Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mehano Blue Tiger DCC, loopt slecht. Decoder defect? door Dave.......
Vandaag om 04:54:57
Roco z21: eerste ervaringen en problemen(!), help... door NS 1607
Vandaag om 04:23:58
Schroemershage door HidanNL
Vandaag om 03:58:58
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 00:51:13
Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving door TBBW
Vandaag om 00:48:28
Ontstaan van module/ diorama baan De Lagerweij door Marijn
Vandaag om 00:20:26
Pimp my Fleischmann BR01 164 ==> Lofzang op een Fleischmann BR 01 door Silver Fox 2512
19 januari 2021, 23:56:45
Haven/industrie rangeerbaantje in spoor 0 door AndréDev
19 januari 2021, 23:52:23
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
19 januari 2021, 23:47:51
Artitec Hondekop IC-uitvoering, model 2020, materieelbespreking. door Spoor010
19 januari 2021, 23:11:50
Gezocht: Roco motor 85113, of soortgelijk door meino
19 januari 2021, 23:06:03
Klein Hertogdom Moresnet in H0 door Wim Vink
19 januari 2021, 22:59:14
Projekt 083-338 door 44
19 januari 2021, 22:49:44
Roco NS 200/300 Sik, model 2019 door Huup
19 januari 2021, 22:41:33
Uit en Thuis, de bouw door Klaas Zondervan
19 januari 2021, 22:25:49
Vragen over keerlus, en benodigde digitale onderdelen. door Juroen
19 januari 2021, 22:19:40
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door barry1972
19 januari 2021, 21:56:26
Electrotren 1300, probleem bij Marklin M-rails wissel. door NL-modelspoor
19 januari 2021, 21:45:43
Stoomtrein Goes Borsele: Wat zijn we aan het bouwen door barry1972
19 januari 2021, 21:44:52
Philotrain 3759 door roadster36
19 januari 2021, 21:36:11
3D/RM: Stadler Flirt 3 in 1:160 door Stick
19 januari 2021, 21:13:22
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
19 januari 2021, 21:09:12
NL baan: Frotterdam in h0 door SvenW
19 januari 2021, 21:01:51
Hoe Nederlandse wisselsteller plaatsen? door Mitchell
19 januari 2021, 20:37:44
Gezocht: Lima H0 motors door Biesje@work
19 januari 2021, 20:36:46
Deining in Dönsdorf door Basilicum
19 januari 2021, 20:33:42
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door dh3201
19 januari 2021, 20:22:48
Loof en bladeren, welke leveranciers zijn er? door Wim Janse
19 januari 2021, 19:37:25
3-weg wissel aansluiten, en terugmelding d.m.v. leds? door Pascal77
19 januari 2021, 19:13:38
Bad Burgstein door ruben derks
19 januari 2021, 19:13:19
  

Auteur Topic: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann  (gelezen 1769 keer)

Wim Rosbender

  • Wullem NS
  • Offline Offline
  • Berichten: 705
2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Gepost op: 17 maart 2009, 23:15:21 »
Beste medetreinrijders,

Een vraagje over het volgende,

Ik heb het Twincenter met op de PC Koploper.

De baan zelf heb ik in de grote ruimte en hier staat ook het Twincenter met de PC.
Ik  heb een opstelstation in de achter liggende ruimte gebouwd en wil tussen het automatisch rijden handmatig treinen klaarzetten in de 2e ruimte.

Is er iets waardoor in (het liefst) draadloos of met draad het Twincenter kan aansturen??

Ik wil er dus locs mee selecteren en mijn mijn Roco kraan mee kunnen bedienen.

Laat maar horen of dit mogelijk is,,, en wat ik hiervoor nodig heb,,

Met groetjes,

Wullem NS

Dave van der Locht

  • Offline Offline
  • Berichten: 1064
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #1 Gepost op: 17 maart 2009, 23:23:56 »
Mijn ingeving:

Gebruik voor de totale baan 1 PC met 1 Twincenter.
Wel kun je beide ruimten van een monitor, toetsenbord en muis voorzien voor de bediening van een enkele PC (zijn kastjes voor in de handel). Of met die PC die er toch al staat een PC met Koploper besturen (middels een netwerkje en software genaamd TightVNC of UltraVNC bijvoorbeeld, voor het netwerkje volstaan 2 netwerkadapter/kaarten en een cross-link kabel).

Vervolgens kun je in Koploper zeer leuke dingen doen m.b.t. het overschakelen van automatisch -> handmatig bedrijf en viceversa. Het bespreken van de specifieke Koploper-'ingrediënten' is misschien iets voor het Koploper-forum. Of daar ook de Roco kraan mee te besturen is durf ik niet te zeggen...

Groetjes,
Dave
« Laatst bewerkt op: 17 maart 2009, 23:25:51 door Dave van der Locht »
Beter een gat in een trein, dan een trein in je gat.

nscargo2008

  • Offline Offline
  • Berichten: 954
  • veiligheidsfunctionaris-LWB Heijmans B.V./Prorail
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #2 Gepost op: 17 maart 2009, 23:26:33 »
volgens mij zat die functie  wel in koploper

greetz stefan ;) ;)

Dave van der Locht

  • Offline Offline
  • Berichten: 1064
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #3 Gepost op: 17 maart 2009, 23:27:12 »
Welke functie doel je specifiek op?

Groetjes,
Dave
Beter een gat in een trein, dan een trein in je gat.

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #4 Gepost op: 17 maart 2009, 23:28:40 »
Wat dacht je hier van?

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #5 Gepost op: 17 maart 2009, 23:30:04 »
Welke functie doel je specifiek op?

Groetjes,
Dave

De RocoKraan denk ik.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Dave van der Locht

  • Offline Offline
  • Berichten: 1064
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #6 Gepost op: 17 maart 2009, 23:32:32 »
Een IRIS setje is inderdaad ook mogelijk... Maar dan dien je alsnog 'moeilijk' te doen met 2 Koplopers die geen loks kunnen doorgeven aan elkaar, en ook dat kan makkelijker.

Groetjes,
Dave
Beter een gat in een trein, dan een trein in je gat.

nscargo2008

  • Offline Offline
  • Berichten: 954
  • veiligheidsfunctionaris-LWB Heijmans B.V./Prorail
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #7 Gepost op: 17 maart 2009, 23:34:17 »
yep de rocokraan bedoelde ik

groet stefan ;)

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #8 Gepost op: 17 maart 2009, 23:37:38 »
Een IRIS setje is inderdaad ook mogelijk... Maar dan dien je alsnog 'moeilijk' te doen met 2 Koplopers die geen loks kunnen doorgeven aan elkaar, en ook dat kan makkelijker.

Groetjes,
Dave


Het spijt me maar mij is de vraag dan niet geheel duidelijk.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

R Fongers

  • Heb je al gelachuhh
  • Offline Offline
  • Berichten: 484
  • Mooi Man
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #9 Gepost op: 17 maart 2009, 23:59:13 »
Dave,

Met Iris heb je geen 2de KPL of TC nodig omdat deze rechtstreeks de TC aanstuurt. zo kan je overal waar je maar wilt met geselecteerde treinen rijden en wissels omzetten en zelfs een Noodstop uitvoeren en opheffen.
Het is een genot om dat ding te hebben, enigste nadeel is dat je geen display hebt waarin je het geselecteerde adres kan zien. en ja hij kan niet om de hoek seinen.

Grtz Rob
N - TC + P15 ><  LocoNet interface >< Koploper - S88LN  - Tijdperk V

Dave van der Locht

  • Offline Offline
  • Berichten: 1064
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #10 Gepost op: 18 maart 2009, 09:20:52 »
Ik denk dat het gisteren al lang tijd was om naar bed te gaan.  ;)
Ik dacht dat Wim reeds 2 Twincenters gebruikte en 2 PC's (in elke ruimte een setje), wat natuurlijk niet echt handig/logisch rijden is...

Nu ik er nog eens overheen lees is dat niet echt het geval.  ::)
Excuses.... Ik zeg ook IRIS!

Groetjes,
Dave
Beter een gat in een trein, dan een trein in je gat.

Wim Rosbender

  • Wullem NS
  • Offline Offline
  • Berichten: 705
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #11 Gepost op: 18 maart 2009, 17:59:13 »
Bedankt voor de geweldige tips heren medetreiners.

Ik denk dat ik voor de IRIS oplossing ga omdat ik deze overal kan gebruiken.

Handig ding !! lijkt mij idd,,,

Het gebrek aan display kan ik mischien met een tweede monitor oplossen.

En met Koploper 6.6 kun je ook de Roco kraan bedienen,,,

Groetjes, Wullem en Iris

Paulan

  • Offline Offline
  • Berichten: 34
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #12 Gepost op: 18 maart 2009, 20:37:26 »
Hoi Wim, hier kan je de nederlandse hanleiding vinden als je hem al niet heb gevonden.

http://www.hero-cms.nl/bedrijven/hobbytime/downloads/uploads/HandleidingIris.pdf

Ik heb hem een tijdje geleden aangeschaft, maar moet hem echter nog gaan gebruiken, eerst de handleiding doorworstellen

Wim Rosbender

  • Wullem NS
  • Offline Offline
  • Berichten: 705
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #13 Gepost op: 19 maart 2009, 19:15:02 »
Bedankt nog voor de handleiding,,, Paul

Ik zal hem bestuderen en zo'n ding aanschaffen.

Draadje kan dicht.....

Groetjes, Wullem NS