Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-02-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Aanmelden itrain forum door Ronaldp
Vandaag om 09:01:14
Putdeksels! door Ronald Koerts
Vandaag om 08:35:01
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Patrick1975
Vandaag om 08:23:39
Oersik etsplaat spoor 0 van Erwin, beginnersbouwverslag door JaJo
Vandaag om 08:21:50
RAIL 2020 21, 22 en 23 februari, Houten. door Floris
Vandaag om 06:53:22
Oude Roco ICE decoder probleem door hvyfuji
Vandaag om 02:07:40
Neutraal Moresnet in H0 door André 1976
Vandaag om 02:06:44
BNLS Werkspoor - Mesu models NS 2000 door WimM
Vandaag om 02:04:20
Atlas NS1602, statisch model, kap over te zetten op bestaand onderstel? door Biesje
Vandaag om 01:52:58
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 00:12:06
Baan in Los Angeles door Wim Vink
22 februari 2020, 23:55:38
Projekt 083-338 door 44
22 februari 2020, 23:10:29
Holland Rail DE2 verdient toch een plekje op de baan door Biesje
22 februari 2020, 23:10:05
Videoritten 2020 door Thai-Bundesbahn
22 februari 2020, 22:57:03
NS C-4704 coupérijtuig in messing. Spoor-0 door FritsT
22 februari 2020, 22:38:54
MB-module: "Chicago Union" door Eric B
22 februari 2020, 22:18:24
Scratchbuilt locloods, afmetingen realistisch? door Klaas Zondervan
22 februari 2020, 22:14:35
Seinplaatsing conform Duits HV-stelsel door Jelmer
22 februari 2020, 21:46:03
VERPLAATST: DR4018 eerste 4 outs zijn niet te gebruiken ondanks reset CV8=8 door Bert van Gelder
22 februari 2020, 21:29:10
IRM Rivarossi klappert door Heiko
22 februari 2020, 21:28:43
DAF YP406 prototype door Carel Ruysink
22 februari 2020, 21:23:10
Mardec, optocouplers raken defect. Suggesties? door Klaas Zondervan
22 februari 2020, 21:07:11
Heen, En en Weer door DE-II
22 februari 2020, 21:00:57
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
22 februari 2020, 20:29:27
MB-module: Stukje Frankrijk door Paulus
22 februari 2020, 20:27:13
BNLS-Module: La vie...Cote d'Azur door Paulus
22 februari 2020, 20:24:10
Achterzijde Nederlandse lichtseinen door Sander.
22 februari 2020, 19:10:13
Diorama V80 voor Billy kast door wpinkhof
22 februari 2020, 19:04:48
MB-module: “Roubaix” door wpinkhof
22 februari 2020, 18:30:32
DR4018 eerste 4 outs zijn niet te gebruiken ondanks reset CV8=8 door Bert_Apd
22 februari 2020, 18:14:36
  

Auteur Topic: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.  (gelezen 876 keer)

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 513
Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Gepost op: 24 januari 2020, 10:53:38 »
Heb voor het eerst een sprog 2V3 aan gesloten.
Volgens deze handleiding:    https://domburgtrainsupport.nl/informatie/dts-producten
Handleiding staat onder aan deze pagina.

Maar de sprog v3 werkt niet.
Alleen het lampje van de voeding brand rood.
Maar lampje van usb brand niet.
Al verschillende com poorten geprobeerd .
Zie bij apparaatbeheer ook niet Sprog 2V3 staan. Zie daar staan serieel USB-apparaat(com4)
Verwijder ik de sprog. Dan verwijderd ook de com poort 4

Krijg ook onderstaande fout melding:


Timeout in communicatie met de centrale (306)
 

mvg Ronald
« Laatst bewerkt op: 24 januari 2020, 11:49:08 door Bert van Gelder »

hgr

  • Offline Offline
  • Berichten: 59
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #1 Gepost op: 24 januari 2020, 13:05:07 »
Ik ben niet zo thuis in SPROG, weet wel wat van Windows en randapparatuur.

Het lijkt of er iets niet goed gaat met de herkenning van de SPROG door Windows
Ondanks dat in gebruiksaanwijzing van DTS staat dat er automatische herkenning is.

Hoe heb je het aangesloten?
Heeft Windows de kans gehad om de SPROG te herkennen en de drivers te installeren?
De foutmelding verwijst naar een fout in de USB aansluiting


Heb dit wel gevonden, misschien heb je daar wat aan: https://sprog-dcc.co.uk/downloads/Win8-10Installation.pdf
Op basis van je schermafdruk ben ik uitgegaan van een recente Windows

Succes
« Laatst bewerkt op: 24 januari 2020, 13:11:49 door hgr »
Groeten

Herbert

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 513
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #2 Gepost op: 24 januari 2020, 13:06:48 »
Werk met de laatste windows 10 versie

mvg ronald

hgr

  • Offline Offline
  • Berichten: 59
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #3 Gepost op: 24 januari 2020, 13:12:19 »
Heb mn post net aangepast, maar je had al gereageerd
Groeten

Herbert

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 513
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #4 Gepost op: 24 januari 2020, 13:21:59 »
Als ik de usb in  de computer stop zie ik 1 seconden het lampje aan gaan op de Sprog.
En dan gelijk weer uit.
Als ik de compoort verwijder waar de sprog op aan gesloten zit.
En daarna de usb van de sprog er weer in stopt. Dan installeerd windows de sprog. Dat zie ik in beeld staan.

mvg Ronald
« Laatst bewerkt op: 24 januari 2020, 13:34:55 door Ronaldp »

Jeronimos

  • Offline Offline
  • Berichten: 7003
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #5 Gepost op: 24 januari 2020, 13:25:11 »
Is de Sprog aangesloten aan de voorkant of de achterkant van de computer?


Kun je een foto maken en hier plaatsen over hoe de sprog is aangesloten op de pc en aan de rails/voeding?
« Laatst bewerkt op: 24 januari 2020, 13:43:42 door Jeronimos. Reden: aanvullende vraag. »
Jeroen

hgr

  • Offline Offline
  • Berichten: 59
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #6 Gepost op: 24 januari 2020, 13:33:02 »
En wat gebeurd er op je computer?
Geeft die geen meldingen?
Groeten

Herbert

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 513
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #7 Gepost op: 24 januari 2020, 13:49:00 »
Geeft een melding dat de sprog is geïnstalleerd.

mvg ronald

ETH023

  • Offline Offline
  • Berichten: 312
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #8 Gepost op: 24 januari 2020, 14:04:08 »
Hallo Ronald,

Welke voeding gebruik je? Ik heb ook zoiets gehad maar dat lag aan de voeding.

Mvg Erwin
Erwin

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 862
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #9 Gepost op: 24 januari 2020, 14:13:12 »
Hoi

Inderdaad wat Erwin zegt, voeding 12V of hoger tot 16V (Let wel stabiele voeding). Meestal lever ik een 15V voeding erbij.

Het lijkt alsof je de interface instellingen van de DecoderPro niet goed hebt gezet.

Staan de interface instellingen zoals in de handleiding maar dan met Com4?

Eventueel kan ik je via Teamviewer verder helpen om het probleem te achterhalen. Daarvoor kan je een bericht geven via de contact pagina op mijn website.

Groetjes Martin

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk

Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 513
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #10 Gepost op: 24 januari 2020, 16:08:30 »
Heb er op dit moment als test een trein voeding op aan gesloten. En deze op 14V gezet.

mvg Ronald

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 10688
  • Live your life as you please!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #11 Gepost op: 24 januari 2020, 16:13:50 »
Zou een andere voeding nemen... een normale treintrafo is niet een topper op het gebied van stabiliteit. Netvoeding nemen met een beetje pit ;)

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 513
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #12 Gepost op: 24 januari 2020, 16:24:44 »
Wat voor voeding adviseren jullie?
Die in de handleiding zie ik nergens meer.

Mvg ronald

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 10688
  • Live your life as you please!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #13 Gepost op: 24 januari 2020, 16:32:02 »
Kan ik je zo niet zeggen, wel weet ik dat ik laatst zoiets gehad heb met een externe HD. De gebruikte voeding had wel genoeg voltage maar was niet krachtig genoeg... en sterkere met voldoende amps deed hem weer werken. Wat maar zeggen wil dat niet iedere voeding goed werkt.

Gewoon een goede externe voeding kopen die en het voltage geeft wat nodig is maar die ook minimaal een ampere of 2 aan kan.

BartvD

  • Offline Offline
  • Berichten: 281
  • Relax, it is only a hobby.
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #14 Gepost op: 24 januari 2020, 16:32:22 »
Ik heb jaren op de Sprog II een fleishman groene transformator gehad, deze afgeregeld op 14 volt. Nooit problemen mee gehad tot de trafo van Fleishman van ouderdom stierf (natuurlijk op de spoel doorgebrand waar hij altijd op stond).

Mijn ervaring is dat de sprog best wel gevoelig zijn voor over belasting en te hoge spanning (dus niet boven de 15V). Dan doet ie et nie meer.

Maar zoals Martin al aangeeft, lijkt een instelling fout in JMRI. Die poort is namelijk best wel een dingetje.
Groeten uit Zeeuws Vlaanderen

www.flickr.com/photos/bvdoorn
Bij voorkeur in Schaal 0.