Doel:€250.00
Donaties:€35.00

Per saldo:€-215.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-10-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Van Kranbach naar Haanrade in spoor 0 door RikM
Vandaag om 21:15:35
2-3 nov 2019 modelbouwweekend in het Nederlands Transportmuseum Nieuw-Vennep door nighttrain1
Vandaag om 21:14:49
MODELSPOOR 2019 by MTD - 19 & 20 Oktober 2019 in EDEGEM (B) door Frans Peeters
Vandaag om 21:12:16
DR wagentjes uit oude Fleischmann tweeassers. door thonis
Vandaag om 21:09:39
Platform der Kleinserie BAUMA 2019 door Willem1951
Vandaag om 21:04:30
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 21:03:03
MB-module: "De Kolk" door Hendrik Jan
Vandaag om 21:01:18
Rondom Charlois door Vislijn
Vandaag om 21:00:24
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
Vandaag om 20:57:50
Baanbouw Bosje77 door puntenglijder
Vandaag om 20:54:57
Modules van Kees Gorter door Klaas Zondervan
Vandaag om 20:54:21
DR4088LN programmeren voorbij 128, hoe door phdirk
Vandaag om 20:40:31
Oude Fleischmann meuk en curiosa door Patrick1975
Vandaag om 20:33:46
Driemaster in ‘t veen door Beached
Vandaag om 20:25:42
Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels door MdBruin
Vandaag om 20:23:34
Heen, En en Weer: de tram. door DE-II
Vandaag om 20:19:57
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door RobbertJan
Vandaag om 20:11:57
Roco NS 200/300 Sik, model 2019 door barry1972
Vandaag om 20:06:46
Artitec 2019 door barry1972
Vandaag om 20:01:23
Montage bouwkit Weinert BR 93 door mwdb
Vandaag om 19:58:30
Heen, En en Weer door DE-II
Vandaag om 19:56:53
Vieze treinen, gebouwen, wegen etc. (tips en plaatjes) door Falcon10
Vandaag om 19:56:46
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
Vandaag om 19:48:22
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 19:46:17
De parel van Houten; een NS Hippel met lijmsporen door moonlicht
Vandaag om 19:42:23
Voormalige ploegwerkplaats spoorlijn Almelo - Salbergen "gered" door MOVisser
Vandaag om 19:41:10
Beursbaan H0 150x40 DSB - Spodsbjerg Havn door IJsselsteyn
Vandaag om 19:27:27
NL baan: Frotterdam in h0 door Robert39
Vandaag om 18:55:11
(Hoontje's Beursbaan) "Kamp Rijen" door St00mboy
Vandaag om 16:56:58
Datasheet/Software om loc's te catalogiseren: ervaringen? door bellejt
Vandaag om 16:06:51
  

Auteur Topic: Intellibox II - Loconet  (gelezen 863 keer)

KC's

  • Offline Offline
  • Berichten: 1
Intellibox II - Loconet
« Gepost op: 21 juni 2019, 16:06:50 »
Ik heb een Intellibox II (softwareversie 1.025/1.026) en gebruik reed-switches voor treindetectie.
De reedjes zijn aangesloten op 4 verschillende Arloco's die via een UTP-kabel hun signaal aan de Intellibox (aansluiting: Loconet T) doorgeven.
De Arloco's worden ook gevoed vanuit de Intellibox via de UTP-kabel (contactpunt 1 en 6 van de Loconet T - uitgang).
De Intellibox is aangesloten op Traincontroller.

Het volgende doet zich echter voor: ook als er géén reed-switch wordt geactiveerd, geeft Traincontroller (en óók de controlelampjes op de Arloco's) aan dat er héél erg frequent reedjes worden geactiveerd. Dit gebeurt alléén als er een loc rijdt.
Door deze "fake-meldingen" is geautomatiseerd rijden onmogelijk.
Opm.: als ik de Intellibox vervang door de Digikeys DR5000, dan werkt als naar behoren.
Het probleem wordt dus veroorzaakt door de Intellibox.

Ik heb nu geconstateerd, dat de beide GND's van de Loconet T - uitgang (contactpunt 2 en 5) op de Intellibox direct (intern) zijn verbonden met één van de DCC-railsignalen (nl. hetzelfde railsignaal wat uit uitgang 4 ("Gleis Braun") op de Intellibox.

Dit lijkt onlogisch, en zou mogelijk de reden kunnen zijn van het feit dat de Arloco's in de war raken van het railsignaal op hun GND, of een GND op de voeding.

Vraag: zou iemand met een Intellibox II voor mij na kunnen meten of hij/zij óók contact meet (weerstand = 0) tussen de GND van de Loconet T - uitgang en het railsignaal op uitgang 4 "Gleis Braun"? Hiermee kan ik dan bepalen of er in mijn Intellibox iets fout zit.

Alvast bedankt.

ernstcramer

  • Offline Offline
  • Berichten: 81
    • de Schappenbaan
Re: Intellibox II - Loconet
« Reactie #1 Gepost op: 01 juli 2019, 20:06:35 »
Ik heb destijds eenzelfde probleem gehad met LocoNet modules die ik via de Intellibox voedde. Dat waren pakweg 4 moduletjes. En daar gebeurden ook onverklaarbare schakelingen, totdat ik het advies opgevolgd heb en de modules apart ben gaan voeden. Toen waren de problemen voorbij...

laurent

  • Offline Offline
  • Berichten: 2398
  • Broem broem!
    • Sporingerdam
Re: Intellibox II - Loconet
« Reactie #2 Gepost op: 01 juli 2019, 20:55:34 »
Toevallig dit weekend een Uhlenbrock medewerker gesproken en daar een andere vraag voorgelegd: IB1 met update en dan IB2 control eraan. Zijn antwoord was dat je de IB2 control moet voorzien van aparte Loconet voeding. Niet direct vaan het LN van de IB zelf laten lurken. Normaal staat er zo'n 12 volt op het LN, maar de IB zet er slechts 8-9 volt op.
Neem ook eens een kijkje op mijn Youtube Kanaal:
Railion 6513
3railer | Teppichbahner | CS3 + MS3 | Tischbahner | LN + DAISY II Funk | C Rails | Multiprotocol | D | A | CH

Tischbahning.de

Huib

  • Offline Offline
  • Berichten: 980
    • Avontuur in Miniatuur
Re: Intellibox II - Loconet
« Reactie #3 Gepost op: 01 juli 2019, 22:02:58 »
Klinkt inderdaad als het bekende Uhlenbrock voedingsprobleem.

Volgens specificatie zou de spanning op het LocoNet +12V moeten zijn. Om de een of andere vage reden heeft Uhlenbrock diverse apparaten op de markt gebracht die hooguit +9V op het LocoNet zetten. Gevolg.... de modules gaan meer stroom gebruiken om aan hetzelfde vermogen te komen en voor je het weet, zit je aan de maximale 500 mA van de LocoNet bus. Soms gaat het LocoNet al raar doen als je nog niet de 500 mA helemaal hebt volgemaakt, bijvoorbeeld vanaf 400 - 450 mA.

Als je wilt weten of je LocoNet overbelast is, kun je dat eenvoudig meten.

De oplossing is dan om er een booster/voeding tussen te zetten. Ik zou zelfs aanraden om een voeding direct na de centrale te zetten en het LocoNet van de centrale helemaal niet te belasten.

LocoNet is heel betrouwbaar; als je problemen hebt, komt dat bijna altijd door een te hoge belasting. Maar zoals gezegd... meten is weten  ;D

Succes!

Huib
Buitenlust in 1:43,5 // BMD16N, BMD16N-SD en andere elektronica // www.floodland.nl/aim

laurent

  • Offline Offline
  • Berichten: 2398
  • Broem broem!
    • Sporingerdam
Re: Intellibox II - Loconet
« Reactie #4 Gepost op: 04 juli 2019, 01:11:06 »
Ons hele tischbahning ligt zo'n beetje vol met die Locohubsupply6er... Een jaar terug heb ik er nog 14 besteld, waarvan 6 stuks zelf in elkaar gebouwd, met verzwaarde diodes (i.v.m. laden Funkdaisy's met verzwaarde accu's). Bij iedere booster ligt er eentje. En zelfs dan moet je soms voor een control die wat verderweg ligt een aparte extra voeding plaatsen omdat ie het simpelweg niet trekt. ;D

Groet,
Laurent
Neem ook eens een kijkje op mijn Youtube Kanaal:
Railion 6513
3railer | Teppichbahner | CS3 + MS3 | Tischbahner | LN + DAISY II Funk | C Rails | Multiprotocol | D | A | CH

Tischbahning.de