Doel:€250.00
Donaties:€85.00

Per saldo:€-165.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 21-04-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Doornvliet door cor_b
Vandaag om 11:02:39
Welke Duitse rangeerseinen bij eindstation door Hirschsprung
Vandaag om 11:00:51
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Benrail
Vandaag om 10:57:46
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 10:57:04
WeKra bouwt The Kraken. Een H0 attractie! door Sven
Vandaag om 10:52:55
En het gaat maar door... door zuylen
Vandaag om 10:51:24
1e modelspoorbaan door zuylen
Vandaag om 10:48:28
Uhlenbrock DCC decoder, is uit te lezen op IB-1, maar lok rijdt niet? door henk
Vandaag om 10:46:01
Hoe groen was de groene E-loc 1000-? door TonM
Vandaag om 10:40:48
Een Elotrains 1500 zelf bouwen uit parts door Martijn de Kuiper
Vandaag om 10:38:24
The Summer of 69 door MarcNL
Vandaag om 10:14:59
Rijtuigen op De Meer door martijnhaman
Vandaag om 10:14:37
Vrije vertaling van station Arnhem jaren 80 door Niels B
Vandaag om 10:07:01
Raadplaatje door Klaas Zondervan
Vandaag om 09:43:28
DR5000, problemen met hoge locomotiefadressen door Ronald Halma
Vandaag om 09:08:51
Ervaringen met veilingsites en webshops (Marktplaats, Ebay, Catawiki, etc). door NS8714
Vandaag om 08:40:40
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door BrightonBelle
Vandaag om 08:37:42
Railtalk Magazine Latest Issue door Erik Mijd
Vandaag om 06:20:04
Baanbouw Bosje77 door AndrevdG
Vandaag om 04:15:41
Philotrain buffers demonteren en spuiten door prutser
01 juni 2020, 23:46:38
LS Models World MW1802, Parijs - Amsterdam, enkele vragen door clickmaniac
01 juni 2020, 23:31:27
Buitenlust door Joran
01 juni 2020, 23:20:06
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
01 juni 2020, 23:11:07
BMB 00-modulebaan, Beveiliging door bask185
01 juni 2020, 22:56:04
Projekt 083-338 door 44
01 juni 2020, 22:55:30
Boek: treinsamenstellingen in Europa. Nachttreinen in model. door Euronight Jeroen
01 juni 2020, 22:51:15
BNLS-module: "Grasland" door Eric B
01 juni 2020, 22:29:10
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
01 juni 2020, 22:25:20
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Mathijs Kok
01 juni 2020, 22:24:18
Knooppunt aan de Twentelijn door 1200blauw
01 juni 2020, 22:02:02
  

Auteur Topic: Intellibox II schakelt zonder commando.  (gelezen 3021 keer)

piet kleve

  • Offline Offline
  • Berichten: 122
Intellibox II schakelt zonder commando.
« Gepost op: 01 december 2019, 14:40:39 »
Mijn baan wordt al jaren gevoed door een Intellibox IR, die aangestuurd wordt door het programma koploper, dit ging nog via de oude analoge poort. Dit heeft altijd probleemloos gewerkt.
Nu vond ik het eens tijd om de boel wat te moderniseren en heb een Intellibox 2 overgenomen.
Nu alles aangesloten en wat mij direct opviel dat bij het opstarten van de intellibox bijna de helft van de wissels omgezet worden en ook nog diverse seinen.
Heb al begrepen dat dit niet hoort en dat  dit heel misschien kan liggen, aan al ooit in de IB geprogrammeerde rijwegen.
Heb inmiddels al van alles geprobeerd, div bestanden gewist, geprobeerd de IB weer terug in fabrieksinstelling te zetten enz enz, maar het euvel blijft.
Wil ik daarna gaan rijden via koploper, dan begint al bij het opstarten ( verbinding met pc maken) en groot aantal wissels heen en weer te schakelen.
Ga ik dan rijden, dan wordt netjes de route ingesteld, maar naar enkele tellen, begint na de eerste wissel omzetting door koploper, weer een groot aantal wissels van zelf te schakelen, wat als gevolg heeft kortsluitingen en ontsporingen.
Heeft iemand een idee waar dit aan zou kunnen liggen?

Mvg, Piet
« Laatst bewerkt op: 01 december 2019, 19:32:10 door Bert van Gelder »

laurent

  • Offline Offline
  • Berichten: 2443
  • Broem broem!
    • Sporingerdam
Re: Intellibox II schakelt zonder commando.
« Reactie #1 Gepost op: 02 december 2019, 01:37:17 »
Sowieso die interface vervangen door een Loconet-USB interface. Geeft minder storing dan direct via de IB.
Neem ook eens een kijkje op mijn Youtube Kanaal:
Railion 6513
3railer | Teppichbahner | CS3 + MS3 | Tischbahner | LN + DAISY II Funk | C Rails | Multiprotocol | D | A | CH

Tischbahning.de

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3578
Re: Intellibox II schakelt zonder commando.
« Reactie #2 Gepost op: 02 december 2019, 07:20:50 »
Ik zit mee te lezen in de handleiding: https://www.hobbytime.nl/Customers/306/Downloads/Webshop/Downloadmodule/Intellibox%20II%20NL%20handleiding%20+%20afb..pdf


Nu alles aangesloten en wat mij direct opviel dat bij het opstarten van de intellibox bijna de helft van de wissels omgezet worden en ook nog diverse seinen.
Heb al begrepen dat dit niet hoort en dat  dit heel misschien kan liggen, aan al ooit in de IB geprogrammeerde rijwegen.


Dat zou zo maar kunnen Piet. Op blz.100 staat beschreven dat rijwegen automatisch gezet worden bij het inschakelen van de IB2. Daar staat ook hoe je het weer uit kunt zetten of (blz. 96) hoe je alle gemaakte rijwegen kunt wissen. Ik denk dat je het daar moet zoeken.

Gr, Ben.

piet kleve

  • Offline Offline
  • Berichten: 122
Re: Intellibox II schakelt zonder commando.
« Reactie #3 Gepost op: 02 december 2019, 20:00:50 »
Bedankt Ben, heb via de instellingen zoals jij aangegeven hebt, het schakelen bij het opstarten weten te stoppen,
het lukte niet geheel conform de omschrijving, maar denk dat de IB nu in ieder geval op een blanco rijweg staat.
Maar het ongecontroleerd schakelen tijdens het rijdbedrijf via koploper blijft.
Als er een rijweg door koploper ingesteld wordt en de eerste wissel begint te schakelen, dan direct klappen er diverse andere wissels in het wild om en helaas ook soms die wel in de rij route zitten.
Heb de gebruiksaanwijzing nog eens doorgelopen, maar zie hoor nog niet echt een oplossing voor.
Bij een fabrieks- reset, blijven namelijk dat soort opgegeven info wel staan. en kan nergens ontdekken of ik niet alle ingestelde rijwegen inmiddels gewist heb.

Nog een vraag, zou dit euvel soms ook iets te maken kunnen hebben met de boosters die het geheel aansturen?

Heb 3 nieuwe power 4 aangesloten, via loconet kabel. deze werken prima, maar krijg geen enkele melding binnen en ook geen (programmeer) contact met deze boosters.
Nu lees ik al in 2 oude draadjes dat dit ondingen zijn met veel problemen, misschien dat deze het euvel veroorzaken?

-Anton-

  • Offline Offline
  • Berichten: 277
Re: Intellibox II schakelt zonder commando.
« Reactie #4 Gepost op: 02 december 2019, 20:48:14 »
Sowieso die interface vervangen door een Loconet-USB interface. Geeft minder storing dan direct via de IB.

Dit kan ik alleen maar bevestigen, met mijn oude intellibox veel communicatie problemen gehad,
Na de aanschaf van een usb naar loconet adapter werk het eigenlijk altijd.
IB, Traincontroller, ESU loc programmer, Arduino, Daisy II

Martin Hornis

  • Offline Offline
  • Berichten: 1067
Re: Intellibox II schakelt zonder commando.
« Reactie #5 Gepost op: 02 december 2019, 23:45:57 »
Zo'n USB-naar-LocoNet-adapter pas ik bij mijn Intellibox I ook toe. Daarna geen problemen meer gehad.
Märklin K-rails met boogstralen > 500 mm; NS-lichtseinen met cijferbak: 4, 6 en 8 in één bak; iTrain; Intellibox I; OC32; eigen treindetectiesysteem aangesloten op OC32; controleprogramma's voor iTrain en OC32.

trdl

  • Offline Offline
  • Berichten: 66
Firmware aktueel ?
« Reactie #6 Gepost op: 03 december 2019, 10:42:20 »
Piet,

is de versie van de firmware van de IB2 aktueel ?
In de vorige versie van de firmware is een probleem met het aansturen van schakeladressen, als de commando's snel achter elkaar komen.
Onder meer dat is verbeterd is de aktuele versie.

Het USB interface in de IB2 is precies hetzelfde als het USB Loconet interface van Uhlenbrock. Ik heb dat er ook eens tussen gehad. Bij mij maakte dat geen enkel verschil.
Met een IB1 (heeft een RS232 poort) geeft het USB Loconet interface wel een beter gedrag. Er doen zich dan geen spontane resets van de IB1 meer voor.

Groet, Willem




piet kleve

  • Offline Offline
  • Berichten: 122
Re: Intellibox II schakelt zonder commando.
« Reactie #7 Gepost op: 03 december 2019, 17:02:02 »
Neem aan dat met firmware de update bedoeld wordt, die op de Uhlenbrock site staat.
Heb de IB nu ge update naar de versie 1.025-1.026 en denk dat dit de meest actuele versie is.
Maar het euvel blijft. Maar inderdaad het begint wel steeds als er veel schakelopdrachten komen, bij het schakelen van een enkel wissel adres gebeurt het niet.
Het is voornamelijk in het stations gebied waar veel wissels tegelijk moeten worden geschakeld, dan springen de omliggende wissels ook heen en weer en soms ook de wissels die al vast gelegd zijn in de route.

Heb helaas niet direct zo'n usb interface bij de hand, dus kan dat nog niet controleren.
En anders maar weer de oude IB retour want die werkte eigenlijk probleem loos, op het probleem na, van de reset zo af en toe bij te veel opdrachten over de 232 kabel.

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3578
Re: Intellibox II schakelt zonder commando.
« Reactie #8 Gepost op: 03 december 2019, 17:43:38 »

Heb helaas niet direct zo'n usb interface bij de hand, dus kan dat nog niet controleren.


Die lost niets op Piet. Die is bedoeld voor de oude IB want die heeft een brakke RS232 poort en is een oplossing voor het "reset" probleem. De Intellibox 2 kent dat niet.

Maar wat je zegt: ik zou ook terug gaan naar de oude IB en zo'n interface bestellen bij Rosoft of Uhlenbrock. Je bent van alle geduvel af en de IB2 voegt (vind ik ) niets toe als je Koploper rijdt.

Gr, Ben.