Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel door Sicco Dierdorp
Vandaag om 12:23:20
Projekt 083-338 door hervé
Vandaag om 12:19:25
NL baan: Frotterdam in h0 door Joran
Vandaag om 12:03:06
Roco BR 01 235 van 2-rail naar 3-rail ombouwen en digitaal maken. door puntenglijder
Vandaag om 12:01:40
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door spoorijzer
Vandaag om 12:01:21
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door thevandijks
Vandaag om 11:55:01
Terschellinger Spoor door FritsT
Vandaag om 11:51:31
Videoserie: Rocrail voor beginners door JohnT
Vandaag om 11:49:27
Afwrijftransfer aanbrengen, waarmee kun je dat doen? door henk
Vandaag om 11:15:02
Old England door sdz1976
Vandaag om 11:10:01
25 jaar geleden door Willem1951
Vandaag om 11:08:01
The Summer of 69 door Besselspoor
Vandaag om 11:00:36
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Marc tramt
Vandaag om 11:00:14
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 10:59:55
Artitec: DDM-1 door Martijn de Kuiper
Vandaag om 10:47:52
Aankomst grootste containerschip ter wereld door FritsT
Vandaag om 10:43:46
Bruggen-IG: De brug van Oosterbeek door Gerco van Beelen
Vandaag om 10:13:05
Bahnstrecke 5867 door Frank 123
Vandaag om 09:56:05
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 09:32:41
BMB-Module: "Blackwater Goods Yard" door sdz1976
Vandaag om 09:24:42
Haarsem aan Zee H0 door sdz1976
Vandaag om 09:22:32
De 2454 en andere BSH-projecten in model door SimonSt
Vandaag om 09:16:37
Nieuwe baan in schaal nul: station Kloosterp door Pauldg
Vandaag om 08:35:20
100x "Het is Weekend" foto's! door Frycio82
Vandaag om 07:14:55
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door sjoerd74
Vandaag om 06:12:37
Driemaster in ‘t veen - NS 2900 in h0 door Beached
Vandaag om 00:29:22
Een kleine baan in een grote schaal: Laden en lossen in 1:22.5 door NS1220
06 april 2020, 23:51:17
NTM goederenwagens in Spoor-0 door FritsT
06 april 2020, 23:47:49
H0m RHB/MGB - van Sumvitg-C naar Disentis/Mustér (Zwitserland) door T.Spat
06 april 2020, 23:04:25
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
06 april 2020, 22:45:56
  

Auteur Topic: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.  (gelezen 974 keer)

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 526
Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Gepost op: 24 januari 2020, 10:53:38 »
Heb voor het eerst een sprog 2V3 aan gesloten.
Volgens deze handleiding:    https://domburgtrainsupport.nl/informatie/dts-producten
Handleiding staat onder aan deze pagina.

Maar de sprog v3 werkt niet.
Alleen het lampje van de voeding brand rood.
Maar lampje van usb brand niet.
Al verschillende com poorten geprobeerd .
Zie bij apparaatbeheer ook niet Sprog 2V3 staan. Zie daar staan serieel USB-apparaat(com4)
Verwijder ik de sprog. Dan verwijderd ook de com poort 4

Krijg ook onderstaande fout melding:


Timeout in communicatie met de centrale (306)
 

mvg Ronald
« Laatst bewerkt op: 24 januari 2020, 11:49:08 door Bert van Gelder »

hgr

  • Offline Offline
  • Berichten: 72
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #1 Gepost op: 24 januari 2020, 13:05:07 »
Ik ben niet zo thuis in SPROG, weet wel wat van Windows en randapparatuur.

Het lijkt of er iets niet goed gaat met de herkenning van de SPROG door Windows
Ondanks dat in gebruiksaanwijzing van DTS staat dat er automatische herkenning is.

Hoe heb je het aangesloten?
Heeft Windows de kans gehad om de SPROG te herkennen en de drivers te installeren?
De foutmelding verwijst naar een fout in de USB aansluiting


Heb dit wel gevonden, misschien heb je daar wat aan: https://sprog-dcc.co.uk/downloads/Win8-10Installation.pdf
Op basis van je schermafdruk ben ik uitgegaan van een recente Windows

Succes
« Laatst bewerkt op: 24 januari 2020, 13:11:49 door hgr »
Groeten

Herbert

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 526
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #2 Gepost op: 24 januari 2020, 13:06:48 »
Werk met de laatste windows 10 versie

mvg ronald

hgr

  • Offline Offline
  • Berichten: 72
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #3 Gepost op: 24 januari 2020, 13:12:19 »
Heb mn post net aangepast, maar je had al gereageerd
Groeten

Herbert

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 526
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #4 Gepost op: 24 januari 2020, 13:21:59 »
Als ik de usb in  de computer stop zie ik 1 seconden het lampje aan gaan op de Sprog.
En dan gelijk weer uit.
Als ik de compoort verwijder waar de sprog op aan gesloten zit.
En daarna de usb van de sprog er weer in stopt. Dan installeerd windows de sprog. Dat zie ik in beeld staan.

mvg Ronald
« Laatst bewerkt op: 24 januari 2020, 13:34:55 door Ronaldp »

Jeronimos

  • Offline Offline
  • Berichten: 7070
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #5 Gepost op: 24 januari 2020, 13:25:11 »
Is de Sprog aangesloten aan de voorkant of de achterkant van de computer?


Kun je een foto maken en hier plaatsen over hoe de sprog is aangesloten op de pc en aan de rails/voeding?
« Laatst bewerkt op: 24 januari 2020, 13:43:42 door Jeronimos. Reden: aanvullende vraag. »
Jeroen

hgr

  • Offline Offline
  • Berichten: 72
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #6 Gepost op: 24 januari 2020, 13:33:02 »
En wat gebeurd er op je computer?
Geeft die geen meldingen?
Groeten

Herbert

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 526
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #7 Gepost op: 24 januari 2020, 13:49:00 »
Geeft een melding dat de sprog is geïnstalleerd.

mvg ronald

ETH023

  • Offline Offline
  • Berichten: 323
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #8 Gepost op: 24 januari 2020, 14:04:08 »
Hallo Ronald,

Welke voeding gebruik je? Ik heb ook zoiets gehad maar dat lag aan de voeding.

Mvg Erwin
Erwin

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 877
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #9 Gepost op: 24 januari 2020, 14:13:12 »
Hoi

Inderdaad wat Erwin zegt, voeding 12V of hoger tot 16V (Let wel stabiele voeding). Meestal lever ik een 15V voeding erbij.

Het lijkt alsof je de interface instellingen van de DecoderPro niet goed hebt gezet.

Staan de interface instellingen zoals in de handleiding maar dan met Com4?

Eventueel kan ik je via Teamviewer verder helpen om het probleem te achterhalen. Daarvoor kan je een bericht geven via de contact pagina op mijn website.

Groetjes Martin

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk

Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 526
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #10 Gepost op: 24 januari 2020, 16:08:30 »
Heb er op dit moment als test een trein voeding op aan gesloten. En deze op 14V gezet.

mvg Ronald

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 10880
  • Live your life as you please!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #11 Gepost op: 24 januari 2020, 16:13:50 »
Zou een andere voeding nemen... een normale treintrafo is niet een topper op het gebied van stabiliteit. Netvoeding nemen met een beetje pit ;)

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 526
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #12 Gepost op: 24 januari 2020, 16:24:44 »
Wat voor voeding adviseren jullie?
Die in de handleiding zie ik nergens meer.

Mvg ronald

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 10880
  • Live your life as you please!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #13 Gepost op: 24 januari 2020, 16:32:02 »
Kan ik je zo niet zeggen, wel weet ik dat ik laatst zoiets gehad heb met een externe HD. De gebruikte voeding had wel genoeg voltage maar was niet krachtig genoeg... en sterkere met voldoende amps deed hem weer werken. Wat maar zeggen wil dat niet iedere voeding goed werkt.

Gewoon een goede externe voeding kopen die en het voltage geeft wat nodig is maar die ook minimaal een ampere of 2 aan kan.

BartvD

  • Offline Offline
  • Berichten: 385
  • Relax, it is only a hobby.
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #14 Gepost op: 24 januari 2020, 16:32:22 »
Ik heb jaren op de Sprog II een fleishman groene transformator gehad, deze afgeregeld op 14 volt. Nooit problemen mee gehad tot de trafo van Fleishman van ouderdom stierf (natuurlijk op de spoel doorgebrand waar hij altijd op stond).

Mijn ervaring is dat de sprog best wel gevoelig zijn voor over belasting en te hoge spanning (dus niet boven de 15V). Dan doet ie et nie meer.

Maar zoals Martin al aangeeft, lijkt een instelling fout in JMRI. Die poort is namelijk best wel een dingetje.
Groeten uit Zeeuws Vlaanderen

www.flickr.com/photos/bvdoorn
Bij voorkeur in Schaal 0.