Doel:€250.00
Donaties:€77.50

Per saldo:€-172.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-04-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Bestaat Scaletrading nog? door Rob Ellerman
Vandaag om 15:25:39
LDT RS8 nieuwe uitvoering met oranje sticker door Karst Drenth
Vandaag om 15:21:11
Thema gezocht voor een schaal 0 baan van 3 bij 4,5 meter . door Karben
Vandaag om 15:19:27
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Frank 123
Vandaag om 15:12:16
Wat bepaalt het vermogen van een locomotief in digitaal bedrijf? door VvKan
Vandaag om 15:02:04
Wat kan je precies doen met Railcom? door VvKan
Vandaag om 14:59:48
Bouw van mijn messing NS 604 Spoor-0 door Wim Vink
Vandaag om 14:59:03
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
Vandaag om 14:50:10
Roco 2020, nieuws van de fabrikant door Frank 123
Vandaag om 14:44:53
Zelf gemaakte Power Pack met Step-up regulator. door flyerman
Vandaag om 14:32:07
Kreisbahn nach Bad Bimmelberg, ofwel de Bimmelbahn door spoorijzer
Vandaag om 14:14:59
Roco NS 200/300 Sik groen, model 2020, bedrijfsnummer 288 door Ben
Vandaag om 14:13:22
Stationsplein Baden Baden door nighttrain1
Vandaag om 14:06:39
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Erik Mijd
Vandaag om 13:52:29
Ideeën en mening gevraagd voor baanplan/uitbreiding Nederlandse baan HO Nederdam door Peter J K
Vandaag om 13:39:30
Bouw "Bahnhofsvorfeld" door charp
Vandaag om 13:28:08
Ostmühle, rangeerbaan in spoor 0 door tothebeach
Vandaag om 12:59:36
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 12:49:04
Baanbouw: NL Baan Kleindrecht in H0 door AdLoc
Vandaag om 12:41:46
Raccordement Hamerveld NL tp. IV / V H0 (voorheen: Baanplan Dieseldam) door Reeks77
Vandaag om 12:38:01
Modelspoorbaan Fleischmann door NS1220
Vandaag om 12:34:38
VERPLAATST: Raccordement Hamerveld NL tp. IV / V H0 (voorheen: Baanplan Dieseldam) door Bert van Gelder
Vandaag om 12:01:38
"Bij nader omzien", een Nederlands spoorwegfotoarchief door spoorzeven
Vandaag om 12:00:14
Allereerste (voorzichtige) stapjes in scratchbuild door Pascal77
Vandaag om 11:54:14
De bouw van een modulebaan met Nederlands Landschap door AntonM
Vandaag om 11:17:58
Kranenberg, een exercitie in code 70 door meino
Vandaag om 11:17:47
Raadplaatje door RikM
Vandaag om 11:02:02
Albert's fantasie in schaal 0e door spoorijzer
Vandaag om 10:40:31
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 10:10:03
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Marco1044
Vandaag om 10:07:22
  

Auteur Topic: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000  (gelezen 2500 keer)

hans1958

  • Gast
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #45 Gepost op: 02 maart 2021, 14:01:47 »
dit kan door de windows beveiliging komen schakel deze eens uit?

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 678
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #46 Gepost op: 02 maart 2021, 15:00:55 »
Als ik zoveel moet doen om een systeem te laten werken.
Ben ik er klaar mee....sorry...maar zo denk ik erover.

Multimaus aansluiten.....en rijden maar....zo hoort.

mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

hans1958

  • Gast
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #47 Gepost op: 02 maart 2021, 15:08:53 »
windows 10 is nu eenmaal niet zo gebruiksvriendelijk als microsoft ons wil doen geloven.
schakel al je services uit en kijk dan of het werkt
de beveiliging van windows 10 schermt netwerk en usb etc af van aansluitingen die windows niet kent.
dit ziet windows als gevaar voor indringers.
heb ik al vaker ruzie mee gehad op mijn netwerk hier in huis (6 computers,een nas, 3 tv's en een playstation).
windows is net een virus.

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1444
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #48 Gepost op: 02 maart 2021, 20:56:41 »
Hallo Ronald,

Ik herken je problemen met de DR5000 wel. Enkele treinenvrienden hebben die ook een tijd gehad en zijn weer teruggegaan naar hun oude systeem. De problemen waren toen weer verleden tijd. De DR5000 wordt dan nog gebruikt als programmeerstation. Bij anderen rijdt het DR5000 systeem echter naar volle tevredenheid. Er wil dus nog wel eens wat tegen zitten. Roco is so wie so een heel betrouwbaar systeem.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 678
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #49 Gepost op: 02 maart 2021, 21:48:24 »
phdirk

Blij te lezen dat ik niet de enige ben met problemen.
Maar om hem nu alleen te houden om te programeren.
Daar vind ik hem te duur voor.
Kan ik beter een sprog voor nemen.
Heb het probleem ook al voor gelegd bij digikeijs via de mail.
Wacht daar nog op antwoord.

Mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 11935
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #50 Gepost op: 03 maart 2021, 07:14:09 »
Sterkte..... kan wel eens even gaan duren voor je antwoord hebt ;)

Idd zou ik er ook klaar mee zijn, er is overduidelijk iets met de DR5000 en/of de communicatie tussen pc en DR.

Succes (y)

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 678
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #51 Gepost op: 03 maart 2021, 07:30:03 »
Kreeg als antwoord:Dat ik de  LocoNet aansluiting moest proberen.
Daar heb ik niet voor gekozen.Dan had ik ook een andere centrale kunnen kopen.
En ga je loconet gebruiken.Dan moet ik alles aanpassen in koploper.

Mvg ronald
« Laatst bewerkt op: 03 maart 2021, 07:42:04 door Ronaldp »
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 4081
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #52 Gepost op: 03 maart 2021, 11:13:42 »

En ga je loconet gebruiken.Dan moet ik alles aanpassen in koploper.


Dat moest je ook toen je van Multimaus naar DR5000 overstapte: https://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=6563

Ik vrees dat je het niet helemaal in de vingers hebt. Als je een compleet nieuw systeem maakt (laptop, drivers, DR5000, Koploper etc.) zoals je schrijft en als het dan niet werkt moet je het toch echt bij jezelf zoeken.

Gr, Ben.

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 361
    • opbouw blog treinbaan
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #53 Gepost op: 03 maart 2021, 11:33:47 »
Kreeg als antwoord:Dat ik de  LocoNet aansluiting moest proberen.
Daar heb ik niet voor gekozen.Dan had ik ook een andere centrale kunnen kopen.
En ga je loconet gebruiken.Dan moet ik alles aanpassen in koploper.

Mvg ronald

Dat antwoord is er wel heel snel. ik wacht al 6 weken op antwoord op mijn vraag.  ???

Groeten Marco.

PS Overigens herken ik jouw probleem niet, ik werk al 5 jaar naar volle tevredenheid met de centrale.  :D

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 678
Re: Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000
« Reactie #54 Gepost op: 03 maart 2021, 14:50:18 »
Dat moest je ook toen je van Multimaus naar DR5000 overstapte: https://www.koploperforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=6563

Ik vrees dat je het niet helemaal in de vingers hebt. Als je een compleet nieuw systeem maakt (laptop, drivers, DR5000, Koploper etc.) zoals je schrijft en als het dan niet werkt moet je het toch echt bij jezelf zoeken.

Gr, Ben.

Als je daar goed leest.Kan het gewoon met lenz..


Mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper