Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Baanplan met 2x hondebot, waar keerlusmodule plaatsen? door 72sonett
Vandaag om 00:38:46
Dirty Stuff door Martin Welberg
Vandaag om 00:37:14
Lineas Heroes : wie brengt hem uit ? door Albert.H0
Vandaag om 00:31:10
Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: “Bahnhof Poggendam door Remco_Nzo
09 april 2020, 23:33:32
Roco NS 200/300 Sik, model 2019 door spoorzeven
09 april 2020, 23:21:18
Keerlusmodule aansluiten door 72sonett
09 april 2020, 23:07:45
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door bosje77
09 april 2020, 23:02:38
Havenbaantje, Duitse havenstad, periode 2e wereldoorlog. door MOVisser
09 april 2020, 22:59:36
Oersik etsplaat spoor 0 van Erwin, beginnersbouwverslag door FritsT
09 april 2020, 22:59:01
NTM goederenwagens in Spoor-0 door Gert Arkema
09 april 2020, 22:57:17
Piko Benelux Hondekop, waar kun je schakelmagneetje plaatsen? door opagoosens
09 april 2020, 22:51:59
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door Romavami
09 april 2020, 22:46:14
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door MarcNL
09 april 2020, 22:37:25
The Summer of 69 door MarcNL
09 april 2020, 22:26:26
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Floris
09 april 2020, 22:22:04
Kranenberg, een exercitie in code 70 door meino
09 april 2020, 22:16:33
Fosforbrons stroomafnemers buigen door Joran
09 april 2020, 22:13:26
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door nighttrain1
09 april 2020, 22:06:52
Pfarrerwinkel bahn door Wim Vink
09 april 2020, 21:58:05
Vectron in model; hoe verhouden de merken zich tot elkaar? door Bob R.
09 april 2020, 21:16:03
Projekt 083-338 door 44
09 april 2020, 21:09:04
SBB Vectron met Nederlandse bestickering: wie brengt hem uit? door Fritsprt
09 april 2020, 20:47:26
Modelbaan Beltheim (voorheen Waldbach Süd) door Krokodil68
09 april 2020, 20:33:46
Mooi weer om buiten te spelen door Rondje_HO
09 april 2020, 20:28:17
Tal der Eichhörnchen. N door Rondje_HO
09 april 2020, 20:26:13
NL-baan in Canada door ArjanB
09 april 2020, 20:14:02
NS DE-5 op basis van Lima Mat'46. door Marco Staartjes
09 april 2020, 20:12:35
NL baan: Frotterdam in h0 door Ronald Koerts
09 april 2020, 20:05:04
Corona en modelbouw door Hendrik Jan
09 april 2020, 19:58:06
BMB-Module: "Blackwater Goods Yard" door sdz1976
09 april 2020, 19:21:11
  

Auteur Topic: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.  (gelezen 979 keer)

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 526
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #15 Gepost op: 24 januari 2020, 16:35:20 »
Meet ook geen spanning op de rails.
Nu weet ik niet als dat pas gebeurt als de usb werkt.


Mvg ronald

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 526
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #16 Gepost op: 24 januari 2020, 16:51:05 »
zie hier:


com 3 klopt...deze zie ik ook in apparaatbeheer staan.


trafo is fleischmann 6735     staat op 14V

Mvg ronald

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 877
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #17 Gepost op: 24 januari 2020, 16:56:03 »
Een trafo is geen stabiele voeding, hier kan de Sprog zelfs van kapot gaan. Alleen de voltage welke een piekspanning heeft van boven de 20V kan hem al defect doen geraken (zie handleiding, ik heb dit ook expliciet hierin vermeld).

Een trafo van 14V mag je x1,4 rekenen voor de maximale dc spanning. Het is een positieve rimpel wat hieruit geleverd word.

Je dient een stabiele dc voeding te gebruiken tussen 12 en 16V.

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

BartvD

  • Offline Offline
  • Berichten: 390
  • Relax, it is only a hobby.
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #18 Gepost op: 24 januari 2020, 16:57:00 »
Misschien een stomme opmerking maar heb je de plus en de min goed. Hij doet het niet als je de plus en min van de trafo hebt omgewisseld.
Groeten uit Zeeuws Vlaanderen

www.flickr.com/photos/bvdoorn
Bij voorkeur in Schaal 0.

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 877
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #19 Gepost op: 24 januari 2020, 16:59:22 »
Wat voor voeding adviseren jullie?
Die in de handleiding zie ik nergens meer.

Mvg ronald
De Meanwell GSM36E15 (even zoekfunctie in de shop gebruiken).

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk

Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 877
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #20 Gepost op: 24 januari 2020, 17:01:07 »
Ik heb jaren op de Sprog II een fleishman groene transformator gehad, deze afgeregeld op 14 volt. Nooit problemen mee gehad tot de trafo van Fleishman van ouderdom stierf (natuurlijk op de spoel doorgebrand waar hij altijd op stond).

Mijn ervaring is dat de sprog best wel gevoelig zijn voor over belasting en te hoge spanning (dus niet boven de 15V). Dan doet ie et nie meer.

Maar zoals Martin al aangeeft, lijkt een instelling fout in JMRI. Die poort is namelijk best wel een dingetje.
Let op: de garantie vervalt als je de verkeerde voeding gebruikt. Dit word door de fabrikant ook expliciet vermeld. Vandaar dat we dit ook vermelden :)

Plus en min verwisselen kan ook een defect veroorzaken, maar hierover doet hij niet echt moeilijk.

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk

Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

BartvD

  • Offline Offline
  • Berichten: 390
  • Relax, it is only a hobby.
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #21 Gepost op: 24 januari 2020, 17:04:35 »
@ Martin; Ja je hebt een stabiel voeding nodig doch heb zeer goede ervaring met dezelfde trafo van Fleishman. Old school maar lekker stabiel.
Het andere ding is, of hij krijgt hem aan de praat met deze trafo en dan adviseren we hem toch een goede trafo aan te schaffen, toch?? Of hij krijgt hem niet aan de praat en dan denk ik dat de sprog al kapot is. Jammer, want het zijn geweldig leuke dingen om goedkoop DCC te realiseren.

@Ronald; Ik weet niet welke PC je gebruikt. Mijn configuratie was met apple en dat geeft wat de poort betreft, zijn eigen uitdagingen. Maar weet ook dat Windows soms erg vervelend kan doen met aansturingen van de USB poort. Voorlopig even door puzzelen.
Groeten uit Zeeuws Vlaanderen

www.flickr.com/photos/bvdoorn
Bij voorkeur in Schaal 0.

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 526
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #22 Gepost op: 24 januari 2020, 17:08:33 »
Gebruik windows laptop.
De sprog tweedehands gekocht.
En weet zeker van wie ik hem.gekocht heb...en betrouwbaar persoon was.

Mvg ronald

EgbertB

  • Offline Offline
  • Berichten: 32
Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #23 Gepost op: 25 januari 2020, 17:02:57 »
Hi Ronald, welke versie JMRI gebruik je hier?
Advies om de nieuwste [release 4.19.2][https://www.jmri.org/download/index.shtml] te gebruiken.

Egbert
« Laatst bewerkt op: 26 januari 2020, 22:57:17 door EgbertB »
Egbert

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 526
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #24 Gepost op: 25 januari 2020, 19:52:45 »
Zal .morgen even kijken welke versie ik gebruik.

Mvg ronald