Doel:€250.00
Donaties:€115.00

Per saldo:€-135.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 16-12-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Old England door sdz1976
Vandaag om 10:50:52
Hekwerk Roco 2200 door lrrw
Vandaag om 10:47:57
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 10:47:38
Iconische tram Lissabon kantelt, bron RTL-nieuws. door oudebiels
Vandaag om 10:44:47
Update: baan in de tropen door Hans Grasmaijer
Vandaag om 10:34:06
Een Zwitserse Jura baan in H0 door Kees (NS Blokpost 54 Bruntendijk, Friesland)
Vandaag om 10:32:04
Communicatie tussen computerprogramma's en treinsystemen. door Patrick Sieders
Vandaag om 10:31:27
Loc- en wagonbouw spoor 1 & 0 door JaJo
Vandaag om 10:24:15
Mehano Thalys door MDK193
Vandaag om 10:06:39
Neurenberg 2019; wat staat er op jouw verlanglijst? door MOVisser
Vandaag om 10:06:13
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door MartinH0
Vandaag om 09:51:50
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Johnnytrein
Vandaag om 08:02:15
SSN naar Maastricht vandaag 15-12 door VictorPM
Vandaag om 01:40:01
ASB wielen vervangen voor gewone wielen door NS1220
Vandaag om 00:58:10
19 Toen door Carel Ruysink
Vandaag om 00:13:34
Waldberg: Bundesbahn tijdperk IV in H0 door Rondje_HO
Vandaag om 00:12:26
Schaal 0, HSM Buikje in messing door Rondje_HO
Vandaag om 00:10:22
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door Chris80
15 december 2018, 23:50:17
Frans bietenbaantje in 009 (en parallel in 0e) door Chris80
15 december 2018, 23:38:57
Korneschans. Een fictief Duits Nederlands grensstation. door DJV
15 december 2018, 22:59:30
Tussendoortje: Roco en Mastica zelfbouw klompentrein door GerardvV
15 december 2018, 22:26:11
Bröckenbahn door Frank 123
15 december 2018, 21:56:00
Mass am See door Martin Hornis
15 december 2018, 21:55:17
Zolderbaan 5 bij 3 meter, Märklin, C-Rail, Digitaal IB+Win Digipet # De bouw door Timaximus
15 december 2018, 21:42:41
NS modelbaan Hoekdam H0 door NS264
15 december 2018, 21:30:11
DJH Modelloco NS 3931 in de revisie. door Met een sik
15 december 2018, 21:22:54
MARDEC, de Multifunctionele ARduino dcc DECoder. door Hennik
15 december 2018, 20:49:24
Prijsvraag Fairtrains: maak een ontwerp kleurstelling voor de 1315 door Rondje_HO
15 december 2018, 19:56:54
Gezocht styreen baksteenplaat schaal 0 door Gerard van de Weijer
15 december 2018, 19:39:53
Trawos 46.02, wie weet meer over dit model? door hendrikstuurman
15 december 2018, 19:21:48
  

Auteur Topic: DR 4018 niet te programmeren  (gelezen 1767 keer)

Paul1969

  • Offline Offline
  • Berichten: 35
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #15 Gepost op: 10 oktober 2018, 18:28:04 »
Als je de decoder als wissel decoder gaat gebruiken moet je volgens mij alle uitgangen via wissel instellingen apart toekennen. Anders weet de decoder nog helemaal niets. Als het het zelfde werkt als een twincenter moet je uitgangt1/4 een adres geven en 5/8 een opvolgend adres. De virtuele adressen kunnen wel gewoon doorlopen. Bv1/8  of 9/16

Paul

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4101
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #16 Gepost op: 10 oktober 2018, 18:38:19 »
@Paul1969, grapjas ;D Laat hij nu juist daar niet uit komen. Okay, er is een kans dat je de module wel een adres kunt geven maar niet kunt POM'en, maar die lijkt niet zo groot. 8) Dus dan heeft een reset ook geen zin.

En hoezo appart? Als alle uitgangen hetzelfde moeten doen is daar nu juist de preset voor. En nee, alleen de TC doet dat gekke met virtuele adressen. Op de IB zijn ze gelijk beschikbaar. En als je niet het standaard protocol of het protocol van dat adres hebt aangepast zal dat in DCC op de rails gezet worden. En dat lijkt ook prima te lukken aangezien hij hem prima een adres kan geven.

@FBG, als je weet hoe DCC werkt en een beetje hoe de decoder in elkaar zit denk ik toch echt dat het puur geluk is. :angel: Signal wordt alleen gebruikt on het signaal van te lezen, power voorziet alleen alles van prik. Last is nodig voor het uitlezen tijdens programmerspoor programmeren want dat is hoe dan terug terug gepraat wordt (data verstopt in de stroom pulsen van >60mA.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Paul1969

  • Offline Offline
  • Berichten: 35
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #17 Gepost op: 10 oktober 2018, 19:19:32 »
@Timor

Best een slim ding zo'n intellibox probeer alleen te helpen. Maar misschien weet je dan of je bij een twincenter wel 2 presets kunt gebruiken aangezien je 2 adressen hebt

Ronald van der kooi

  • Offline Offline
  • Berichten: 268
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #18 Gepost op: 10 oktober 2018, 19:49:10 »
wat voor dikte van draden gebruik je voor de voeding.
Heb je daar ook een zekering tussen.
bezig met project tusken (tussen) wad en walden
rijdt tijdperk 3 ns
Gestart met baanplan kafigsdorf tp 3 duits

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4101
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #19 Gepost op: 10 oktober 2018, 20:22:47 »
@Paul1969, nee dat kan niet. Die virtuele adressen zijn, zoals de naam al doet vermoeden, virtueel. En dat aan de kant van de TC. Zo ver de DR4018 gaat heeft deze gewoon één beginadres. En een preset past het hele apparaat aan.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Dwarsligger

  • Offline Offline
  • Berichten: 39
  • Dwarsliggers houden de rails recht!
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #20 Gepost op: 10 oktober 2018, 20:39:36 »
Hallo Timo en anderen,

Het lijkt op wat je aangeeft; kan de decoder wel een ander adres geven maar niet POM'en. Ook het geven van een reset (waarde 8 op cv8 gevolgt door een enter) komt niet door. Rode led blijft wel aan tijdens de invoer van de cv waarde. 

Dit verschijnsel heb ik overigens op 2 verschillende DR4018's (lijkt dus niet aan de decoder te liggen) .

Begin er een beetje moedeloos van te worden.

Groeten Rob

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4101
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #21 Gepost op: 10 oktober 2018, 20:43:34 »
Helaas :-\, had zo gedacht dat de enter het zou zijn omdat toch wel iets cruciaals is wat mist in de handleiding ::)

Kan je dan het lijstje in antwoord nog beantwoorden? Klinkt misschien een beetje als doorzagen maar met twee decoders die je niet aan de gang krijgt moet het bijna wel iets kleins zijn...


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Dwarsligger

  • Offline Offline
  • Berichten: 39
  • Dwarsliggers houden de rails recht!
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #22 Gepost op: 17 oktober 2018, 14:11:29 »
Timo en anderen,

Sorry voor de lange radiostilte, ben er afgelopen dagen niet aan toe gekomen om met de 4018 aan de slag te gaan. Tot zojuist.

Het lijkt inmiddels gelukt te zijn de preset op 1 te programmeren.  Waarschijnlijk is het noodzakelijk de 4018 eerst in de programmeer modus te zetten voordat je de IB Basic in POM zet en niet pas als je de cv aanpassing wil versturen.

Helaas lukte het later weer niet present 7 in te stellen.

@Timo, Ik volg de stappen zoals jij ze in je antwoord hebt aangegeven.

Groeten Rob

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4101
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #23 Gepost op: 17 oktober 2018, 14:45:48 »
Wanneer je de centrale in POM zet kan niet uitmaken. POM is namelijk gewoon onderdeel van normaal rijden, alleen zodra je op [enter] drukt na een CV waarde te hebben opgegeven volgen er wat bijzondere pakketten. Voor de rest ziet niets of je het POM menu open hebt of niet. Dus waarom het dan één keer gelukt is weet ik ook niet. :-\

Ik weet niet waar je woont maar misschien is er iemand in de buurt die eens een keer mee kan kijken?


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Dwarsligger

  • Offline Offline
  • Berichten: 39
  • Dwarsliggers houden de rails recht!
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #24 Gepost op: 21 november 2018, 19:32:36 »
Ben de afgelopen dagen toch maar weer aan de slag gegaan met de DR 4018 (had het eigenlijk al opgegeven). Het lukt echter nog steeds niet. Ook met "door lussen" van de signaal aansluiting naar de power aansluiting lijkt de DR 4018 niet te "luisteren". Tijdens het programmeren (groene LED op IB brand) brand ook de rode led op de DR 4018, vervolgens gaan beide leds uit. De preset van de DR 4018 is (ook na herhaaldelijk programmeren) echter nog steeds niet aangepast.

Ik begrijp niet waarom het niet werkt. Heb nu zo ongeveer alle manieren geprobeerd. 

Neem beide DR 4018's denk ik maar mee naar Hputen digitaal. Misschien kan daar iemand ze voor me goed zetten.

Groeten Rob

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4101
Re: DR 4018 niet te programmeren
« Reactie #25 Gepost op: 22 november 2018, 13:59:17 »
Hoi Rob,

Vervelend dat het nog niet lukt. Houten is zeker een optie maar misschien woont er ook wel iemand in je buurt. Als je je woonplaats op geeft (in je profiel) is er misschien iemand in de buurt.

Ergens moet er namelijk een stap mis gaan en het is denk ik het makkelijkste te bekijken met de centrale die jij gebruikt :)


Timo


Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox