Doel:€250.00
Donaties:€40.00

Per saldo:€-210.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 15-08-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Update: baan in de tropen door phdirk
Vandaag om 17:07:01
Zelfbouw rails en wissels H0, waar te beginnen door Klaas Zondervan
Vandaag om 17:07:00
Ervaringen met veilingsites (marktplaats, ebay, catawiki, etc) door NS1220
Vandaag om 16:59:43
NL baan: Frotterdam in h0 door W. Thomas
Vandaag om 16:59:32
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door NS1220
Vandaag om 16:54:53
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door ATB
Vandaag om 16:50:53
Puntstuk polarisatie met DR4018 door Bart spruitje
Vandaag om 16:20:21
's-Heer Heinkenspolder door Reinier Z.
Vandaag om 16:11:53
Westlandbaan door Tulpendaal
Vandaag om 16:04:09
Een kleine baan in een grote schaal: Laden en lossen in 1:22.5 door NS1220
Vandaag om 16:01:53
Modelspoorbeurs Houten 24 aug. 2019. Voor/nabeschouwing. door meino
Vandaag om 16:01:27
rc auto's in H0 door NS1220
Vandaag om 15:55:26
Märklin Mobile Station 60657, herkent geen Delta locs, wel digitale locs. door bellejt
Vandaag om 15:34:11
Fleischmann bruine lijm zooi verwijderen door Carel Ruysink
Vandaag om 15:10:08
Bröckenbahn door dimo1_dimo1
Vandaag om 15:05:31
Roßnitz door Dennis.
Vandaag om 14:31:18
Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk door jerrytrein
Vandaag om 14:29:36
Bouw NS 2200 in spoor-0 door JaJo
Vandaag om 14:20:20
Diorama in een aquarium door Hendrik Jan
Vandaag om 13:50:48
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Arjan6511
Vandaag om 13:02:32
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door iarnrod
Vandaag om 12:22:52
Artitec Mat '54, materieelbespreking. door Jeroen Water
Vandaag om 12:19:44
Loksound v5 in Genesis DDA40X met 2 motoren. door VAM65
Vandaag om 12:13:01
Edits booster print door Blausee-Mitholz
Vandaag om 12:06:28
Rosoft servo decoder programmeren met de multimuis. door Erik
Vandaag om 11:40:38
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 11:36:34
BNLS Werkspoor - Mesu models NS 2000 door Noud
Vandaag om 11:04:44
Frans bietenbaantje in 009 (en parallel in 0e) door Marijn
Vandaag om 10:42:56
Alternatief voor Noch bloemenstrooisel? door tuurtje
Vandaag om 09:32:02
BNLS trammodule: “Jewels of the HTM” door Zoedelaar
Vandaag om 09:06:39
  

Auteur Topic: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic  (gelezen 4287 keer)

HaWe

  • Offline Offline
  • Berichten: 90
Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Gepost op: 21 januari 2019, 15:26:21 »
Voor het uitlezen en aanpassen van CV's van decoders via mijn PC heb ik na enige adviezen op dit forum de stap gezet naar Decoder Pro van JMRI. Ik heb mijn PC aangesloten met een USB-kabel op de Intellibox Basic, mijn IB in de programmeermode gezet, de lok op de programmeerrails gezet maar kennelijk ontstaat er geen contact tussen PC en IB omdat Decoder Pro bij elke poging foutmeldingen geeft (o.a. fout 302). Het programma Koploper komt wel in de IB en als ik de USB-kabel aansluit hoor ik het bekende geluid. Ik ga er dus van uit dat er contact is. Ik heb Java geïnstalleerd. Wat zou er aan de hand kunnen zijn?

trabiarie

  • Offline Offline
  • Berichten: 98
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #1 Gepost op: 21 januari 2019, 17:54:24 »
Hallo HaWe
Ik ken jmri niet , maar moet je daar bij instellingen niet een bepaalde poort kiezen voor de communicatie?
vr groet Arie

HaWe

  • Offline Offline
  • Berichten: 90
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #2 Gepost op: 21 januari 2019, 19:12:46 »
COM3?

trabiarie

  • Offline Offline
  • Berichten: 98
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #3 Gepost op: 21 januari 2019, 19:47:38 »
HaWe
Zie je dat in je systeem van windows of geeft jmri dit aan? Ik neem aan dat de poort waarmee je ib aan de computer zit een ander is als waarmee jmri naar je ib communiceert. Met je ib communiceer je met koploper via com 3 dus die zal dan bezet zijn.
vr groet Arie
« Laatst bewerkt op: 21 januari 2019, 19:49:58 door trabiarie »

EgbertB

  • Offline Offline
  • Berichten: 30
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #4 Gepost op: 21 januari 2019, 19:56:09 »
Hallo HaWe,
De http://jmri.org/help/en/html/hardware/loconet/Uhlenbrock.shtml JMRI IntelliBox hardware hulp-pagina heb je al bekeken?
Fabrikant: Uhlenbrock
System connection: IntelliBox-II (USB).
Welke USB poort je in JMRI Preferences (Voorkeuren) moet selecteren hangt af van de USB poort op je computer waar je de kabel inprikt. Als de IB aan staat voordat je DP start, dan zal de ingebouwde seriële converter zich melden in het keuzemenu (cu.Bluetooth-incoming-port zal het niet zijn, dus simpel gezegd: kies de andere optie die je te zien krijgt).
Aanvullende instelingen heb je (nog) niet nodig.

Egbert
Egbert

HaWe

  • Offline Offline
  • Berichten: 90
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #5 Gepost op: 21 januari 2019, 21:29:49 »
Dag Arie,

De problemen (o.a. fout 306) worden aangegeven in de JMRI-software.

HaWe

  • Offline Offline
  • Berichten: 90
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #6 Gepost op: 21 januari 2019, 22:02:34 »
Hallo Egbert,

Ik heb het stuk gelezen maar ik weet niet waar ik "system connection" kan vinden. Bij mij staat overigens alles in het Nederlands. Je kunt bij installatie de voertaal instellen.

Groet Hein

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4459
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #7 Gepost op: 22 januari 2019, 09:55:21 »
Hoi Hein,

Als je Koploper opent en dan gaat naar Algemeen => Instellingen per database. Achter Poortnummer zie je de COM-poort waar je IB aan hangt. Komt deze overeen met die in DecoderPro (Wijzig => Voorkeuren... => Connecties (links) => Seriële poort. Neem aan dat je verder wel de juiste centrale hebt geselecteerd :)


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

trabiarie

  • Offline Offline
  • Berichten: 98
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #8 Gepost op: 22 januari 2019, 10:56:47 »
Dag hein

Ik kan je verder helaas niet helpen het is ergens een verbindings probleem , heb zelf de programmer van Esu.
vr groet Arie

EgbertB

  • Offline Offline
  • Berichten: 30
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #9 Gepost op: 22 januari 2019, 21:54:57 »
Ik zal je graag helpen om de instellingen goed te zetten. Als je over de COM poort schrijft, neem ik aan dat je Windows als OS gebruikt. Klopt dat?
Kan je een screen shot van het venster Voorkeuren, tab Connecties uploaden? In dat venster staan o.a. de keuzemenu's Systeemconnectie en Seriële poort.
Egbert

paulmh

  • Offline Offline
  • Berichten: 2
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #10 Gepost op: 23 januari 2019, 07:04:41 »
Koploper is toch niet actief als je met DecoderPro wil werken (en omgekeerd?)

Mvg,
Paul.

EgbertB

  • Offline Offline
  • Berichten: 30
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #11 Gepost op: 23 januari 2019, 16:25:54 »
Koploper is toch niet actief als je met DecoderPro wil werken (en omgekeerd?)

Misschien niet actief, maar zolang je de USB steker er in laat, zal je voor het andere programma een andere COM poort moeten gebruiken, zowel in je hardware als in je instellingen.

Egbert

Egbert

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4459
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #12 Gepost op: 23 januari 2019, 20:18:43 »
Huh wat? Ze willen beide met de IB communiceren. Dus beide programma's moeten naar dezelfde poort wijzen. Ze mogen (of eigenlijk, kunnen) alleen niet tegelijk actief zijn. Maar één programma tegelijk kan tegen een COM-poort praten.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

HaWe

  • Offline Offline
  • Berichten: 90
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #13 Gepost op: 23 januari 2019, 21:45:09 »
Het blijkt dat mijn PC niet meer communiceert met de IB Basic. Heb me rot gezocht in diverse fora en anderzijds op internet maar nog geen oplossing gevonden. Ik ga mij daar eerst maar eens over buigen. Oplossingen die anderen helpen leveren mij niets op. Mogelijk kom ik terug met een ander topic. Dank voor alle adviezen.

HaWe

  • Offline Offline
  • Berichten: 90
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #14 Gepost op: 23 januari 2019, 23:19:13 »
Inmiddels een advies uit de handleiding van Koploper overgenomen en in de IB Basic special options 1 op 4 gezet en special options 26 op 0. Nu heeft decoderpro wel verbinding met de programmeerrails, reageert de loc en kan ik CV's aanpassen. Vreemd genoeg krijg ik via Koploper geen verbinding.