.V./Prorail
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #2 Gepost op: 17 maart 2009, 23:26:33 »
volgens mij zat die functie  wel in koploper

greetz stefan ;) ;)

Dave van der Locht

  • Offline Offline
  • Berichten: 1064
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #3 Gepost op: 17 maart 2009, 23:27:12 »
Welke functie doel je specifiek op?

Groetjes,
Dave
Beter een gat in een trein, dan een trein in je gat.

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #4 Gepost op: 17 maart 2009, 23:28:40 »
Wat dacht je hier van?

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #5 Gepost op: 17 maart 2009, 23:30:04 »
Welke functie doel je specifiek op?

Groetjes,
Dave

De RocoKraan denk ik.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Dave van der Locht

  • Offline Offline
  • Berichten: 1064
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #6 Gepost op: 17 maart 2009, 23:32:32 »
Een IRIS setje is inderdaad ook mogelijk... Maar dan dien je alsnog 'moeilijk' te doen met 2 Koplopers die geen loks kunnen doorgeven aan elkaar, en ook dat kan makkelijker.

Groetjes,
Dave
Beter een gat in een trein, dan een trein in je gat.

nscargo2008

  • Offline Offline
  • Berichten: 954
  • veiligheidsfunctionaris-LWB Heijmans B.V./Prorail
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #7 Gepost op: 17 maart 2009, 23:34:17 »
yep de rocokraan bedoelde ik

groet stefan ;)

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #8 Gepost op: 17 maart 2009, 23:37:38 »
Een IRIS setje is inderdaad ook mogelijk... Maar dan dien je alsnog 'moeilijk' te doen met 2 Koplopers die geen loks kunnen doorgeven aan elkaar, en ook dat kan makkelijker.

Groetjes,
Dave


Het spijt me maar mij is de vraag dan niet geheel duidelijk.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

R Fongers

  • Heb je al gelachuhh
  • Offline Offline
  • Berichten: 484
  • Mooi Man
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #9 Gepost op: 17 maart 2009, 23:59:13 »
Dave,

Met Iris heb je geen 2de KPL of TC nodig omdat deze rechtstreeks de TC aanstuurt. zo kan je overal waar je maar wilt met geselecteerde treinen rijden en wissels omzetten en zelfs een Noodstop uitvoeren en opheffen.
Het is een genot om dat ding te hebben, enigste nadeel is dat je geen display hebt waarin je het geselecteerde adres kan zien. en ja hij kan niet om de hoek seinen.

Grtz Rob
N - TC + P15 ><  LocoNet interface >< Koploper - S88LN  - Tijdperk V

Dave van der Locht

  • Offline Offline
  • Berichten: 1064
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #10 Gepost op: 18 maart 2009, 09:20:52 »
Ik denk dat het gisteren al lang tijd was om naar bed te gaan.  ;)
Ik dacht dat Wim reeds 2 Twincenters gebruikte en 2 PC's (in elke ruimte een setje), wat natuurlijk niet echt handig/logisch rijden is...

Nu ik er nog eens overheen lees is dat niet echt het geval.  ::)
Excuses.... Ik zeg ook IRIS!

Groetjes,
Dave
Beter een gat in een trein, dan een trein in je gat.

Wim Rosbender

  • Wullem NS
  • Offline Offline
  • Berichten: 706
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #11 Gepost op: 18 maart 2009, 17:59:13 »
Bedankt voor de geweldige tips heren medetreiners.

Ik denk dat ik voor de IRIS oplossing ga omdat ik deze overal kan gebruiken.

Handig ding !! lijkt mij idd,,,

Het gebrek aan display kan ik mischien met een tweede monitor oplossen.

En met Koploper 6.6 kun je ook de Roco kraan bedienen,,,

Groetjes, Wullem en Iris

Paulan

  • Offline Offline
  • Berichten: 34
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #12 Gepost op: 18 maart 2009, 20:37:26 »
Hoi Wim, hier kan je de nederlandse hanleiding vinden als je hem al niet heb gevonden.

http://www.hero-cms.nl/bedrijven/hobbytime/downloads/uploads/HandleidingIris.pdf

Ik heb hem een tijdje geleden aangeschaft, maar moet hem echter nog gaan gebruiken, eerst de handleiding doorworstellen

Wim Rosbender

  • Wullem NS
  • Offline Offline
  • Berichten: 706
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #13 Gepost op: 19 maart 2009, 19:15:02 »
Bedankt nog voor de handleiding,,, Paul

Ik zal hem bestuderen en zo'n ding aanschaffen.

Draadje kan dicht.....

Groetjes, Wullem NS