Doel:€250.00
Donaties:€40.00

Per saldo:€-210.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 15-08-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Lima V-280, ontbrekend onderstel door henk
Vandaag om 19:21:37
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Benrail
Vandaag om 18:41:08
Modules van Kees Gorter door St00mboy
Vandaag om 18:41:00
Bouw NS 2200 in spoor-0 door JaJo
Vandaag om 18:29:40
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
Vandaag om 18:23:47
CityNightLine 1:1, 1:87 en 1:160 door Fritsprt
Vandaag om 18:21:22
Mijn baan (Erwin) door metpetergaathetbeter
Vandaag om 18:06:08
(Hoontje's Beursbaan) "Kamp Rijen" door Hoontje
Vandaag om 17:59:38
Update: baan in de tropen door Patrick1975
Vandaag om 17:54:43
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 17:45:04
Depot + vervolg Vlieringen-2 door Hans Reints
Vandaag om 17:44:58
Hoekdiorama door Scratchbuilt
Vandaag om 17:44:03
Baanbouw Bosje77 door puntenglijder
Vandaag om 16:45:17
Baanbouw met Ecos besturing genaamd: Giessenstad Rbf door Johnnytrein
Vandaag om 15:58:12
Wie heeft ervaring met ESU Ecos + MultiMaus? door lare0008
Vandaag om 15:42:50
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Euronight Jeroen
Vandaag om 15:10:46
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Floris
Vandaag om 14:49:30
Woonkamer Diorama "Station Almelo" door maarten_siffels
Vandaag om 14:44:57
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 14:39:05
Roco 2400 is defect door edwin1974
Vandaag om 14:37:08
Station Rekerdam door Casmir
Vandaag om 14:35:02
Decoder foppen door weerstand ipv motor door Timo
Vandaag om 14:32:50
Westlandbaan door Niels B
Vandaag om 14:30:21
Bentheimer Eisenbahn, gisteren, vandaag en morgen. door Hans Reints
Vandaag om 13:41:50
Baan in Los Angeles door AndrevdG
Vandaag om 13:34:48
Zoutkamp 1921 - 1942 door MR
Vandaag om 13:25:24
Fleischman 434x onderdelen, maar waar door Tijdperk||
Vandaag om 13:22:51
Roco BR23, motor maakt veel geluid na decoderinbouw door Mechiel_
Vandaag om 13:21:36
Er ook ingerold door Wim Vink
Vandaag om 12:53:29
Nieuw huis, nieuwe baan door MOVisser
Vandaag om 12:35:09
  

Auteur Topic: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic  (gelezen 4240 keer)

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4451
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #15 Gepost op: 24 januari 2019, 08:51:08 »
Maar heb je nu al eens bekeken of beide programma's dezelfde instellingen hebben?


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6286
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #16 Gepost op: 24 januari 2019, 09:12:31 »
Inmiddels een advies uit de handleiding van Koploper overgenomen en in de IB Basic special options 1 op 4 gezet en special options 26 op 0. Nu heeft decoderpro wel verbinding met de programmeerrails, reageert de loc en kan ik CV's aanpassen. Vreemd genoeg krijg ik via Koploper geen verbinding.
En je had voordat je de special options aanpaste wel verbinding met Koploper. En nu niet meer.
Dan zit het duidelijk in je instelling in JMRI.

Maak van beiden eens screenshots van de instellingen en plaats die hier.
Kunnen wij ook zien wat je doet  ;)
Gr.
Eric

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4451
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #17 Gepost op: 24 januari 2019, 09:22:43 »
En heb je ook nog te horen gekregen wat die Special Option doet? Deze staat namelijk niet in de handleiding.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6286
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #18 Gepost op: 24 januari 2019, 11:32:20 »
Special option 1 zet dus de baudrate (38400 bps).
Heb je die in Koploper daarna dan ook goed ingesteld? Anders kan ik het me goed voorstellen dat je geen verbinding meer hebt in Koploper.

Krijg de indruk dat je geen idee hebt wat je aan het doen bent. En dan met Special Options aan de gang gaan lijkt me geen strak plan. Die zijn n iet echt bedoeld voor beginners.
Gr.
Eric

HaWe

  • Offline Offline
  • Berichten: 90
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #19 Gepost op: 24 januari 2019, 22:28:16 »
Ik heb begrepen dat je met de special optioneel 1 de baudrate mede kunt vastleggen. Inmiddels heb ik hem weer ingesteld op 19200, de instellingen database op loconet en de baudrate in koploper ook op 19200 gezet. En zie; er is weer communicatie tussen koploper en IB basic.

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4451
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #20 Gepost op: 24 januari 2019, 22:45:31 »
En nu dezelfde instellingen in DecoderPro en ben ik er van overtuigd dat die dan ook werkt  ;)


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

HaWe

  • Offline Offline
  • Berichten: 90
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #21 Gepost op: 24 januari 2019, 23:20:23 »
Thank you all. Echt iets voor een (her)beginner. Pffffff.

Groet Hein

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6286
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #22 Gepost op: 25 januari 2019, 06:29:16 »
Ik heb begrepen dat je met de special optioneel 1 de baudrate mede kunt vastleggen. Inmiddels heb ik hem weer ingesteld op 19200, de instellingen database op loconet en de baudrate in koploper ook op 19200 gezet. En zie; er is weer communicatie tussen koploper en IB basic.
:angel:
Wat Timo ook schrijft, nu hetzelfde bij JMRI en ook daar zal het dan wel werken.
Wek Koploper eerst helemaal afsluiten zodat de com poort niet bezet blijft.
Gr.
Eric

EgbertB

  • Offline Offline
  • Berichten: 30
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #23 Gepost op: 27 januari 2019, 20:27:45 »
Om in JMRI de baud rate te zien en evt. aan te passen, in de voorkeuren op tabblad Connecties even het aankruisvakje van "Aanvullende instellingen" selecteren.
Egbert

HaWe

  • Offline Offline
  • Berichten: 90
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #24 Gepost op: 04 februari 2019, 13:46:33 »
Ik heb inmiddels mijn PC ook maar eens aangesloten via USB-Serieel op mijn oude Intellibox. Ik neem aan dat dat de Intellibox I is. Hoewel ik wel via Koploper contact met de IB heb en via Decoderpro linksonder groene teksten krijg krijg ik elke keer de foutmelding 306. Klopt het dat ik ergens gelezen heb dat Decoderpro niet kan communiceren met de IB I? Als dat klopt hoef ik ook niet meer verder te gaan zoeken naar oplossingen.

EgbertB

  • Offline Offline
  • Berichten: 30
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #25 Gepost op: 04 februari 2019, 17:38:56 »
Een Intellibox (I) zou met een correct ge├»nstalleerde USB-serieel adapter wel moeten werken:  JMRI Hardware Help. Maar die adapter met z'n drivers is weer een ander verhaal
« Laatst bewerkt op: 05 februari 2019, 11:53:08 door Reinout van Rees »
Egbert

HaWe

  • Offline Offline
  • Berichten: 90
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #26 Gepost op: 04 februari 2019, 23:08:32 »
Egbert,

Dank voor het advies dat ik ook heb opgevolgd via de instructies op de JMRA-site. Onder andere de special optioneel conform aangepast. Ook in Decoderpro alles ingesteld zoals het hoort. Toch is het niet gelukt om iets met de IB te doen. Ik krijg ook weer de mededeling dat Decoderpro niet kan communiceren met de Intellibox I

Hein

meino

  • Offline Offline
  • Berichten: 458
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #27 Gepost op: 05 februari 2019, 11:42:02 »
Ik weet het niet zeker maar ik ben bang dat het niet gaat werken. Een aantal jaren geleden ben ik zelf ook digitaal gegaan en als oude Java hacker was de eerste keus ook JMRI. Ik had als centrale de MDRRC-II van Robert Evers gebouwd, die sluit je aan als een Intellibox. Die heb ik niet aan de praat kunnen krijgen in JMRI. Het bleek dat MDRRC-II een van de eerste Intelliboxen emuleerde (Intellibox-1?). Nu zijn er in het Xpressnet taaltje een aantal dialecten voor de communicatie met de centrale (P50, P50X etc) en het specifieke dialect van de eerste Intellibox werd toen niet door JMRI ondersteund. Ik heb nog vage plannen gehad om dat in JMRI te gaan inbouwen, maar uiteindelijk toch maar besloten om met Koploper te gaan werken.
Overigens blijf ik dit draadje wel volgen, want als het wel aan de praat komt, geeft het mij mischien ook een mogelijkheid om met JMRI te gaan werken.

Groet Meino
A clean desk is a sign of an empty mind

Kranenberg

HaWe

  • Offline Offline
  • Berichten: 90
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #28 Gepost op: 05 februari 2019, 14:53:48 »
Meino,

Dank voor je bericht. Ik ben bang dat het niet gaat lukken. De Decoderpro software geeft zelf met een tekstregel aan dat hij niet geschikt is voor de Intellibox I. Ik wil Decoderpro gaan gebruiken om wat uitgebreider CV's  uit te lezen en aan te passen dan de Intellibox dat zelf doet. Ik neem aan dat ik gewoon op de IB I ben aangewezen of de IB Basic moet gaan gebruiken voor mijn aparte inlees- en programmeerafdeling. Ik werk ook met Koploper maar die kan dit nog niet. Overigens lastig om al je locgegevens 2 of 3 keer in te moeten voeren. Ik werk ook nog met www.traindb.nl om mijn hele collectie in op te slaan. Leuke database trouwens.

Groet Hein


ETH023

  • Offline Offline
  • Berichten: 260
Re: Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic
« Reactie #29 Gepost op: 05 februari 2019, 14:54:47 »
@Meino

De MDRRC kan met JMRI overweg dit is door Robert Evers vanaf versie 25 werkend. Zie de handleiding werkt bij mij ook.

Mvg Erwin
Erwin