Doel:€250.00
Donaties:€122.50

Per saldo:€-127.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 18-04-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

5-polige anker gebruiken voor beter rijgedrag analoge lok door Duikeend
Vandaag om 01:55:02
Werkplaats - (Baanplan H0) door Dave.......
Vandaag om 01:54:48
Dat overkomt mij niet. door Duikeend
Vandaag om 01:23:24
BNLS Werkspoor - Mesu models NS 2000 door roadster36
Vandaag om 01:13:43
Oud model Lima zilverbuik koppelen door Hendrik Jan
Vandaag om 00:45:49
DR5000/DR5039 met Lenz door Rainey
Vandaag om 00:38:10
Marbatren Poetswagon door AndrevdG
Vandaag om 00:18:30
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door TMR
Vandaag om 00:08:48
Toon hier je (model)TRAM foto's. door eemstede
22 april 2021, 23:43:17
Schorumdijk Gem. Vaagburg 1940-1960. (Jaren ‘40-‘60 baan met haventje) door Aford
22 april 2021, 23:24:26
Rijtuigverlichting permanent laten branden, Trix analoog door FLinn
22 april 2021, 23:11:40
Modelspoorbaan Fleischmann door Wim Vink
22 april 2021, 23:10:19
Beslissen hoe er aan te beginnen ... door dirk_de_coninck
22 april 2021, 22:34:24
Verlichting pendelstoomtreinen. door Overet
22 april 2021, 22:33:56
Pimp m’n ICE3, van 403 naar 406 EUROPA door Rondje_HO
22 april 2021, 22:28:15
Rijdag bij Wullum NS door raymond erdtsieck
22 april 2021, 22:27:49
Roco 2021, nieuws van de fabrikant. door Rondje_HO
22 april 2021, 22:25:48
Frans loodsje et cetera door Noordernet
22 april 2021, 22:17:02
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
22 april 2021, 22:03:01
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
22 april 2021, 22:00:11
Zelf gemaakte Power Pack met Step-up regulator. door AP3737
22 april 2021, 21:41:53
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door gdh
22 april 2021, 21:38:09
Roco 70250 BR 23 (nieuw 2021) door Johan75
22 april 2021, 21:36:44
Projekt 083-338 door 44
22 april 2021, 21:10:22
De bouw van een modulebaan met Nederlands Landschap door AntonM
22 april 2021, 21:05:39
Mijn DCC accessoiredecoder, maar dan anders. Met MySQL, en ESP32. door meino
22 april 2021, 20:56:28
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
22 april 2021, 20:56:20
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door phdirk
22 april 2021, 20:52:31
Het 01TREFF 2021; 23 en 24 oktober. door Michiel2
22 april 2021, 20:10:54
Project Roco Plan T -> Plan Vliegtuig door Duikeend
22 april 2021, 20:03:10
  

Auteur Topic: Wisselsymbool veranderen Ecos2  (gelezen 707 keer)

nico99

  • Offline Offline
  • Berichten: 121
Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Gepost op: 17 januari 2021, 23:19:44 »
Hallo,

Ik gebruik MTB 1wisselmotoren. Deze worden aangestuurd via de Ecos middels de dr 4018. Het functioneert allemaal prima. Het probleem waar tegen aan loop is dat bij sommige wissel de stand op de Ecos verkeerd wordt weergegeven. Afbuigend ipv rechtdoor en visa versa.

Het lukt me niet om het symbool van wissel in de Ecos aan te passen aan de huidige stand. Iemand een tip of truck om te veranderen in de Ecos.

Mocht dat niet kunnen heeft het dan nut om de draden van poort 1 en 2 in Out 1 om te draaien of van de MBT 1 zelf?

Ik hoop eigenlijk dat het in de Ecos zelf kan ivm geen zin hebben om allerlei bedrading weer te gaan aanpassen onder de baan.

Gr Niek




Forever Rocofan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1834
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #1 Gepost op: 18 januari 2021, 05:14:59 »
Hoi Niek,

Al geprobeerd om de wissels die niet overeenkomen met het symbool één keer handmatig in de stand te zetten die overeenkomt met het symbool, zonder stroom op de baan ? Dan de Ecos pas opstarten als de wissels in de stand staan zoals je als laatste ziet op het scherm.

Dus even noteren welke wissels je handmatig om moet zetten. Als je al hebt geprobeerd of als het niet lukt is er wellicht iemand die je verder kan helpen. Ik heb wel een Ecos 2, maar heb er nog geen wissels mee bedient.

Vriendelijke groet Ruud B.
« Laatst bewerkt op: 18 januari 2021, 05:24:52 door Forever Rocofan »
Verzamelaar van NS treinen in rood, blauw, bruin, groen en geel. En ooit hiermee rijden over mijn zelfgebouwde station Blaak.

Blausee-Mitholz

  • Offline Offline
  • Berichten: 407
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #2 Gepost op: 18 januari 2021, 06:45:58 »
Ik neem aan in je baanplan Lay-out ?
Daar kun je wisselsymbolen spiegelen en draaien .
Juiste wisselstand kun je absoluut vinden. Even mee spelen dan kom je er wel.

Succes, Johan

Rolf S

  • Offline Offline
  • Berichten: 50
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #3 Gepost op: 18 januari 2021, 15:24:02 »
Niek, ik heb het vaak voorgehad met ESU's eigen wisselmotoren (ook servo's) en ESU's eigen decoders. Ik weet niet hoe de MTB's programmeren, dus kijk even of dit een analogie is die ook voor MTB van toepassing kan zijn.

De ESU decoders hebben 3 relevante CV waardes per wissel: een CV waarde voor de omschakelsnelheid, een CV waarde voor de eindstand 1 (zeg: afbuigen) en een CV waarde voor de eindstand 2 (zeg: rechtdoor). Bijvoorbeeld: snelheid waarde 5, eindstand 1 waarde 9 en eindstand 2 waarde 29. Wat ik dan doe is de eindwaarden van de servo 'omdraaien' in het programmeren. Dus van 5 maak ik 29 en van 29 maak ik 5. Dan denkt de Ecos dat afbuigen rechtdoor is geworden en omgekeerd. Daarna weer een beetje de '5'en de '29' fine-tunen om het omschakelen goed te krijgen.

Hoop dat het duidelijk is en dat het ook voor MTB werkt. Groeten. Rolf

Blausee-Mitholz

  • Offline Offline
  • Berichten: 407
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #4 Gepost op: 18 januari 2021, 16:05:22 »
CV waarden hebben niks met wissel symbolen in de ECoS van doen.

Mvg Johan

Bert van Gelder

  • Team forummoderators
  • Offline Offline
  • Berichten: 4128
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #5 Gepost op: 18 januari 2021, 16:55:53 »
Hallo Johan,

Jij denkt aan het aanpassen van de lay-out op het scherm.

Zoals ik het lees schakelt hij het wissel rechtdoor op het scherm, maar dan staat het in werkelijkheid op afbuigende, en omgekeerd.

En dat laatste kun je aanpassen met de cv's.

Spraakverwarring, denk ik.

Gr, Bert

Blausee-Mitholz

  • Offline Offline
  • Berichten: 407
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #6 Gepost op: 18 januari 2021, 18:07:37 »
Heb je zo sangepast in je lay out scherm Bert pace of cake

Mvg Johan

Rolf S

  • Offline Offline
  • Berichten: 50
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #7 Gepost op: 18 januari 2021, 21:50:49 »
Johan, ik bedoelde precies wat Bert zegt. Op het scherm kun je dat niet aanpassen volgens mij, dus moet je via CV's zorgen dat de posities van de wissel omgewisseld worden. Rolf

Hasenwald

  • Offline Offline
  • Berichten: 415
    • Mijn andere hobby; een vijver webshop
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #8 Gepost op: 18 januari 2021, 22:05:35 »
Zowel op te lossen met cv aanpassingen als ook heel simpel met draadjes omwisselen. Wellicht dat onderstaand topic je op weg helpt:

https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=96116.msg3222174279#msg3222174279

Gr. Enrico
Groet, Enrico

Hasenwald  |  Epoche III-IV-V  | H0 Roco-Line 2.1  |  BMD16N-SD  |  Digikeijs 4018  |  IB II  |  Power 4  |  iTrain Plus

Rolf S

  • Offline Offline
  • Berichten: 50
Re: Wisselsymbool veranderen Ecos2
« Reactie #9 Gepost op: 19 januari 2021, 14:49:10 »
Uit interesse heb ik vandaag wat met de Ecos gespeeld, en Johan's oplossing kan ook: in je sporenplan op de Ecos de wissel niet als rechtse maar als linkse wissel erin zetten en dan die wissel in het sporenplan spiegelen. Daarmee wordt rechtdoor inderdaad afbuigen en omgekeerd. Dus zijn er dan 3 oplossingen. Groeten, Rolf