Doel:€250.00
Donaties:€85.00

Per saldo:€-165.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 21-04-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door robin128
Vandaag om 18:24:29
Doornvliet door cor_b
Vandaag om 18:20:11
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 18:16:35
Roco wissels schakelen maar één kant op (DCC), maar analoog 14-16VAC beide kante door saskia
Vandaag om 18:10:50
Zware botsing met SNG-stel, 22-05-2020 door Hendrik Jan
Vandaag om 18:10:40
Spoor III in Nederland gebruikt? door GP20
Vandaag om 18:07:39
Sloop NS1700 en DE-III stellen door Sander.
Vandaag om 18:06:04
Mini camera of inspectie camera door Sven
Vandaag om 18:00:13
Intermodellbau 2020 Dortmund 13-16 augustus door Marcel112
Vandaag om 18:00:07
Fleischmann Profi-rails, productie wordt gestaakt! door phdirk
Vandaag om 17:33:06
Verfraaien D-trein rijtuigen door R v/d Hoven
Vandaag om 17:24:50
's-Heer Heinkenspolder door Reinier Z.
Vandaag om 17:16:18
PREFO Tram Bouwpakket Gezocht door ANDREUS
Vandaag om 17:09:33
lengte bezetmeldsectie bij n-spoor door gvandersel
Vandaag om 16:39:54
Buitenlust door FritsT
Vandaag om 16:26:28
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door Romavami
Vandaag om 16:11:49
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
Vandaag om 16:06:31
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door sncf231e
Vandaag om 15:56:05
Testbaantje in een koffer, h0f door HOf Fan
Vandaag om 15:26:59
Een kleine baan in een grote schaal: Laden en lossen in 1:22.5 door NS1220
Vandaag om 15:17:18
Trix Express lok maakt piepend geluid en hapert, suggesties? door NS1220
Vandaag om 15:11:46
Rijtuigen op De Meer door R v/d Hoven
Vandaag om 14:50:05
Van Biervliet/B Models 2019, nieuws van de fabrikant door Chris
Vandaag om 14:20:51
BNLS-Werkspoor - Bouw 3900 van DJH/Modelloco met tips voor beginners door TonM
Vandaag om 14:07:20
Roco z21 verbinden met 10764 werkt niet! door Hans sprinter
Vandaag om 13:16:06
Digikeijs DR4018: Seinen aansturen door Martin Hornis
Vandaag om 13:06:25
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 12:59:40
Projekt 083-338 door KJB
Vandaag om 12:58:52
Heuvelland, een tentoonstellingsbaantje in H0 door Klaas Zondervan
Vandaag om 12:51:25
LS-Models 2020, nieuws van de fabrikant. door Rondje_HO
Vandaag om 12:19:30
  

Auteur Topic: Loconet noodstop, knop of schakeling die geschikt is?  (gelezen 19212 keer)

Opperhoofd

  • Offline Offline
  • Berichten: 172
  • Dennis
Loconet noodstop, knop of schakeling die geschikt is?
« Gepost op: 16 september 2008, 22:20:26 »
Hoi,

Ik heb eigenlijk een vraag of er noodstop knoppen bestaan die simpelweg aan het LocoNet gekoppeld kunnen worden?

In mijn ogen zou dit moeten kunnen, aangezien de gemiddeld Fred, Maus, etc. ook een noodstop heeft.

Alvast bedankt,
Groet Dennis
« Laatst bewerkt op: 13 januari 2020, 12:59:47 door Bert van Gelder »

ReesCees

  • Gast
Re: Loconet Noodstop
« Reactie #1 Gepost op: 16 september 2008, 22:39:06 »
Als je loconet via de pc aanstuurd moet dat kunnen.

In je software één of meer bezetmelders de noodstop functie geven.

Vervolgens een drukschakelaar tussen één van de terugmelders.

Kees-jan

Opperhoofd

  • Offline Offline
  • Berichten: 172
  • Dennis
Re: Loconet Noodstop
« Reactie #2 Gepost op: 16 september 2008, 22:41:03 »
Nou dat zou een optie zijn, alleen ik wil niet dat de baan helemaal afhankelijk wordt van de pc.

Het mooiste zou gewoon zijn, een transporteerbare noodstop. Inpluggen en het werkt. En jah, eigenlijk zou het moeten kunnen in de theorie.

Groet Dennis

Karst Drenth

  • Offline Offline
  • Berichten: 9363
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: Loconet Noodstop
« Reactie #3 Gepost op: 16 september 2008, 23:21:39 »
Kan,

niet alleen in theorie, zelfs in de praktijk :-)

Als je niet vies bent van een stukje zelfbouw...

2 diodes, 1 zener, 1 transistor, 1 spanningsregelaar, 1 PIC, 4 condensators, 1 elkootje, 1 kristal, 5 weerstanden, 2 drukknopjes.


Grtzz,

Karst

Dave van der Locht

  • Offline Offline
  • Berichten: 1064
Re: Loconet Noodstop
« Reactie #4 Gepost op: 16 september 2008, 23:27:48 »
En dan?? Goed roeren en 2min. in de magnetron?  ;) ;D

Groetjes,
Dave
Beter een gat in een trein, dan een trein in je gat.

Karst Drenth

  • Offline Offline
  • Berichten: 9363
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: Loconet Noodstop
« Reactie #5 Gepost op: 16 september 2008, 23:28:56 »
Programmaatje maken ;)

( of dat laten doen  :P;D ;D ;D

Grtzz,

Karst

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Loconet Noodstop
« Reactie #6 Gepost op: 17 september 2008, 00:55:01 »
Hoi,
Ik heb eigenlijk een vraag of er noodstop knoppen bestaan die simpelweg aan het LocoNet gekoppeld kunnen worden?

De vragen die bij mij opkomen zijn:

Met welke centrale werk je?

En waarom moet de noodstop perse via het loconet lopen?

Ik heb zomaar het vermoedde dat het veel simpeler op te lossen is.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

René Huibers

  • Team systeembeheer
  • Offline Offline
  • Berichten: 261
Re: Loconet Noodstop
« Reactie #7 Gepost op: 17 september 2008, 09:46:21 »
Misschien denk ik nu te simpel maar een doodgewone kortsluiting op de baan zorgt toch ook voor een noodstop?

santerdam

  • Offline Offline
  • Berichten: 3868
Re: Loconet Noodstop
« Reactie #8 Gepost op: 17 september 2008, 09:50:46 »
Ja, gewoon een kortsluitlans meenemen !


Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Loconet Noodstop
« Reactie #9 Gepost op: 17 september 2008, 09:52:57 »
René, dat is wel heel erg kort door de bocht.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

fissy

  • Offline Offline
  • Berichten: 4085
    • Gouda in H0
Re: Loconet Noodstop
« Reactie #10 Gepost op: 17 september 2008, 09:58:45 »
Ik heb ook al over deze Idee naargedacht. Ik denk dennis bedoelt een simple oplossing langs de baan zonder handreglaar.

Ik heb zelf ook een groote baan, met veele Loconet-ansluitpunten voor handreglaar, maar gemiddelt nooit een handreglaar per 5m. Dan is de volgende noodstop, punt iets te veer weg :-| Als ik met een programma rijd heb ik niet een handreglaar nodig, als er een simple noodstop-knop is, is het gemaakelijker...

Kortsluiting op de Rails is denk ik niet handig voor de booster elektronika!? beter is toch een schakelaar in het railsync, dan is de booster uit, maar de locs bekommen geen comandos doorgestuurt, of niet?

Groet

Bernd

Project Gouda in H0 - Nederland - Tijdperk V - Digital: DCC Loconet (Digitrax DCS 100)
OBB bezoekje: 2008

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Loconet Noodstop
« Reactie #11 Gepost op: 17 september 2008, 09:59:20 »
Maar ik vermoed dat Dennis een Intellibox, of een Twin-Center heeft, en dan is een noodstop voorziening erg eenvoudig aan te brengen langs de baan, zonder chipjes in de magnetron o.i.d. Dave (Karst))  ;)

Bijna achter in het hand boek staat dit te lezen.

Citaat
Noodstopknop van de Lenz boosteraansluiting
Als tussen de massa railaansluiting (bus 1, klem 5) en de kortsluitmelding „E” van de Lenz
Booster (bus 2, klem3) toetsen ingebouwd worden, dan schakelt de Intellibox bij het
indrukken van één van de toetsen de vermogensuitgang
en alle aangesloten Boosters direct uit.
Zulke noodstoptoetsen kunnen overal op de modelbaan
geplaatst worden. Er kunnen zoveel toetsen parallel
worden aangesloten als u wilt. De aansluiting wordt
gedaan zoals in de figuur is aangegeven.

Lijkt mij de perfecte oplossing.

Mvg
Wim.

Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

fissy

  • Offline Offline
  • Berichten: 4085
    • Gouda in H0
Re: Loconet Noodstop
« Reactie #12 Gepost op: 17 september 2008, 10:04:59 »
Maar, als je geen Lenz Booster hebt ???
Project Gouda in H0 - Nederland - Tijdperk V - Digital: DCC Loconet (Digitrax DCS 100)
OBB bezoekje: 2008

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Loconet Noodstop
« Reactie #13 Gepost op: 17 september 2008, 10:09:39 »
Bernd, lezen aub. Op de Intellibox of het Twin-center zit een aansluiting (connector) om een DCC booster op aan te kunnen sluiten (CDE). Daarvan moet je de E aansluiting via een drukknopje verbinden met de MASSA.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

fissy

  • Offline Offline
  • Berichten: 4085
    • Gouda in H0
Re: Loconet Noodstop
« Reactie #14 Gepost op: 17 september 2008, 10:26:21 »
Ik heb jouw bericht wel gelezen, maar helaas heb ik het niet gesnapt :-|

Ik dacht aan een Lenz Booster, omdat in jouw quote :en de kortsluitmelding „E” van de Lenz Booster staat, maar nu snap ik het wel, heb helaas geen IB in huis. In de duitse handleiding heb ik het verhaal niet gevonden...

Heb je ook een oplossing voor de DCS 100 van Digitrax?

Groet

Bernd
Project Gouda in H0 - Nederland - Tijdperk V - Digital: DCC Loconet (Digitrax DCS 100)
OBB bezoekje: 2008