Doel:€250.00
Donaties:€352.00

Per saldo:€102.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 29-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000 door Ronaldp
Vandaag om 23:32:00
PIKO fabriek #61149, bouwverslag. door NS1220
Vandaag om 23:30:33
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 23:29:49
MB-module: "Charleroi Route de Mons" door St00mboy
Vandaag om 23:22:55
Cubana door St00mboy
Vandaag om 23:21:10
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door hans1958
Vandaag om 23:05:54
Raadplaatje door GerardvV
Vandaag om 23:05:39
Faller Car System 161651, met 1 trafo meerdere voeden? door Reinier Z.
Vandaag om 22:54:16
SGM; de laatste loodjes. Fotodraadje. door GerardvV
Vandaag om 22:53:09
Roco NS 2400, model 2020, materieelbespreking door Esperopt
Vandaag om 22:49:05
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
Vandaag om 21:58:21
YouTube : 4 manieren om dennenbomen te maken. door Eegtrain
Vandaag om 21:39:25
Modelspoorbaan Fleischmann door AntonM
Vandaag om 21:34:54
ESU Loksound 3.5 Micro en Train-O-Matic Smart Power Pack door ingenium
Vandaag om 20:42:19
Hoe Marklin wisseldecoders werkend krijgen op Intellibox? door Martijn1974
Vandaag om 20:36:12
Pfarrerwinkel bahn door basjuh1981
Vandaag om 20:26:08
De bouw van een modulebaan met Nederlands Landschap door Rolando
Vandaag om 20:07:45
M.s.v. De Percee bouwt aan nieuwe clubbaan door J. Moors
Vandaag om 19:35:58
Trix NS1211 rijdt niet met of zonder decoder. door RoelVerkruisen
Vandaag om 19:31:56
Depot + vervolg Vlieringen-2 door CeesJ
Vandaag om 19:30:25
Dalmatië Express: een verhaal van pure nostalgie door Jeronimos
Vandaag om 19:19:53
N-rijder in spe. 2,80 mtr x 60 cm. door meino
Vandaag om 19:07:02
Kranenberg, een exercitie in code 70 door Ronald Halma
Vandaag om 18:51:12
ESU LokSound 5 Micro; langzame start en stop instellen. door Sven
Vandaag om 18:36:39
Brabantse betonnen bovenleiding Ho, wat heb je nodig voor een diorama van 175cm? door Chris
Vandaag om 18:30:31
Haarsem aan Zee H0 door bask185
Vandaag om 17:56:43
Falkenheim door Wim Vink
Vandaag om 17:47:54
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 17:45:54
Vernieuwde BNLS spoorkaart via Google Maps? door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 17:45:05
Vaerwegh Dok - Sucrerie et Siroperie door wpinkhof
Vandaag om 17:42:05
  

Auteur Topic: 2e loconet s88 configureren  (gelezen 1603 keer)

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 629
2e loconet s88 configureren
« Gepost op: 14 juni 2018, 21:48:13 »
Heren,

situatie: ik heb 1 loconet bezetmelder, die heeft adres 1 en moet 64 bezetmeldpunten detecteren. dat werkt(e) nu na de uitbreiding naar niveau boven wil ik een 2e loconet bezetmelder (rosoft s88sd16-n) erbij. geef ik die adres 2 maar ik mag geen overlapping hebben, moet ik dan als ik de s88 ga programmeren eerst wisseladres 2 geven en dan wisseladres bvb 128? En zoja, hoe zijn dan de terugmeldpunten vernoemt? beginnen die dan op 128?

mvg

ps, ik weet dat het ergens vermeld wordt, maar juist kan ik het niet vinden. er wordt alleen vermeld dat de adressen niet mogen overlappen.
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 646
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #1 Gepost op: 14 juni 2018, 22:01:26 »
Gewoon mailtje naar rosoft.
En je weet het.

mvg ronald

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 629
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #2 Gepost op: 14 juni 2018, 22:18:27 »
Roland, dat lijkt me geen goed plan, Goede kerel, prima producten, strakke prijzen; helaas vreselijke communicatie ;)
 Ik heb ondertussen een YT filmpje gevonden met een duidelijke uitleg, Is ongeveer zoals ik dacht alleen een 2e ertussen is me nog niet heel duidelijk.

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 646
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #3 Gepost op: 15 juni 2018, 00:17:56 »
Dirk

Ben het niet met je eens...persoonlijk geeft die voor mij een zeer goede services.
Stuur je een mail naar hem? Heb je snel antwoord terug.
En werkt er iets niets ..dan is de garantie echt perfect....

mvg ronald

HeRo

  • Offline Offline
  • Berichten: 381
    • Bouwdraadje bij de buren.
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #4 Gepost op: 15 juni 2018, 05:01:54 »
Of je kijkt even op zn website. http://www.rosoft.info/s88LN.html


Cees Baarda

  • Offline Offline
  • Berichten: 156
  • hcc!m-IG
    • hcc!m
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #5 Gepost op: 15 juni 2018, 09:23:29 »
Heren,

situatie: ik heb 1 loconet bezetmelder, die heeft adres 1 en moet 64 bezetmeldpunten detecteren. dat werkt(e) nu na de uitbreiding naar niveau boven wil ik een 2e loconet bezetmelder (rosoft s88sd16-n) erbij. geef ik die adres 2 maar ik mag geen overlapping hebben, moet ik dan als ik de s88 ga programmeren eerst wisseladres 2 geven en dan wisseladres bvb 128? En zoja, hoe zijn dan de terugmeldpunten vernoemt? beginnen die dan op 128?
Dag,
voor je eerste reeks bezetmelders heb je kennelijk opgegeven:
adres = 1 (dat is de eerste bezetmelder, die deze LocoNet melder terug stuurt naar de centrale)
bezetmeldpunten = 64 (dat is het aantal bezetmelders dat die melder teruggeeft)
Daarmee krijg je bezetmeldingen 1 t/m 64 naar je centrale/computer

Voor je volgende bezetmelder wil je om geen overlapping te krijgen, dat deze begint met melding 65 naar je computer te sturen. Dat doe je als volgt:
adres = 65 (de eerste bezetmelder, die de tweede LocoNet melder terug stuurt naar de centrale)
bezetmeldpunten = 16 (als je alleen de rosoft s88sd16-n met loconet module gebruikt)
Hiermee krijg je de bezetmeldingen 65 t/m 80 naar je centrale/computer gestuurd

Mocht je aan die 2e rosoft s88sd16-n met loconet nog gewone rosoft s88sd16-n (zonder loconet) willen toevoegen, dan moet je voor iedere volgende module 16 bij de 16 van de tweede loconetmodule optellen.

groet Cees
Webmaster hcc!m - Microcontrollers (Atmel) : Arduino
Bezig met Rangeerpuzzel (Inglenook)...

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 629
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #6 Gepost op: 15 juni 2018, 09:36:41 »
Cees,
Thnx, zo had ik het nu ook begrepen. Ik was even in de war met het adresseren, ik was van mening dat ik elke s88-ln ook een adres moest geven, maar ik gaan eens een testje doen. Eerst even een tabelletje maken met groepen van 16 zodat ik een overzichtje heb en niet altijd alles op een papiertje moet uitrekenen. Mss ook een vaste loconet kabel als ringleiding onder mijn baan aanbrengen.

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 629
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #7 Gepost op: 15 juni 2018, 09:41:39 »
Dirk

Ben het niet met je eens...persoonlijk geeft die voor mij een zeer goede services.
Stuur je een mail naar hem? Heb je snel antwoord terug.
En werkt er iets niets ..dan is de garantie echt perfect....

mvg ronald

Ronald, dat zeg ik toch, Goede kerel prima producten, ik koop al 12 jaar producten bij hem, heel tevreden en idd prima garantie, alleen dat denigrerend afzeiken soms, dat probeer ik te vermijden. Verder geen problemen hoor.

mvg

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

MRdirect

  • Offline Offline
  • Berichten: 202
  • Marco Roede
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #8 Gepost op: 15 juni 2018, 15:16:56 »
. . . alleen dat denigrerend afzeiken soms, dat probeer ik te vermijden.

Dirk,
Ik denk (weet wel zeker) dat Wim wat minder geduld heeft dan bv Klaas en Gerard om te wachten tot het kwartje valt.
M.vr.gr. Marco
MRdirect met S88lpt-interface / MRD-LNET met LocoNet, Edits-Booster. Sinds april 2020 IntelliBox 650 ipv MRdirect.
Rosoft servo-wisseldecoders, Henk Kooiman draaischijf met eigen ontwerp decoder

R Fongers

  • Heb je al gelachuhh
  • Offline Offline
  • Berichten: 484
  • Mooi Man
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #9 Gepost op: 15 juni 2018, 23:01:59 »
wachten tot het kwartje valt.


Dat valt niet meer hoor ::)
N - TC + P15 ><  LocoNet interface >< Koploper - S88LN  - Tijdperk V

R Fongers

  • Heb je al gelachuhh
  • Offline Offline
  • Berichten: 484
  • Mooi Man
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #10 Gepost op: 15 juni 2018, 23:52:27 »
Maar meneer Dirk,

Ik vindt uw opmerkingen ver beneden pijl. Uw opmerkingen moet u wel in het juiste perspectief plaatsen.

Heeft u zich al eens gerealiseerd hoe vaak Wim, "voor de kat z'n köt", bij u aan huis ondersteuning heeft gegeven? en dan praat ik nog niet eens over alle email verkeer. Wim is een bevlogen hobbyist met heel veel kennis van onze materie, die heel veel mensen onder ons met raad en daad op de rails heeft geholpen.

Als u om wat voor reden de zaak niet begrijpt of weer vergeet dan kan het toch niet zo zijn dat u op zo een manier Wim afzeikt. Leerlingen die vroeger het onderricht niet snapten bleven zitten en kwamen zonder diploma van school. U kunt hier zelf uw conclusies uit trekken.



N - TC + P15 ><  LocoNet interface >< Koploper - S88LN  - Tijdperk V

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 629
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #11 Gepost op: 16 juni 2018, 11:04:52 »
Heren,
Een laatste reactie mijnentwege.
Eerst en vooral vind ik Wim een fijne kerel, ik heb hem al meerdere keren ontmoet, zowel hier bij mij thuis als bij hem thuis, ik heb helemaal geen problemen met de man, alleen het is een Zeeuw in hart en nieren, en soms zijn die bot in rzageren. Bij ons in Belgie heb je Antwerpen, is een beetje vergelijkbaar, vele geboren Antwerpenaren hebben de uitdrukking" Antwerpen is de stad, de rest is parking" Ik bedoel maar. Dus dat er nu op mijn reactie zo gepikeerd gereageerd wordt begrijp ik nu wel, maar zoals reeds gemeld heb ik helemaal geen problemen met de man, integendeel, ik heb enorm veel respect voor zijn kennis, zeker wat betreft zijn kennis van Koploper, maar het moet toch kunnen dat ik het niet leuk vind om op een Zeeuwse manier ...en, toegesproken wordt en dat ik dus zulke situaties uit de weg ga.
OK, ik had het niet zo moeten vermelden, soms heb ik ook een hoog boer gehalte, maar geloof me maar dat zulks niet kwaad bedoeld is, ik denk dat enig cynisme toch wel af en toe mag, of anders gaat de hele wereld de #metoo kant op.
Ik hoop dat het nu bij deze recht gezet is, zoniet.....#tobad. :)


mvg

Dirk

ps, het is me nog niet gelukt met de 2e lokonet s88 module, ik krijg de vreemste tel resultaten. Vandaag verder zoeken.
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

HeRo

  • Offline Offline
  • Berichten: 381
    • Bouwdraadje bij de buren.
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #12 Gepost op: 16 juni 2018, 11:29:36 »
Misschien moet je de 1e module ook nog melden dat hij maar 64 adressen hoeft te doen vanaf nu ?

Ik weet niet of je die al op 64 contacten hebt staan.

Blausee-Mitholz

  • Offline Offline
  • Berichten: 377
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #13 Gepost op: 16 juni 2018, 12:04:51 »
Wim is geen Zeeuw maar een ras echte Amsterdammer die in Zeeland verzeild is geraakt😎 prima man waar ik ook geen moeite mee heb 😎

Mvg Johan

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 629
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #14 Gepost op: 16 juni 2018, 14:05:47 »
Misschien moet je de 1e module ook nog melden dat hij maar 64 adressen hoeft te doen vanaf nu ?

Ik weet niet of je die al op 64 contacten hebt staan.

Ja die heb ik op 64 staan, en de 2e loconet decoder wil ik graag laten beginnen op 128. Dus de procedure zoals ik het heb begrepen:
centrale op rood, ledje flikkert langzaam, klik op het knopje- ledje flikkert sneller..wissel adres 127 activeren, klik nogmaals op het knopje ledje flikkert sneller... wisseladres 160 activeren, ledje knippert weer langzaam. Nu verwacht ik dus een controle van de melders 1 tem 64 en melders 128 tot 160, maar ik krijg een kerstboom. Er zijn op de 2e loconet module nog geen terugmelpunten aangesloten.

mvg

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.