Doel:€250.00
Donaties:€85.00

Per saldo:€-165.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 21-04-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wies
Vandaag om 13:53:06
Welke rijtuigen achter NS 1100 door Sven
Vandaag om 13:51:52
Welke Duitse rangeerseinen bij eindstation door Wies
Vandaag om 13:50:50
Breedte nieuw op te zetten Fleischmann HO tafel afmeting door henk
Vandaag om 13:48:53
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Mathijs Kok
Vandaag om 13:44:24
BMB 00-modulebaan, Beveiliging door Servé
Vandaag om 13:42:16
Waar koop je tegenwoordig 'betaalbare' sounddecoders? door bask185
Vandaag om 13:22:09
Märklin/Trix TGV Thalys openen door System-M
Vandaag om 13:18:15
Vrije vertaling van station Arnhem jaren 80 door NS264
Vandaag om 12:58:31
Heen, En en Weer door DE-II
Vandaag om 12:47:51
Doornvliet door MOVisser
Vandaag om 12:30:59
Aachenau West door wob
Vandaag om 11:48:02
Maïsveld n spoor maken, tips? door RemcoStarter
Vandaag om 11:37:41
Hoe groen was de groene E-loc 1000-? door FritsT
Vandaag om 11:14:27
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door bollen neus
Vandaag om 11:01:07
N-tram ervaring? door Harm Boer
Vandaag om 10:57:51
Bruggen-IG: De brug van Oosterbeek door Hans Mol
Vandaag om 10:32:28
Raadplaatje door spoorzeven
Vandaag om 10:14:24
Initiatief TS voor behoud SUN-tramstel scoort eerste succes door NS264
Vandaag om 09:36:49
ESU Class 66 Lineas pimpen. door erwin janssens
Vandaag om 09:20:41
Aankomst grootste containerschip ter wereld door NS264
Vandaag om 09:07:08
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Sjoerd van de Wal
Vandaag om 09:03:21
Update: baan in de tropen door Arjen52
Vandaag om 08:45:54
Projekt 083-338 door Ric
Vandaag om 07:20:48
Baanbouw Bosje77 door modelattic
Vandaag om 06:14:11
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
03 juni 2020, 23:54:02
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door nighttrain1
03 juni 2020, 23:21:46
Rijtuigen op De Meer door Freek Jonkers
03 juni 2020, 23:19:13
Piko NS1100, materieelbespreking door Rob E.
03 juni 2020, 23:13:46
MB-module: Hielan Ware door Wim1969
03 juni 2020, 22:42:11
  

Auteur Topic: Loconet noodstop, knop of schakeling die geschikt is?  (gelezen 19239 keer)

Opperhoofd

  • Offline Offline
  • Berichten: 172
  • Dennis
Loconet noodstop, knop of schakeling die geschikt is?
« Gepost op: 16 september 2008, 22:20:26 »
Hoi,

Ik heb eigenlijk een vraag of er noodstop knoppen bestaan die simpelweg aan het LocoNet gekoppeld kunnen worden?

In mijn ogen zou dit moeten kunnen, aangezien de gemiddeld Fred, Maus, etc. ook een noodstop heeft.

Alvast bedankt,
Groet Dennis
« Laatst bewerkt op: 13 januari 2020, 12:59:47 door Bert van Gelder »

ReesCees

  • Gast
Re: Loconet Noodstop
« Reactie #1 Gepost op: 16 september 2008, 22:39:06 »
Als je loconet via de pc aanstuurd moet dat kunnen.

In je software één of meer bezetmelders de noodstop functie geven.

Vervolgens een drukschakelaar tussen één van de terugmelders.

Kees-jan

Opperhoofd

  • Offline Offline
  • Berichten: 172
  • Dennis
Re: Loconet Noodstop
« Reactie #2 Gepost op: 16 september 2008, 22:41:03 »
Nou dat zou een optie zijn, alleen ik wil niet dat de baan helemaal afhankelijk wordt van de pc.

Het mooiste zou gewoon zijn, een transporteerbare noodstop. Inpluggen en het werkt. En jah, eigenlijk zou het moeten kunnen in de theorie.

Groet Dennis

Karst Drenth

  • Online Online
  • Berichten: 9370
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: Loconet Noodstop
« Reactie #3 Gepost op: 16 september 2008, 23:21:39 »
Kan,

niet alleen in theorie, zelfs in de praktijk :-)

Als je niet vies bent van een stukje zelfbouw...

2 diodes, 1 zener, 1 transistor, 1 spanningsregelaar, 1 PIC, 4 condensators, 1 elkootje, 1 kristal, 5 weerstanden, 2 drukknopjes.


Grtzz,

Karst

Dave van der Locht

  • Offline Offline
  • Berichten: 1064
Re: Loconet Noodstop
« Reactie #4 Gepost op: 16 september 2008, 23:27:48 »
En dan?? Goed roeren en 2min. in de magnetron?  ;) ;D

Groetjes,
Dave
Beter een gat in een trein, dan een trein in je gat.

Karst Drenth

  • Online Online
  • Berichten: 9370
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: Loconet Noodstop
« Reactie #5 Gepost op: 16 september 2008, 23:28:56 »
Programmaatje maken ;)

( of dat laten doen  :P;D ;D ;D

Grtzz,

Karst

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Loconet Noodstop
« Reactie #6 Gepost op: 17 september 2008, 00:55:01 »
Hoi,
Ik heb eigenlijk een vraag of er noodstop knoppen bestaan die simpelweg aan het LocoNet gekoppeld kunnen worden?

De vragen die bij mij opkomen zijn:

Met welke centrale werk je?

En waarom moet de noodstop perse via het loconet lopen?

Ik heb zomaar het vermoedde dat het veel simpeler op te lossen is.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

René Huibers

  • Team systeembeheer
  • Offline Offline
  • Berichten: 261
Re: Loconet Noodstop
« Reactie #7 Gepost op: 17 september 2008, 09:46:21 »
Misschien denk ik nu te simpel maar een doodgewone kortsluiting op de baan zorgt toch ook voor een noodstop?

santerdam

  • Offline Offline
  • Berichten: 3868
Re: Loconet Noodstop
« Reactie #8 Gepost op: 17 september 2008, 09:50:46 »
Ja, gewoon een kortsluitlans meenemen !


Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Loconet Noodstop
« Reactie #9 Gepost op: 17 september 2008, 09:52:57 »
René, dat is wel heel erg kort door de bocht.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

fissy

  • Offline Offline
  • Berichten: 4086
    • Gouda in H0
Re: Loconet Noodstop
« Reactie #10 Gepost op: 17 september 2008, 09:58:45 »
Ik heb ook al over deze Idee naargedacht. Ik denk dennis bedoelt een simple oplossing langs de baan zonder handreglaar.

Ik heb zelf ook een groote baan, met veele Loconet-ansluitpunten voor handreglaar, maar gemiddelt nooit een handreglaar per 5m. Dan is de volgende noodstop, punt iets te veer weg :-| Als ik met een programma rijd heb ik niet een handreglaar nodig, als er een simple noodstop-knop is, is het gemaakelijker...

Kortsluiting op de Rails is denk ik niet handig voor de booster elektronika!? beter is toch een schakelaar in het railsync, dan is de booster uit, maar de locs bekommen geen comandos doorgestuurt, of niet?

Groet

Bernd

Project Gouda in H0 - Nederland - Tijdperk V - Digital: DCC Loconet (Digitrax DCS 100)
OBB bezoekje: 2008

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Loconet Noodstop
« Reactie #11 Gepost op: 17 september 2008, 09:59:20 »
Maar ik vermoed dat Dennis een Intellibox, of een Twin-Center heeft, en dan is een noodstop voorziening erg eenvoudig aan te brengen langs de baan, zonder chipjes in de magnetron o.i.d. Dave (Karst))  ;)

Bijna achter in het hand boek staat dit te lezen.

Citaat
Noodstopknop van de Lenz boosteraansluiting
Als tussen de massa railaansluiting (bus 1, klem 5) en de kortsluitmelding „E” van de Lenz
Booster (bus 2, klem3) toetsen ingebouwd worden, dan schakelt de Intellibox bij het
indrukken van één van de toetsen de vermogensuitgang
en alle aangesloten Boosters direct uit.
Zulke noodstoptoetsen kunnen overal op de modelbaan
geplaatst worden. Er kunnen zoveel toetsen parallel
worden aangesloten als u wilt. De aansluiting wordt
gedaan zoals in de figuur is aangegeven.

Lijkt mij de perfecte oplossing.

Mvg
Wim.

Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

fissy

  • Offline Offline
  • Berichten: 4086
    • Gouda in H0
Re: Loconet Noodstop
« Reactie #12 Gepost op: 17 september 2008, 10:04:59 »
Maar, als je geen Lenz Booster hebt ???
Project Gouda in H0 - Nederland - Tijdperk V - Digital: DCC Loconet (Digitrax DCS 100)
OBB bezoekje: 2008

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Loconet Noodstop
« Reactie #13 Gepost op: 17 september 2008, 10:09:39 »
Bernd, lezen aub. Op de Intellibox of het Twin-center zit een aansluiting (connector) om een DCC booster op aan te kunnen sluiten (CDE). Daarvan moet je de E aansluiting via een drukknopje verbinden met de MASSA.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

fissy

  • Offline Offline
  • Berichten: 4086
    • Gouda in H0
Re: Loconet Noodstop
« Reactie #14 Gepost op: 17 september 2008, 10:26:21 »
Ik heb jouw bericht wel gelezen, maar helaas heb ik het niet gesnapt :-|

Ik dacht aan een Lenz Booster, omdat in jouw quote :en de kortsluitmelding „E” van de Lenz Booster staat, maar nu snap ik het wel, heb helaas geen IB in huis. In de duitse handleiding heb ik het verhaal niet gevonden...

Heb je ook een oplossing voor de DCS 100 van Digitrax?

Groet

Bernd
Project Gouda in H0 - Nederland - Tijdperk V - Digital: DCC Loconet (Digitrax DCS 100)
OBB bezoekje: 2008