Doel:€250.00
Donaties:€90.00

Per saldo:€-160.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 15-02-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Raadplaatje door RikM
Vandaag om 10:57:58
Etoile du Nord vooroorlogs, welke rijtuigen heb ik nodig? door janw
Vandaag om 10:46:02
NS bestelt 88 extra sprinters door Joop_L
Vandaag om 10:38:09
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Besselspoor
Vandaag om 10:34:13
Rail 2019 Houten 22-23-24 februari door Sikje248
Vandaag om 10:29:38
Oproep voor een paar H0 huisjes op Rail in Houten dit weekend door Sven
Vandaag om 10:20:55
Een oude Roco E44 naar een nieuw jasje door Peter74
Vandaag om 10:17:51
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 10:17:10
Reichsbahn modellen door sdz1976
Vandaag om 10:16:00
Hulp gevraagd voor baanplan, thema: Nijmeegse kolenlijn in h0 door Gjvanwezel
Vandaag om 10:15:30
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door Marc tramt
Vandaag om 10:13:04
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 10:01:32
MARDEC, de Multifunctionele ARduino dcc DECoder. door NTeering
Vandaag om 10:00:12
Pret met Arduino door Timo
Vandaag om 09:55:41
01TREFF Maarn, 16 &17 februari door Erwin Schuurman
Vandaag om 09:38:39
Sluiting traject Geldermalsen-Elst? door IJsselsteyn
Vandaag om 09:16:26
Bouw Bührtal III door Wim Hesselink
Vandaag om 09:08:54
Midland Industriebaan, NS Tijdperk IV, HO. door NS264
Vandaag om 08:49:05
Contact Locdepot.nl door Wim Vink
Vandaag om 08:47:45
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Sander.
Vandaag om 08:46:17
Met de trein van Spanje naar Marokko door nkob
Vandaag om 08:30:11
Even voorstellen met baan Culvert Pipes, in 0n30. door consolidation
Vandaag om 00:29:53
Nieuwe intercity van NS maakt eerste meters buiten fabriek door ReneN
Vandaag om 00:29:44
Verbouwing Magic Train (schaal 0e) door T.Spat
19 februari 2019, 23:19:18
Soort plamuur voor opknappen Lima 1200 door Nijboer
19 februari 2019, 22:57:36
Roco 62231, lok. Wielen draaien wel, maar rijdt niet. door Jeff
19 februari 2019, 22:40:15
Bröckenbahn door Frank 123
19 februari 2019, 22:17:40
Baanplan in U-vorm, H0 door Carl
19 februari 2019, 21:59:45
Modelspoor Tilburg 2019 door Marcel112
19 februari 2019, 21:54:59
Electrotren NS 1300, versleten tandwielen, niet meer verkrijgbaar? door Coen Burki
19 februari 2019, 21:40:49
  

Auteur Topic: RM-GB-8, detectie begint slecht te werken  (gelezen 649 keer)

Bert Snijder

  • Offline Offline
  • Berichten: 101
RM-GB-8, detectie begint slecht te werken
« Gepost op: 20 september 2018, 17:48:17 »
Beste mede hobbyisten,

Onder mijn digitale tweerail HO baan gebruik ik al 11 jaar een keten van een ouder type Littfinski bezetmelders RM-GB-8. Ze zijn met elkaar verbonden via S88-kabels met platte stekkers. De detectie werkt de laatste tijd slecht. In Win-digipet zie ik dat detectie dan weer wel en dan weer niet plaatsvindt. Ik denk dat deze S88 kabels storingsgevoelig zijn. Hoe los ik dit probleem op?
Alvast dank voor het meedenken. Bert Snijder
« Laatst bewerkt op: 20 september 2018, 21:01:02 door Bert van Gelder »

Trein-H0

  • Gast
Re: RM-GB-8
« Reactie #1 Gepost op: 20 september 2018, 18:01:20 »
Goedemiddag Bert,

Het eerste wat bij mij opkomt is dus slecht contact. En dan gelijk twee vragen:
1. Zitten de stekkers al die tijd alvast?
2 Worden de stekkers veel vast en los gemaakt?

In het eerste geval kan oxidatie de oorzaak zijn en kan het los en vast maken mogelijk een oplossing bieden. Tevens kun je ook contactspray overwegen.
In het tweede geval kan een versleten stekker de oorzaak zijn.

Bert Snijder

  • Offline Offline
  • Berichten: 101
Re: RM-GB-8, detectie begint slecht te werken
« Reactie #2 Gepost op: 23 september 2018, 22:32:07 »
Beste Gerrit,
Hier en daar wat stekkers schoongemaakt, maar ik denk niet dat dit op oplossing is. Storingen blijven zich voordoen. Het lijkt eerder op een soort van overspraak. Maar weet iemand wat ik hiertegen kan doen?
Groet, Bert

Trein-H0

  • Gast
Re: RM-GB-8, detectie begint slecht te werken
« Reactie #3 Gepost op: 24 september 2018, 07:28:20 »
Goedemorgen Bert,

Dan is de eerste stap gedaan. Meestal is het een kwestie van elimineren, dus slechte contacten zijn niet het probleem. Wat je bedoel met overspraak is mij niet duidelijk.

Locofiel

  • Offline Offline
  • Berichten: 37
  • Van duw- via opwind- naar elektrische trein.
Re: RM-GB-8, detectie begint slecht te werken
« Reactie #4 Gepost op: 24 september 2018, 09:07:08 »
Overspraak ontstaat doordat je (communicatie)bedrading als antenne gaat fungeren.
De meest simpele oplossing hiervoor is het twisten (in elkaar draaien) van de betreffende bedrading.
Soms kansen metalen schotje of doosje om de betreffende ontvanger - hier de RM-GB-8 - ook soulaas bieden.
Deze oplossingen pasten wij toe in de telefooncentrales en de (inmiddels) antieke radio wereld  ;)


 Gr,

Dirk

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 16687
    • Pagina van klaas
Re: RM-GB-8, detectie begint slecht te werken
« Reactie #5 Gepost op: 24 september 2018, 09:13:01 »
De detectie werkt de laatste tijd slecht.
En eerst werkte het wel goed? Kun je bedenken wat er in de tussentijd is veranderd?
Het volgende optreden van "Without" is op 23 en 24 februari 2019 in de Zeelandhallen te Goes.

ErikW

  • Offline Offline
  • Berichten: 101
Re: RM-GB-8, detectie begint slecht te werken
« Reactie #6 Gepost op: 24 september 2018, 10:04:12 »
Als je de S88 bus stabieler wilt maken, kun je er ook voor kiezen over te gaan op S88-N .  Hierbij worden standaard (getwiste) netwerkkabels gebruikt.  Er zijn kleine verloopprintjes van S88 naar S88-N.  Als je centrale dit ondersteunt, zou je ook nog over kunnen gaan op Loconet.

Onterechte meldingen kunnen ook veroorzaakt worden door sluip-verbruik op je baan, bijvoorbeeld door viezigheid op de rails.

Bert Snijder

  • Offline Offline
  • Berichten: 101
Re: RM-GB-8, detectie begint slecht te werken
« Reactie #7 Gepost op: 07 oktober 2018, 22:08:02 »
Beste mensen,

Ik heb de laatst geplaatste Littfinski RM-GB-8 bezetmelder ontkoppeld en een paar weken bekeken wat er gebeurde. Gedurende deze weken zijn er geen storingen meer opgetreden. Het probleem lijkt hem dus in het laatste deel te zitten. Nu is de vraag wat de meest waarschijnlijke oorzaak van het probleem zal zijn: een storing in de laatste RM-GB-8 of een kabelprobleem?
Heeft iemand hier ervaring mee?

Groet, Bert Snijder

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4307
Re: RM-GB-8, detectie begint slecht te werken
« Reactie #8 Gepost op: 07 oktober 2018, 22:18:00 »
Dan ga ik voor de kabel... Verreweg het meest storingsgevoelige deel. Sluit hem voor de grap maar eens dicht bij aan :) Ik zou kijken om over te gaan op S99-N.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox