Doel:€250.00
Donaties:€90.00

Per saldo:€-160.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 15-02-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Raadplaatje door RikM
Vandaag om 10:57:58
Etoile du Nord vooroorlogs, welke rijtuigen heb ik nodig? door janw
Vandaag om 10:46:02
NS bestelt 88 extra sprinters door Joop_L
Vandaag om 10:38:09
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Besselspoor
Vandaag om 10:34:13
Rail 2019 Houten 22-23-24 februari door Sikje248
Vandaag om 10:29:38
Oproep voor een paar H0 huisjes op Rail in Houten dit weekend door Sven
Vandaag om 10:20:55
Een oude Roco E44 naar een nieuw jasje door Peter74
Vandaag om 10:17:51
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 10:17:10
Reichsbahn modellen door sdz1976
Vandaag om 10:16:00
Hulp gevraagd voor baanplan, thema: Nijmeegse kolenlijn in h0 door Gjvanwezel
Vandaag om 10:15:30
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door Marc tramt
Vandaag om 10:13:04
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 10:01:32
MARDEC, de Multifunctionele ARduino dcc DECoder. door NTeering
Vandaag om 10:00:12
Pret met Arduino door Timo
Vandaag om 09:55:41
01TREFF Maarn, 16 &17 februari door Erwin Schuurman
Vandaag om 09:38:39
Sluiting traject Geldermalsen-Elst? door IJsselsteyn
Vandaag om 09:16:26
Bouw Bührtal III door Wim Hesselink
Vandaag om 09:08:54
Midland Industriebaan, NS Tijdperk IV, HO. door NS264
Vandaag om 08:49:05
Contact Locdepot.nl door Wim Vink
Vandaag om 08:47:45
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Sander.
Vandaag om 08:46:17
Met de trein van Spanje naar Marokko door nkob
Vandaag om 08:30:11
Even voorstellen met baan Culvert Pipes, in 0n30. door consolidation
Vandaag om 00:29:53
Nieuwe intercity van NS maakt eerste meters buiten fabriek door ReneN
Vandaag om 00:29:44
Verbouwing Magic Train (schaal 0e) door T.Spat
19 februari 2019, 23:19:18
Soort plamuur voor opknappen Lima 1200 door Nijboer
19 februari 2019, 22:57:36
Roco 62231, lok. Wielen draaien wel, maar rijdt niet. door Jeff
19 februari 2019, 22:40:15
Bröckenbahn door Frank 123
19 februari 2019, 22:17:40
Baanplan in U-vorm, H0 door Carl
19 februari 2019, 21:59:45
Modelspoor Tilburg 2019 door Marcel112
19 februari 2019, 21:54:59
Electrotren NS 1300, versleten tandwielen, niet meer verkrijgbaar? door Coen Burki
19 februari 2019, 21:40:49
  

Auteur Topic: DR 4018 niet te programmeren  (gelezen 1841 keer)

Dwarsligger

  • Offline Offline
  • Berichten: 39
  • Dwarsliggers houden de rails recht!
DR 4018 niet te programmeren
« Gepost op: 07 oktober 2018, 18:44:08 »
Hallo allemaal,

Het lukt me niet om mijn DR4018 te programmeren via POM.
De module een nieuw nummer geven is geen probleem. Maar een preset of CV's aanpassen via POM wil niet lukken. Ik volg de handleiding maar de aanpassing lijkt niet door te komen.

Wat zie ik over het hoofd?

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1107
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #1 Gepost op: 07 oktober 2018, 19:21:28 »
Hallo ?

Staat je centrale in het juiste protocol. De DR4018 laat zich alleen programmeren via DCC. De wisseladressen die je aan de te programmeren DR4018 gaat toekennen moeten allemaal DCC zijn om goed te kunnen programmeren.

Ook helpt het door de DR4018 even aan te spreken als loc. Dus het locadres 9999 nemen en even het licht aan/uitschakelen via F0. De DR4018 weet nu dat hij naar DCC berichten moet kijken, waardoor het programmeerLED niet halverwege uitgaat.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

Dwarsligger

  • Offline Offline
  • Berichten: 39
  • Dwarsliggers houden de rails recht!
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #2 Gepost op: 08 oktober 2018, 16:34:51 »
Hallo Dirk,

De door jou aangedragen oplossing geeft geen resultaat. Ook nu lijken de cv aanpassingen niet door te komen. Ik zie wel dat ik op uitgang 9 een constante spanning heb, terwijl alles in de wissel configuratie zou moeten staan.

Ik programmeer overigens met een IB BASIC.

Groeten Rob

thijs

  • Offline Offline
  • Berichten: 88
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #3 Gepost op: 08 oktober 2018, 17:09:31 »
Heb je aan uitgang 1 wel een belasting hangen?

Thijs

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4307
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #4 Gepost op: 08 oktober 2018, 17:23:46 »
Belasting is niet nodig, zeker niet in POM.

Maar blijft het led op de DR4018 wel aan?


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Dwarsligger

  • Offline Offline
  • Berichten: 39
  • Dwarsliggers houden de rails recht!
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #5 Gepost op: 08 oktober 2018, 17:36:09 »
Timo

Op het moment dat ik het nummer van de 4018 aanpas gaat de led direct uit nadat ik de "enter" toets heb ingedrukt. Bij het aanpassen van bv de preset blijft de led wel branden.

Welke cv's zou ik moeten kunnen uitlezen? Of kan je allen maar zenden naar de 4018?

Groeten Rob

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4307
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #6 Gepost op: 08 oktober 2018, 20:40:54 »
Als je een wissel schakelt en de led gaat uit is dat goed. Dan is het wisseladres overgenomen.

Maar tijdens POM moet je geen wissel schakelen. En via POM is de DR4018 niet uit te lezen* en moet de led inderdaad blijven branden. Voor POM gebruik je netjes locadres 9999?


Timo

* Daar heb je überhaupt RailCom voor nodig dus zal bij de meeste centrales met geen enkele decoder kunnen zonder extra hardware. Maar de DR4018 heeft ook niet de mogelijkheid terug te praten via POM. Wil je uitlezen moet je de decoder aan de programmeeruitgang hangen (met belasting) en programmeerspoor- programmeren gebruiken.
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Dwarsligger

  • Offline Offline
  • Berichten: 39
  • Dwarsliggers houden de rails recht!
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #7 Gepost op: 08 oktober 2018, 22:50:24 »
Timo,

Ik doe alles zoals het in de handleiding staat beschreven maar niets lijkt te werken. Hou ook steeds op uitgang 9 constante spanning. Zelfs een reset via cv8 lijkt niet door te komen.

Groeten Rob

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4307
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #8 Gepost op: 08 oktober 2018, 23:24:14 »
Hoi Rob,

Alleen een kleine gewetensvraag, heb je eerder decoders via POM geprogrammeerd? Je zal namelijk niet de eerste zijn die toch niet POM blijkt te gebruiken. Niets om je voor te schamen dus ;)

Anders optie zou zijn de decoder aan de programmeeruitgang te programmeren (dus niet POM). Dit staat ook in de handleiding.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Dwarsligger

  • Offline Offline
  • Berichten: 39
  • Dwarsliggers houden de rails recht!
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #9 Gepost op: 09 oktober 2018, 22:09:00 »
Timo

Ik heb nog nooit eerder via POM geprogrammeerd maar voer de stappen zoals deze in de DR4018 handleiding staan op de IB BASIC uit.  Lijkt me dan dus wel degelijk programmeren op hoofd spoor te zijn of zie ik iets over het hoofd.

Misschien morgen toch maar eens op de programmeer rail aansluiting proberen.

Groeten Rob

FBG

  • Offline Offline
  • Berichten: 48
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #10 Gepost op: 10 oktober 2018, 13:12:05 »
Heb je zowel de power aansluiting als de signal aansluiting op elkaar kortgesloten?
« Laatst bewerkt op: 10 oktober 2018, 13:14:10 door FBG »

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4307
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #11 Gepost op: 10 oktober 2018, 14:25:32 »
Is ook niet nodig. Power moet wel aangesloten maar mag van losse voeding
Citaat
(U kunt ook de power en signal ingang met elkaar doorverbinden)

@Dwarsligger, er valt me nog één ding op aan de beschrijving in de handleiding. Nadat je in stap 4 de CV waarde hebt ingevuld moet je nog wel op enter () drukken. Gek genoeg staat dat er niet bij. ::)

Als dat het niet is dan wat controle vragen:
- DR4018 hangt aan de "main track" uitgang?
- Je selecteert "Hoofdspr. Prg."? ("Mainline Prog." / "Hauptgleis-Prog.")
- Je selecteert adres 9999 (4x9) en niet per ongeluk 999?
- Nu je daar bent (stap 4) brandt het lampje op de DR4018 nog steeds?
- De loc met adres 9999 staat stil? (Snelheidsstap 0)


Timo

@FBG, gesnapt ;D ;)
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

FBG

  • Offline Offline
  • Berichten: 48
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #12 Gepost op: 10 oktober 2018, 17:21:51 »
@ Timo

Mijn ervaring is dat met die “kortsluiting” het wel altijd lukt en met een losse voeding dit nog wel eens haperde. Verder staat in de handleiding overigens ook dat als je zo programmeert de 4018 nog wel eens zijn adres kwijt wil raken en dat je dan opnieuw het adres moet toewijzen. Misschien is dat hier aan de hand?

Paul1969

  • Offline Offline
  • Berichten: 38
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #13 Gepost op: 10 oktober 2018, 17:47:53 »
Je kunt hem eerst resetten door bij pom  (hoofdspoor) loc 9999 te kiezen en bij cv 8 pijltje naar rechts en dan weer 8 te kiezen. Knopje bij het ledje indrukken en dan enter. Vergeet niet om 5/7 seconden de stroom van je decoder te  halen. Dan zou het moeten overnemen. De preset staat dan weer op 0

Paul1969

  • Offline Offline
  • Berichten: 38
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #14 Gepost op: 10 oktober 2018, 17:53:54 »
Je kunt zo ook de preset veranderen. Alleen kies je dan bij cv 47  en rechts nummer 1/8.naar gelang je voorkeur