Doel:€250.00
Donaties:€107.50

Per saldo:€-142.50

Steun ons nu!
Actie: steun €2.50 via de Wim Vink kalender 2021!

Laatst bijgewerkt
op 23-11-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door spoorzeven
Vandaag om 12:14:32
DCCNext, een nieuwe DCC decoder! door NTeering
Vandaag om 12:08:35
Update: baan in de tropen door phdirk
Vandaag om 12:08:14
Nieuwe baan, nu nog zonder naam... door rjr
Vandaag om 12:07:53
"Union Pacific's Power Shop", een nieuwe baan in H0 door Petertrein81
Vandaag om 12:05:30
BNLS werkspoor - NS 3908 door Gerke
Vandaag om 12:01:09
Station Antwerpen-Linkeroever 2 door Edsko Hekman
Vandaag om 11:49:28
Roco NS 200/300 Sik groen, model 2020, bedrijfsnummer 288 door Harryku
Vandaag om 11:42:48
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 11:40:33
Messing laddertje met precies gelijke sporten door Pauldg
Vandaag om 11:38:23
EifelBurgenBahn door Ric
Vandaag om 11:34:35
Stijgingspercentage door skiptram
Vandaag om 11:29:13
NS vervangt uit voorzorg voorlopig DDZ treinen door Thom
Vandaag om 11:28:47
Bouw "Bahnhofsvorfeld" door Esufreak
Vandaag om 11:08:05
Raadplaatje door GerardvV
Vandaag om 10:51:18
Zimo decoder MX633, CV60 verandert niet de lichtintensiteit. door Bahn-AG
Vandaag om 10:41:55
Rondom Charlois door HRP
Vandaag om 10:30:00
Wie heeft een adventskalender en/of prijsvraag? door Daan Neijenhuis
Vandaag om 10:12:09
Baanbouw Frycio; eindelijk ruimte door Jelmer
Vandaag om 09:39:28
Albert's fantasie in schaal 0e door NS1220
Vandaag om 09:29:27
Bruggen-IG: de Hef in N schaal... door jowi
Vandaag om 09:09:02
Tips voor een natuurgetrouwe modelbaan door 72sonett
Vandaag om 09:08:43
Wat vragen over het bouwen van een spoordijkje door bask185
Vandaag om 09:02:23
Dinamo, wisselmotor werkt niet met PM32 en DMD917-v3. door Remunj
Vandaag om 08:16:21
Gekke/vreemde/rare filmpjes en video's met treinen erin. door Martijn de Kuiper
Vandaag om 08:15:45
Onze 3d printer door PietB
Vandaag om 01:40:54
Cubana door sdz1976
Vandaag om 00:23:40
NS huisstijl jaren zeventig / jaren tachtig door Duikeend
02 december 2020, 23:36:08
Staalrollen in Belgiƫ: NMBS Shis, Shmmns en Shx wagens, begin jaren 80 met coils door T.Spat
02 december 2020, 23:10:22
Frans loodsje et cetera door NS1220
02 december 2020, 22:54:30
  

Auteur Topic: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann  (gelezen 1747 keer)

Wim Rosbender

  • Wullem NS
  • Offline Offline
  • Berichten: 699
2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Gepost op: 17 maart 2009, 23:15:21 »
Beste medetreinrijders,

Een vraagje over het volgende,

Ik heb het Twincenter met op de PC Koploper.

De baan zelf heb ik in de grote ruimte en hier staat ook het Twincenter met de PC.
Ik  heb een opstelstation in de achter liggende ruimte gebouwd en wil tussen het automatisch rijden handmatig treinen klaarzetten in de 2e ruimte.

Is er iets waardoor in (het liefst) draadloos of met draad het Twincenter kan aansturen??

Ik wil er dus locs mee selecteren en mijn mijn Roco kraan mee kunnen bedienen.

Laat maar horen of dit mogelijk is,,, en wat ik hiervoor nodig heb,,

Met groetjes,

Wullem NS

Dave van der Locht

  • Offline Offline
  • Berichten: 1064
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #1 Gepost op: 17 maart 2009, 23:23:56 »
Mijn ingeving:

Gebruik voor de totale baan 1 PC met 1 Twincenter.
Wel kun je beide ruimten van een monitor, toetsenbord en muis voorzien voor de bediening van een enkele PC (zijn kastjes voor in de handel). Of met die PC die er toch al staat een PC met Koploper besturen (middels een netwerkje en software genaamd TightVNC of UltraVNC bijvoorbeeld, voor het netwerkje volstaan 2 netwerkadapter/kaarten en een cross-link kabel).

Vervolgens kun je in Koploper zeer leuke dingen doen m.b.t. het overschakelen van automatisch -> handmatig bedrijf en viceversa. Het bespreken van de specifieke Koploper-'ingrediƫnten' is misschien iets voor het Koploper-forum. Of daar ook de Roco kraan mee te besturen is durf ik niet te zeggen...

Groetjes,
Dave
« Laatst bewerkt op: 17 maart 2009, 23:25:51 door Dave van der Locht »
Beter een gat in een trein, dan een trein in je gat.

nscargo2008

  • Offline Offline
  • Berichten: 954
  • veiligheidsfunctionaris-LWB Heijmans B.V./Prorail
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #2 Gepost op: 17 maart 2009, 23:26:33 »
volgens mij zat die functie  wel in koploper

greetz stefan ;) ;)

Dave van der Locht

  • Offline Offline
  • Berichten: 1064
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #3 Gepost op: 17 maart 2009, 23:27:12 »
Welke functie doel je specifiek op?

Groetjes,
Dave
Beter een gat in een trein, dan een trein in je gat.

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #4 Gepost op: 17 maart 2009, 23:28:40 »
Wat dacht je hier van?

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #5 Gepost op: 17 maart 2009, 23:30:04 »
Welke functie doel je specifiek op?

Groetjes,
Dave

De RocoKraan denk ik.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Dave van der Locht

  • Offline Offline
  • Berichten: 1064
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #6 Gepost op: 17 maart 2009, 23:32:32 »
Een IRIS setje is inderdaad ook mogelijk... Maar dan dien je alsnog 'moeilijk' te doen met 2 Koplopers die geen loks kunnen doorgeven aan elkaar, en ook dat kan makkelijker.

Groetjes,
Dave
Beter een gat in een trein, dan een trein in je gat.

nscargo2008

  • Offline Offline
  • Berichten: 954
  • veiligheidsfunctionaris-LWB Heijmans B.V./Prorail
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #7 Gepost op: 17 maart 2009, 23:34:17 »
yep de rocokraan bedoelde ik

groet stefan ;)

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #8 Gepost op: 17 maart 2009, 23:37:38 »
Een IRIS setje is inderdaad ook mogelijk... Maar dan dien je alsnog 'moeilijk' te doen met 2 Koplopers die geen loks kunnen doorgeven aan elkaar, en ook dat kan makkelijker.

Groetjes,
Dave


Het spijt me maar mij is de vraag dan niet geheel duidelijk.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

R Fongers

  • Heb je al gelachuhh
  • Offline Offline
  • Berichten: 485
  • Mooi Man
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #9 Gepost op: 17 maart 2009, 23:59:13 »
Dave,

Met Iris heb je geen 2de KPL of TC nodig omdat deze rechtstreeks de TC aanstuurt. zo kan je overal waar je maar wilt met geselecteerde treinen rijden en wissels omzetten en zelfs een Noodstop uitvoeren en opheffen.
Het is een genot om dat ding te hebben, enigste nadeel is dat je geen display hebt waarin je het geselecteerde adres kan zien. en ja hij kan niet om de hoek seinen.

Grtz Rob
N - TC + P15 ><  LocoNet interface >< Koploper - S88LN  - Tijdperk V

Dave van der Locht

  • Offline Offline
  • Berichten: 1064
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #10 Gepost op: 18 maart 2009, 09:20:52 »
Ik denk dat het gisteren al lang tijd was om naar bed te gaan.  ;)
Ik dacht dat Wim reeds 2 Twincenters gebruikte en 2 PC's (in elke ruimte een setje), wat natuurlijk niet echt handig/logisch rijden is...

Nu ik er nog eens overheen lees is dat niet echt het geval.  ::)
Excuses.... Ik zeg ook IRIS!

Groetjes,
Dave
Beter een gat in een trein, dan een trein in je gat.

Wim Rosbender

  • Wullem NS
  • Offline Offline
  • Berichten: 699
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #11 Gepost op: 18 maart 2009, 17:59:13 »
Bedankt voor de geweldige tips heren medetreiners.

Ik denk dat ik voor de IRIS oplossing ga omdat ik deze overal kan gebruiken.

Handig ding !! lijkt mij idd,,,

Het gebrek aan display kan ik mischien met een tweede monitor oplossen.

En met Koploper 6.6 kun je ook de Roco kraan bedienen,,,

Groetjes, Wullem en Iris

Paulan

  • Offline Offline
  • Berichten: 34
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #12 Gepost op: 18 maart 2009, 20:37:26 »
Hoi Wim, hier kan je de nederlandse hanleiding vinden als je hem al niet heb gevonden.

http://www.hero-cms.nl/bedrijven/hobbytime/downloads/uploads/HandleidingIris.pdf

Ik heb hem een tijdje geleden aangeschaft, maar moet hem echter nog gaan gebruiken, eerst de handleiding doorworstellen

Wim Rosbender

  • Wullem NS
  • Offline Offline
  • Berichten: 699
Re: 2e stuurapparaat Twincenter Fleischmann
« Reactie #13 Gepost op: 19 maart 2009, 19:15:02 »
Bedankt nog voor de handleiding,,, Paul

Ik zal hem bestuderen en zo'n ding aanschaffen.

Draadje kan dicht.....

Groetjes, Wullem NS