Doel:€250.00
Donaties:€70.00

Per saldo:€-180.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 15-07-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Groei aantal passagiers intercity naar Berlijn vanuit Twente. #Treintrots door Bert van Gelder
Vandaag om 12:50:46
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door g-j
Vandaag om 12:40:39
Langer Grund door g-j
Vandaag om 12:39:18
Roco Line DKW wisseltong zit los, lipje afgebroken door wob
Vandaag om 12:23:36
XPS-platen, waar per stuk verkrijgbaar? door Carel Ruysink
Vandaag om 12:17:06
EifelBurgenBahn door Krokodil68
Vandaag om 12:05:18
Projekt 083-338 door Karst Drenth
Vandaag om 11:36:31
DB bestelt Talgorijtuigen+loks voor Berlijn-Amsterdam, inzet huidig materieel door dennie
Vandaag om 11:26:36
Bentheimer Eisenbahn, gisteren en vandaag door mass am see
Vandaag om 11:18:47
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 10:59:46
Roco 1731 omgenummerd naar 1714 Veenendaal door Jamie
Vandaag om 10:53:57
Gezocht: lichtgeleider voor Henckens HO-dwergsein. door Haradigi
Vandaag om 10:41:09
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Ric
Vandaag om 09:30:53
De 'andere' vierassige ketelwagens voor het olievervoer van de NAM in tp. 3 door Wijktrein
Vandaag om 09:05:02
Woudstervenen in wording door Hielke
Vandaag om 08:43:06
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Floris
Vandaag om 07:20:17
Landerbahn en Reichsbahn locomotieven. door Wim Vink
Vandaag om 05:21:19
Artitec DE20, Kameel, gaat deze er komen? door Mario Dln
Vandaag om 01:09:04
Bezoekje Koblenz en omgeving door laurent
Vandaag om 00:05:21
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
16 juli 2019, 23:55:38
Spoor op industrieterrein Lage Weide door Thom
16 juli 2019, 23:30:58
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
16 juli 2019, 23:00:08
Wagennummers Liliput NAM ketelwagens door Wijktrein
16 juli 2019, 21:19:09
Modelbaan, nog zonder naam ..... door NS1220
16 juli 2019, 20:37:06
Eindelijk! Lang verwacht en toch gekomen! De Klinknagelteller! door Karben
16 juli 2019, 20:22:44
Digikeijs DR5052 draaischijfmodule door Ferdi
16 juli 2019, 19:26:45
Roco NS 1118 door Arjan6511
16 juli 2019, 19:26:41
De Hoekse Lijn nader bekeken. door Dennis.
16 juli 2019, 19:25:59
Schilderen treintafel door TreinInVillaAlba
16 juli 2019, 18:57:24
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door Ruud K
16 juli 2019, 17:34:57
  

Auteur Topic: Intellibox II - Loconet  (gelezen 725 keer)

KC's

  • Offline Offline
  • Berichten: 1
Intellibox II - Loconet
« Gepost op: 21 juni 2019, 16:06:50 »
Ik heb een Intellibox II (softwareversie 1.025/1.026) en gebruik reed-switches voor treindetectie.
De reedjes zijn aangesloten op 4 verschillende Arloco's die via een UTP-kabel hun signaal aan de Intellibox (aansluiting: Loconet T) doorgeven.
De Arloco's worden ook gevoed vanuit de Intellibox via de UTP-kabel (contactpunt 1 en 6 van de Loconet T - uitgang).
De Intellibox is aangesloten op Traincontroller.

Het volgende doet zich echter voor: ook als er géén reed-switch wordt geactiveerd, geeft Traincontroller (en óók de controlelampjes op de Arloco's) aan dat er héél erg frequent reedjes worden geactiveerd. Dit gebeurt alléén als er een loc rijdt.
Door deze "fake-meldingen" is geautomatiseerd rijden onmogelijk.
Opm.: als ik de Intellibox vervang door de Digikeys DR5000, dan werkt als naar behoren.
Het probleem wordt dus veroorzaakt door de Intellibox.

Ik heb nu geconstateerd, dat de beide GND's van de Loconet T - uitgang (contactpunt 2 en 5) op de Intellibox direct (intern) zijn verbonden met één van de DCC-railsignalen (nl. hetzelfde railsignaal wat uit uitgang 4 ("Gleis Braun") op de Intellibox.

Dit lijkt onlogisch, en zou mogelijk de reden kunnen zijn van het feit dat de Arloco's in de war raken van het railsignaal op hun GND, of een GND op de voeding.

Vraag: zou iemand met een Intellibox II voor mij na kunnen meten of hij/zij óók contact meet (weerstand = 0) tussen de GND van de Loconet T - uitgang en het railsignaal op uitgang 4 "Gleis Braun"? Hiermee kan ik dan bepalen of er in mijn Intellibox iets fout zit.

Alvast bedankt.

ernstcramer

  • Offline Offline
  • Berichten: 81
    • de Schappenbaan
Re: Intellibox II - Loconet
« Reactie #1 Gepost op: 01 juli 2019, 20:06:35 »
Ik heb destijds eenzelfde probleem gehad met LocoNet modules die ik via de Intellibox voedde. Dat waren pakweg 4 moduletjes. En daar gebeurden ook onverklaarbare schakelingen, totdat ik het advies opgevolgd heb en de modules apart ben gaan voeden. Toen waren de problemen voorbij...

laurent

  • Offline Offline
  • Berichten: 2345
  • Broem broem!
    • Sporingerdam
Re: Intellibox II - Loconet
« Reactie #2 Gepost op: 01 juli 2019, 20:55:34 »
Toevallig dit weekend een Uhlenbrock medewerker gesproken en daar een andere vraag voorgelegd: IB1 met update en dan IB2 control eraan. Zijn antwoord was dat je de IB2 control moet voorzien van aparte Loconet voeding. Niet direct vaan het LN van de IB zelf laten lurken. Normaal staat er zo'n 12 volt op het LN, maar de IB zet er slechts 8-9 volt op.
Neem ook eens een kijkje op mijn Youtube Kanaal:
Railion 6513
3railer | Teppichbahner | CS3 + MS3 | Tischbahner | LN + DAISY II Funk | C Rails | Multiprotocol | D | A | CH

Tischbahning.de

Huib

  • Offline Offline
  • Berichten: 953
    • Avontuur in Miniatuur
Re: Intellibox II - Loconet
« Reactie #3 Gepost op: 01 juli 2019, 22:02:58 »
Klinkt inderdaad als het bekende Uhlenbrock voedingsprobleem.

Volgens specificatie zou de spanning op het LocoNet +12V moeten zijn. Om de een of andere vage reden heeft Uhlenbrock diverse apparaten op de markt gebracht die hooguit +9V op het LocoNet zetten. Gevolg.... de modules gaan meer stroom gebruiken om aan hetzelfde vermogen te komen en voor je het weet, zit je aan de maximale 500 mA van de LocoNet bus. Soms gaat het LocoNet al raar doen als je nog niet de 500 mA helemaal hebt volgemaakt, bijvoorbeeld vanaf 400 - 450 mA.

Als je wilt weten of je LocoNet overbelast is, kun je dat eenvoudig meten.

De oplossing is dan om er een booster/voeding tussen te zetten. Ik zou zelfs aanraden om een voeding direct na de centrale te zetten en het LocoNet van de centrale helemaal niet te belasten.

LocoNet is heel betrouwbaar; als je problemen hebt, komt dat bijna altijd door een te hoge belasting. Maar zoals gezegd... meten is weten  ;D

Succes!

Huib
Buitenlust in 1:43,5 // BMD16N, BMD16N-SD en andere elektronica // www.floodland.nl/aim

laurent

  • Offline Offline
  • Berichten: 2345
  • Broem broem!
    • Sporingerdam
Re: Intellibox II - Loconet
« Reactie #4 Gepost op: 04 juli 2019, 01:11:06 »
Ons hele tischbahning ligt zo'n beetje vol met die Locohubsupply6er... Een jaar terug heb ik er nog 14 besteld, waarvan 6 stuks zelf in elkaar gebouwd, met verzwaarde diodes (i.v.m. laden Funkdaisy's met verzwaarde accu's). Bij iedere booster ligt er eentje. En zelfs dan moet je soms voor een control die wat verderweg ligt een aparte extra voeding plaatsen omdat ie het simpelweg niet trekt. ;D

Groet,
Laurent
Neem ook eens een kijkje op mijn Youtube Kanaal:
Railion 6513
3railer | Teppichbahner | CS3 + MS3 | Tischbahner | LN + DAISY II Funk | C Rails | Multiprotocol | D | A | CH

Tischbahning.de