Doel:€250.00
Donaties:€352.00

Per saldo:€102.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 29-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Waar in de wereld is Mme. Sousterre? door thonis
Vandaag om 17:15:20
Vrije vertaling van station Arnhem jaren 80 door Frans van Meerwijk
Vandaag om 17:15:17
Roco Fccpps, overzicht van Roco-modellen. door Sebastian
Vandaag om 17:14:34
DDAR 2de periode, met 1700. Wordt deze gemaakt in H0? door Rick
Vandaag om 17:13:58
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 17:10:16
Rheinburgh, TP V/VI door Dave.......
Vandaag om 17:09:43
PCC’s en andere trams voor Delft, h0 door Frans van Meerwijk
Vandaag om 17:04:17
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Daan in Las Vegas
Vandaag om 16:40:12
Kortsluiting op de baan (keerlus-probleem) door Remunj
Vandaag om 16:30:39
Roco 2021, nieuws van de fabrikant. door Chris Westerduin
Vandaag om 16:27:40
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Jelmer
Vandaag om 16:21:55
Mooi weer om buiten te spelen door sncf231e
Vandaag om 16:07:34
Vaerwegh Dok - Sucrerie et Siroperie door Frans Peeters
Vandaag om 15:52:59
BNLS-Module: Grasland - de keerlussen met schaduwbakken door Hans Reints
Vandaag om 15:43:38
Roco NS 2400, model 2020, materieelbespreking door henk
Vandaag om 15:14:21
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door NS1220
Vandaag om 14:51:08
PIKO fabriek #61149, bouwverslag. door NS1220
Vandaag om 14:48:48
N-rijder in spe. 2,80 mtr x 60 cm. door NS264
Vandaag om 14:31:27
Kleur en materiaal wanden en deuren plan D de RD door GerardH
Vandaag om 14:11:42
Projekt 083-338 door Hlv53
Vandaag om 14:06:35
Kopstation aan Noordzeekust Duitsland door Eegtrain
Vandaag om 13:34:37
Particulier initiatief voor een nieuwe nachttrein door BrightonBelle
Vandaag om 13:32:13
MB-module: Hielan Ware door Eegtrain
Vandaag om 13:28:47
BNLS-modules: "Tauernbahn" [ÖBB] door Eegtrain
Vandaag om 13:18:34
Artitec / REE 1300, materieelbespreking. door Mug
Vandaag om 13:08:58
Roco BR 03 1011 voorzien van rookgenerator door Bob R.
Vandaag om 12:51:27
Vraag over transport ketelwagens "Chemoil" door Bassman
Vandaag om 12:42:24
3D/RM IG: Anycubic Photon en Resin printers voor modelbouw, gebruikservaringen door Gerco van Beelen
Vandaag om 12:34:33
Bouw HTM 1317 door Sven
Vandaag om 12:27:07
Haarsem aan Zee H0 door Jelmer
Vandaag om 12:07:01
  

Auteur Topic: Wisselsymbool veranderen Ecos2  (gelezen 641 keer)

nico99

  • Offline Offline
  • Berichten: 123
Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Gepost op: 17 januari 2021, 23:19:44 »
Hallo,

Ik gebruik MTB 1wisselmotoren. Deze worden aangestuurd via de Ecos middels de dr 4018. Het functioneert allemaal prima. Het probleem waar tegen aan loop is dat bij sommige wissel de stand op de Ecos verkeerd wordt weergegeven. Afbuigend ipv rechtdoor en visa versa.

Het lukt me niet om het symbool van wissel in de Ecos aan te passen aan de huidige stand. Iemand een tip of truck om te veranderen in de Ecos.

Mocht dat niet kunnen heeft het dan nut om de draden van poort 1 en 2 in Out 1 om te draaien of van de MBT 1 zelf?

Ik hoop eigenlijk dat het in de Ecos zelf kan ivm geen zin hebben om allerlei bedrading weer te gaan aanpassen onder de baan.

Gr Niek




Forever Rocofan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1820
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #1 Gepost op: 18 januari 2021, 05:14:59 »
Hoi Niek,

Al geprobeerd om de wissels die niet overeenkomen met het symbool één keer handmatig in de stand te zetten die overeenkomt met het symbool, zonder stroom op de baan ? Dan de Ecos pas opstarten als de wissels in de stand staan zoals je als laatste ziet op het scherm.

Dus even noteren welke wissels je handmatig om moet zetten. Als je al hebt geprobeerd of als het niet lukt is er wellicht iemand die je verder kan helpen. Ik heb wel een Ecos 2, maar heb er nog geen wissels mee bedient.

Vriendelijke groet Ruud B.
« Laatst bewerkt op: 18 januari 2021, 05:24:52 door Forever Rocofan »
Verzamelaar van NS treinen in rood, blauw, bruin, groen en geel. En ooit hiermee rijden over mijn zelfgebouwde station Blaak.

Blausee-Mitholz

  • Offline Offline
  • Berichten: 377
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #2 Gepost op: 18 januari 2021, 06:45:58 »
Ik neem aan in je baanplan Lay-out ?
Daar kun je wisselsymbolen spiegelen en draaien .
Juiste wisselstand kun je absoluut vinden. Even mee spelen dan kom je er wel.

Succes, Johan

Rolf S

  • Offline Offline
  • Berichten: 44
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #3 Gepost op: 18 januari 2021, 15:24:02 »
Niek, ik heb het vaak voorgehad met ESU's eigen wisselmotoren (ook servo's) en ESU's eigen decoders. Ik weet niet hoe de MTB's programmeren, dus kijk even of dit een analogie is die ook voor MTB van toepassing kan zijn.

De ESU decoders hebben 3 relevante CV waardes per wissel: een CV waarde voor de omschakelsnelheid, een CV waarde voor de eindstand 1 (zeg: afbuigen) en een CV waarde voor de eindstand 2 (zeg: rechtdoor). Bijvoorbeeld: snelheid waarde 5, eindstand 1 waarde 9 en eindstand 2 waarde 29. Wat ik dan doe is de eindwaarden van de servo 'omdraaien' in het programmeren. Dus van 5 maak ik 29 en van 29 maak ik 5. Dan denkt de Ecos dat afbuigen rechtdoor is geworden en omgekeerd. Daarna weer een beetje de '5'en de '29' fine-tunen om het omschakelen goed te krijgen.

Hoop dat het duidelijk is en dat het ook voor MTB werkt. Groeten. Rolf

Blausee-Mitholz

  • Offline Offline
  • Berichten: 377
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #4 Gepost op: 18 januari 2021, 16:05:22 »
CV waarden hebben niks met wissel symbolen in de ECoS van doen.

Mvg Johan

Bert van Gelder

  • Team forummoderators
  • Offline Offline
  • Berichten: 4049
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #5 Gepost op: 18 januari 2021, 16:55:53 »
Hallo Johan,

Jij denkt aan het aanpassen van de lay-out op het scherm.

Zoals ik het lees schakelt hij het wissel rechtdoor op het scherm, maar dan staat het in werkelijkheid op afbuigende, en omgekeerd.

En dat laatste kun je aanpassen met de cv's.

Spraakverwarring, denk ik.

Gr, Bert

Blausee-Mitholz

  • Offline Offline
  • Berichten: 377
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #6 Gepost op: 18 januari 2021, 18:07:37 »
Heb je zo sangepast in je lay out scherm Bert pace of cake

Mvg Johan

Rolf S

  • Offline Offline
  • Berichten: 44
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #7 Gepost op: 18 januari 2021, 21:50:49 »
Johan, ik bedoelde precies wat Bert zegt. Op het scherm kun je dat niet aanpassen volgens mij, dus moet je via CV's zorgen dat de posities van de wissel omgewisseld worden. Rolf

Hasenwald

  • Offline Offline
  • Berichten: 375
    • Mijn andere hobby; een vijver webshop
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #8 Gepost op: 18 januari 2021, 22:05:35 »
Zowel op te lossen met cv aanpassingen als ook heel simpel met draadjes omwisselen. Wellicht dat onderstaand topic je op weg helpt:

https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=96116.msg3222174279#msg3222174279

Gr. Enrico
Hasenwald  |  Epoche III-IV-V  | H0 Roco-Line 2.1  |  BMD16N-SD  |  Digikeijs 4018  |  IB II  |  Power 4  |  iTrain Plus

Rolf S

  • Offline Offline
  • Berichten: 44
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #9 Gepost op: 19 januari 2021, 14:49:10 »
Uit interesse heb ik vandaag wat met de Ecos gespeeld, en Johan's oplossing kan ook: in je sporenplan op de Ecos de wissel niet als rechtse maar als linkse wissel erin zetten en dan die wissel in het sporenplan spiegelen. Daarmee wordt rechtdoor inderdaad afbuigen en omgekeerd. Dus zijn er dan 3 oplossingen. Groeten, Rolf